URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2013, 15:01

Consilierii locali stabilesc luni preţul de vânzare a locuinţelor ANL din Decebal: 34.800 euro pentru un apartament cu două camere

Administraţia Imobiliară Oradea se pregăteşte să vândă apartamentele din blocul ANL din bulevardul Decebal 65. Consiliul Local se întruneşte luni de la ora 14, pentru a aproba preţul locuinţelor din imobil.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, preţul acestora este de 24.600 euro în cazul apartamentelor cu o cameră şi 34.800 euro pentru apartamentele cu două camere. Municipalitatea estimează încasări de 1,1 milioane euro din vânzarea celor 39 de apartamente.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii locali vor aproba şi tarifele de închiriere ale terenurilor de tenis acoperite cu balon de la baza sportivă din Splaiul Crişanei. Astfel, în cursul săptămânii, pentru intervalul orar 8-15, acestea vor putea fi închiriate la un tarif de 55 lei pe oră, iar între orele 15-23, tariful orar va urca la 65 lei. Sâmbata şi duminica terenurile vor putea fi închiriate pentru 70 lei pe oră.

Preţul unui abonament de zece ore în intervalul orar 8-15 va fi de 400 lei, în vreme ce pentru intervalul 15-23 acesta va fi majorat la 500 lei.

Tot luni, Consiliul Local va aproba bugetul nou înfiinţatei societăţi Termoficare Oradea, care se ocupă de distribuirea agentului termic furnizat de Electrocentrale.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru perioada septembrie - decembrie 2013, societatea se va putea baza pe un buget de 42 milioane lei. Din această sumă, 39,6 milioane lei vor fi folosiţi pentru a acoperi cheltuielile cu bunuri şi servicii, de la agent termic şi combustibili până la reparaţii, iar diferenţa va fi alocată în mare parte pentru plata salariilor celor 241 de angajaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ei, si ce?
@Kriss: unde mai pui ca din vilele din Blume(Lotus-Facliei), dupa ce le scadem pe cele 5 primite de PMO in schimbul unor datorii(tranzactie considerata un succes de PMO, desi nici naiba nu cumpara acolo!), mai raman destule! Si cum IMPACT-ul acum tot scade pe preturi...
Postat 30 Septembrie 2013, 00:29 de TDS
Consilierii locali pot fi de două feluri, adică proşti sau foarte proşti
E plină piaţa imobiliară de apartamente scoase la vânzare de executori judecătoreşti sau direct de bănci, cu 25.000 euro la două camere, 30.000 la trei camere şi 35.000 la patru camere, aflate la a doua, a treia sau chiar a patra strigare. Evaluatorii care au scos 34.800 euro la două camere sunt rupţi de realitate, pentru că nici la prima strigare nu merge cu mai mult de 30.000. Dar, bineînţeles că evaluarea asta la comanda municipalităţii a "îmbogăţit" pe cineva.
Postat 29 Septembrie 2013, 18:48 de Kriss
35 de mii
de euro doua camere in oradea,misto,peste un an doi le iei pe piata libera cu 10mii,pariu?
Postat 29 Septembrie 2013, 18:05 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON