URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2024, 18:00

Parchetul Salonta are un nou șef. O fostă polițistă conduce instituția cu delegație

Parchetul Salonta are un nou șef. O fostă polițistă conduce instituția cu delegație Sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O fostă poliţistă, intrată în magistratură în această primăvară, va prelua, începând de miercuri, conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, în locul procurorului Ioan Bene, suspendat din funcţia de conducere de Consiliul Superior al Magistraturii. Narcisa-Daniela Szabó a fost delegată la şefia Parchetului Salonta pentru o perioadă de 6 luni.

Decizia a fost luată, marţi, de Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. "Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta a doamnei Szabó Narcisa-Daniela, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 25 septembrie 2024, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni", se menţionează în hotărârea publicată pe portalul CSM. 

Narcisa-Daniela Szabó a activat ca ofiţer specialist lll în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor şi a intrat în magistratură iarna trecută, prin concurs, cu media 8.30, fiind repartizată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta prin decret prezidenţial.

După cum a relatat BIHOREANUL, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Ioan Bene, a fost suspendat din funcţie în data de 10 septembrie, printr-o hotărâre a CSM în care i se impută exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale, comunicarea defectuoasă cu colegii şi comportamentul necorespunzător faţă de şefii săi din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procuroarea Bianca Vulcan şi adjuncta sa, Ramona Filip.

Prin aceeaşi hotărâre, CSM a decis şi declanşarea procedurii de revocare a lui Ioan Bene din funcţia de prim-procuror, dar şi sesizarea Inspecţiei Judiciare, "în vederea efectuării verificărilor cu privire la aspectele semnalate".

Hotărârea CSM a fost luată la solicitarea conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. În paralel,  ca urmare a unei sesizări a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Secţia pentru procurori a CSM a constatat că există indicii că procurorul bihorean ar suferi de o boală psihică şi a decis ca Ioan Bene să fie trimis în faţa unei comisii de specialitate care, după cum a aflat BIHOREANUL, se va întruni pe 4 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Oamenii studiază...
...invață, iși consuma 1 treime din viață poate 2 treimi studiind, dar între timp infractorii cu doar câteva clase învârt România pe degete. În timp ce noi vrem să fim cât mai corecți ei vor să fie cât mai infractori, în timp ce noi pierdem vremea ei doar câștigă bani. Instituțiile statului se faultează unele pe alte cu acte și birocrație, iar în lumea paralelă sau în viața reală, infractorii prosperă. Dacă nu se va schimba abordarea și de la mănuși delicate nu se va trece la uși sparte în miez de noapte și dați jos din pat nu se va schimba nimic. În România trebuie să se aplice o politică gen El Salvador cum a procedat președintele Nayib Bukele. O politică de tip buldozer. N-ar fi trebuit să se aplice o politică din asta dacă justiția și-ar fi făcut treaba. Dar nu și-a făcut-o. Marea majoritate a infractorilor sunt liberi. Să pui fete / femei tinere să conducă parchete când infractorii îți amenință toate neamurile inclusiv copiii nenăscuți mi se pare că este exact ce se dorește, adică să nu se facă nimic. Pază non stop la judecători și procurori cu efective înarmate ca la președinți și prinși infractorii pe bandă rulantă. În 2 ani reduci criminalitatea de 10 ori. Restu-s doar povești de Petre Ispirescu care tind către o utopie dorită peste 1000 de ani.
Postat 25 Septembrie 2024, 16:34 de georgemarian
?!
Cei care au studiat la Universitatea din Parcul Traian nr 3 nu li se echivaleaza stagiul cu studii in drept? Daca s-a putut pt. militisti, de ce sa nu se poata si pt partenerii lor, ca unii fara altii nu se poate!
Postat 25 Septembrie 2024, 12:34 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON