Undeva în Patericul egiptean, un Părinte al Pustiei spunea: „Dacă vrei să faci bine şi nu poţi să-l faci acolo unde eşti, să nu te amăgeşti că ai putea în altă parte”. Părea că anticipează, cu veacuri în urmă, ediţia din acest an a Swimathon Oradea! În cifre, încă provizorii, binele pe care ni-l facem arată astfel: 16 cauze şi proiecte beneficiare, din toate domeniile de interes ale comunităţii, de la educaţie la cauze medicale, trecând prin cele sociale, de protejare a mediului înconjurător sau de petrecere înţeleaptă şi profitabilă a timpului liber...
`
< Pagina precedentă 1 2 3 4 5 6 7 8 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată.
Zic şi eu
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?
De stiut
Colțul juridic
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
Oradea noastră
În această săptămână, RER Vest va începe colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase de la clienții din Oradea. Campania se va desfășura timp de două săptămâni, din 10 până pe 21 iunie.
10 Iunie 2024, 15:23
În perioada interbelică, pârâul Peța avea un curs complex. În satul Seleuș, azi cartierul Nufărul, cursul apei termale nu era canalizat, având mai multe brațe și formând insulițe. De acolo, cursul vechi mergea prin Velența spre șanțul Cetății, dar după 1900 a fost deviat pe la sud de centru.
De zece ani, elevii Liceului German din Oradea marchează finalul de an școlar printr-o acțiune inedită: o plimbare pe râul Crișul Repede, în bărci din PET-uri, confecționate chiar de ei. Ideea a avut-o profesorul de sport Ciprian Sirca, dornic să le deschidă adolescenților apetitul pentru mișcare în aer liber, dar și grija față de mediul înconjurător. „Dacă treci prin viață fără să lași ceva în urma ta, treci degeaba”, zice Ciprian.
Cine a călătorit și a observat - nu doar a bifat - o destinație, a putut constata că street art-ul a pătruns în viața cotidiană din străinătate. Oradea este orașul meu și am făcut o promisiune de a aduce aici culoare, formă, concept și mesaje, demers în care s-au alăturat și alți oameni, cu sau fără pregătire artistică. Eleganța orașului se cere continuată și prin artă.
Persoanele fizice autorizate sau orădenii care desfășoară profesii liberale și care funcționează în spații comerciale aflate la parterul blocurilor nu mai trebuie să stea cu pubelele înghesuite în birouri sau saloane. Odată cu modificarea regulamentului de salubrizare din municipiu, această categorie de agenți economici poate încheia contracte pentru depozitarea deșeurilor în țarcurile alocate asociațiilor.
După aproape un deceniu de șantier, zona Independenței din centrul Oradiei începe să capete un aspect plăcut. Muncitorii fac ultimele lucrări de amenajare a piațetei aflate deasupra parcării subterane, dar și a celei mai noi promenade de pe malul stâng al Crișului Repede. Lungă de 200 de metri, noua alee este unicat în oraș, fiind pavată și placată cu granit auriu. „La fel va fi și promenada de vizavi, care va trece pe sub Podul Sfântul Ladislau. În timp, probabil vom ajunge să amenajăm și celelalte tronsoane într-un mod similar”, spune primarul Florin Birta.
La finalul anilor 1990, starea drumurilor din oraș era destul de rea, mai ales din cauza proastei întrețineri, iar după terminarea iernilor, din cauza sării aruncate pentru topirea gheții. În luna mai 1998, la câteva luni după încheierea sezonului rece, gropile încă puteau fi văzute pe zeci de străzi. Ziarele dădeau exemplu străzile Constructorilor și Constantin Brâncuși, unde șoferii preferau să circule pe trotuar!
Județul nostru a devenit mai curat în ultimii 4 ani prin implicarea întregii comunități bihorene: administrația județeană și locală, mediul de afaceri, școala, biserica, organizațiile non-guvernamentale, mass-media și cetățenii. Am putut să ne bucurăm mai mult de văile, râurile, munții și parcurile noastre. Acest lucru se datorează și campaniilor de curățenie și educație civică derulate de Consiliul Județean Bihor și Ecolect Bihor.
12 Mai 2024, 17:05
Proiect ambițios în Oradea: o pădure urbană cu turn de observație, locuri de joacă ce imită natura și ponton pentru amatorii de rafting pe un teren de 6 hectare de la marginea orașului care ar putea să devină, în următorii ani, un loc foarte căutat de orădeni și turiști deopotrivă. Primăria vrea să amenajeze aici prima pădure urbană a Oradiei, un loc unde adulții și copiii să se poată relaxa într-un cadru natural, delimitat de Crișul Repede.
Începând din luna mai, orădenii plătesc mai mult pentru serviciul de salubritate. Primăria Oradea a inclus în tariful de salubritate noua taxă de economie circulară, care se aplică tuturor deșeurilor care nu sunt refolosite și care s-a dublat de la 1 ianuarie 2024. Așadar, chiar dacă tarifele de colectare și transport al deșeurilor practicate de RER Vest nu s-au modificat, orădenii vor plăti mai mult.
În mai puţin de doi ani, Roberto şi-a creat o audienţă cât populaţia Oradiei pe pagina de Facebook anume creată pentru a transmite informaţii privind evoluţia temperaturilor şi a fenomenelor meteorologice în Bihor. Tot ce ştie a învăţat singur, dar reuşeşte să facă previziuni corecte şi, mai ales, folositoare!
O familie de lebede și-a făcut un cuib aparte. De regulă, păsările obișnuiesc să se ascundă în stufăriș, pitindu-se de posibili atacatori, dar perechea care „locuiește” pe Crișul Repede, lângă Aquapark, a schimbat „tactica”.
De 25 de ani, Laurențiu Lazăr alină bolnavii, hrănește sărmanii, se îngrijește de orfani, pe scurt acordă ajutor oricui are nevoie, atunci când nimeni n-o mai face. La cea mai recentă Gală a Excelenței în Asistența Socială din România, un eveniment anual organizat în București, preotul ortodox a primit premiul pentru asistentul social al anului în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități. O distincție pe care, fără dubiu, a meritat-o.
Nu mă dă ecologia afară din casă. Ies singur. Și atunci cînd ies, aleg întotdeauna natura. E-n gestul ăsta și un strop de mizantropie, vine cu siguranță și din dorința de-a scăpa de oameni, dar în cea mai mare parte e vorba de gravitație psihică: natura mă atrage spre ea ca un magnet.
La finalul anilor 1950, în Oradea se construiau puține blocuri, chiar dacă cererea era foarte ridicată, impulsionată de migrația dinspre sate. Una dintre zonele unde se ridicau apartamente era intrarea pe strada Constantin Parhon, ulterior Calea 1 Mai, azi Mareșal Alexandru Averescu. Terenul avusese puține construcții, acolo funcționând pe vremuri o fabrică de spirt. Primele patru blocuri, cu 168 de apartamente, destinate în parte milițienilor, au fost construite în 1959-1961, proiectanți fiind L. Kiss și Cornelia Costache.
Rața cu ochi de șoim a fost imortalizată săptămâna trecută plutind agale pe Crișul Repede din oraș. Prezența ei este cu atât mai neașteptată cu cât specia, numită și rață de pădure, este întâlnită în America de Nord și mai rar în această zonă. În România poate fi observată numai în captivitate, în grădini zoologice.
Aruncate până acum în șanțuri ori pe lângă coșurile de gunoi, flacoanele, dozele și sticlele au ajuns la mare căutare. Implementarea sistemului de garanție-returnare (SGR) a ambalajelor îi determină pe unii bihoreni să scotocească prin tomberoane după PET-urile care le pot aduce bani, unii recunoscând că afacerea este cât se poate de bănoasă.
Un inedit proiect ecologist a demarat, săptămâna trecută, la Liceul German Friedrich Schiller. Cu finanțare de la Fundația pentru Parteneriat, asociația orădeană Ecotop va amenaja, alături de elevi și profesori, o grădină urbană în curtea școlii, dezvăluindu-le tehnicile permaculturii.
Plata facturilor de încălzire, care ating record după record cu fiecare iarnă, este prioritară pentru orădeni. Raportat la luna februarie, de exemplu, gradul de încasare al facturilor Termoficare depășește 95%. „În ultimii 7 ani tot așa a fost. Orădenii se luptă să fie cu întreținerea la zi și evită, cât pot, să li se adune două facturi neachitate, pentru că apoi le este mai greu să le plătească”, explică directorul societății Termoficare, Călin Ungur. Asociațiile de proprietari mai au șansa eșalonării plăților, dar orădenii trebuie să pună banii jos!
În aprilie 1938, corespondentul orădean al ziarului Universul constata existenţa unor diferenţe edilitare majore în centrul oraşului. Cele două pieţe centrale, Unirii şi Regina Maria (azi Regele Ferdinand I) erau elegante, având în centru câte un monument: statuia ecvestră a Regelui Ferdinand I şi, respectiv, pe cea a Reginei Maria.
Peisajele de coastă din Irlanda de Nord, dunele de nisip din Namibia sau fiordurile îngheţate din Scandinavia sunt câteva dintre frumuseţile naturii pe care fotograful Horia Bogdan nu doar le cunoaşte, ci le prezintă şi altor împătimiţi ai naturii.
Grija și responsabilitatea față de mediul înconjurător trebuie să-i determine pe orădeni să colecteze separat și medicamentele expirate sau nefolosite. Aruncate între gunoaiele obișnuite, ele pot contamina apa din pânza freatică ori solul pe care ajung, intoxicându-le cu substanțe care n-ar trebui să ajungă în natură. De la 1 ianuarie 2024, responsabilitatea preluării acestor deșeuri revine exclusiv spitalelor, publice sau private, dar în Oradea nicio unitate sanitară nu le preia!
Din 18 martie, Oradea are un nou Regulament de salubrizare care prevestește și controale în pubelele cetățenilor, un motiv în plus ca orădenii să se informeze că fac totul ca la carte... RER Vest le dă câteva sfaturi clienților, ca să se asigure că nu vor primi amenzi.
Cu jumătate de an înainte să devină o obligație europeană valabilă pe tot teritoriul Uniunii Europene, Bihorul va începe să colecteze separat deșeurile textile. În ședința de săptămâna trecută, conducerea Ecolect - formată din reprezentanții tuturor primăriilor din Bihor și ai Consiliului Județean - a decis să introducă în tot județul colectarea separată a deșeurilor textile, începând din luna mai.
10 Aprilie 2024, 19:01
După Parcul Libertății, grădina Palatului Baroc și scuarurile din jurul Catedralei Sf. Nicolae, Oradea s-a mai ales cu un nou aliniament frumos de lalele. În jurul Colegiului Onisifor Ghibu, din Nufărul, au înflorit zeci de lalele plantate de elevi și profesori.
Conservarea și extinderea spațiilor verzi în orașul nostru nu sunt doar imperative ecologice, ci și investiții în sănătatea și bunăstarea comunității, conform unui recent studiu al UE. De aceea, solicităm Primăriei Municipiului Oradea să includă în planurile de dezvoltare urbană măsuri eficiente de protejare a arborilor și de sporire a acoperirii cu vegetație în zonele urbane. Proiectul de lărgire a străzilor trebuie abordat într-un mod responsabil și sunt necesare soluții creative pentru integrarea spațiilor verzi în peisajul urban.
În anii următori, cartierul Nufărul I ar trebui să arate complet diferit față de cum este azi, cu spații verzi înghesuite între blocuri și mașini, cu locuri de joacă puține și modeste și cu străzi înguste. Unul dintre cele mai ample proiecte realizate de Primărie vizează regenerarea urbană a întregului cartier, „renaștere” care se va face cu un sacrificiu: cel puțin 1.700 de copaci vor fi puși la pământ, fie pentru că sunt în calea lucrărilor, fie pentru că au o stare de sănătate proastă.
De săptămâna trecută, Oradea are un nou regulament de salubritate, care prevede că cetățenii vor fi penalizați dacă nu colectează deșeurile separat. Votat exclusiv de consilierii liberali, regulamentul nu aduce tarife majorate pentru orădeni, însă primarul Florin Birta a spus că, totuși, facturile de salubritate vor crește în curând.
În anii 1970-1980, în Oradea și în orașele bihorene, persoanele care voiau să participe la diferite cursuri de cultură generală și dezvoltare personală aveau la dispoziție așa-numitele Universități Cultural-Științifice. Deși nu erau instituții de învățământ propriu-zise, ci erau numite pompos „universități”, acestea ofereau o sumedenie de cursuri pentru toate categoriile de persoane.
- Coșmarul care ne așteaptă 10:05, 11 Dec 2024
- Victor Micula, vizat de noi acuze: Parchetul Bihor verifică modul în care a „fentat” cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii 11:30, 11 Dec 2024
- Petroi POATE: Primarul PNL-ist din Hidișelu de Sus a făcut campanie candidatului de la POT (AUDIO) 09:05, 11 Dec 2024
- Se amenajează bretelele ocolitoare ale Pasajului Decebal, pentru reluarea circulaţiei pe strada Tudor Vladimirescu (FOTO) 16:50, 11 Dec 2024
- Rețeaua Georgescu: Rapoartele desecretizate ale serviciilor de informații arată cum a fost „umflat” candidatul prorus (DOCUMENTE) 18:40, 04 Dec 2024
- CCR a decis ANULAREA primului tur al ALEGERILOR PREZIDENȚIALE! 15:05, 06 Dec 2024
- Nu dați vina pe Tik Tok! 10:22, 28 Noi 2024
- Țară la răscruce: Au fost cele mai nebune alegeri de după 1990. Cine a câștigat și cine a pierdut în Bihor? 13:26, 09 Dec 2024
- Sentință definitivă: un orădean a obținut peste 30.000 de euro daune de la Wizz Air după o cursă anulată 08:00, 12 Dec 2024
- Anunț finalizare proiect Apă Canal Nord Vest SA 07:40, 12 Dec 2024
- Meci dificil pentru CSM CSU Oradea, în Grecia, cu PAOK Salonic 07:21, 12 Dec 2024
- Reabilitarea drumului județean dintre Salonta și Tinca a trecut de 60%. Pe un sfert din traseu a fost pus inclusiv stratul de uzură (FOTO) 21:00, 11 Dec 2024
- Un milionar la CJ Iași: locuințe în Dubai, terenuri și colecții valoroase în declarația de avere | Ziarul de Iași
- Analiză Martens. Ce am învățat din referendumul pro-UE trecut la limită în Republica Moldova
- Turcia ar putea deveni un partener economic cheie pentru UE, dacă își îmbunătățește statul de drept
- Oficiali americani de rang înalt se unesc ca să o susțină pe Kamala Harris în cursa prezidențială
Ştiri de la CAO
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:50, 05 Dec 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:30, 25 Noi 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:47, 22 Noi 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:21, 20 Noi 2024
Diva Hair
- A cântat cu zâmbetul pe buze, deși a ascuns în suflet dureri copleșitoare. Gabi Luncă și-a pierdut unul dintre copii chiar în ziua botezului
- Au crezut că au adoptat o orfană de 6 ani. De fapt, aveau de-a face cu o femeie adultă cu nanism care a încercat să-i escrocheze
- Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Ultimele Comentarii
- Oooo, ce poze va posta d-l Mălan in campania... Postat 12 Dec 2024, 07:03 de nealiniat
- DSP transmite ce ar trebui făcut ... ... dar nu spune cum și unde se pot face... Postat 12 Dec 2024, 05:57 de KP
- Sandu... ...Alianța PUPU confirmă trădarea PNL!... Postat 12 Dec 2024, 01:50 de georgemarian
- Ce faci... ...cand esti mai prost decat permite legea?... Postat 12 Dec 2024, 01:24 de Musti
- andorciprian Servus con nou, tu nu ai văzut ca Birta... Postat 12 Dec 2024, 00:55 de Sandu2100
Bihoreanul tipărit
- Golden Boys: Cum au fost dovediți hoții care au golit magazinul de bijuterii de la ERA Park Oradea (FOTO) 08:01, 11 Dec 2024
- Profesorul bătăuș: Un fost director de școală i-a spart capul unui elev, dar este apărat de colegi și de părinții celorlalți copii! 07:59, 10 Dec 2024
- Priviți și nu uitați! Expoziție la Oradea despre ororile „fenomenului Pitești”. Au fost și 11 victime din Bihor (FOTO) 19:47, 09 Dec 2024
- Mândru Bihorean: 8.000 de artiști susțin zilnic spectacole de colinde tradiționale în localități din județ 18:59, 09 Dec 2024
ACTUAL
- Casa Verde Fotovoltaice: A fost publicată lista instalatorilor, cei care au prins finanțare au 90 de zile la dispoziție să aleagă o firmă 14:08, 11 Dec 2024
- Oamenii de afaceri, apel către partide: „Românii vor reformarea clasei politice și oameni competenți”. Țara trebuie păstrată în UE și în NATO 12:21, 11 Dec 2024
- Reacție extremă a unor români din diaspora care îl votau pe Georgescu președinte: de furie că alegerile s-au anulat, își taie buletinele (VIDEO) 10:40, 11 Dec 2024
- Înlocuită de la șefia Institutului „Marius Nasta”, orădeanca Beatrice Mahler critică faptul că Ministerul Sănătății nu informează despre BoalaX 23:52, 10 Dec 2024
Stiri SPORTIVE
- Meci dificil pentru CSM CSU Oradea, în Grecia, cu PAOK Salonic 07:21, 12 Dec 2024
- Meciuri de top pentru poloiştii de la CSM Oradea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Europeni 18:50, 11 Dec 2024
- Răzvan Nicoară a fost desemnat cel mai bun atlet al anului în judeţul Bihor (FOTO) 18:22, 11 Dec 2024
- Reluat după o pauză de cinci ani, „Gongul orădean” la box s-a desfăşurat în acest an la Biharia (FOTO) 13:23, 11 Dec 2024
BIHOREANUL TV
- Anchetă penală după ce Victor Micula ar fi plătit influenceri de pe TikTok să promoveze partidul AUR (VIDEO)
- Tolea Ciumac, primele declarații după scandalul de la Oradea: „Fata s-a băgat între noi, s-a lovit și ea de o palmă” (VIDEO)
- Din ring, pe marele ecran: Filmul „Transilvanian Ninja”, cu Sandu Lungu în rolul unui măcelar antipatic, a intrat în cinema (FOTO)
Oradea Noastră
- Plătești doar pentru cât arunci! Anul 2025 va veni cu reguli noi în Sânmartin: nu ai pubelă cu cip, nu va fi golită! 15:28, 08 Dec 2024
- Oradea ieri, Oradea azi: Sediul Poliției Municipiului s-a ridicat cu greu, în anii ’90 09:35, 08 Dec 2024
- Recomandări de pregătire a pubelelor pentru sezonul rece 16:01, 07 Dec 2024
- „Creșa” verde: Copacii plantați pe străzile din Oradea cresc într-un sat din Bihor, într-una dintre puținele pepiniere din țară (FOTO) 11:30, 06 Dec 2024
Bihor
- Sentință definitivă: un orădean a obținut peste 30.000 de euro daune de la Wizz Air după o cursă anulată 08:00, 12 Dec 2024
- Reabilitarea drumului județean dintre Salonta și Tinca a trecut de 60%. Pe un sfert din traseu a fost pus inclusiv stratul de uzură (FOTO) 21:00, 11 Dec 2024
- Peste 1.000 de orădeni se înghesuie zilnic la ghișeele de plată să-și prelungească parcarea de domiciliu pentru anul 2025 20:00, 11 Dec 2024
- DSP Bihor, recomandare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu trichineloză: faceți analiza cărnii de porc, boala lasă sechele pe viață și poate fi chiar mortală 19:25, 11 Dec 2024
Stiri Oradea
- Peste 1.000 de orădeni se înghesuie zilnic la ghișeele de plată să-și prelungească parcarea de domiciliu pentru anul 2025 20:00, 11 Dec 2024
- Prima ediție a Galei Vinurilor Bihorene, la Sinagoga Sion din Oradea 17:55, 11 Dec 2024
- Se amenajează bretelele ocolitoare ale Pasajului Decebal, pentru reluarea circulaţiei pe strada Tudor Vladimirescu (FOTO) 16:50, 11 Dec 2024
- Tramvaiul Moșului: o călătorie plină de magie și cadouri de la copii pentru copii 15:25, 11 Dec 2024
Timp Liber
- Trupa Arcadia din Oradea a pregătit o nouă premieră pentru copii, plus ateliere decorative și de povești 20:28, 11 Dec 2024
- Prima ediție a Galei Vinurilor Bihorene, la Sinagoga Sion din Oradea 17:55, 11 Dec 2024
- Concerte de Crăciun la Catedrala greco-catolică „Sf. Nicolae” și în Piața Unirii din Oradea 17:21, 11 Dec 2024
- Serată spaniolă la Filarmonica Oradea cu violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Josu Okiñena, care a studiat la Juilliard 16:31, 11 Dec 2024
Oradea Heritage
- Invitație la Caravana cu Jocuri - Festival de joacă, carte și arte. Ediția de iarnă, în Oradea 17:35, 29 Noi 2024
- Oradea Heritage: Noaptea Sinagogilor Deschise la Oradea 18:14, 14 Oct 2024
- Expoziție de bijuterie contemporană sustenabilă la Casa Darvas-La Roche din Oradea 19:38, 09 Oct 2024
- Ziua Europeană a Patrimoniului la Oradea 12:01, 17 Sep 2024
Revista Familia
- Dialogurile Familia: Mircea Pricăjan în dialog cu Raluca Nagy 10:49, 27 Noi 2024
- „Dintotdeauna am imortalizat fotografic călătoriile mele”. Interviu cu Liviu Stănescu 14:39, 07 Noi 2024
- „Întâlnirile Familia”: Liviu Stănescu - „Am fost la capătul lumii” 11:51, 07 Noi 2024
- Pragul Vaida #14: seria de lecturi indoor continuă cu poeții Teodora Coman și Alexandru Potcoavă 13:31, 29 Oct 2024
Informații de la Termoficare
- Termoficare: Se întrerupe apa caldă și încălzirea pe mai multe străzi din Oradea. Vezi dacă te afectează! 15:47, 20 Noi 2024
- Termoficare Oradea: Se întrerupe furnizarea apei calde și căldurii pentru două module termice 17:10, 12 Noi 2024
- Termoficare Oradea: Se reia furnizarea energiei termice la cele 6 puncte afectate de o avarie 19:10, 09 Noi 2024
- Termoficare Oradea: O avarie lasă mai mulți orădeni fără căldură și apă caldă 12:30, 09 Noi 2024
CURS VALUTAR
- 1 USD = 4.7216 RON
- 1 EUR = 4.9709 RON
- 1 HUF = 0.0121 RON