URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2024, 11:58

A decedat tânărul preot greco-catolic din Oradea Claudiu Ardelean

A decedat tânărul preot greco-catolic din Oradea Claudiu Ardelean Foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În vârstă de doar 38 de ani, preotul celibatar, misionar greco-catolic și realizator de emisiuni la Radio Maria Claudiu Ardelean a murit joi, în urma unui infarct, după ce mai multă vreme a stat în spital. A fost pasionat de radio, de sport și de muzica lui Mylène Farmer...

Comunitatea greco-catolică este în doliu, iar Preasfințitul Virgil Bercea îndrumă la rugăciune

.

„În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) a trecut în veșnicie părintele Claudiu Ardelean FSE. Părintele Claudiu a fost hirotonit preot în anul 2013 în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea și a aparținut Congregației Sfintei Euharistii, depunând voturile pe viața în anul 2019.

Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preoții, persoanele consacrate și credincioșii ridică rugăciuni pentru odihna sufletului adormitului întru Domnul, ca sufletul lui să se așeze cu drepții care din veac au bineplăcut Lui.

«Că Tu eşti învierea, viaţa şi odihna robului Tău părintele Claudiu, fratele nostru, Cristoase Dumnezeul nostru, şi Ţie mărire înălţăm, împreună şi Părintelui Tău celui fără de început şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Spirit, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin»”, este mesajul transmis de Episcopia Greco-Catolică Oradea.

Frate al procurorului orădean Cristian Ardelean, Claudiu Ardelean a fost și jurnalist, unul dintre cei care au pus bazele buletinului de știri de la Radio Maria, de la înființare, în 2006. Cu mici pauze, până în 2023, a fost și redactor-șef, după care a avut emisiuni și la Ercis FM și Angelus TV.

„Era înnebunit după radio, după știri, de mic se juca acasă de-a radioul, își scria de mână textele pe foi și își organiza materialele pentru jngle. Era comic, făcea mereu glume. Avea invitați importanți și totuși le găsea mereu întrebări încuietoare, făcea ascultătorii să reflecteze critic la chestiuni de credință. A fost preotul care evangheliza în eter. De acum, pentru totdeauna”, a spus fosta sa colegă, jurnalista Mihaela Caba.

Potrivit apropiaților, preotul se confrunta de mai multe luni cu probleme de sănătate. De altfel, pe 10 mai, la două zile după ziua lui de naștere, Claudiu Ardelean a postat pe pagina lui de Facebook următorul mesaj:

„Am ales (din nou) poza asta (foto principală - n.r.) să vă mulțumesc pentru urările de ziua mea! Nu m-aș fi gândit niciodată că atâta lume m-a iertat și mă poartă la pieptul său, ceea ce mi-a adus aminte de pieptul lui Dumnezeu, care ce să fie altceva dacă nu suma piepturilor voastre? Mulțumesc pentru urări. Chiar dacă sănătatea pe care mi-ați urat-o nu îți este întotdeauna cel mai bun aliat, știu că Dumnezeu a completat golul neputințelor mele. Iar celor care m-au copleșit cu urări, le rămân recunoscător cât voi trăi (rugați-vă să trăiesc mult :))) Vă fac din ochi și vă țuc”.

Cei care l-au cunoscut și vor să își ia rămas-bun o pot face la slujba de priveghere sâmbătă, 10 august, de la ora 19, la Capela Municipală a Cimitirului din Oradea, și la slujba înmormântării duminică, 11 august, de la ora 14, în Catedrala Greco Catolică Sf. Nicolae din Oradea. Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Virgil Bercea, alături de mai mulți preoți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
IrinaLoghin
Posibil si aia
Postat 10 August 2024, 20:05 de Sandu2100
@Sandu
Pai nu e evident? Dacă nu face parte din secta ta, atunci dislike, josvot și înjurături. Atâta știe secta ortodoxa și pocăita, doar ura, ura și iar ura.
Postat 10 August 2024, 17:10 de IrinaLoghin
Condolences
Ma uit la comentatorul de mai jos, a spus doar " condoleanțe familiei " si are atatea dis-LAICURI. Din ăștia care ați dat dis-LAICURI măcar unul să-mi explice " de ce " ? Nu de alta dar eu sunt mai prost si nu inteleg.
Postat 09 August 2024, 19:19 de Sandu2100
Condoleanțe familiei!
Condoleanțe familiei!
Postat 09 August 2024, 17:35 de spaima_trepadusilor
Dumnezeu sa-l ierte, prea tanar. Infarct?! O intrebare planeaza totusi, Câte(shot-ri) avea?
Dumnezeu sa-l ierte, prea tanar. Infarct?! O intrebare planeaza totusi, Câte(shot-ri) avea?
Postat 09 August 2024, 13:11 de spaima_trepadusilor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON