URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2024, 14:21

Distracție de dimineața până seara, de 1 Iunie, la ERA Park Oradea: Parada ursuleților uriași, povești jucăușe și petrecere intergalactică!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De 1 Iunie, copiii care vor trece pe la ERA Park Oradea vor avea parte de o zi pe cinste. Sub sloganul „Distracție de dimineața până seara”, centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 a pregătit o mulțime de activități pentru a-i sărbători pe cei mici. Teatru pentru copii, numere de magie, spectacole interactive și parada ursuleților uriași - sunt doar câteva dintre distracții.

Povești jucăușe

Startul va fi dat la ora 11, când, în sala de evenimente, cei mici sunt invitați la Teatru pentru copii - Povești jucăușe, avându-i în distribuție pe actorii orădeni Mihaela Gherdan, Corina Cernea, Andrian Locovei și Șerban Borda. Timp de o oră, cei mici, dar și cei mari, vor fi martorii unui spectacol muzical, interactiv, ce se constituie într-o adevărată călătorie în lumea poveștilor. „Scufița Roșie”, „Capra cu 3 iezi”, „Cenușăreasa” și „Albă ca Zăpada” vor fi prezentate într-o manieră jucăușă, ușor modificată. De data aceasta, de pildă, renumitul Lup, care de obicei își schimbă doar părul, dar năravul ba, va fi un pic altfel...

„Un spectacol precum o fabulă, cu o morală pe gustul tuturor: în viață e bine să fii bun și ascultător, harnic și răbdător, să ajuți pe orișicine, căci de fapt te-ajuți pe tine!”, descriu organizatorii.

Parada ursuleților uriași la ERA Park Oradea

Spectacolul se mută apoi sub cupolă. Între orele 12.30 și 13.30, prichindeii sunt invitați la o reprezentație de magie, după care va urma Parada ursuleților uriași. Între orele 13 și 16, patru ursuleți vor oferi șase reprezentații a câte 20 de minute (două reprezentații pe oră), în zona cupolei ERA Park și a galeriei Carrefour.

Cei mai mici dintre prietenii ERA Park sunt invitați, de asemenea, la Baby Heart Show, un spectacol interactiv, distractiv și educativ, potrivit pentru micuții cu vârste de peste un an. Acesta se va desfășura între orele 15 și 16 în sala de evenimente, unde o actriță profesionistă, Lili, însoțită de mascota ei, Baby Heart, și de partenera sa de pluș, Monkey, vor întreține atmosfera cu dansuri, cântece, jocuri, melodii cunoscute și compoziții proprii, toate într-un super show pentru copii!

Petrecere intergalactică cu Prietenii Veseliei

În aceeași zi, Prietenii Veseliei vor fi gazdele unei super petreceri la ERA Park, între orele 16 și 20. Slime party, joacă senzorială cu bile hidrofile, nisip kinetic și plastilină, dar și tatuaje cu sclipici - sunt doar câteva dintre atracțiile promise.

Curioșii sunt invitați la o petrecere intergalactică: lupte cu săbii laser sau cu pistoale, dodgeball cu asteroizi, jocuri cu planete, galaxii și extratereștri, dar și un turneu de lupte intergalactice. În plus, cei care doresc vor participa și la un atelier comun de construit o rachetă din cutii de carton.

În toate aventurile lor, cei mici vor fi însoțiți de 9 animatori, cei mai mulți inspirați din celebra producție „Star Wars”: Jango Fett, Yoda, Darth Vader, Leia, Stormtrooper, Star Wars team Supergirl, Astronaut, Pikachiu. În plus, Doctorul în științe Van Castravetzen îi va face pe copii să pășească într-o lume cu adevărat captivantă.

Fiți la curent cu noutățile accesând site-ul nostru, era-oradea.ro, dar și paginile de Facebook și Instagram

Intrarea este liberă pentru toată lumea, așa că vă așteptăm cu drag și cu poftă de distracție!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON