URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2024, 09:56

Arbore în pericol de prăbușire, pe strada Tudor Vladimirescu din Oradea. Va fi tăiat

Arbore în pericol de prăbușire, pe strada Tudor Vladimirescu din Oradea. Va fi tăiat sursa foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a informat, vineri dimineața, că în aceeași zi, însă la orele prânzului, un arbore aflat în pericol de prăbușire pe strada Tudor Vladimirescu va fi tăiat. Astfel, șoferii sunt rugați să nu parcheze pe locurile din apropierea copacului.

„Rugăm conducătorii auto să nu parcheze azi, 31 mai, în intervalul orar 12:00 – 14:00, pe locurile de parcare din zona străzii Tudor Vladimirescu, nr. 24 - 26 (zona amanetului), având în vederea necesitatea eliminării unui arbore, care prezintă un pericol iminent de prăbușire”, se arată în comunicatul municipalității, ai cărei reprezentanți spun că, în acele ore, circulația prin acel tronson al străzii Vladimirescu ar putea fi îngreunată. 

În aceeași informare se precizează că „în urma verificărilor făcute de specialiști în teren, s-a constatat o fisură longitudinală majoră pe trunchiul arborelui din specia celtis (sâmbovină), ceea ce poate duce la prăbușirea acestuia pe carosabil sau trotuar, cu urmări tragice pentru cei care s-ar afla în zonă”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@Traian
As vrea sa te vad ce ai mai comenta dupa ce copacul ti-ar strivi masina. Ai veni aici sa ne povestesti ca primaria, RER sunt niste nenorociti ca n-au taiat copacul? Ce-mi place mie ca toti va pricepeti la toate. Angajati-va le RER!
Postat 01 Iunie 2024, 21:17 de Biggie
e suficienta o toaletare marca inregistrata RER
si nu va mai fi nici un pericol, RER stie ce inseamna toaletare clasica prin taierea trunchiului, practicata pe larg in oras, evident fara sa-i intrebe nimeni din primarie despre batjocura pe care o fac cei de la rer. nu exista cartier unde sa nu apara doar trunchiul copacului dupa toaletarea marca RER.
Postat 31 Mai 2024, 10:30 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON