URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2020, 21:42

Centrul de carantină amenajat în internatul Colegiului Brâncuși din Oradea a fost închis definitiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat, luni seară, că a închis centrul de carantină amenajat în internatul Colegiului Brâncuşi din Oradea.

"Centrul de carantină din cadrul Liceului Constantin Brâncuşi Oradea a fost închis definitiv, iar locaţia respectivă a fost eliminată de pe lista spaţiilor stabilite pentru carantină", arată, scurt, un comunicat transmis redacţiilor.

Documentul nu explică motivele care au condus la acest demers, însă precizează că DSP „a dispus măsurile necesare pentru asigurarea igienizării şi dezinfecţiei fostului centru de carantină”.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că decizia a fost luată pentru liniștirea populației din zonă, agitată de numărul mare de ocupanți ai acestui centru de carantină. Oamenii s-au temut de contaminări, cu toate că persoanele cazate în internat nu aveau voie să iasă din clădire și erau sub pază, deci nu puteau intra în contact cu alte persoane, din afară.

De altfel, în Bihor, ocupanții unor asemenea centre nu le pot părăsi, la finalul celor 14 zile, fără să fie testați şi confirmați negativ. În cazul unor rezultate pozitive, ei sunt transferați la Spitalul Municipal.

Aceleaşi surse spun că ocupanţii internatului au fost transportaţi în spaţii de carantinare amenajate în Băile 1 Mai, într-o clădire a Ministerului Muncii.

UPDATE Bolojan: ”Jandarmii ţin linia frontului”

O imagine de la finalul operațiunii de transfer a celor carantinați în clădirea internatului a fost postată, luni seară, pe Facebook de primarul Ilie Bolojan. În imagine se văd mai mulți jandarmi în posturi inedite, în combinezoane de protecție, având echipamentele proprii peste cele medicale, în timp ce sunt decontaminați de către colegi pompieri de la ISU Crișana.

”Avem în județul Bihor peste 1500 de oameni în carantină, printre cei mai mulți din țară. Sunt cei veniţi din străinătate, din țările cu probleme. Foarte probabil, mulţi sunt infectaţi cu coronavirus. Controlul hotelurilor, pensiunilor și locaţiilor unde sunt cazați pe cheltuiala statului este foarte important pentru ca infecția să nu se răspândească cu rapiditate în județ. Cu o parte dintre cei cazați nu e ușor de lucrat. Jandarmii noștri păzesc aceste locații şi mențin ordinea în interior. N-au zile şi nopţi uşoare. Își fac datoria în condiții grele, riscând contaminarea în fiecare zi. De ceea ce fac ei depinde mărimea „valului'' de internări în spitale în următoarele două săptămâni”, scrie Bolojan.

”Mă bazez ca şi de data asta, ca în alte situații limită, jandarmii bihoreni ţin linia frontului și nu bat în retragere. În linia întâi. Respect!”, încheie primarul Oradiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON