Peste 25.000 de oameni, de toate vârstele, au ieşit, marţi seară, pe străzile Capitalei, în memoria victimelor din club Colectiv, dar şi revoltaţi de faptul că o asemenea situaţie s-a putut întâmpla, şi cer demisia vicepremierului Gabriel Oprea, a premierului Victor Ponta şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
Potrivit Agerpres, oamenii s-au strâns inițial în Piața Universității, unde au cerut demisia celor trei, scandând „Demisia, demisia", "Solidaritate", "Piedone nu uita, a venit și ziua ta!", iar unii dintre manifestați au purtat pancarte pe care se putea citi "Noi suntem generația care schimbă istoria!", "Corupția ucide!".
Flancată de jandarmi şi de maşini ale polţiei, coloana de protestatari a plecat pe jos, pe bulevardul Magheru, spre Piața Victoriei. Când au ajuns la Guvern, manifestanţii au blocat Piața Victoriei., scandând ''Colectiv'', ''Vrem dreptate'', ''Demisia'', ''Asasinii'', dar și "Nu plecăm până nu plecați". Nici premierul Victor Ponta și niciunul dintre miniștri nu se află în sediul Guvernului.
Conform Agerpres, pe pancarte se mai poate citi: "Parchetul: cauza incidentului este numărul mare de oameni din club. Piedone scapă! ISU scapă! Oprea scapă! Toți scapă?", "Bunicii la război, părinții la Revoluție, este rândul nostru".
Următorul popas a fost apoi sediul Ministerului Afacerilor de Interne, unde, la fel ca pe traseu, au fluturat drapelul României și au scandat, între altele, "Demisia" și "Colectiv". Un moment aparte a fost când manifestanţii s-au așezat în genunchi și au ținut un moment de reculegere, după care s-au îndreptat spre Primăria Sectorului 4.
Aici, menţionează Digi 24, protestatarii au fost mai fermi ca niciodată, cerând demisia primarului şi strigând "asasinii".
Pe parcursul evenimentului au existat şi momente mai tensionate între manifestanţi şi jandarmi, însă până la urmă totul a decurs în regulă. Oamenii au pus câteva candele aprinse în faţa jandarmilor, spunând că nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat vineri.
Coloana a pornit apoi spre clubul Colectiv, pentru a aduce încă un omagiu victimelor incendiului.
Potrivit presei centrale, iniţial, la manifestare au fost doar câteva mi de oameni, însă în ultimele ore numărul lor a crescut exponenţial. În jurul orei 22.40, televiziunile anunţau circa 25.000 de participanţi.
Marţi, bilanţul morţilor a urcat la 32 de persoane. Totodată, 135 de persoane se află în contiuare internate în spitalele din Bucureşti, în cea de-a patra zi de la producerea incendiului din Clubul Colectiv. Peste 35 dintre sunt în stare foarte gravă, arată agenţia de ştiri Mediafax.
"Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă", a declarat marţi seară pe Facebook preşedintele Klaus Iohannis.
În tot acest timp, cei trei acţionari ai clubului Colectiv, reţinuţi luni seară, au fost arestaţi pentru 30 de zile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.