URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2024, 09:48

Prăpăd în Moldova din cauza ciclonului Boris: Mai multe persoane au murit într-o viitură, apa a ajuns la 1,7 metri (FOTO/VIDEO)

Prăpăd în Moldova din cauza ciclonului Boris: Mai multe persoane au murit într-o viitură, apa a ajuns la 1,7 metri (FOTO/VIDEO) (sursa foto: Meteoplus/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ciclonul Boris face ravagii în România. O viitură a lovit județul Galați, cel mai grav afectat până acum, iar doi oameni au murit luați de ape, în timp ce alți 60 au fost evacuați din casele lor, scrie Digi24.ro.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în localități din Galați, Bacău și Vaslui a fost cod roșu de ploaie și în anumite zone a plouat cu 150 de litri pe metru pătrat, de trei ori mai mult decât media lunii septembrie.

Efectele sunt devastatoare: apa a ajuns la un nivel de 1,7 metri, mai multe drumuri sunt închise, mașini au fost luate de ape, case au fost inundate, iar oamenii s-au refugiat la etajele superioare sau pe acoperișuri.

În județul Galați, în localitățile Pechea și Drăgușeni, o femeie și un bărbat au murit luați de viitură. Aici, pompierii au fost chemați pentru salvarea și evacuarea a peste 40 de persoane surprinse de volumul mare de apă.

Județele Vaslui și Galați sunt și sâmbătă sub cod roșu de inundații.

Ploile de peste noapte au afectat, în total, 19 localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea.

Județul Bihor este și el sâmbătă, până la ora 20, sub cod galben de furtuni.

UPDATE: Crește numărul morților

Numărul persoanelor găsite moarte, în urma inundațiilor din județul Galați, a ajuns sâmbătă înainte de prânz la 4, iar cel al persoanelor evacuate a trecut de 161.

Din păcate, este posibil ca bilanțul tragediilor să crească. Un elicopter Black Hawk Inspectoratului General de Aviație a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, pentru survol şi pentru misiuni de căutare-salvare.

De asemenea, șeful departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a dus în zonele afectate, unde, de altfel, va fi „înghesuială” de politicieni. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că își anulează programul de sâmbătă și merge în zonele afectate de inundații, la fel cum pe drum este și ministrul de Interne, Cristian Predoiu, șicel al Mediului, Mircea Fechet.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Băă KP, Vasy, Petre93, Maikeltroll, Pinonel
Daca era așa ploaie la noi, oare ce vomitai ::::)))) imi aduc aminte ce ne spuneați că se inundă tunelurile lui Bolojan:::::))))) Acest comentariu nu este un pamflet, este o stimulare pt proști!
Postat 14 Septembrie 2024, 10:29 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON