URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Septembrie 2024, 09:59

Mai ceva ca-n America: Cum a fost achitată polițista care l-a lăsat pe Victor Micula pe calculatoarele Ministerului de Interne

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Camelia Maria Erdei, polițista orădeană trimisă în judecată pentru că l-a lăsat pe Victoraș Micula să se joace cu bazele de date ale Ministerului de Interne, a fost achitată de Tribunalul Bihor în cel de-al doilea dosar, în care individa era inculpată pentru că a accesat programele informatice și a folosit datele confidențiale de acolo pentru sine sau pentru diverși cunoscuți.

Procurorii au găsit 11 asemenea abuzuri, descoperind că femeia își verifica iubitul și o posibilă amantă de-a acestuia, dar căuta informații și despre diverse celebrități precum folclorista Vlăduța Lupău.

Judecătoarea Georgeta Ciungan a decis, însă, să o achite pe Erdei, considerând că faptele de acces ilegal la un sistem informatic reținute nu sunt prevăzute de legea penală. Pe românește, că, odată logată în sistem, duduia putea „cerceta” ce voia mușchii ei.

În acest sens, magistrata a venit cu tot soiul de argumente, care mai de care mai curioase, și a indicat, ca jurisprudență, hotărâri taman din îndepărtatele State Unite, chit că legislația și sistemul juridic de acolo sunt complet diferite de cele de aici.

Cea mai ciudată a fost compararea lui Erdei cu judecătorii care accesează sistemul informatic EMAP „pentru a vedea din curiozitate o soluție sau pentru a căuta jurisprudență în interes personal” și care, vezi Doamne, ar risca, asemenea polițistei, să fie acuzați de comiterea unei infracțiuni.

De parcă ar avea ceva de-a face curiozitatea patologică de a scotoci prin datele personale ale dușmanilor cu dorința unui magistrat de a se ține „la zi” cu motivările din hotărârile judecătorești.

Rămâne de văzut dacă lucrurile vor rămâne la fel în urma apelului care, mai mult ca sigur, va fi declarat de procurori...

Sentința Tribunalului Bihor de achitare a Cameliei Erdei:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
doua *** platite din banii contribuabililor
BRAVO JUSTITIE! BRAVO D-NA JUDECATOR! FELICITARILE NOASTE, a prostilor care va platesc...!
Postat 24 Septembrie 2024, 10:11 de asyx
Bani mulți se învârt acum în jurul cazului, chiar case, apartamente și spații comerciale.
Pentru că, dacă scapă "oamenii legii" implicați și ajung să fie considerați nevinovați, atunci pe cale de consecință scapă și Victoraș la un moment dat, cu câteva amenzi doar. Problema esențială este însă cum decse judecă acest dosar aici, în civil la Oradea, nu la un parchet militar din țară, fiind vorba de niște agenți ai MAI !?! Asta ne arată că totul este o făcătură cap-coadă, cu șefi de instanțe și parchete direct interesați.
Postat 24 Septembrie 2024, 08:03 de KP
Judecatoarea e pe langa
Ok, sa formuleze la politie o cerere pe 679/2018 despre ce date au, cum le colecteaza si, mai ales, cum le proceseaza. Cum s-a aflat si ale cui le mai proceseaza pe de-ascuns, sa faca acelasi lucru apoi sa mergi la DPA sa valideze. Si daca nu e asa... Apai amenda o fi maaaare de tot. Vedem ce iese. Cică siguranță și încredere, intre ei poate ca cetatenii le-au pierdut de mult!
Postat 23 Septembrie 2024, 11:42 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON