Turul doi al alegerilor de la Universitatea din Oradea a desemnat un câştigător pentru funcţia de rector. Rezultatele provizorii arată că actualul ordonator de credite al Universităţii, Constantin Bungău (foto dreapta), a fost ales rector de universitarii orădeni cu 585 de voturi, în timp ce contracandidatul său, decanul Facultăţii de Istorie, Ioan Horga (foto stânga) a obţinut doar 236 de voturi, adică nici jumătate.
În total au fost 840 de voturi, din care 19 au fost albe sau anulate.
Rezultatul de miercuri este unul previzibil, dat fiind că luni, la primul tur de scrutin, lui Bungău i-au lipsit doar 10 voturi ca să câştige alegerile din primul tur, adică să aibă majoritatea voturilor. Luni, el a adunat 439 de voturi, în timp ce Horga, clasat pe locul doi, a strâns doar 198 de voturi.
Constantin Bungău va deveni rector al Universităţii doar după ce Ministerul Educaţiei îl va şi confirma pe această funcţie, având la dispoziţie 15 zile pentru a emite ordinul de confirmare.
Contactat de BIHOREANUL, rectorul ales a ţinut să le mulţumească celor care l-au votat, mai cu seamă că numărul de voturi obţinute de el e mai mare decât numărul care reprezintă jumătate din toţi universitarii cu drept de vot. "N-or să ne aştepte clipe de odihnă şi de linişte. Trebuie să lucrăm foarte mult la performanţă", a declarat Bungău, precizând şi că apreciază corectitudinea şi modul academic de desfăşurare a alegerilor. Rectorul ales spune că îşi va anunţa echipa abia după ce va fi confirmat de Minister.
În vârstă de 46 de ani, Bungău a fost până în urmă cu câteva săptămâni decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, facultate pe care a condus-o din 2008. Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, din septembrie 1990 este cadru didactic al Universităţii, ajungând în 2005 la gradul de profesor universitar.
Bungău este considerat un apropiat al fostului rector Cornel Antal, despre care a şi declarat că e convins că mai merita un mandat la conducerea Universităţii orădene.
Ca rector, Bungău îşi propune să obţină pentru Universitate gradul de încredere ridicată, să mărească numărul programelor de doctorat şi să clasifice Universitatea ca fiind una de cercetare avansată şi educaţie, ceea ce i-ar aduce o finanţare mai mare de la bugetul de stat.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.