URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2024, 11:40

Constantin Bungău, ales unul dintre vicepreședinții Consiliului Național al Rectorilor: „O recunoaștere a rezultatelor deosebite obținute de Universitatea din Oradea”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea a informat luni că rectorul instituției, Constantin Bungău, a fost ales unul dintre vicepreședinții Consiliului Național al Rectorilor, în timp ce fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost reales în funcția de președinte. 

„O recunoaștere...”

„Prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, se numără, începând de vineri 26 iulie 2024, printre vicepreședinții Consiliului Național al Rectorilor. La lucrările Consiliului Național al Rectorilor, care au avut loc la Cluj-Napoca, în zilele de 26 și 27 iulie 2024, au fost prezenți rectorii a 65 de universități românești, membre ale Consiliului, ministrul Educației, Ligia Deca, și reprezentanți ai unor instituții de profil, precum: ARACIS, CNCFIS, Ministerul Cercetării etc.”, se arată în comunicatul transmis de Universitatea din Oradea. 

Lucrările consiliului au fost găzduite de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Mandatul noii conduceri a Consiliului Național al Rectorilor, din care face parte și rectorul Universității din Oradea, are o durată de cinci ani.

„Votul pe care l-am primit din partea colegilor mei, rectori din toată țara, reprezintă o recunoaștere, la nivel național, a rezultatelor deosebite obținute de Universitatea din Oradea în ultimii ani”, a transmis, prin comunicatul citat, Constantin Bungău.

sursa foto: Universitatea din Oradea

Mai mulți vicepreședinți

CNR are mai mulți vicepreședinți, reprezentanți ai unor consorții universitare, conform Hotnews.ro, care citează un comunicat oficial al acestei entități. 

Din partea Consorțiului Universitaria au fost aleși în funcțiile de vicepreședinți: Nicolae Istudor – rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Daniel David – rector Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Liviu Maha – rector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Marilen Pirtea – rector Universitatea de Vest din Timişoara, Cezar Spînu – rector Universitatea din Craiova.

Din partea Consorţiului Universităţilor tehnice, au fost aleși ca vicepreședinți: Dan Caşcaval – rector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Vasile Ţopa – rector Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, iar ca vicepreşedinţi reprezentanţi ai Consorţiului Universităţilor de Medicină şi Farmacie: Viorel Jinga – rector Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Leonard Azamfirei, – rector Universitatea de Medicina şi Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Rectorul Constantin Bungău a fost ales vicepreședinte din partea Consorțiului Academica Plus, alături de Mihai Dimian – rector Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și Daniel Breaz – rector Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Universitățile private sunt reprezentate de următorii vicepreședinții: Costel Negricea – rector Universitatea Româno-Americană din Bucureşti și Marja Liisa Kristiina Tenhunen – rector Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Vicepreşedinte reprezentant al Consorţiului Universităţilor de Arte pentru următorii cinci ani a fost ales Liviu Lucaci – rector Universitatea Naţională De Artă Teatrală Şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, vicepreşedinte reprezentant al Consorţiului Universităţilor militare: Bârsan Ghiţă – rector Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în timp ce rectorul Universităţii „Transilvania” din Braşov, Ioan Vasile Abrudan, a fost ales vicepreşedinte neafiliat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON