URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Ianuarie 2021, 20:41

Lista centrelor zonale de vaccinare din Bihor a fost aprobată. Vezi care este cel mai apropiat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat luni, în cea de-a doua reuniune din acest an, lista celor 22 centre din Bihor în care se vor desfăşura următoarele două etape ale campaniei de vaccinare, pentru vârstnici, bolnavi cronici şi lucrători din domenii esenţiale, respectiv pentru populaţia generală.  Practic, fiecare bihorean poate să cunoască acum care centru de vaccinare este cel mai apropiat de domiciliul ori de locul său de muncă.

Potrivit Hotărârii nr. 3/2021 a CJSU, în Bihor cele 22 centre zonale vor funcţiona în 13 localităţi: Oradea (nouă centre), Sânmartin, Băile 1 Mai, Tileagd, Aleșd, Bratca, Tinca, Salonta, Beiuș, Ștei, Popești și Marghita.

Lista completă a celor 22 centre din Bihor este următoarea:

1. Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean din Oradea (Maternitatea)

2. Dispensarul Spitalului CFR din Oradea

3. Spitalul Pelican din Oradea

4. Spitalul Avram Iancu (al MAI, fost Militar) din Oradea

5. Orăşelul Copiilor din Oradea

6. Şcoala Generală nr. 11 din Oradea (sala de sport)

7. Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea (sala de sport)

8. Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea (clădirea internatului)

9. Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea (sala de sport)

10. Sânmartin – Liceul Tehnologic Felix (sala de sport)

11. Sâmartin – secţia din Băile 1 Mai a Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix

12. Tileag – Căminul cultural

13. Aleşd – Spitalul Orăşenesc

14. Bratca – Căminul cultural

15. Tinca – Liceul Tehnologic Nicolae Jiga (sala de sport)

16. Salonta – Casa de cultură Zilahy Lajos

17. Salonta – Spitalul Municipal

18. Beiuş – Colegiul Naţional Samuil Vulcan (sala de sport, două centre)

19. Ştei – Spitalul Orăşenesc

20. Marghita – Colegiul Naţional Octavian Goga (sala de sport, două centre)

21. Valea lui Mihai – secţia exterioară a Spitalului Municipal din Marghta (două centre)

22. Popeşti – sala comunitară din satul Popeşti

De precizat că această listă poate fi actualizată la nevoie.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor, în vederea operaționalizării centrelor de vaccinare prefectul Dumitru Țiplea a dispus evaluarea stadiului de pregătire a acestora de către Direcția de Sănătate Publică, precum și de către reprezentanți ai Nucleului Județean de Coordonare și Monitorizare a Campaniei de Vaccinare împotriva Covid-19, care au efectuat inspecții succesive în teren.

În cadrul vizitelor au fost analizate, în fiecare centru, starea în care se află construcția, posibilitatea organizării fluxurilor sanitare, precum și dotările necesare pentru operaționalizare până în data de 15 ianuarie.

A fost distribuit, de asemenea, un manual al Centrului de Vaccinare, cuprinzând legislația în vigoare, metodologia și procedurile cu privire la buna funcționare.

În vederea autorizării, reprezentanții DSP Bihor vor efectua în cursul acestei săptămâni o nouă inspecție în fiecare din cele 22 centre de vaccinare selectate la nivelul județului.

UPDATE:

DSP Bihor a anunţat marţi, printr-un comunicat, o listă cu 23 de centre de vaccinare în judeţ, celor 22 enumerate mai sus fiindu-le adăugat încă unul, în Sântandrei, în clădirea sălii de sport de pe strada Principală nr. 449.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E groasă rău ...
... dacă vaccinarea nu se termină până în iunie a.c., cât sunt valabile !?! Nu de alta, dar ... vin "tulpinile" de vară pentru care vaccinurile astea vor fi ca apa de ploaie pentru "bolovani".
Postat 12 Ianuarie 2021, 18:58 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON