URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2015, 08:00

Vladimir Putin: Doar un om bolnav la minte ar putea crede că Rusia va ataca NATO

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rusia isi va dezvolta capacitatile ofensive si intentioneaza sa creeze sisteme care pot depasi elementele antiracheta instalate de NATO in tarile europene, avertizeaza presedintele rus, Vladimir Putin, citat de hotnews.ro. Doar o persoana "bolnava la minte" poate crede ca Rusia ar putea ataca Alianta Nord-Atlantica, afirma insa presedintele, adaugand ca Statele Unite vor deteriorarea relatiilor Moscovei cu UE si sugerand ca Washingtonul a provocat criza din Ucraina.

"Statele Unite au iesit in mod unilateral din Acordul privind apararea antiracheta (ABM), un pilon al sistemului de securitate international. In acest caz, oare tot Rusia a dat dovada de agresivitate?! Noi nu facem decat sa raspundem amenintarilor care ne vizeaza. Si o facem in mod limitat, pentru a garanta securitatea Rusiei. Sau poate ca cineva se astepta sa predam armele?!", a declarat Putin intr-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera.

"Intr-o perioada, le-am propus partenerilor nostri americani sa construim impreuna un sistem de aparare antiracheta: Rusia, SUA si Europa. Propunerea noastra a fost respinsa. Atunci ne-am gandit: este un sistem costisitor si inca nu ii cunoastem eficienta. Normal ca, pentru a garanta partea noastra a echilibrului strategic, vom dezvolta potentialul ofensiv strategic si ne gandim sa cream sisteme care sa poata depasi sistemul antiracheta (al NATO). Va pot spune ca am facut progrese importante in aceasta directie", a atras atentia presedintele Rusiei.

"Rusia nu are o atitudine conflictuala fata de nimeni; oricum, in aceste probleme, dupa cum spunea Otto von Bismarck, nu conteaza discursul, ci potentialul. Care sunt capabilitatile militare? Bugetul militar al Statelor Unite depaseste cheltuielile militare ale tuturor tarilor lumii, in comun. Bugetul NATO este de zece ori mai mare decat cel al Rusiei. Rusia nu mai are baze militare in strainatate. Politica noastra nu mai are caracter mondial, ofensiv sau agresiv", a dat asigurari liderul de la Kremlin, care luni va incepe o vizita in Italia si la Vatican.

Vladimir Putin a condamnat "comportamentul agresiv" al Statelor Unite, precizand ca in largul Norvegiei patruleaza permanent submarine militare americane si amintind de extinderea Aliantei Nord-Atlantice spre est, in apropierea frontierelor Rusiei.

Rusia a denuntat in mai multe randuri planul Aliantei Nord-Atlantice de a instala elemente antiracheta in Romania si Polonia.

"Doar o persoana bolnava la minte sau in somn isi poate imagina ca Rusia ar putea ataca NATO la un moment dat. Sustinerea acestei idei nu are sens, este lipsita de fundament", a mai spus Putin in acelasi interviu.

"Dar poate ca cineva are interesul de a alimenta aceste temeri. Eu pot doar sa presupun. Spre exemplu, Statele Unite nu vor prea mult apropierea Rusiei de Europa. Nu o afirm, o spun ca ipoteza", a adaugat presedintele Rusiei.

"Sa presupunem ca Statele Unite vor mentinerea rolului de conducere in comunitatea transatlantica. Au nevoie de o amenintare externa, de un inamic, pentru a-si garanta acest rol. Iar Iranul nu este o amenintare care sa intimideze suficient de mult. Cum poti crea temeri? Dintr-o data, izbucneste criza din Ucraina. Rusia este fortata sa actioneze. Poate totul a fost cu intentie, nu stiu. Dar noi nu am facut-o", a explicat liderul de la Kremlin.

"Vreau sa va spun: nu trebuie sa va temeti de Rusia. Lumea s-a schimbat atat de mult incat, in acest moment, persoanele rationale nu isi pot imagina un conflict militar de o amploare atat de mare. Noi avem alte lucruri de facut, va pot asigura in acest sens", a insistat Vladimir Putin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON