URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2015, 18:32

Criza imigranţilor: România ar urma să primească 6.300 de refugiaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România ar trebui să primească 6.351 de refugiaţi, potrivit unei distribuiri făcute de Comisia Europeană, transmite Reuters, care citează surse europene. Asta în condiţiile în care premierul Victor Ponta a spus că România nu poate primi mai mult de 1.500 de persoane. România va primi acest număr de refugiaţi dintr-un număr total de 160.000 de imigranţi.

Propunerea Comisiei Europene va fi făcută publică miercuri, potrivit Reuters. În total, 160.000 de refugiaţi, aflaţi în Grecia (66.400), Italia (39.600) şi Ungaria (54.000), vor fi relocaţi. Un anunţ oficial privind noile cote urmează să fie făcut miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Victor Ponta a declarat că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri. Şi Polonia a anunţat că nu poate primi mai mult de 2.000 de persoane. În noua schemă propusă de CE, Varşovia ar trebui să primească aproape 12.000 de persoane.

Slovacia a anunţat deja că nu doreşte să primească musulmani. Bratislavei îi revin 2.287 de refugiaţi.

Germania va duce greul, cu 40.000 de refugiaţi primiţi. Afluxul de migranţi în Germania, „care îţi taie respiraţia”, va „ocupa şi schimba” ţara în următorii ani, a declarat cancelarul Angela Merkel, subliniind că Berlinul nu poate soluţiona singur criza, relatează BBC News online.

Merkel a anunţat, de asemenea, că Germania va urgenta procedurile de azil, va construi locuinţe suplimentare şi va angaja suma de 6 miliarde de euro. Însă a subliniat că ţara sa nu poate soluţiona singură criza şi a îndemnat toate statele membre ale UE să accepte migranţi.

Ungaria, Grecia şi Italia nu vor face parte din schema de distribuire UE, deoarece se consideră că au făcut deja eforturi mari în această criză, iar Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca sunt exceptate de la legislaţia europeană privind azilul.

Totuşi, premierul britanic David Cameron a anunţat că ţara sa va primi „mii de noi refugiaţi sirieni”, după ce a acceptat deja peste 5.000, transmite The Guardian.


Câţi refugiaţi primeşte fiecare ţară potrivit noii scheme UE:

Austria - 4.853 de persoane

Belgia - 5.928

Bulgaria - 2.172

Croaţia - 1.811

Cipru - 447

Cehia - 4.306

Estonia - 1.111

Finlanda - 3.190

Franţa: 30.783

Germania: 40.206

Letonia - 1.043

Lituania - 1.283

Luxemburg - 808

Malta - 425

Olanda - 9.261

Polonia - 11.946

Portugalia - 4.775

Romania - 6.351

Slovacia - 2.287

Slovenia - 1.126

Spania - 19.219

Suedia - 5.838

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON