URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2024, 12:25

A început procedura de licitație pentru ocuparea parcelelor din Parcul industrial Ștei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor a anunțat vineri că a lansat, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), procedura de licitație pentru concesionarea celor 25 de parcele din Parcul de Specializare Inteligentă Ștei.

„Firmele interesate pot concesiona terenuri cu suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Suprafața totală a parcului este de 13,6 ha. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 76. În cadrul Parcului vor fi atrase IMM-uri din sectoare diverse, de la prelucrarea, fabricarea și conservarea produselor alimentare, până la fabricarea de articole de îmbrăcăminte, papetărie, lemn, sticlă, plastic, fabricarea de aparate electrocasnice și multe alte tipuri de produse”, se arată în informarea transmisă de CJ Bihor. 

Proiectul parcului industrial din Ștei a fost elaborat în așa fel încât firmele rezidente vor putea beneficia de fonduri europene - în valoare totală de 4,3 milioane de euro, pentru a-și dezvolta afacerile. 

„Procedura de concesionare este o licitație deschisă cu ofertă în plic închis. Data limită de depunere a ofertelor este 15.07.2024, ora 09:00. Se pot solicita clarificări privind procedura până în 04.07.2024, ora 09:00. Documentele vor fi depuse la sediul ADLO, unde, în 15 iulie, de la ora 12:00, se va organiza ședința publică de deschidere a ofertelor”, mai arată reprezentanții CJ Bihor, precizând că detalii se găsesc pe site-ul instituției.

La începutul lunii iunie au demarat lucrările de amenajare a infrastructurii în viitorul parc industrial din Ștei, acestea fiind executate de asocierea de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98. Valoarea contractului de execuție este de 21.301.440,73 lei, cu TVA. Termenul de realizare este de 6 luni. „Lucrările presupun amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc”, menționează reprezentanții administrației județului. 

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027.

La jumătatea lunii iunie, CJ Bihor a lansat procedura similară de ocupare a parcelelor în parcul industrial din Marghita. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON