URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 August 2024, 17:19

FC Bihor, prima înfrângere: Meciul cu AF Câmpulung Muscel s-a terminat cu 1-2

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor Oradea a suferit, sâmbătă, primul eşec din noua ediţie de campionat. Fotbaliştii bihoreni au fost învinşi, la Buftea, de echipa nou-promovatei AFC Câmpulung Muscel, care s-a impus cu 2-1. FC Bihor rămâne astfel cu un punct în clasament, după două etape.

Partida, care a contat pentru runda a doua a ligii secunde, a avut două reprize diametral opuse, cu FC Bihor care a controlat jocul în prima repriză, respectiv cu repriza a doua de partea gazdelor, care au reuşit să întoarcă situaţia de pe tabelă.

Mai buni în prima repriză

Prima acţiune periculoasă de poartă s-a petrecut în minutul 10, când Sergiu Jurj a fost angajat la marginea careului mare, portarul gazdelor a ieşit însă foarte bine şi l-a deposedat. Aflat în apropiere, Ricardo Farcaş a încercat să trimită spre poartă, cu riscul unei ciocniri cu portarul, dar balonul a fost deviat în corner.

FC Bihor a controlat jocul în prima repriză şi în minutul 15, după ce a fost angajat pe partea stângă, Sergiu Jurj a şutat din unghi, pe lângă poartă.

Un minut mai târziu, Ionuţ Ban a centrat de pe partea stângă, pe linia careului de 6 metri. Alexandru Stahl a reluat puternic, dar şi mult peste poartă.

În minutul 17, căpitanul orădenilor, Ioan Hora, a expediat un şut de la 22 de metri, din unghi, dar mingea a fost reţinută de portarul Marian Voicu. La fel s-a întâmplat două minute mai târziu, când acelaşi Ioan Hora a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, spre poartă, mingea fiind prinsă de portar.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 23, când fundaşul dreapta al orădenilor, Sebastian Cucu, l-a angajat în adâncime pe flancul drept pe Albert Stahl, cel care şi-a depăşit în viteză adversarul şi a centrat perfect în faţa porţii, iar din şase metri, Sergiu Jurj a marcat: scor 0-1

Gazdele au avut prima ocazie în minutul 29, când fostul jucător al Bihorului, Bogdan Vasile a trimis un şut slab, totuşi, pe jos, de la 23 de metri, fără probleme pentru goalkeeperul Ricardo Accinelli. Orădenii au revenit în atac şi în minutul 39, Andrei Moga a centrat periculos de pe stânga, în faţa porţii, însă Ioan Hora nu a reuşit să devieze spre poartă.

În minutul 43 cei de la Câmpulung Muscel au executat o lovitură liberă de la 25 de metri, mult peste poartă. Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut orădenilor, care în minutul 44 au expediat un şut de la 35 de metri, prin Sebastian Cucu, pe lângă poartă.

Evoluţie surprinzătoare în repriza a doua

În partea a doua, roş-albaştrii au fost surprinşi de câteva ori de atacanţii gazdelor, care au reuşit mai multe combinaţii surprinzător de uşor. Prima ocazie le-a aparţinut, totuşi, bihorenilor: în minutul 52. Ricardo Farcaş i-a trimis în adâncime mingea lui Albert Stahl, care, la marginea careului de 16 metri, în duel cu fundaşul Mario Brumă, a şutat, dar a respins portarul.

În minutul 56, gazdele au replicat prin şutul lui Alexandru Enache, de la 16 metri, cu un uşor efect, la colţul lung, însă portarul Accinelli a prins. FC Bihor putea majora scorul în minutul 57, când fundaşul echipei muscelene Marius Sanda a greşit în careu, i-a trimis moale portarului, Ioan Hora a profitat şi, deşi se afla singur cu portarul, din 8 metri, a trimis pe lângă bară.

În loc de 0-2, scorul a devenit 2-1

Ocaziile s-au răzbunat: în minutul 61, după o combinaţie foarte uşoară a argeşenilor printre fundaşii orădeni, Alexandru Popescu i-a trimis mingea lui Robert Ene, care a scăpat la 16 metri singur cu portarul Accinelli şi l-a învins pe acesta, cu un şut în stânga lui.

În minutul 68, apărarea orădeană a fost surpinsă din nou. Andrei Stelea a centrat de pe dreapta, iar Darius Ciurea, care a intrat pe teren doar cu două minute în urmă, a avansat şi l-a învins pe portarul Ricadro Accinelli, cu un şut la colţul scurt, 2-1.

Echipa orădeană a forţat marcarea măcar a golului care să-i aducă un punct, dar a fost târziu. În minutul 88, Adrian Gitye a şutat bine de la 20 de metri, însă a scos portarul de lângă bară. Apoi, în prelungiri, în minutul 90+2, Ionuţ Ban a expediat un şut bun de la 25 de metri, pe jos, dar mingea a fost deviată puţin pe lângă bară, pentru ca în minutul imediat următor Andreas Chiriţoiu să trimită mult peste poartă de la marginea careului.

Ultima ocazie a jocului s-a petrecut la poarta Bihorului, în minutul 90+4, când portarul Ricardo Accinelli nu a reuşit să prindă o minge trimisă din degajare, Alexandru Popescu, aflat prin preajmă, a încercat să profite şi a trimis, cu spatele la poartă, peste transversală.

După două etape, FC Bihor rămâne cu un singur punct în clasament şi ocupă poziţia a 15-a a ierarhiei la zi.

În următoarea rundă, formaţia orădeană va evolua pe teren propriu, în compania celor de la FC Argeş Piteşti, într-un joc ce va avea loc pe data de 20 august, de la ora 17, la Stadionul Municipal Iuliu Bodola şi care, de asemenea, va fi televizat.

Până atunci însă, miercuri, 14 august, de la ora 17:30, FC Bihor va evolua în turul III al Cupei României, la Cermei, cu echipa locală Gloria Lunca-Teuz.



AFC Câmpulung Muscel – FC Bihor Oradea 2-1 (0-1)

Au marcat: Robert Ene (min. 61) şi Darius Ciurea (min. 68) / Sergiu Jurj (min. 23)

AFC Câmpulung Muscel: M. Voicu – M. Brumă (min. 86 D. Popescu), M. Sanda (min. 78 R. Stănici), V. Gîsă, A. Stelea – Bg. Vasile, I. Jenaru (min. 67 D. Ciurea) – R. Ene (min. 78 Al. Longher), Șt. Ghiță – cpt. (min. 67 Șt. Coman), Al. Enache – Al. I. Popescu. Antrenor: Costin Lazăr

FC Bihor Oradea: R. Accinelli – S. Cucu, D. Giafer, Al. Băican, I, Ban – R. Farcaş, I. Filip – Al. Stahl (min. 63 R. Gunie), A. Moga (min. 78 G. Gitye), Sg. Jurj (min. 63 A. Chiriţoiu) – I. Hora – cpt. (min. 85 R. Curescu). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Au arbitrat: Mircea Salomir (Cluj-Napoca) - Viorel Dobre (Bucureşti) și Cristian Voicu (Focşani). Arbitru de rezervă: Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc). Observator pentru arbitri: Petre Radu (Bucureşti). Delegat pentru joc: Simona Rența (Galaţi).


Etapa a 2-a a Ligii a II-a la fotbal:

  • Vineri, 9 august

FC Voluntari – Concordia Chiajna 1-1

  • Sâmbătă, 10 august

CSC Şelimbăr – Metaloglobus Bucureşti 3-1
CS Afumaţi – CS Mioveni  0-1
Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Slatina  0-3
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FK Miercurea Ciuc  1-4
AFC Câmpulung Muscel – FC Bihor Oradea 2-1
Metalul Buzău – Steaua Bucureşti  0-1
ACSM Reşiţa – CSC Dumbrăviţa  1-1

  • Duminică, 11 august, ora 17

FCU Craiova – Chindia Târgovişte (TV)

  • Luni, 12 august, ora 17

Campionii FC Argeş – CSM Focşani (TV)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON