URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2024, 12:35

Cămin studențesc nou, la Universitatea din Oradea: Primăria a finalizat lucrările la una din cele două clădiri pe care le ridică în campus (FOTO)

Cămin studențesc nou, la Universitatea din Oradea: Primăria a finalizat lucrările la una din cele două clădiri pe care le ridică în campus (FOTO) (foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul nou universitar le aduce studenților orădeni și un cămin nou. Universitatea din Oradea a anunțat finalizarea lucrărilor la unul dintre cele două cămine pe care Primăria municipiului le-a construit în campus, o clădire cu patru etaje și 246 de locuri.

„La Universitatea din Oradea, deschiderea anului academic va fi marcată și prin darea în folosință a celui mai nou cămin studențesc ce completează zestrea instituției de învățământ superior, CP 1. Noua și moderna unitate de cazare a studenților orădeni are patru etaje, dispune de 246 de locuri, în camere cu câte două paturi, baie proprie, frigider și televizor. Camerele au sistemul de încălzire în pardoseală, iar temperatura din fiecare unitate locativă poate fi reglată individual, cu ajutorul unui termostat”, a anunțat UO, marți, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, căminul nou are săli de studiu și bucătării pe fiecare palier. Spațiile de luat masa au și cuptoare cu microunde, iar la fiecare nivel există spălătorii cu două mașini de spălat rufe și două mașini de uscat haine.

Căminul are și propria rețea wireless, spațiile comune au camere de supraveghere și senzori de fum. Studenții trebuie să știe și că fumatul este interzis în cămin.

„Cazarea studenților va avea loc doar în data de 30 septembrie 2024, formalitățile urmând să se deruleze la Biroul Administrativ din clădirea alăturată, C4”, a mai anunțat UO.

Costul lunar de cazare în CP 1 va fi de 350 de lei, pe lună, pentru un student care este înmatriculat fără taxă la licență sau masterat. Studenții care învață pe locuri cu taxă vor plăti lunar pentru cazarea în cămin 490 de lei.

Pentru studenții care au părinți profesori sau cadre didactice auxiliare, studenții etnici romi, bursieri ai statului român și studenții „români de pretutindeni” taxa de cazare este de 310 lei/lună.

Primăria mai construiește un cămin în campusul UO, similar cu cel care este deja finalizat, la care lucrările sunt pe final. 

În prezent, cu căminul dat acum în folosință, Universitatea le oferă studenților 1.609 locuri de cazare în cămine.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON