URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2024, 18:38

Candidaţi ai AUR în Parcul 1 Decembrie din Oradea: „Extremişti sunt cei care promovează căsătoriile alternative" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu mai puțin de o săptămână până la alegerile locale și alegerile europarlamentare, doi candidați ai AUR au ieșit, luni, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, alături de mai mulți candidați la Consiliul Local Oradea și Consilul Județean Bihor, promovând mesaje care se încadrează în linia partidului, și anume protejarea „familiei tradiționale” și a „valorilor creștine”.

„Nu AUR este extremist. Extremişti sunt cei care promovează căsătoriile alternative, cei care au distrus familia română şi democraţia”, a declarat Peter Costea, candidat AUR pentru Parlamentul European, în conferinţa susţinută alături candidatul AUR la Primăria municipiului, Cornel Moza.

Bihorean stabilit din anii '70 în Statele Unite ale Americii, unde profesează ca avocat, Peter Costea (foto jos) este la a treia încercare de a intra în Parlamentul European.

În două rânduri a candidat independent, apoi a înfiinţat Partidul Alianța Renașterea Națională, cu care candidează acum pe listele AUR, de pe poziția a 12-a, având sloganuri axate pe „apărarea valorile creştine” şi înfierarea celor care „promovează anti-valorile şi nefirescul".

„Actualul Parlament European a devenit vârful de lance în promovarea anti-valorilor. A făcut vreun parlamentar român până acum ceva? Nu!”, a acuzat Costea, care consideră că singurii care merită să ajungă europarlamentari sunt „candidaţii care se tem de Dumnezeu".

Costea şi-a prezentat şi câteva dintre ideile sale: „promovarea firescului, adică a valorilor familiei tradiţionale, formată din uniunea dintre un bărbat şi o femeie, apărarea dreptului la viaţă a celor nenăscuţi, a libertăţii religioase şi a libertăţii de exprimare”.

Avocatul s-a arătat nemulţumit şi de „propaganda agresivă” de denigrare a AUR. „Cine sunt adevăraţii extremişti? Sunt cei care ne-au etichetat extremişti. Cum poţi să acuzi de extremism o formaţiune care promovează valorile tradiţionale creştine? Extremişti sunt cei care, în ultimii 5 ani, au distrus familia română. Oricine promovează anihilarea vieţii copilului nenăscut este extremist. Oricine promovează şi sprijină căsătoriile alternative pe lângă cea rânduită de Dumnezeu sunt extremişti. Care promovează tirania, cum a fost în pandemie, este extremist”, a declarat Costea.

Acesta a fost susţinut şi de colegul său, candidatul AUR pentru Primăria Oradea, Costel Moza (foto jos), care a fost, însă, mult mai moderat în declaraţii. 

Moza a adus în discuţie investiţiile mari făcute în Oradea, care în opinia sa se cer completate cu altele, "pentru creşterea nivelului de trai al orădenilor". "Direcţia politicii trebuie schimbată, trebuie îndreptată spre noi", a spus orădeanul. 

„Am auzit stigătele de durere în timpul acestei campanii, ne cereau să aducem copiii acasă. Când vedem o mamă care spune că important ar fi să-și vadă nepoţii în fiecare zi, nu o dată pe an, ne încurajează să continuăm. Avem nevoie de o pâine pe masă, de un trai decent, nevoia de a porni motoarele în parcul industrial pentru firmele locale, orădene şi bihorene", a mai spus candidatul AUR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
TheSolarConnection
La al III-lea comentariu ai dreptate. Foarte mare dreptate.
Postat 04 Iunie 2024, 00:15 de Sandu2100
typo : discriminatorie
.
Postat 03 Iunie 2024, 23:42 de TheSolarConnection
Domnule Costea,
Dogma judeo-hrstina este una misogina, discrimatorie. Textul evanghelic e cat se poate de clar. Femeia este considerata inferioara si nedemna de a sta intre barbati! Femeile nu pot intra in altar. Ele nu au voie sa fie preot. Femeile trebuie trebuie sa intre in biserica pe usa din spate. Au intrare separat in spatele bisericii Cei care au fost la bisericile vechi, cu traditie veche judeo-hrestina de la tara au vazut acest lucru. Fetitele nou nascute nu sunt botezate cu acelasi ritual. Avem de-a face cu o salbaticie specific asiatica in care femeia este considerata impura si inferioara barbatului. Pana la hrestinare strabunii europeni cunosteau matriarhatul Femeia era respectata ca mama, sotie, sora, etc. Ea era egala barbatului in toate, putand participa si la lupte. Dupa hrestinare, femeile europene au primit acelasi tratament ca si cele asiatice, adica au fost tratate ca si fiinte inferioare. La fel este si la islamici si la hindusi. Acelasi tratament adresat femeilor. Comportamentul moral, firesc si cunoasterea stiitifica este, daca vreti, "Calea spre Lumina", nu dogmele religioase. In rest, numai de bine tuturor!
Postat 03 Iunie 2024, 21:14 de TheSolarConnection
D-zeu religiilor nu exista! Judeo-hrestinismul, judeo-islamismul, religii de import in Europa
Marile relgii: judeo-hrestinismul, judeo-islamismul si hinduismul, s-au pregatit ca in acest mileniu (milienul al treilea al erei noastre), sa se impuna cu agresivitate sau prin inselaciune, astfle incat sa le elimine pe celelate. Este o atidudine foarte periculaoasa pe care o vedeti in plina actiune la islamisti. Religiile dezbina si contrapun omenirea in numele unor zei inventati de oameni salbatici. Luna trecuta mii de islamisti au manifestat in Hamburg, Germania pt instaurarea califatului si a legii sharia in aceasta tara! Atacurile teroriste islamiste sunt deja la ordinea zilei in Europa. Religiile dezbina omenirea! Regulile de comportament moral si cunoasterea stiintifica a lumii noastre (medicina, fizica, matematica, chimie, astronomie, etc, etc) sunt cele care unesc oamenii indiferent de religie sau de rasa.
Postat 03 Iunie 2024, 20:36 de TheSolarConnection
@MODERATOR
De ce sa taiat comentariul???
Postat 03 Iunie 2024, 20:35 de Sandu2100
D-zeul religiilor nu exista? Zeii religiilor nu exista!
Zeii religiilor sunt inventati de oameni salbatici, infricosati de fortele naturii, de alti indivizi din specia homo-sapiens, de animale salbatice, etc. Pericolele ii pandeau la tot pasul. Nici o persoana nu se poate considera hrestin, daca nu recunoaste caracterul divin si adevarat al bibliei (vechiul si noul testament, evangheliile). Orice inexactitate sau imoralitate din aceste scrieri le descaifica de pretinsul caracter revelat si divin. Sunt multe falsuri si imoralitati in aceste scrieri. Situatia este similara si la celelate religii. Religiile isi au originea in magia primitiva, tribala. Incercarea de "invocare" si "imbunarea" a zeilor inventati de catre ei a reprezentat inceputul religiilor. Realitatea vietii demonteaza zi de zi dogmele religioase. In realitate regulile de comportament moral sunt mult mai multe decat cele 10 inscrise in mitul biblic (vechiul si noul testament, evangheliile). Daca vreti calea spre Constiinta Suprema este comportamentul normal, firesc si cunoasterea stiintifica.
Postat 03 Iunie 2024, 20:21 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON