URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Ianuarie 2019, 15:43

La Pădurea Neagră ar urma să fie amenajat un complex turistic şi sportiv cu circa 1,3 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Bihor a aprobat cofinanţarea unui proiect de realizare, alături de Primăria Aleşd, a unui complex turistic şi sportiv în Pădurea Neagră, care să cuprindă un teren de fotbal, un altul mai mic din material sintetic, un bazin de înot şi unul pentru copii, respectiv o pensiune cu 50 de locuri. Investiţia s-ar ridica la circa 1,3 milioane euro.

Primăria Aleşd a propus realizarea acestui complex în locul unui bazin acoperit, gândit, asemenea altor oraşe din judeţ, printr-un program al ADD Bihor. Co-finanţarea din partea ADD a fost aprobată, luni, într-o şedinţă desfăşurată la Consiliul Judeţean. "Noi avem deja un bazin acoperit lângă ştrand. Era chiar aiurea să mai facem unul", a precizat, pentru BIHOREANUL, primarul din Aleşd, Ioan Todoca.

Potrivit acestuia, complexul va fi amenajat la Pădurea Neagră pe locul unei foste baze sportive lăsate în paragină şi aflate în proprietatea Primăriei Aleşd. "Complexul va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren sintetic pentru antrenamente, se va reabilita bazinul actual şi se va împărţi în două - o parte cu apă mai mică pentru copii şi o parte pentru înot - şi se va face o pensiune pentru maximum 50 de persoane", a precizat Todoca.

El a mai spus că un astfel de complex ar fi bun atât pentru turişti, cât şi pentru a găzdui cantonamente sportive.

Deocamdată a fost realizat doar studiul de prefezabilitate. "Urmează ca ADD să comande studiul de fezabilitate şi apoi licitaţia pentru proiectare. Bugetul alocat va fi de 750.000 euro, plus TVA, adică circa 900.000 euro. Restul de până la 1,3 milioane euro îl punem de la bugetul local", a spus primarul din Aleşd, precizând că e posibil ca, în urma licitaţiilor, cuantumul investiţiei să scadă.

Pe de altă parte, lucrările pentru realizarea bazinelor din Nucet şi Săcueni au fost contractate. Pentru bazinele din Valea lui Mihai, Ştei şi Marghita documentaţia proiectelor tehnice se află în fază de evaluare, în timp ce pentru bazinele din Salonta şi Beiuş urmează să fie scoase la licitaţie. La Vaşcău, proiectul se află doar în faza de elaborare a studiului geologic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Era si cazul..
Ar fi un lucru bun , poate cel mai bun facut de primăria din Alesd dupa reabilitarea spitalului si ANL-uri. Ar fi o investitie care ar ridica Pădurea Neagră la adevarata sa valoare . Succes primăriei Alesd
Postat 29 Ianuarie 2019, 17:16 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON