URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2024, 19:02

Concert cu tineri pentru tineri: „Romanian Young Virtuosos”, în turneu la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea se numără printre orașele cuprinse în turneul național „Romainian Young Virtuosos”.

Muzeul Țării Crișurilor este gazda acestui concert, miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 19, care va aduce în prim plan muzicieni tineri din România, cu o carieră internațională: Rodica Vică - soprană, Martiniana Antonie - mezzosoprană, Ștefan Cazacu - violoncelist și Diana Ionescu - pian.

Repertoriul va fi unul eclectic, cuprinzând lucrările de tinerețe ale compozitorilor români George Enescu, George Stephănescu, Tiberiu Brediceanu, Gherase Dendrino și Paul Constantinescu, piese prezentate în aranjamente noi pentru două voci, violoncel și pian.

De asemenea, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici a creat Ciclul de trei lieduri pe versuri de Noemi Marin pentru voce, pian și violoncel, ciclu ce va fi prezentat în premieră națională în cadrul turneului.

Acesta este al patrulea concert din cadrul turneului și este organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte, Seat România și Forumul Cultural Austriac din București.

Participarea la eveniment este liberă, în limita a 150 de locurilor disponibile. Biletele gratuite pot fi ridicate de la casieria muzeului, începând cu data de 1 octombrie, în intervalul orar 10-18.

„Romanian Young Virtuosos este un proiect menit să prezinte atât publicului larg lucrări românești mai puțin cântate sau chiar necunoscute, dar mai ales să încurajeze tinerii muzicienii români, la început de drum, să-și continue formarea, având ca exemplu perioada de tinerețe a compozitorilor români ai secolului XX și XXI”, au transmis organizatorii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON