URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2024, 14:45

Mircea Geoană: România are nevoie de „un salt istoric de dezvoltare, de anihilare a stagnării și construcție concretă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanți ai mediului universitar din Timișoara s-au reunit sâmbătă, 15 iunie, în aula Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” pentru a asista la ceremonia acordării titlului de Doctor Honoris Causa al acestei universități Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Acest titlu prestigios a marcat recunoașterea contribuțiilor sale semnificative în domeniul relațiilor internaționale și al securității globale.

Cu acest prilej, Mircea Geoană a subliniat, în discursul său, importanța viitorului și a inovației în dezvoltarea unei națiuni.

„Universitățile au rămas ultimele bastioane intelectuale ale României de azi, așa cum erau în Evul Mediu abațiile unde călugări educați păstrau și îngrijeau manuscrisele grecești. Profesorii și studenții încă opun o rezistență îndârjită degradării culturii și civilizației. Și asta este, vă spun cu toată sinceritatea, cea mai bună veste pe care noi, românii, o avem la dispoziție. De aici putem porni renașterea. Aici e locul de refugiu al speranței. Universitățile țin acum în custodie tot ce are mai bun, mai valoros și mai curat națiunea română. Aici e spiritul liber, setea de cunoaștere, excelența, emulația, progresul, imaginația, creativitatea, planurile concrete pentru ziua de mâine. Aici e viitorul intelectual al României, locul de unde se pot revărsa peste națiune spiritul, binele și speranța”, le-a spus Mircea Geoană studenților, profesorilor și oficialităților locale prezente la ceremonie.  

Ulterior, Mircea Geoană a participat, în calitate de invitat special, la dezbaterea „Antreprenoriatul românesc: cum stimulăm competitivitatea și creșterea valorii adăugate?”. Evenimentul a fost organizat de Mișcarea „România Renaște!”, organizație care are ca misiune ,,crearea unei comunități de patrioți și democrați în serviciul națiunii, care își doresc ca România să realizeze un salt istoric de dezvoltare”, așa cum apare pe prima pagină a site-ului organizației www.renașteromania.ro.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Europa” a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și a făcut parte din seria „Marea Dezbatere Națională”, inițiată de Mircea Geoană la Alba Iulia, adunând personalități din diverse domenii pentru a discuta modalități de stimulare a competitivității economice și a inovării în România.

În cadrul discursului său, Geoană a vorbit despre provocările și oportunitățile cu care se confruntă România în contextul global actual, subliniind necesitatea unor lideri competenți și vizionari, dar și despre importanța susținerii antreprenorilor locali pentru creșterea economică a României.

Soluția propusă de Mircea Geoană este un „salt istoric de anihilare a stagnării și construcție concretă”. „România nu mai are timp de irosit. Nu mai are nevoie de băltire, de combinații politice care își conservă privilegiile, de o stabilitate care înseamnă, de fapt, stagnare”, a spus Mircea Geoană.

Despre nevoia unui salt de dezvoltare Secretarul General Adjunct al NATO a vorbit și la Oradea, în 10 mai, când și-a lansat volumul „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Printre participanții la evenimentele timișorene s-au numărat și mulți bihoreni, majoritatea membri sau simpatizanți ai mișcării civice ,,Romania Renaște”, care are și în Bihor un puternic nucleu ce a organizat lansarea de carte a lui Mircea Geoană, la Sinagoga Sion.

La Oradea, Mircea Geoană a vorbit despre necesitatea unui nou „proiect național”, pentru „o Românie 2.0”, prin care țara noastră să își atingă potențialul și să joace un rol mai important în contextul geopolitic actual.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
"O da puțin pe patriotism, puțin pe globalism"
Zic ca asa si este cand te dai centrist: putin de pe o parte, putin de pe alta. Nu e extremist ca si cei de la REPER care ar transforma toate natiile din Europa de Est "fara drept de veto" in UE in colonie franco-germana, dar nu e nici pe extrema lui SOSoaca care ar ataca ucraina sa invadeze niste teritorii cu forta.
Postat 18 Iunie 2024, 16:57 de unu
Începe campania Fratele Geoana
O da puțin pe patriotism, puțin pe globalism să acopere o plaja câți largă.
Postat 18 Iunie 2024, 15:14 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON