URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Martie 2015, 08:49

Ministrul de finanţe şi-a dat demisia

Ministrul de finanţe şi-a dat demisia foto: evz.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a ajuns în faţa procurorilor anticorupţie acuzat de trafic de influenţă şi luări de şpăgi din vremea în care era primar de Slatina, ministrul de finanţe, Darius Vâlcov, şi-a dat demisia din această funcţie.

Anunţul a fost făcut duminică, de premierul Victor Ponta, la puţin timp după solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a-l demite pe Vâlcov.

"Am discutat astăzi la prânz cu domnul Vâlcov care mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit după aceea, după-amiază, seara, şi cu preşedintele şi aştept de la domnul Vâlcov – care chiar a avut un rol foarte important, foarte pozitiv – ca în zilele următoare, totuşi, să termine proiectul de Cod Fiscal. O să mă gândesc la cel care va fi numit şi voi înainta propunerea preşedintelui", a declarat premierul Victor Ponta la o televiziune, citat de Digi24.ro.

De altfel, premierul a postat un mesaj şi pe contul său de Facebook, în care îi mulţumeşte ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, arătând totodată că îi va căuta un succesor potrivit.

"I-am cerut lui Darius Vâlcov să finalizeze cele două Coduri (Cod Fiscal şi Cod Procedură Fiscală), absolut fundamentale pentru accelerarea creşterii economice şi pentru relaxarea fiscală de care avem nevoie. Îi mulţumesc domnului Vâlcov pentru munca deosebită depusă în această perioadă pentru finalizarea acestor Coduri, foarte bine primite de mediul de afaceri şi societatea civilă", a scris premierul pe Facebook.

Potrivit Digi24.ro, care citează informaţii din referatul DNA, Darius Vâlcov, îşi primea "comisionul" în pungi de plastic, banii fiindu-i daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei.

În faţa judecătorilor, procurorii DNA au venit cu detalii surprinzătoare din această anchetă. Între altele, Darius Vâlcov ar fi încercat să influenţeze deciziile autorităţilor fiscale, după ce a devenit ministru prin discuţii de taină ce aveau loc în cimitire! Scopul traficului de influenţă era acoperirea neregulilor pe care le-ar fi comis ca primar. În plus, el ar fi primit ca mită, în mai multe rânduri, sume importante, în pungi de plastic.

Interceptările din dosar arată că primarul din Slatina a făcut tot ce a putut pentru a stopa ancheta, menţionează sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON