Preşedintele unei asociaţii din Rogerius, Ioan Horvath, o voce activă a societății civile, contestă reabilitarea termică a blocurilor, dar şi noul sistem de tarifare a salubrităţii. „Sunt orădean de trei generaţii şi m-am născut, am crescut şi voi muri la bloc”, spune bărbatul, care nu se sfieşte să cheme Primăria la judecată.
`
< Pagina precedentă 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată.
Zic şi eu
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?
De stiut
Colțul juridic
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
Oradea noastră
Aflată în perioada de mobilizare pentru implementarea noului contract de salubrizare încheiat cu Primăria Oradea, RER Vest îi anunţă pe locuitorii municipiului că are în derulare atât activitatea de încheiere a noilor contracte, cât şi efectuarea unor îmbunătăţiri în modalitatea de colectare a deşeurilor.
Aşa cum plătesc factura de energie electrică în funcţie de cât curent au consumat, orădenii vor achita contravaloarea serviciului de salubritate în funcţie de câte deşeuri vor arunca la gunoi. Cu cât utilajele RER Vest vor goli pubelele mai des, factura va creşte. Obligatoriu pentru toată România, noul sistem îi bulversează şi îi nemulţumeşte pe unii orădeni. BIHOREANUL vă explică cum se modifică tarifele de salubritate, de ce şi cât vom plăti pentru colectarea deşeurilor.
Dat jos anul trecut, pentru reabilitare, mozaicul Trei Arbori de pe faţada fostului cinematograf Patria, creaţie a artistului orădean György Jovián, a fost refăcut şi reamplasat pe clădire.
Consecinţele măsurilor restrictive provocate de pandemia de Covid-19 s-au văzut şi în pubelele orădenilor. Pentru că au stat mai mult acasă, locuitorii oraşului au aruncat mai multe gunoaie, în timp ce firmele au produs deşeuri mai puţine. Îngrijorător este că, în timp ce groapa de gunoi a crescut, s-a înjumătăţit cantitatea de deşeuri valorificate, ceea ce va aduce municipiului o amendă pe măsură.
11 Februarie 2021, 20:00
Aşa cum orădenii au cerut în programul de bugetare participativă, Primăria va lumina trecerile de pietoni nesemaforizate din oraş. Municipalitatea a obţinut autorizaţia de construcţie necesară pentru iluminarea a 26 de treceri de pietoni aflate pe străzile Cazaban, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Bulevardul Decebal, Bulevardul Dacia, Transilvaniei, Parcul Petofi, Bulevardul Ştefan cel Mare, Matei Corvin, Calea Clujului, Parcul 1 Decembrie, Meşteşugarilor, Lăpuşului, Sextil Puşcariu, Calea Aradului, Seleuşului, Războieni.
Cu toţii ne dorim un judeţ curat, fără deşeuri prin munţii, văile şi râurile unde mergem să ne relaxăm la final de săptămână. Însă, pentru ca acest lucru să devină o realitate, e nevoie de implicarea noastră, a tuturor.
O clădire simbol pentru Oradea, devenită şi o mândrie locală după reabilitarea faţadelor, Palatul Vulturul Negru are un aspect tot mai neîngrijit. Pânzele de păianjeni zac sub arcadele dinspre Piaţa Unirii, iar uşiţa unei cutii electrice a dispărut, lăsând cablurile la vedere. Cum era de aşteptat, s-au găsit şi „binevoitori” care să arunce gunoaie în ea...
În perioada interbelică, orădenii, care aproape toți locuiau în case cu curți, dețineau mii de animale, de la cai și vaci până la porci, păsări și măgari. Firește, o parte dintre ei aveau câini. În total, în anul 1931, în oraș existau peste 800 de câini cu stăpân, iar deținerea lor era condiționată de plata unei taxe anuale. Conform unui regulament al oraşului, publicat în Monitorul comunal și citat de istoricul Liviu Borcea, orașul a fost împărțit în trei zone de taxare...
Prima oară când a avut un aparat de fotografiat în mână, Adela Rusu era doar un copil curios. Fratele tatălui ei era fotograf, iar fetiţa se întreba cum micuţul dispozitiv poate capta momente pentru totdeauna. Au trecut decenii până să-şi dea seama că arta fotografică este chemarea ei... Premiată în lumea întreagă pentru fotografiile ei, Adela Rusu este convinsă că portretele sunt o cale către sufletul persoanelor.
Indiferent că locuiesc la casă sau la bloc, orădenii trebuie să deprindă noi reguli privind colectarea deşeurilor. Şi să facă loc pentru mai multe coşuri de gunoi... Din acest an, deşeurile vor fi aruncate în trei fracţii. Pe lângă sortarea ambalajelor reciclabile, cetăţenii trebuie să separe resturile vegetale de cele reziduale, care ajung abandonate în groapa de gunoi. Primăria şi operatorul RER Vest va dota fiecare locuinţă cu recipientele şi sacii necesari, astfel încât noul sistem să fie funcţional şi eficient.
Puţin peste o zecime din gunoaiele aruncate de români sunt valorificate, adică transformate în materii prime pentru noi produse, fie prin reciclare, fie prin compostare. Acest procent de doar 14% clasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, unde, în medie, 46% din deşeuri îşi găsesc un rost. O nouă lege îi obligă pe toţi românii să colecteze separat biodeşeurile, astfel încât acestea să nu mai umple gropile de gunoi, ci să devină compost.
Forţaţi să stea în case vreme de două luni, cât timp în România a fost decretată starea de urgenţă pentru prevenirea răspândirii infecţiei Covid-19, orădenii s-au amăgit crezând că izolarea lor va aduce beneficii mediului înconjurător. De fapt, anul trecut aerul din Oradea a fost îngrijorător de contaminat.
Trecerea dintre 2020 spre 2021 a fost oglinda unui an extrem de complicat, plin de incertitudine şi, în aceleaşi timp, de speranţă. Speranţa că, odată cu noul an, vom fi început drumul spre normalitatea pe care nu am ştiut să o apreciem şi pe care azi o putem face mai bună. În 2021, cea mai importantă prioritate a oraşului, şi cred că şi a orădenilor deopotrivă, este să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a stopa efectele negative ale pandemiei de coronavirus...
De câteva săptămâni, în fiecare vineri, de la ora 13, voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica Oradea distribuie mâncare caldă nevoiaşilor. La intrarea laterală a Bisericii Romano-Catolice Sfântul Duh (Calea Republicii, colț cu strada Dunărea) pot merge şi orădenii dornici să ducă mâncarea unei familii nevoiașe sau unui pensionar singuratic.
25 Ianuarie 2021, 14:54
Alesia Rengle este adolescenta atipică: are 17 ani, dar nu este preocupată de petreceri şi distracţie, ci îşi drămuieşte zilnic timpul cu grijă, astfel încât să nu irosească niciun moment în care ar putea să înveţe sau să se antreneze. Elevă model, Alesia excelează nu doar la şcoală, ci este şi o sportivă de succes. Vicecampioană balcanică la săritura în înălţime, cu patru titluri naţionale şi desemnată atleta anului 2020 în Bihor, tânăra visează la ziua în care va concura la campionatul mondial.
Casa de Economii a comitatului Bihor şi-a deschis activitatea în 1 decembrie 1872, sediul său fiind într-o casă cu un singur nivel din actuala Piaţă Ferdinand. Activitatea sa a crescut, iar în trend cu modernizarea oraşului, a avut nevoie, ca multe alte instituţii, de un sediu mai încăpător. Istoricul Péter I. Zoltán a arătat, în cartea sa "Trei secole de arhitectură orădeană", că palatul aflat azi în aceeaşi piaţă, la numărul 4, a fost construit în locul vechii case, proiectul fiind întocmit de arhitectul orădean Rimanóczy Kálmán jr. Imobilul cu parter, două etaje şi un pod înalt a fost finalizat în anul 1907.
Măştile de unică folosinţă, vândute pe bandă rulantă în ultimul an, din cauza virusului Sars-Cov-2, ne salvează de infectare, dar sunt o sursă de poluare a planetei. Activiştii de mediu avertizează de luni bune că pandemia de coronavirus conduce la o "pandemie" de poluare, iar acum o mare parte din deşeurile din râuri, lacuri, mări şi oceane sunt măştile de unică folosinţă, sticlele de dezinfectanţi şi mănuşile, care completează tabloul gunoaielor aruncate înainte de apariţia Covid-ului. Se întâmplă la fel în întreaga lume, nu doar în România: o distrugere a mediului înconjurător, făcută chiar de om, cu propria mână...
15 Ianuarie 2021, 14:00
Primăria începe anul 2021 cu mai multe promisiuni "verzi" pentru orădeni. Pe lângă continuarea unor proiecte deja începute, cum sunt parcurile din cartierul Grigorescu şi de pe strada Ion Bogdan, municipalitatea vrea să se apuce şi de "restanţe", adică investiţii pregătite, dar pentru care n-a găsit încă banii necesari. "Aşteptăm lansarea programelor noi de finanţare europeană, ca să vedem ce fel de fonduri putem atrage", spune primarul Florin Birta.
Primăria Oradea caută o firmă care să răspundă, în următorii patru ani, de serviciul public de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare. Municipalitatea a lansat o licitaţie, punând la bătaie 17,1 milioane lei pentru această activitate
Pentru a-i determina pe cetăţeni să încheie un contract de salubritate, o primărie din Bihor a introdus o taxă specială de salubritate. De la începutul anului 2021, în comuna Sălard, cu votul unanim al celor 13 consilieri, a intrat în vigoare o taxă de mediu pentru proprietarii care nu au încheiat un contract pentru colectarea deşeurilor cu RER Vest. "Ne dorim o comună curată", a explicat primarul Nagy Miklos.
Înfiinţat în urmă cu mai bine de un deceniu, singurul adăpost dedicat felinelor fără stăpân din Oradea, Prietenii Pisicilor, este în pericol să devină o amintire. Până la 1 martie, pisicuţele trebuie să plece din casa în care stau cu chirie, iar voluntarii care le îngrijesc caută soluţii, apelând și la bunăvoinţa altor orădeni...
RER Vest şi Primăria Oradea îmbunătăţesc sistemul local de salubrizare. Pentru că din acest an va fi obligatorie colectarea separată în mai multe fracţii, în perioada următoare orădenii care locuiesc în blocurile din oraş vor găsi, în ţarcurile de deşeuri, mai multe containere. RER va dota fiecare incintă cu recipiente de culoare maro, pentru biodeşeuri, şi cu pubele verzi, pentru sticle. În plus, toate containerele, indiferent de culoare, vor avea de-acum pedale, pentru ca localnicii să poată arunca sacii cu mizerii de o manieră igienică, fără să atingă recipientele.
Proiectul de pietonalizare a străzii Aurel Lazăr prinde contur, iar unii orădeni au fost surprinşi să vadă modelul de bănci ales de Primărie. Turnate din beton, băncile par incomode şi nepotrivite în alăturare cu porfirul pavat şi cu arhitectura Art Nouveau din centrul istoric. În mod cert, însă, sunt greu de vandalizat...
Fundaţia Comunitară Oradea, care are în grijă Parcul Libertăţii, îi provoacă pe orădeni să-şi mărturisească dorinţele pentru anul care abia a început sau gândurile pentru anul trecut. Copacii din parc au fost îmbrăcaţi în pânză, pe care doritorii pot scrie mesaje pentru oraşul lor.
Chiar dacă 2020 va rămâne în istorie ca anul pandemiei, în care oameni din lumea întreagă s-au ascuns în propriile case, pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2, un orădean a găsit "scuza" perfectă pentru a petrece timpul în aer liber: sportul. Pasionat de atletism din copilărie, Cristi Marian le oferă orădenilor imboldul necesar pentru a-şi pune corpul în mişcare. Săptămânal, îi invită la alergări în aer liber, în Parcul Brătianu sau într-o pădure aflată dincolo de dealurile oraşului. "Natura îţi oferă o energie incredibilă", spune el. Tocmai de aceea, Cristi îi îndeamnă pe sportivii amatori nu doar să respecte natura, ci şi să o ajute.
Două dintre cele mai importante bulevarde ale Oradiei, Nufărul şi Cantemir, vor intra în şantier. Primăria a atras o finanţare europeană de 50 milioane de lei, pentru a schimba complet faţa celor două străzi. După sărbători, Primăria vrea să dea şi startul lucrărilor, care vor însemna doi ani de deranj, la finalul cărora prioritate pe cele două bulevarde vor avea tramvaiele, bicicliştii şi pietonii.
Pe strada Moscovei nr. 5, clădirea construită în 1895, după planurile arhitectului Rimanóczy Kálmán jr., care acum adăposteşte Filarmonica din Oradea, şi-a recăpătat strălucirea. După ce ani de zile au avut un aspect ruşinos, faţadele palatului au fost reabilitate, iar toate decoraţiunile şi ornamentele spectaculoase - refăcute.
La finalul unui an greu, gândurile mele se îndreaptă spre 2021, care, sper, ne va aduce perspective mai bune. Încrederea pe care mi-au acordat-o orădenii la alegerile locale mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp. Am învăţat de la cel mai bun primar, iar acum, prin acest parteneriat - Birta la Primărie şi Bolojan la judeţ - sunt convins că vom avea în continuare parte de o dezvoltare fulminantă, de data aceasta atât pentru Oradea, cât şi pentru Bihor.
Deşi a încercat să scape de corvoadă, Primăria trebuie să ia în grijă zonele verzi din cartiere. Având pe masă Regulamentul privind administrarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, Curtea de Apel Oradea a decis să anuleze articolele care obligă asociaţiile de proprietari să îngrijească scuarurile dintre blocuri. Totuşi, au rămas în vigoare aceleaşi sarcini pentru orădenii care stau la case. O inechitate pe care Primăria e chemată acum să o repare.
- Cartier sub tensiune: Un bihorean a murit electrocutat sub firele de curent care îi traversează curtea 11:35, 12 Dec 2024
- Sentință definitivă: un orădean a obținut peste 30.000 de euro daune de la Wizz Air după o cursă anulată 08:00, 12 Dec 2024
- Gala Comunității Bihorene: Lumea s-a ridicat în picioare pentru Mihai Neșu, iar jurnalista Emilia Șercan a povestit cum a început să scrie despre plagiate (FOTO/VIDEO) 12:59, 12 Dec 2024
- Este oficial: Din 1 ianuarie 2025, România intră în Schengen terestru! 12:00, 12 Dec 2024
- Rețeaua Georgescu: Rapoartele desecretizate ale serviciilor de informații arată cum a fost „umflat” candidatul prorus (DOCUMENTE) 18:40, 04 Dec 2024
- CCR a decis ANULAREA primului tur al ALEGERILOR PREZIDENȚIALE! 15:05, 06 Dec 2024
- Țară la răscruce: Au fost cele mai nebune alegeri de după 1990. Cine a câștigat și cine a pierdut în Bihor? 13:26, 09 Dec 2024
- AUR conduce în ultimul sondaj înainte de alegerile parlamentare. Elena Lasconi îl întrece cu puțin pe Călin Georgescu, în cel pentru prezidențiale 22:15, 28 Noi 2024
- Ana Blandiana și-a lansat cel mai nou volum de versuri la Oradea: „Noi, intelectualii, suntem o pojghiță subțire” (FOTO) 21:03, 12 Dec 2024
- „Votați-mă! Vă iubesc!”. Bihoreanca Narcisa Badea va cânta vineri în semifinala emisiunii Vocea României (VIDEO) 20:00, 12 Dec 2024
- Sentinţă definitivă în cazul unui copil ucis de un alt copil, din joacă, la Oradea. Ce a decis Curtea de Apel 19:08, 12 Dec 2024
- Peste 60.000 de lei strânși la un concert caritabil în Oradea, pentru micuțul Marc-Petru (FOTO) 18:28, 12 Dec 2024
- Un milionar la CJ Iași: locuințe în Dubai, terenuri și colecții valoroase în declarația de avere | Ziarul de Iași
- Analiză Martens. Ce am învățat din referendumul pro-UE trecut la limită în Republica Moldova
- Turcia ar putea deveni un partener economic cheie pentru UE, dacă își îmbunătățește statul de drept
- Oficiali americani de rang înalt se unesc ca să o susțină pe Kamala Harris în cursa prezidențială
Ştiri de la CAO
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:50, 05 Dec 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:30, 25 Noi 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:47, 22 Noi 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:21, 20 Noi 2024
Diva Hair
- A cântat cu zâmbetul pe buze, deși a ascuns în suflet dureri copleșitoare. Gabi Luncă și-a pierdut unul dintre copii chiar în ziua botezului
- Au crezut că au adoptat o orfană de 6 ani. De fapt, aveau de-a face cu o femeie adultă cu nanism care a încercat să-i escrocheze
- Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Ultimele Comentarii
- 160 lei PE AN nu ma mir ca sta lumea la coada! inseamna 13 lei pe luna, 0,44 bani pe zi,... Postat 12 Dec 2024, 20:42 de unu
- 160 lei PE AN nu ma mir ca sta lumea la coada! inseamna 13 lei pe luna, 0,44 bani pe zi,... Postat 12 Dec 2024, 20:42 de unu
- 160 lei PE AN nu ma mir ca sta lumea la coada! inseamna 13 lei pe luna, 0,44 bani pe zi,... Postat 12 Dec 2024, 20:40 de unu
- Al treilea pasaj va fi tot suprateran, deasupra sensului giratoriu la ieșirea din Oradea spre Oșorhei, pe DN 1 Oradea – Cluj, în vecinătatea stației de carburanți OMV Pentru pasajul - centura Oradea - intersecție... Postat 12 Dec 2024, 19:56 de unu
- Merita sedii noi politiile de prin judet Ce conditii au in unele comune, te si miri... Postat 12 Dec 2024, 19:51 de unu
Bihoreanul tipărit
- Cartier sub tensiune: Un bihorean a murit electrocutat sub firele de curent care îi traversează curtea 11:35, 12 Dec 2024
- Golden Boys: Cum au fost dovediți hoții care au golit magazinul de bijuterii de la ERA Park Oradea (FOTO) 08:01, 11 Dec 2024
- Profesorul bătăuș: Un fost director de școală i-a spart capul unui elev, dar este apărat de colegi și de părinții celorlalți copii! 07:59, 10 Dec 2024
- Priviți și nu uitați! Expoziție la Oradea despre ororile „fenomenului Pitești”. Au fost și 11 victime din Bihor (FOTO) 19:47, 09 Dec 2024
ACTUAL
- Este oficial: Din 1 ianuarie 2025, România intră în Schengen terestru! 12:00, 12 Dec 2024
- Casa Verde Fotovoltaice: A fost publicată lista instalatorilor, cei care au prins finanțare au 90 de zile la dispoziție să aleagă o firmă 14:08, 11 Dec 2024
- Oamenii de afaceri, apel către partide: „Românii vor reformarea clasei politice și oameni competenți”. Țara trebuie păstrată în UE și în NATO 12:21, 11 Dec 2024
- Reacție extremă a unor români din diaspora care îl votau pe Georgescu președinte: de furie că alegerile s-au anulat, își taie buletinele (VIDEO) 10:40, 11 Dec 2024
Stiri SPORTIVE
- Handbal: Orădenii s-au răzbunat pe reşiţeni şi vor încheia sezonul regulat al Diviziei A pe locul 2 09:17, 12 Dec 2024
- Meci dificil pentru CSM CSU Oradea, în Grecia, cu PAOK Salonic 07:21, 12 Dec 2024
- Meciuri de top pentru poloiştii de la CSM Oradea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Europeni 18:50, 11 Dec 2024
- Răzvan Nicoară a fost desemnat cel mai bun atlet al anului în judeţul Bihor (FOTO) 18:22, 11 Dec 2024
BIHOREANUL TV
- „Votați-mă! Vă iubesc!”. Bihoreanca Narcisa Badea va cânta vineri în semifinala emisiunii Vocea României (VIDEO)
- Reacție extremă a unor români din diaspora care îl votau pe Georgescu președinte: de furie că alegerile s-au anulat, își taie buletinele (VIDEO)
- Anchetă penală după ce Victor Micula ar fi plătit influenceri de pe TikTok să promoveze partidul AUR (VIDEO)
Oradea Noastră
- Plătești doar pentru cât arunci! Anul 2025 va veni cu reguli noi în Sânmartin: nu ai pubelă cu cip, nu va fi golită! 15:28, 08 Dec 2024
- Oradea ieri, Oradea azi: Sediul Poliției Municipiului s-a ridicat cu greu, în anii ’90 09:35, 08 Dec 2024
- Recomandări de pregătire a pubelelor pentru sezonul rece 16:01, 07 Dec 2024
- „Creșa” verde: Copacii plantați pe străzile din Oradea cresc într-un sat din Bihor, într-una dintre puținele pepiniere din țară (FOTO) 11:30, 06 Dec 2024
Bihor
- Ana Blandiana și-a lansat cel mai nou volum de versuri la Oradea: „Noi, intelectualii, suntem o pojghiță subțire” (FOTO) 21:03, 12 Dec 2024
- Sentinţă definitivă în cazul unui copil ucis de un alt copil, din joacă, la Oradea. Ce a decis Curtea de Apel 19:08, 12 Dec 2024
- Peste 60.000 de lei strânși la un concert caritabil în Oradea, pentru micuțul Marc-Petru (FOTO) 18:28, 12 Dec 2024
- Evitaţi să staţi la coadă! După zile în șir de aglomerație, Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să îşi plătească parcarea de domiciliu online 17:44, 12 Dec 2024
Stiri Oradea
- Sentinţă definitivă în cazul unui copil ucis de un alt copil, din joacă, la Oradea. Ce a decis Curtea de Apel 19:08, 12 Dec 2024
- Evitaţi să staţi la coadă! După zile în șir de aglomerație, Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să îşi plătească parcarea de domiciliu online 17:44, 12 Dec 2024
- Urmează un concert Proconsul la Noo’vo Resto Lounge, în Oradea: „O experiență muzicală extraordinară” (VIDEO) 09:41, 12 Dec 2024
- Peste 1.000 de orădeni se înghesuie zilnic la ghișeele de plată să-și prelungească parcarea de domiciliu pentru anul 2025 20:00, 11 Dec 2024
Timp Liber
- Ana Blandiana și-a lansat cel mai nou volum de versuri la Oradea: „Noi, intelectualii, suntem o pojghiță subțire” (FOTO) 21:03, 12 Dec 2024
- Peste 60.000 de lei strânși la un concert caritabil în Oradea, pentru micuțul Marc-Petru (FOTO) 18:28, 12 Dec 2024
- Pârtia Piatra Grăitoare din Bihor se deschide vineri, „deși condițiile nu sunt încă ideale” (FOTO/VIDEO) 13:49, 12 Dec 2024
- „Îmbucură-te om bun”: Concert de colinde tradiționale, cu intrare liberă, la Filarmonica de Stat din Oradea 11:05, 12 Dec 2024
Oradea Heritage
- Invitație la Caravana cu Jocuri - Festival de joacă, carte și arte. Ediția de iarnă, în Oradea 17:35, 29 Noi 2024
- Oradea Heritage: Noaptea Sinagogilor Deschise la Oradea 18:14, 14 Oct 2024
- Expoziție de bijuterie contemporană sustenabilă la Casa Darvas-La Roche din Oradea 19:38, 09 Oct 2024
- Ziua Europeană a Patrimoniului la Oradea 12:01, 17 Sep 2024
Revista Familia
- Dialogurile Familia: Mircea Pricăjan în dialog cu Raluca Nagy 10:49, 27 Noi 2024
- „Dintotdeauna am imortalizat fotografic călătoriile mele”. Interviu cu Liviu Stănescu 14:39, 07 Noi 2024
- „Întâlnirile Familia”: Liviu Stănescu - „Am fost la capătul lumii” 11:51, 07 Noi 2024
- Pragul Vaida #14: seria de lecturi indoor continuă cu poeții Teodora Coman și Alexandru Potcoavă 13:31, 29 Oct 2024
Informații de la Termoficare
- Termoficare: Se întrerupe apa caldă și încălzirea pe mai multe străzi din Oradea. Vezi dacă te afectează! 15:47, 20 Noi 2024
- Termoficare Oradea: Se întrerupe furnizarea apei calde și căldurii pentru două module termice 17:10, 12 Noi 2024
- Termoficare Oradea: Se reia furnizarea energiei termice la cele 6 puncte afectate de o avarie 19:10, 09 Noi 2024
- Termoficare Oradea: O avarie lasă mai mulți orădeni fără căldură și apă caldă 12:30, 09 Noi 2024
CURS VALUTAR
- 1 USD = 4.7216 RON
- 1 EUR = 4.9709 RON
- 1 HUF = 0.0121 RON