URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2024, 19:33

La final de campanie, Bolojan și Birta îndeamnă oamenii să meargă la vot, indiferent de opțiuni (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu două zile înainte de finalul campaniei pentru alegerile din 9 iunie, liderii PNL Bihor și PNL Oradea au făcut un bilanț al acesteia, spunând că la sutele de întâlniri cu oamenii au primit și critici, și sugestii, amândoi îndemnând, totodată, ca orădenii și bihorenii să meargă la vot duminică, indiferent de opțiuni.

Ilie Bolojan a afirmat, însă, că le cere celor care au încredere în el și în Florin Birta să le voteze și echipele pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, căci fără sprijinul acestora „un primar sau un președinte de Consiliu Județean nu-și poate implementa proiectele”.

Doi „prieteni”

„Dl Birta a fost dedicat în serviciul orădenilor în acești ani, am văzut o poză de acum patru ani și avea părul destul de negru”, a afirmat fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, despre succesorul său, Florin Birta, într-o ultimă conferință de presă susținută de amândoi în această campanie și în care nu s-a sfiit să-i mulțumească pentru că „a dus la capăt” proiecte lansate în mandatul său (2016-2020), dar și „pentru prietenia pe care am avut-o”.

„Împreună am lucrat și am încercat să facem tot ce a ținut de noi spre binele orădenilor și bihorenilor”, a spus, la rându-i, Birta, subliniind că în ultimii patru ani Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au colaborat pentru mai multe proiecte, cum ar fi, de pildă, construirea noului Spital de Infecțioase din strada Vlădeasa, tram-trenul din Zona Metropolitană ori Campusul pentru învățământul dual, construit de CJ Bihor cu fonduri UE, dar care va fi preluat de municipalitate.

De la Curtuișeni la Criștior, „pe drumul cel bun”

Bolojan a afirmat că în această campanie a participat la întâlniri electorale „în cele 100 de orașe și comune”, vineri urmând s-o facă și în Oradea, iar asta „din respect”. „Nu ne-am propus să schimbăm percepțiile bihorenilor, nici nu aveam cum într-o oră, iar de-a lungul timpului fiecare bihorean și-a format o părere, dar am participat (n.r. - la aceste întâlniri), din nordul județului, de la Curtuișeni, până în sudul județului, la Criștioru de Jos, din respect pentru bihoreni. Le-am dat și un raport de activitate, le-am prezentat ce am făcut și ce vrem să facem, iar oamenii, cu criticile, cu sugestiile lor, ne-au făcut să cunoaștem și mai bine problemele bihorenilor”, a spus liberalul.

Acesta a amintit că în cei patru ani în fruntea CJ Bihor a avut ca obiectiv să pună administrația județeană în serviciul bihorenilor și să fie eficientă, „care nu mai risipește banii bihorenilor”, astfel că a făcut restructurări de personal și banii economisiți, între 6-9 milioane euro anual, au fost folosiți pentru a construi poduri și a reabilita drumuri. De asemenea, sub conducerea sa, a spus Bolojan, „CJ Bihor a devenit un factor de dezvoltare”, doar valoarea proiectelor deja decontate fiind de 530 milioane euro, mult peste cele 75 milioane euro din perioada 2016-2020.

În concluzie, Bolojan a arătat că are convingerea că sloganul electoral „Bihorul pe drumul cel bun” este pe deplin justificat.

„Vă rog să vă duceți la vot”

La final de campanie, liberalul a spus că are două mesaje. Primul este „un apel general către toți bihorenii: vă rog să vă duceți la vot, indiferent de opțiunea dvs”, argumentând că neparticiparea unora la vot amplifică participarea altora, dar și că o prezență mare la vot furnizează legitimitate viitorilor aleși. Al doilea, a continuat Bolojan, vizează propriul electorat: „Pe cei care au încredere în noi, vă rog să participați la vot și să le explicați și altora că nu este suficient ca Ilie Bolojan și Florin Birta să aibă șanse mari să fie aleși, deci vă rog să votați și echipele de consilieri în fiecare consiliu. Avem nevoie de sprijinul acesta în consilii pentru că nu ne putem baza pe votul celor care anul trecut au încercat să blocheze Inelul Metropolitan”, a exemplificat el.

Întrebat ce obiective și-a fixat PNL în Bihor, Bolojan a afirmat că „ne-am propus câștigarea Consiliului Județean și Primăriei Oradea și obținerea majorității în cele două consilii pentru ca executivul să-și poată implementa proiectele”.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@KP
Obsesia... Iar ai uitat sa-ti iei medicamentele!
Postat 06 Iunie 2024, 17:01 de Biggie
Ce le-ar plăcea "neterminaților" ...
... să fie o prezență mare la vot, ca să invoce apoi legitimitatea funcțiilor câștigate. Mă duc la europarlamentare, pentru că este un an crucial în care se va decide, dacă România se piate desprinde de statutul de "colonie" sau nu e în stare să stea singură, pe picioarele ei de "sărmană țară bogată", călcată de toți prăduitorii acestei lumi. La locale să iasă cine se laudă mai tare, dacă electoratul nu gândește și își alege pe cel care-l taxează cel mai mult. În rest, este o mare dezamăgire și îmi e rușine că sunt român, pentru că această țară are cel mai prost sistem electoral din Europa, ușor de manipulat și manevrat de cine are puterea. Dezorganizarea este voit organizată cam peste tot. Am verificat pe site-ul BEC unde am secția de vot și îmi indică două imobile diferite, de la numerele de adresă la hartă. Noroc că sunt vis-a-vis una de alta și nu e un un efort semnificativ să cer de pe acum precizarea corectă. Altfel spus ... rușine PSD+PNL care, la comanda liderilor europeni, au eliminat dezbaterile pe cele mai importante aspecte de care țime această țară, făcând din alegerile europarlamentare de la noi un mare fâs.
Postat 06 Iunie 2024, 08:39 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON