URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Septembrie 2024, 09:01

De vineri până duminică, Thermal Days: Legendara trupă Gipsy Kings aduce „Bamboleo” în Băile Felix

De vineri până duminică, Thermal Days: Legendara trupă Gipsy Kings aduce „Bamboleo” în Băile Felix foto: lafactoriadelshow.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Urmează trei seri de distracție și muzică bună în Băile Felix: în perioada 27-29 septembrie, în fiecare zi după ora 16, până la miezul nopții, festivalul Thermal Days programează artiști celebri pe scena din parcarea de la intrarea în stațiune. Sâmbătă seara, va concerta chiar legendara trupă Gipsy Kings, împreună cu Diego Bailardo, cofondator al formației și câștigător al premiului Grammy 2014 împreună cu ea.

„Pe o întindere de aproximativ 12.000 mp am pregătit o zonă în care accesul va fi liber, dar se va face controlat prin 3 căi de access, fără a fi posibilă intrarea cu băutură și/sau mâncare, acestea putând fi achiziționate de la operatorii economici aflați în incinta festivalului”, anunță organizatorii de la Asociația de Promovare a Turismului din Băile Felix și Băile 1 Mai.

În cadrul festivalului va exista o zonă destinată activităților pentru copii, unde vor fi prezenți animatori, ateliere de pictură pe față și împletituri de păr, tobogane gonflabile, jocuri pentru copii, carusele pentru copii mai mici sau mai mari și chiar pentru adulți, dar și mașinuțe electrice, plus diverse alte activități surpriză.


Thermal Days 2023

Va fi amenajată, de asemenea, o zonă de street food & bar, unde vor fi prezenți peste 12 operatori economici care vor comercializa diverse produse adecvate, cum ar fi: burgeruri, preparate la grătar, pizza, clătite, gogoși, bubble tea, popcorn, băuturi răcoritoare, bere, vin, prosecco, cafele de toate felurile, etc.

„Vom avea și o zonă de relaxare populată cu scaune de plajă, fotolii tip been bags, măsuțe și alte tipuri de logistică care vor face șederea participanților cât mai relaxantă în timp ce se vor delecta cu preparate culinare sau cu muzica artiștilor care vor urca pe scenă”, subliniază gazdele.


Thermal Days 2023

În ce privește partea artistică, surprizele sunt dintre cele mai plăcute. Ce mai mare este aceea că pe scena imensă, pregătită la cele mai înalte standarde tehnice, va urca legendara trupă Gipsy Kings (by Diego Baliardo).

„Împreună cu Diego Bailardo, câștigător al premiului Grammy 2014 și cofondator al Gipsy Kings, pe scena din Băile Felix vor urca alți doi membri ai familiei care a întemeiat trupa originală, Max Baliardo și Gipson Baliardo, însoțiți de artiști mai tineri care îi vor acompania”, arată și un comunicat de presă al Gipsy Kings (by Diego Baliardo).

Cunoscuți în lumea întreagă pentru ritmurile lor vibrante și pasionale, care au cucerit milioane de fani din toate colțurile lumii, de peste trei decenii, Gipsy Kings sunt printre primii care au adus muzica romani în atenția publicului international, fiind considerați, în bună măsură, drept cei mai buni ambasadori ai culturii și muzicii comunității rome în întreaga lume. Cu cele peste 20 de milioane de albume vândute, rămân artiștii francezi cei mai prolifici de până acum.

Cu piesele lor care îmbină tradiția flamenco cu influențe pop (stil definit, de altfel, prin termenul „bamboleo”), Gipsy Kings promit să aducă energia și căldura sudului Franței în inima Băilor Felix. „Vom cânta toate marile hituri, inclusiv: Bamboleo, Volare, Baila me, Hotel California, May way și multe altele”, anunță muzicienii în declarația de presă.

Gipsy Kings (by Diego Baliardo) vor concerta sâmbătă, între 21.30 și 23.00, după ce „încălzirea” va fi făcută, pe parcursul serii, de DJ, Christina Pantea și Raluka & Band.

Pe scena din Felix vor urca trupe de legendă și din România, cum ar fi Iris (vineri de la 21.30) sau Holograf (duminică, tot de la 21.30), dar și trupe energice și vibrante ca Mandinga (duminică, de la 20.30) sau îndrăgiți artiști locali precum: Frații Jdieri, Natalia Bendre, Robert Szeredai sau Radio Hype dj act.

Se anunță, așadar, „zile termale” pline, dar mai ales „nopți fierbinți” pline de muzică, distracție și bunătăți în parcarea de la intrarea în stațiune. Și, nu uitați, intrarea este liberă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON