URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 27 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Aprilie 2021, 10:03

La Direcția de Cultură e nesimțire în stare pură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cred că nimeni nu mai are dubii că prin direcții, agenții și instituții de stat există funcționari publici cu un grad de nesimțire care uneori frizează penalul.

Studiu de caz. Niște arheologi amatori descoperă un sit arheologic de pe vremea dacilor în satul Urvind, comuna Lugașul de Jos, a deja celebrului primar Sorban Levente. Se dezgroapă diverse artefacte care sunt predate primarului, este informată Direcția pentru Cultură, care trebuie să dispună măsurile de protejare urgentă a sitului.

Levente își dă autogol. Trece cu buldozerul peste locație, supărat că dacii au venit prin zonă înaintea hunilor, chit că avea ocazia unică să demonstreze că și dacii erau tot unguri. Iar la Direcția de Cultură, șefa Adriana Ruge nu informează pe nimeni timp de 10 luni și-l lasă pe primar să-și facă mendrele. Prinsă cu felina-n traistă, doamna Ruge spune că-și asumă greșeala.

Mi-am zis: iată un funcționar care și-a asumat faptele, fapte care sunt de natură penală. Mă așteptam ca la ora asta doamna în cauză să fie pe la Forțele de Muncă, pentru un post de muncitoare la bandă la Plexus, sau cu bocceluța pe autobuzul care o duce la cules de sparanghel în Germania.

Ei bine, nu! Ea își asumă doar verbal mizeria și conduce în continuare instituția, sub ochii mirați și umezi ai celor care ar fi trebuit să o dea de pământ în secunda doi.

Totuși, ce o fi păzit 10 luni doamna Ruge, de nu a acționat conform sarcinilor de serviciu? Hai că o zi mergi din timpul programului la manichiură. Două zile la epilat, că poate e necesar și unul inghinal. Coaforul, croitorul, shoppingul și cafelele tot nu puteau să-i ocupe mai mult de o lună din timpul orelor de program.

Sau poate că doamna Ruge nu a făcut decât să aplice deciziile înaintașilor care au numit-o în scaunul acela, de mare culturnică a județului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O rusine de femeie
Un penal de primar... Gandire sorbanistica: "Daca situl de la Lugasul de Jos nu e al lui Attila, atunci sa nu fie al nimanui". Cultura si civilizatie de urangutan prost... si totusi, nu se autosesizeaza nici o institutie abilitata in legatura cu aceasta infractiune ?
Postat 30 Aprilie 2021, 16:32 de B90
Ministerul culturismului
Pentru că mușchii lu'madam Ruge nu au vrut să facă nimic, Sorban Levente a făcut ce au vrut mușchii lui. Se pare că pentru a fi șef la Cultură nu-ți trebuie alte competențe decât să faci ce vreau mușchii tăi. Așa au decis mușchii celor din ministerul culturii.
Postat 30 Aprilie 2021, 10:22 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON