URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2024, 18:05

Iohannis pierde două case din Sibiu și trebuie să restituie Statului 260.000 de euro, bani obținuți din chirii

Iohannis pierde două case din Sibiu și trebuie să restituie Statului 260.000 de euro, bani obținuți din chirii Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv două imobile din Sibiu, care vor reveni acum Statului Român. De asemenea, soţii Iohannis vor trebui să returneze şi banii obţinuţi din închirierea clădirilor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă, miercuri, într-un litigiu din 2016 privind moştenirea unui imobil din Sibiu, aflat pe strada Gheorghe Magheru 35, care a aparţinut soţiei preşedintelui, Carmen Iohannis, mamei acesteia, Georgeta Lăzurcă, şi unei familii apropiate de soţii Iohannis, reprezentată de Rodica Baştea. 

ÎCCJ a decis definitiv că Rodica Baştea pierde recursul declarat, aşa cum a pierdut şi procesele anterioare. Femeia ceruse anularea unui certificat prin care Statul Român a devenit moştenitor al casei, ceea ce înseamnă că imobilul va trece definitiv în proprietatea Statului.

Mai mult, acest litigiu bloca şi recuperarea de către Stat a unui alt imobil, aflat tot în Sibiu, pe strada Nicolae Bălcescu 29, care de asemenea nu va mai aparţine soţilor Iohannis şi prietenei lor Rodica Baştea, domiciliată acum în America. Imobilul din strada Bălcescu a fost pierdut de proprietari încă din 2016, când a fost radiat titlul de proprietate, dar Statul Român nu şi-a putut recupera clădirea din pricina procesului care s-a încheiat abia pe 25 septembrie.

Pentru că al doilea imobil este un spaţiu comercial dat în chirie, ANAF va trebui să recupereze de la soţii Iohannis şi banii încasaţi de la chiriaşi, adică 260.000 de euro. Cu banii din aceste chirii, soţii Iohannis au cumpărat alte trei case, care acum îi aduc venituri, prin închiriere.

Potrivit istoricului moştenirii reconstituit de riseproject.ro şi Centrul de Investigaţii Media (CIM), ambele imobile au aparţinut soţilor Eliseu şi Maria Ghenea (fostă Baştea). Imobilele au fost naţionalizate în anii ’60 de regimul comunist.

După Revoluţie, în anii ’90, un prezumtiv moştenitor, Ioan Baştea, un strănepot al Mariei Ghenea (fostă Baştea), a obţinut hotărâre judecătorească prin care s-a revocat naţionalizarea dispusă de statul comunist în anii ’60.

"La 1 iunie 1999, soţii Iohannis merg la notarul Radu Gabriel Bucşă. Klaus Iohannis, pe atunci inspector la Inspectoratul Şcolar Sibiu, avea în buzunar o procură de reprezentare a lui Ioan Baştea", notează jurnaliştii riseproject.ro într-o investigaţie de presă din 2015.

Prin succesiunea perfectată de notar, Ioan Baştea - între timp decedat - a devenit proprietarul imobilului din Nicolae Bălcescu 29, iar acelaşi Ioan Baştea, de data asta împreună cu Georgeta Lăzurcă şi fiica acesteia, Carmen Iohannis, soţia actualului preşedinte, devin proprietari ai imobilului din Gheorghe Magheru 35.

În aceeaşi zi, Ioan Baştea a vândut, cu doar 3.200 de dolari, jumătate din imobilul din Nicolae Bălcescu către soţii Klaus şi Carmen Iohannis.

"Aşa ajunge familia Iohannis proprietar pe jumătate din spaţiul comercial care, în următorii 17 ani, i-a adus aproape 1,3 milioane de lei, în jur de 260.000 de euro, la cursul actual", scriau jurnaliştii de la riseproject.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Cum era de prevăzut, liberalul Boloș s-a făcut complicele lui Johannis ...
... și a găsit soluția de a întinde încă vreo 5 ani recuperarea banilor, printr-un tertip fiscalo-cadastral care să asigure primului liberal al țării posibilitatea prescrierii recuperării prejudiciului datorat de binomul Johannis-Baștea. Adică 260.000 Euro cu 260.000 Euro fac fix 520.000 Euro fără dobânzi și penalități. Așa că, penalilor escrocheriilor imobiliare din Sibiu li s-a adăugat penalul Boloș care, după o asemenea șmecherie, ar trebui nu numai demis imediat ci băgat la pușcărie măcar vreo două mandate.
Postat 26 Septembrie 2024, 17:44 de KP
Si Constantinescu ne-a bagat in Nato, si Basescu a luat F-16
Cu toate relele lui, narcisismul, fitele, concediile, decoruri si avioane private, dormitul is inactivitatea, in privinta Nato, aparare si Ucraina, Iohan a facut ce trebuia. La momentul acela era raul cel mai mic, cu multa lauda si exaltare in spate. Desi AUR le zice bine cand e vorba de deviatiile stangiste ale UE, in loc sa transforme UE intr-o UE dreapta, ei joaca propaganda de idioti utili lui Putin si lupta sa scoata Romania din Nato si UE ca sa ne faca rusii si pe noi un Belarus or Serbia, Ucraina, ca acolo se traieste bine de parca acolo le-au emigrat pruncii. De-acord cu scortosul, poate ne trezim ca CEDO ii da partial dreptate la “operatorul” reformei din educatie. Adevarata reforma in educatie si meritocratie a facut-o Daniel Funeriu! Iohan ne introduce justitia sociala si progresismul in scoala doar.
Postat 26 Septembrie 2024, 14:55 de unu
CEDO
Asta este justitia pe care molaul nu a fost potent sa o reformeze. In mod normal el a fost cumparator de buna credinta achizitionad un imobil cu acte vizate de notar, reprezentantul statului. Nu sunt jurist dar daca nu i se poate reprosa reaua credinta la CEDO castiga. Revenind la ceea ce a reusit molaul putem spune ca a reusit reformarea educatia si acum noi parintii nu mai suntem tata si mama ci am ajuns "orerator 1" si "orerator 2"(care o fi 1 si care 2?). ImpreunA pupila lui Deca ne-au facut operatori in familii, operatori pe care o sa-i poata concedia in curand dupa poftele lor progresiste. Parca ma trece un sentiment de bucurie cand vad ca are probleme cetateanul asta molau si degradant! Fara respect pentru acest cetatean de rusine a tarii!
Postat 26 Septembrie 2024, 11:48 de scortosul
KP aka mama Omida
Filip a rezolvat majoritatea spatiilor comerciale din oraș in cele 3 mandate, bineînțeles nuna furat, probabil a dobandit :::::)))) Dupa cum.vezi si Rusia utilizează sistemul de credit furnizor și vezi ce armament au ei, ca mai bine se bat cu săbii și cozi de matură ::::)))) inafara nu au armament, dar probabil și alea o sa cadă la ei pe teritoriu. România nu este o colonie, dar aproape ca am fost una Rusa.
Postat 26 Septembrie 2024, 10:35 de Sandu2100
SanduXXL ...
... tu când ești prost, reușești să bubui. Despre de înarmare vorbești? Ce putere regională? Colonia România este una dintre participantele active care susțin economia americană și profitul industriei de armament a acesteia. România cumpără pe datorie, împrumutându-se cu zeci de miliarde tot de la cei de la care cumpără. Mai mare tâmpenie precum sisremul de credit furnizor nu există. Doar proștii și săracii apelează la așa sistem, pentru că e dovedit faptul că astfel se stimulează produsele second-hand, depășite tehnic și moral, cu cheltuieli de mentenanță care depășesc valorile inițiale de achiziție. Tu ești la fel ca Johannis și Câțu, unul supus "ofițerului austriac" care l-a pus să candideze din 2000 încoace, celălalt "ofițerului de credit" al bancherilor care i-au trasat calea de urmat. În fapt, niște trădători ambii, care au falimentat România la comandă. Din 2025 încolo o să simți pe pielea ta efectele. Definitiv și irevocabil.
Postat 26 Septembrie 2024, 08:03 de KP
SanduXXL ...
... ca de obicei ești pe lângă subiect, paralel cu subiectul. Filip a rămas cu fix nimic din cele două imobile pe care a vrut să și le însușească, preluate de fapt de către un personaj discret, care a rămas cu firma la care Filip fusese asociat. Nici nu s-ar fi putut face ingineria imobiliară respectivă până în 1996, a primului mandat de primar ales. Retrocedarea, restituirea sau trecerea în proprietate a imobilelor construite nu s-a putut face pânâ în 2000, urmare legislației. Doar terenurile au făcut obiectul legii de atunci, până în 2000 când s-au făcut toate mizeriile cadastrale în Bihor, primar fiind Sturza. Tu trăiești din amintiri, așa că citește articolele pe acest subiect din Bihoreanul perioadei 2000 - 2004, ca să te lămurești cine a furat cu adevărat, pe bază de probe, și cine doar a fost acuzat mediatic că a furat, ulterior dovedindu-se cum e cu scenariile de presă făcute la comandă.
Postat 26 Septembrie 2024, 07:44 de KP
unu
Nici mie nu-mi place Johannes, dar îl respect pt că datorită lui România se înarmează ( după ce totul a fost distrus de Iliescu si Băsescu ) si produce prin contract armament modern, sper ca următorul care vine sa fie ca el, și sa facă mai multe pt armată, nu avem nevoie de circari, pronunță el mai incet cuvintele, dar nu avem nevoie de un președinte la care i se " IMPULICĂ LIMBA-N GARĂ " . Armata e datoria președintelui nu autostrăzisi salarii, și se pare ca devenim o putere regională. Cand ești o putere regională, alții stau deoparte, și investitorii vin la tine pt ca le creezi siguranță.
Postat 26 Septembrie 2024, 01:15 de Sandu2100
mai multe detalii? Nu imi place Iohan, dar cred ca din tantar devine un mic magarus. (nu armasar, ca tot nu e legal cladirea lor)
articolul explica cum Iohan a pus mana pe case, suna bine, legal. Nu expica pe ce motiv le-a pierdut si de ce le-a castigat statul? Moaica, ce complicatura: – Nicolae Baștea nu a fost nepot al lui Eliseu Ghenea – așa cum a afirmat, de două ori, în scris, secretarul comunei Porumbacu de Jos. Nicolae Baștea era nepot al soției lui Eliseu Ghenea, Maria, născută Baștea, nu nepot al lui Eliseu. Fiindcă Maria a murit înainte de Eliseu (1962 față de 1969), toate bunurile ei au fost moștenite de soț. Mai departe, pe Eliseu l-a moștenit o soră, iar pe soră, neavând urmași, a moștenit-o statul român. Cat despre contractul de vanzare la pret redus dintre Carmen Iohannis si Ioan Baștea, multa vorba in plus in articole, nu cred ca poate dovedi cineva ca e ilegal. Dar deci ar fi fost totusi indreptatiti la o optime din cladire, 12,5% din averea proprietarului. Primesc o optime din chirie inapoi totusi?
Postat 25 Septembrie 2024, 23:31 de unu
KP
Imi aduc aminte ca se vorbea candva in Oradea ca Filip a pus mâna pe mai tot pana in 2008, liberalul din 1996-2000 a fost fix pix pe lângă Filip :::::))))))
Postat 25 Septembrie 2024, 22:57 de Sandu2100
1999 - 2004, adică după 25 de ani de când s-a înregistrat prima plângere penală în acest caz.
Să lămurim speță. Cele două imobile nu au fost doar două case. Johannis a pus laba pe 10 apartamente dintr-un imobil cu demisol, parter, etaj, curte și garaje, respectiv alte 3 apartamente, cu un spațiu comercial la parter și o curte în alt imobil. Așadar este vorba de 13 unități locative și un spațiu comercial, însumând aproape 2.000 mp. Acte false și infracțiuni cât cuprinde mintea unui escroc imobilar. Că așa se numește ce a făcut "primul liberal al țării" ... mulyiplă escrocherie imobiliară. La liberali e ceva obișnuit. Poate că orădenii își mai aduce aminte cum primarul liberal de Oradea, din 1996 până în 2000, a semnat astfel de restituiri imobiliare pentru câteva zeci de oameni de afaceri, politicieni, magistrați și directori ale unor regii locale. La Oradea a fost vorba mai ales de terenuri valoroase din punct de vedere rezidențial. Procesul s-a terminat prin 2009 doar, după mai mulți ani de tergiversări și strămutări, ultima sentință obligând primăria Oradea să pună în executare recuperarea a vreo 30.000 mp. Dar, cum ajunsese primar tot un liberal, pe numele lui Bolohan Gavril Ilie, acesta a îngropat actele în cel mai adânc sertar și a făcut sentința nevăzută. Escrocii se acoperă întotdeauna unii pe alții. Acum, în cazul lui Johannis trebuie să vină un alt liberal, Boloș Marcel care-i ministru responsabil de astfel de recuperări cuantificate în bani către buget, ca să îl execute pe escrocul imobiliar care e șeful lui 'de facto' și de drept. Să vedem cât o să mai întindă Boloș cazul și recuperarea a 260.000 Euro, dar și a celorlalți 260.000 de la Baștea, complicea lui Johannis din Miami FL, care ține acolo curată și bine întreținută casa lui Carmen și a lui Klaus, pentru când acesta din urmă va fi respins cu totul și pe rând de NATO, de UE, de ONU și de România la final.
Postat 25 Septembrie 2024, 21:26 de KP
Foarte bine ca a luat inapoi statul.
Foarte putine case naționalizate au fost returnate inapoi proprietarilor de drept, sunt curios cine o sa puna mâna pe casele lui Johannes ::::))))
Postat 25 Septembrie 2024, 19:47 de Sandu2100
Cum a spus????
Ghinion
Postat 25 Septembrie 2024, 18:42 de iahim
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON