URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2024, 16:10

Mâncare expirată într-un restaurant din Oradea. Protecția Consumatorilor a dat amenzi de 30.000 de lei (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Produse alimentare expirate, ambalaje deschise fără a se ține evidența perioadei în care alimentele rămân bune pentru consum și alte alimente fără etichete care să ateste dacă sunt bune sau nu, acestea sunt câteva dintre problemele pe care Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor le-a găsit marți în timpul unui control făcut în restaurantul orădean Black Wolf, din complexul comercial Lotus Retail Park.

Verificările au fost făcute după ce pe Facebook a fost publicată o înregistrare video din interiorul restaurantului, care arăta nereguli precum gândaci de bucătărie mișunând. Comisarii CJPC Bihor au mers în control și au constatat că această problemă nu există, dar în schimb au găsit altele. De altfel, pare că imaginile cu gândaci au fost filmate în luna iunie, când restaurantul a avut un grup de elevi în practică.

„Autosesizându-se din mediul online, ca urmare a unei postări video pe o rețea de socializare, având în vedere posibila afectare a unui număr semnificativ de consumatori, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor (CJPC BIHOR) au desfășurat în data de 24.09.2024 o acțiune de verificare la unitatea de alimentație publică Black Wolf - Aster Premium SRL”, a transmis instituția.

Cele mai grave nereguli depistate sunt produse cu data durabilității minimale depășite sau fără elemente de identificare care să lămurească dacă sunt sau nu expirate, produse cu starea termică schimbată sau cu suspiciunea că nu au stat la congelator sau la frigider, cum ar fi trebuit.

Concret, comisarii au găsit crenvurști, slănină afumată și preparate gătite (dovlecel pane, vinete, paste, chifteluțe marinate) expirate, borcane sau cutii cu măsline și anșoa pentru care nu s-a ținut evidența deschiderii, astfel că nu se poate stabili dacă mai sunt în termenul de utilizare, somon congelat care a fost decongelat pentru porționare și apoi recongelat și șuncă de tipul prosciutto cotto și prăjitură Amandina despre care nu se știe când expiră.

Imagini din timpul controlului CJCP de marți:

Pe lângă acestea, comisarii CJCP Bihor au mai găsit spații frigorifice cu grătare ruginite, în care se țineau băuturi, alimente și preparate gătite, și au văzut că angajații nu respectă procedurile privind evidența temperaturilor din spațiile frigorifice. De asemenea, au găsit în bucătărie ustensile neprofesionale, care nu pot fi dezinfectate corespunzător.

Restaurantul a primit de la CJPC Bihor două amenzi contravenționale, în valoare totală de 30.000 lei, și un avertisment. În plus, s-a dispus ca frigiderele neconforme să nu mai fie folosite până la remedierea deficiențelor și s-au oprit definitiv de la utilizare alimentele neconforme, în valoare totală de aproximativ 550 lei.

„Comisarii CJPC Bihor vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, a transmis instituția.

Bihorenii care vor să facă reclamații către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor pot să contacteze instituția online, pe site-ul www.anpc.ro, fie personal la sediul din Oradea, str. Evreilor Deportați nr. 4A1 sau la numărul  de telefon 0377-755.359.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sweet sweet gras of home
Nu există nimic mai sănătos decât să mănânci mâncare gãtitã de acasă și nu există nimic mai important decât să păstrezi caldura cãminului de acasă.
Postat 25 Septembrie 2024, 18:40 de iahim
Depinde pe cine reclami
Daca e amărăștea, îs zmei ăștia de la OPC. Daca reclami un smardoi, te sună disperați opc- ul : Da' nu vă împăcați cu ....? Da nu e chiar așa cum sesizați... Stan pățitu'.
Postat 25 Septembrie 2024, 17:34 de scorilo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON