URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2024, 22:12

CSM CSU Oradea s-a impus la Cluj cu 72-61, după un joc în care a condus mai tot timpul

CSM CSU Oradea s-a impus la Cluj cu 72-61, după un joc în care a condus mai tot timpul Foto: Facebook / CSM Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus duminică seară pe terenul rivalei U BT Cluj, cu scorul de 72-61, în cea de-a doua etapă a noului sezon al Ligii Naţionale. Astfel, roş-albaştrii şi-au luat revanşa după eşecurile din finala sezonului trecut, dar au şi reuşit să câştige după mai bine de trei ani acasă la clujeni.

În marea majoritate a timpului elevii antrenorului Cristian Achim s-au aflat la conducere pe tabelă, dar jocul a consemnat şi foarte multe greşeli, de ambele părţi. De remarcat este însă și procentajul extrem de slab al campionilor la aruncările de 3 puncte. Astfel alb-negrii au reuşit să înscrie o singură dată de la distanţă din cele 27 de încercări. La acest capitol orădenii au stat ceva mai bine, cu 10 reuşite la aruncările de 3 puncte.

Jocul din BT Arena a început într-un mod echilibrat, cu cele două echipe succedându-se la conducere, dar CSM şi-a adjudecat primul sfert cu 20-16.

Repriza a doua a început cu multe greşeli, de altfel, a fost sfertul în care s-au marcat cele mai puţine puncte. Oradea s-a desprins însă pe tabelă şi a ajuns să conducă cu 33-22, dar până la ultima sirenă a reprizei clujenii au mai recuperat din diferenţă şi în pauza mare s-a intrat cu scorul de 36-30 pentru CSM CSU, care şi-a adjudecat sfertul secund cu 16-14.

După pauza mare, echipa gazdă a revenit foarte motivată, a reuşit să egaleze, chiar să treacă la conducere cu 38-36, dar Kris Richard a replicat cu două aruncări reuşite de la distanţă, iar Oradea s-a desprins din nou. În sfertul III nu au fost multe puncte marcate, 15 ale gazdelor, respectiv 16 ale orădenilor, ceea ce a făcut ca ultima pauză a meciului desfăşurat în prezenţa a aproximativ 4 200 de spectatori să consemneze scorul de 52-45 pentru vicecampioni.

Clujenii au început foarte bine şi sfertul IV şi s-au apropiat la un singur punct, scor 51-52, respectiv 53-54. Travante Williams a realizat apoi o triplă, urmat de Kris Richard cu o altă reuşită de la distanţă, iar CSM CSU a ajuns să aibă din nou şapte puncte avans, scor 53-60.

Clujenii nu s-au dat bătuți, au continuat să spere, s-au apărat avansat, dar nu au reuşit să se apropie mai mult pe tabelă, în pofida faptului că bihorenii au pierdut mingea de trei ori din repunere. Cu 40 de secunde înainte de final, Oradea s-a dus la 70-58, iar meciul a fost jucat. Ultimele secunde nu au mai adus vreo schimbare, iar CSM-ul a câştigat cu 72-61 şi a reuşit, astfel, şi o victorie de moral în faţa campioanei, o victorie şi pentru suporterii care au însoţit-o la Cluj.

Începutul de sezon în Liga Naţională pentru roş-albaştrii este unul perfect, cu două victorii din două posibile.

De remarcat că şi în duelul de la BT Arena, Kris Richard a fost din nou cel mai bun marcator al CSM-ului, cu 22 de puncte. El a fost urmat de Sayeed Pridgett cu 14 puncte, Donatas Tarolis cu 13 puncte şi de Travante Williams, cu 8 puncte marcate. De partea cealaltă, de la gazde, s-a remarcat Zavier Simpson, autor a 20 de puncte.

În următorul joc, CSM CSU Oradea va juca acasă, în compania celor de la CSM BBA Petrolul Ploiești, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON