URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sondajele pentru prezidențiale Crin Antonescu ocupă un onorant loc 3. În comparație cu Ilie Bolojan, 51% din respondenți l-ar prefera pe bihorean și doar 15% pe Crin. Credeți că prietenii Nordis, alde Ciolacu și Grindeanu, onor Kelemen Hunor sau doctor Lucică Bode nu știau aceste cifre? Și totuși, au preferat să meargă la pierdere cu Antonescu decât la câștig cu Bolojan. Asta, pentru că bihoreanul e coșmarul coaliției aflate la guvernare...
Zic şi eu
Adrian Cris
Una dintre cauzele exploziei populismului și extremismului ține nu de politicieni, ci de magistrați: calitatea slabă a actului de justiție, având consecință neîncrederea în capacitatea acesteia de a aplica legea. „Corupția subminează democrația. Astfel de lucruri reprezintă o mină de aur pentru extremiști”, a remarcat un cititor al BIHOREANULUI, comentând o știre despre lamentabilul rezultat al anchetării unei fraude cu fonduri europene de către DNA Oradea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva zile, Președintele interimar al României a promulgat o lege prin care se stabilește faptul că neprezentarea unui condamnat la Poliție sau la închisoare în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a condamnării la pedeapsa închisorii în regim de executare constituie infracțiunea de evadare...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2021, 08:36

Fundația Ruhama anunță demararea proiectului "Un start bun prin educația ante-preșcolară"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

30 Ianuarie 2021

Un start bun prin educaţia antepreşcolară. "Investiţia în educaţia timpurie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie"

Fundaţia Ruhama anunţă demararea proiectului "Un start bun prin educaţia ante-preşcolară", proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, cod MySMIS 134575, şi demarat la data de 16 decembrie 2020 cu finalizare în 16 iunie 2023, cu o valoare totală de 3.886.702,95 RON, din care valoarea cofinanţării UE este de 3.834.664,07 RON.

Proiectul este iniţiat de Fundaţia Ruhama, având parteneri Şcoala Gimnazială Nr.1 Chijic, Şcoala Gimnazială nr.1 Hotar şi Şcoala Gimnazială "Puiu Sever" Ineu, judeţul Bihor.

Proiectul "Un start bun prin educaţia antepreşcolară" vizează creşterea participării la învăţământul antepreşcolar a 54 de copii de 0-2 ani (3 ani neîmpliniţi la data intrării în program), din satele a 3 comune (Copăcel, Ţeţchea şi Ineu), în care se vor înfiinţa  grupe de educaţie antepreşcolară, implicând părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în vederea înţelegerii importanţei intervenţiei timpurii la dezvoltarea copiilor. În Oradea se va derula componenta de formare profesionala continuă în domeniul educaţiei timpurii, adresându-ne unui grup de aproximativ 26 de cadre didactice provenite din diferite lo-calităţi ale judeţului Bihor. Programul va asigura formarea de educatori puericultori pentru învăţământul antepreşcolar.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesului şi a ratei de participare la educaţia antepreşcolară a copiilor de până la 3 ani, în Regiunea Nord Vest a României, demers necesar pentru a reduce şi a preveni abandonul şcolar timpuriu şi preşcolar, cu accent pe copiii din mediul rural şi a celor aparţinând minorităţii roma. 

Conform studiului de impact "Finalităţile şi efectele introducerii educaţiei timpurii în sis-temul românesc de educaţie", realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului- Direcţia Generală Management Învăţământ Preuniversitar, "investiţia în educaţia tim-purie este cea mai rentabilă investiţie în educaţie(…) învăţarea timpurie favorizează oportunităţile de învăţare de mai târziu. Deprinderile şi cunoştinţele dobândite devreme favorizează dezvoltarea altora ulterior, iar deficienţele de cunoştinţe şi deprinderi pro-duc în timp deficienţe mai mari, oportunităţi de învăţare ratate sau slab valorificate." 

Date de contact: Fundaţia Ruhama, str. Universităţii nr.4, Oradea | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro

Lider: Fundația Ruhama | 0259 456 180 | office@ruhama.ro| www.ruhama.ro; Parteneri: Școala Gimnazială Nr.1 Chijic, Școala Gimnazială nr.1 Hotar, Școala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu,  Județul Bihor
Proiectul „Un start bun prin educație antepreșcolarăCod SMIS 2014+:134575; Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

 

Comunicat Ruhama

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6173 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON