URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2024, 15:54

Masterclass de pizza napoletană cu campioni mondiali la Restaurantul Corsarul din Oradea, al cărui Chef a devenit ambasador al Asociației Pizzerilor Napoletani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Renumitul restaurant Corsarul din Cetate a găzduit lansarea Asociației Pizzerilor Napoletani din Oradea și a devenit prima pizzerie napoletană autentică din România, odată cu desfășurarea primului Masterclass de pizza napoletană oferit de doi campioni mondiali în ceea ce profesioniștii din domeniu consideră a fi mai mult decât o meserie - o artă.

Cu același prilej, președintele Asociației Pizzaiuoli Napoletani, anume venit din Italia, i-a înmânat lui Eugen Pocian, proprietar și Chef al restaurantului, titlul de ambasador al organizației ce promovează pizza napoletană în întreaga lume.

„Oradea pe hartă”

Evenimentul de lansare a Asociației Pizzerilor Napoletani din Oradea a avut loc miercuri în incinta Restaurantului Corsarul din Cetate, scopul fiind - ca de altfel și al Associazione Pizzaiuoli Napoletani din Napoli - acela de a promova pizza napoletană în România.

Terasa restaurantului, devenit prima pizzerie napoletană din țară, a fost de altfel ornată cu sute de produse și ingrediente utilizate în mod tradițional la prepararea acestei pizza - făină, brânzeturi și mezeluri, roșii și ciuperci proaspete și conservate, măsline și ulei de măsline, sosuri și mirodenii în zeci de varietăți.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unei delegații a Asociației Pizzaiuoli Napoletani (APN), fondată în 1998 și condusă de președintele Gianluca Pirro, a reprezentantului companiei Mainardi Food, Eduardo Mainardi, specializată din 1984 în furnizarea de produse și echipamente pentru bucătărie, precum și a doi vestiți pizzeri, Pasquale Poerio și Alen Radanovici, campioni mondiali la ediția din acest an a Campionatului Mondial de Pizza Napoletană.

„Ne-am propus, împreună cu Eugen Pocian (n.r. – Chef și proprietar al Restaurantului Corsarul) ca prin acest eveniment să punem Oradea pe harta internațională a pizzei napoletane”, a explicat motivul alăturării acestuia la rețeaua mondială de pizza napoletană Makkai Zsolt, marketing executive al restaurantului.

De altfel, Restaurantului Corsarul i-a fost înmânată recunoașterea ca prima pizzerie napoletană din România, ceea ce oferă clienților șansa de a savura aromele autentice napolitane fără a fi nevoie să călătorească până în Napoli, iar lui Chef Eugen Pocian – care activează în acest domeniu de 30 de ani după ce și-a făcut ucenicia chiar în Italia, iar apoi a investit în formarea unei echipe de pizzeri de înaltă calificare și a participat la numeroase competiții gastronomice internaționale – titlul de ambasador al mărcii APN.

„Meserie și artă” recunoscute de UNESCO

„Prin membrii noștri promovăm în întreaga lume pizza napoletană și meseria de pizzer, care este mai mult decât o meserie, o artă, recunoscută în patrimoniul universal UNESCO. Noi, napoletanii, avem această meserie în ADN și o promovăm în toată lumea prin evenimente publice”, a spus și președintele Associazione Pizzaiuoli Napoletani, Gianluca Pirro.

Exemplificând, acesta a amintit despre un eveniment atestat ca record de Guiness Book pentru prepararea celei mai lungi pizza napoletane, de 2 kilometri, și a celei mai mari pizza napoletane prăjite, cu un diametru de 8 metri, târgurile Tutto Pizza și, nu în ultimul rând, Campionatul Mondial de Pizza Napoletană, cu etape de calificare desfășurate în întreaga lume și finala, desigur, la Napoli, unde funcționează, sub egida APN, inclusiv o școală de formare a pizzerilor.

„Mesajul meu pentru pizzeri este să se înscrie în Asociație pentru a dezvolta această artă. Este o meserie și o artă cu care oriunde pe pământ nu rămâi fără lucru”, a spus și Eduardo Mainardi, proprietarul companiei ce-i poartă numele, specializată în distribuția produselor de cea mai înaltă calitate destinate pizzeriilor și bucătăriilor.

O afirmație întărită și de popularul Lucian Marinescu, producătorul emisiunii „Umami - al cincilea gust” de la Pro TV, care a precizat că pizza are în lume o cotă de piață uriașă, de 87%.

Campioni profesori

În prezența invitaților, între care și primarul Oradiei, Florin Birta, precum și a pizzerilor profesioniști și amatori, campionii mondiali Pasquale Poerio și Alen Radanovici au preparat cele două tipuri de pizza cu care și-au câștigat trofeele de cei mai buni pizzeri napoletani din lume la categoria pizza contemporană - o marinara reinterpretată, cu anșoa, și, la categoria pizza de sezon - cu mozzarella, roșii marinate, măsline, ricotta, coajă de lime răzuită și un fel de crutoane din grâu dur, crocante.

Birta Corsarul

Bineînțeles, cei prezenți au gustat bunătățile, un vin prosecco anume îmbuteliat pentru Restaurantul Corsarul într-o sticlă de 6 litri și dulciuri italienești, dintre care nu au lipsit tradiționalele cannoli și tiramisu.

De asemenea, pizzerii profesioniști și pasionații de pizza au participat - în premieră pentru România - la un Masterclass Pizza Napoletană pentru a învăța de la campioni câteva dintre secretele succesului acestui produs. Unul de mare tradiție care și-a câștigat popularitatea pe tot globul atât pentru că italienii îl fac „cu inima”, cât și datorită ingredientelor, de la făina cu calități speciale rezultate din modul de morărit, până la roșiile cu gust unic mulțumită solului vulcanic plin de minerale și a aerului cu enzime din zona Napoli...

Masterclass Corsarul

Partenerii evenimentului au fost 

Mainardi Food

Biador Aparthotel

Distri Fresh

Restaurant Corsarul

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON