Obosiţi după doi ani de pandemie, iar acum îngrijoraţi de războiul care a izbucnit pe bătrânul continent, tuturor europenilor le este greu să-şi imagineze viitorul. Ce pare sigur este că tranziţia către o Europă mai puţin poluată şi sustenabilă, demarată odată cu lansarea Pactului Verde European (Green Deal), trebuie să rămână o prioritate. Şcolile şi firmele din Bihor pot începe să pregătească specialişti în meserii "verzi"...
`
< Pagina precedentă 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată.
Zic şi eu
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?
De stiut
Colțul juridic
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
Oradea noastră
Peste 700 de elevi din şase judeţe, inclusiv o clasă de gimnaziu din Ştei, învaţă la şcoală ce este sustenabilitatea, de ce trebuie să aibă grijă de resursele Terrei şi, mai ales, cum. O echipă formată de două ONG-uri din Cluj, din care face parte şi o orădeancă, a scris primul manual de educaţie pentru sustenabilitate din ţară, care poate fi folosit ca suport pentru o disciplină opţională la gimnaziu sau liceu. Pe lângă o sumedenie de alte noţiuni teoretice, elevii trebuie să înveţe şi respectul pentru resurse...
Sequoia gigantea (Lindl.) Dechne, sau arborele mamut, este o specie originară din America de Nord care, în condiţii favorabile, ajunge să trăiască chiar mii de ani. Cel mai bătrân exemplar este General Sherman, din SUA, care are aproximativ 2.200 ani şi peste 83 de metri înălţime, fiind cu 10 metri mai scund decât Statuia Libertăţii.
În anul 1919, când Oradea a intrat oficial între graniţele României Mari, în oraş nu existau monumente privind istoria şi cultura românească, oraşul fiind majoritar maghiar. Abia în perioada interbelică, cu eforturi, au apărut astfel de edificii în spaţiul public.
Deşi era convins că nu va pleca niciodată din România şi că acasă, la Oradea, are tot ce îi trebuie ca să fie fericit, de mai bine de cinci ani, Adrian Şuhanea locuieşte în Olanda. S-a mutat în ţara lalelelor şi a bicicletelor după ce a primit o ofertă la care nici nu a îndrăznit să viseze: să lucreze pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Astăzi, orădeanul este unul dintre specialiştii care promovează programele educaţionale ale ESA în rândul elevilor şi studenţilor de pe întreg continentul.
În timp ce orădenii riscă amenzi dacă nu curăţă zonele verzi din jurul imobilelor, regula pare că nu se aplică instituţiilor publice. În scuarul de lângă fostul sediu al Direcţiei de Statistică, atribuit Parchetului Curţii de Apel, de luni bune zac fără să fie deranjate nişte crengi uscate. La doi paşi de cea mai nouă pietonală a oraşului...
Ghioceii sunt demodați. Într-un oraș ca Oradea, cu trafic intens și zeci de șantiere, vestitorii primăverii sunt gropile din asfalt. Aproape că nu este arteră importantă în care dezghețul să nu fi provocat găuri. „Deranjul în trafic este destul de mare. Pe lângă gropile apărute peste iarnă, constructorii au de acoperit și asfaltat săpăturile făcute peste iarnă pentru înlăturarea unor avarii la rețelele de apă și termoficare”, spune viceprimarul Marcel Dragoș.
14 Martie 2022, 12:33
Construit în începutul anilor 1900 ca o galerie comercială similară celei din Milano, Pasajul Vulturul Negru a rămas, timp de decenii, un ansamblu cu funcţiuni comerciale. În anii ‘70-‘80, aici se găseau mai multe magazine, de produse alimentare, confecţii, mobilă, porţelan, tutungerie, consignaţie, cofetărie. Deşi mulţi orădeni frecventau locul, presa locală arăta că el nu era întreţinut bine.
Începând din luna martie, cei 790 de locuitori din cartierul Prima Nufărul vor testa reguli noi de salubritate care, dacă se vor dovedi utile, vor fi aplicate în tot oraşul. Concret, oamenii vor arunca deşeurile folosind nişte saci anume concepuţi, cu coduri unice cu radio frecvenţă, ceea ce va permite calcularea costurilor de salubritate aferente fiecărui apartament, în funcţie de câte gunoaie a generat.
Centrul istoric al Oradiei se schimbă de la o săptămână la alta. Monumente istorice şi arhitecturale sunt consolidate, faţade intră în reabilitare, dar în acelaşi timp case vecine dispar pentru că stau în calea investiţiilor publice sau pentru că dezvoltatorii imobiliari au alte planuri. Moda construcţiilor noi în centrul istoric trebuie temperată, crede şefa Direcţiei pentru Cultură Bihor, Adriana Ruge.
Odată cu venirea primăverii, străzile oraşului se vor umple iar de orădeni care circulă pe trotinete electrice. Mijloace de transport nepoluante, ele reprezintă o soluţie eficientă de deplasare în oraş, dar pot fi şi periculoase, dacă nu sunt conduse regulamentar. Complementar cu prevederile din Codul Rutier, Oradea are propriul regulament pentru folosirea trotinetelor electrice, care prevede explicit pe unde pot circula aceste vehicule, dar şi unde este interzisă parcarea lor.
03 Martie 2022, 11:21
Noul cadastru verde confirmă ceea ce se vede cu ochiul liber, adică defrişarea masivă a Oradiei. În ceea ce priveşte raportările la hectar stăm bine, evident. Suntem meşteri mari la cifre. Mai-mai că depăşim Barcelona şi Budapesta şi la acest capitol. Doar că, aşa cum arată documentele de pe site-ul Primăriei, peste jumătate din suprafaţa înregistrată ca spaţiu verde este formată din "aliniamente infrastructură" şi "zone verzi locuinţe condominiu", adică în multe cazuri pământul bătătorit sau pietruit pe care parchează orădenii.
De cinci luni, o patrulă formată din reprezentanţi ai Primăriei Oradea, ai firmelor RER Vest şi Eco Bihor şi ai Poliţiei Locale iau la pas oraşul, pentru a verifica dacă orădenii aruncă sau nu corect deşeurile. Până acum, cei prinşi cu gunoaiele de-a valma în pubele au primit doar avertismente, însă vremea sancţiunilor uşoare a trecut, iar cei care amestecă în continuare mizeriile sunt amendaţi.
Pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al orădenilor de la începutul secolului XX, autorităţile au creat, apoi au extins serviciile publice şi au modernizat spaţiul public. Canalizarea a fost una dintre ele, iar în primii ani interbelici ea se realiza după sistem divizionar. Astfel, apele de ploaie se scurgeau în Crişul Repede şi în pârâurile Peţa şi Paris, ultimul fiind canalizat în zona străzilor George Enescu şi Magheru în anul 1913 (foto).
De un an, dacă văd un animal care nu este bine îngrijit sau e maltratat, bihorenii au pe cine să anunţe. În februarie 2021 a fost înfiinţată Poliţia Animalelor Bihor şi are tot ce îi trebuie pentru a salva necuvântătoarele aflate în pericol ori pentru a-i pedepsi pe cei care le chinuie. Biroul este condus de o poliţistă care iubeşte mult animalele. Comisar şef de poliţie, Nicoleta Alb îşi doreşte ca ea şi colegii ei să salveze cât mai multe necuvântătoare din mâinile stăpânilor violenţi şi, totodată, să-i înveţe pe bihoreni că un animal nu este o jucărie, ci o vietate cu drepturi, de a cărei bunăstare răspund...
După ce toate spațiile verzi din oraș au fost măsurate, Oradea are un nou cadastru verde. Primăria a supus consultării publice documentele care inventariază toate parcurile, scuarurile și zonele verzi, dar și arborii orașului. Înnoit după un deceniu, registrul arată că în Oradea a crescut suprafața de spațiu verde cu aproape 100 de hectare, dar, în același timp, a dispărut un număr uriaș de arbori.
Pentru că viitorul Europei depinde de o planetă sănătoasă, iar provocările actuale de climă şi mediu necesită un răspuns urgent şi ambiţios, Uniunea Europeană s-a angajat să atingă neutralitatea climatică, adică un echilibru între emisiile de dioxid de carbon şi capacitatea mediului înconjurător de a le absorbi, până în anul 2050.
La fel ca locuitorii din alte oraşe din România, orădenii ar putea ajunge să achite călătoriile cu mijloacele de transport public cu PET-uri. Primăria vrea ca în acest an să achiziţioneze tonomate de colectare a deşeurilor reciclabile, care să dea la schimb bilete OTL. De asemenea, municipalitatea mai vrea să îmbunătăţească managementul deşeurilor prin modernizarea ţarcurilor de la blocuri. Totul, pentru ca orădenii să recicleze mai mult şi mai bine.
Goi de frunze, din pricina sezonului rece, mai mulți copaci din zona adiacentă pasajului feroviar de pe strada Matei Corvin s-au umplut cu decorații nedorite. Pe crengile lor au fost agățate numeroase gunoaie, de la pungi și textile, până la fiare vechi.
În medie, anul trecut, fiecare orădean a aruncat 382 de kilograme de deșeuri, adică mai bine de un kilogram în fiecare zi. Doar un sfert dintre ele au fost refolosite, iar restul au ajuns la groapa de gunoi. Chiar dacă Oradea este încă departe de țintele europene, se văd îmbunătățiri. Colectarea separată a resturilor vegetale, o regulă impusă anul trecut, a contribuit la cantitatea totală de deșeuri refolosite.
14 Februarie 2022, 12:25
Oradea ieri, Oradea azi: Cum a ajuns cimitirul Olosig unul dintre cele mai mari parcuri ale oraşului
În începutul secolului XX, cartierul Olosig se afla în marginea oraşului, iar cimitirul (numit Nagy Temetö - Cimitirul Mare) era în capătul său nordic. În deceniile următoare, oraşul s-a dezvoltat, iar în jurul cimitirului s-au construit cartiere de case. În perioada postbelică, locul lor a fost luat de blocuri, dezvoltându-se cartierele Rogerius şi Olosig, astfel că zona a rămas una închisă.
Dacă planurile de pe hârtie devin realitate, Oradea va înverzi în acest an! Primăria are idei ambiţioase pentru modernizarea parcurilor vechi din oraş şi amenajarea de noi spaţii verzi în cartierele rezidenţiale.
Oradea are unul dintre cele mai moderne parcuri de tramvaie şi autobuze pentru transportul în comun, precum şi o linie nouă de tramvai, o raritate pentru România ultimelor decenii. În curând se vor investi zeci de milioane de euro în realizarea unui nou depou, iar autorităţile locale vor să mai acceseze bani europeni pentru noi tramvaie şi autobuze hibrid. De câteva luni director plin al societăţii OTL, după ce timp de circa patru ani a fost director tehnic, Adrian Revnic (59 ani) spune că, în ciuda lucrărilor din oraş şi a blocajelor din trafic, societatea îşi doreşte să le dea clienţilor servicii mai bune, inclusiv prin soluţii smart, dintre care una va fi pusă la dispoziţia orădenilor în curând...
Poluarea reprezintă o provocare tot mai mare pentru orice comunitate urbană. Inclusiv pentru Oradea. Mediul este tot mai acid, temperaturile extreme sunt tot mai frecvente, iar realitatea schimbărilor climatice e tot mai greu de ignorat.
Astăzi o zonă nebăgată în seamă, perimetrul delimitat de strada Făgăraşului, Biblioteca Judeţeană, Liceul cu Program Sportiv şi Inspectoratul de Muncă va deveni una dintre zonele căutate ale oraşului. Pe lângă stadionul pe care Primăria îl va ridica aici, Consiliul Judeţean va construi un Centru Cultural multifuncţional, aşa că şi străzile din zonă trebuie adaptate. La fel cum se întâmplă şi în Ioşia, unde municipalitatea a anunţat deja schimbări în trama stradală.
Veste bună pentru Primăria Oradea, la început de an: după ce, între 2017 şi 2020, a plătit în total circa 4,1 milioane lei către Administraţia Fondului de Mediu (AFM) pentru că nu şi-a atins ţintele de reciclare, pentru anul 2021 municipalitatea nu datorează niciun leu. Asta, nu pentru că oraşul ar fi reciclat suficient, ci din cauza unei scăpări din lege!
Până la finalul lunii martie, curioşii pot descoperi în Muzeul oraşului Oradea urbea de pe Crişul Repede aşa cum nu au mai văzut-o: în miniatură. Din drag pentru oraşul pe care ani la rând l-au urmărit de la distanţă cum se dezvoltă, Ana Pereu şi Traian Isai au creat machete ale unor clădiri reprezentative și plănuiesc să recreeze, tot la scară redusă, cele două pieţe centrale ale Oradiei: Unirii şi Ferdinand.
Primăria Oradea aminteşte asociaţiilor de proprietari din oraş că le amenajează gratuit incinte metalice în care să închidă pubelele de gunoi. „Asociațiile care nu dețin aceste tipuri de incinte pot să se adreseze în scris Primăriei Municipiului Oradea - Direcția Tehnică, la Sala Ghișeelor, pentru a solicita executarea gratuită a platformelor betonate prevăzute cu incinte metalice zincate sau incinte metalice tip dulap.
Acum 50 de ani, când erau mult mai puţine maşini, reţeaua de străzi a Oradiei era totuşi insuficient dezvoltată. Lipseau marile bulevarde, iar artere precum Cantemir - Nufărul erau mici, cu câte o bandă pe sens.
La fiecare început de an, oamenii îşi fac planuri, sperând că se vor ţine de ele. Pentru orădenii care aspiră să trăiască într-un oraş curat şi sustenabil, o rezoluţie obligatorie este gestionarea corectă a deşeurilor. Colectarea separată rămâne o obligaţie şi în anul 2022 pentru toţi orădenii, iar Primăria şi RER Vest le recomandă tuturor să respecte această datorie. În caz contrar, riscă să fie puşi la plată, deoarece controalele demarate anul trecut în pubelele din oraş continuă.
- Cartier sub tensiune: Un bihorean a murit electrocutat sub firele de curent care îi traversează curtea 11:35, 12 Dec 2024
- Sentință definitivă: un orădean a obținut peste 30.000 de euro daune de la Wizz Air după o cursă anulată 08:00, 12 Dec 2024
- Peste 1.000 de orădeni se înghesuie zilnic la ghișeele de plată să-și prelungească parcarea de domiciliu pentru anul 2025 20:00, 11 Dec 2024
- Gala Comunității Bihorene: Lumea s-a ridicat în picioare pentru Mihai Neșu, iar jurnalista Emilia Șercan a povestit cum a început să scrie despre plagiate (FOTO/VIDEO) 12:59, 12 Dec 2024
- Rețeaua Georgescu: Rapoartele desecretizate ale serviciilor de informații arată cum a fost „umflat” candidatul prorus (DOCUMENTE) 18:40, 04 Dec 2024
- CCR a decis ANULAREA primului tur al ALEGERILOR PREZIDENȚIALE! 15:05, 06 Dec 2024
- Țară la răscruce: Au fost cele mai nebune alegeri de după 1990. Cine a câștigat și cine a pierdut în Bihor? 13:26, 09 Dec 2024
- AUR conduce în ultimul sondaj înainte de alegerile parlamentare. Elena Lasconi îl întrece cu puțin pe Călin Georgescu, în cel pentru prezidențiale 22:15, 28 Noi 2024
- Evitaţi să staţi la coadă! După zile în șir de aglomerație, Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să îşi plătească parcarea de domiciliu online 17:44, 12 Dec 2024
- Concurență mare! Consiliul Județean Bihor a primit 24 de oferte pentru cele 4 noi pasaje rutiere care vor fi realizate în Oradea (FOTO) 17:00, 12 Dec 2024
- Tânăr din Oradea, încarcerat pentru trafic şi deţinere de droguri. Judecătorii l-au condamnat la 4 ani şi 8 luni de detenţie 16:30, 12 Dec 2024
- Fii mai bun de Crăciun! Nevoiașii susținuți de Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor au nevoie de ajutor 16:22, 12 Dec 2024
- Un milionar la CJ Iași: locuințe în Dubai, terenuri și colecții valoroase în declarația de avere | Ziarul de Iași
- Analiză Martens. Ce am învățat din referendumul pro-UE trecut la limită în Republica Moldova
- Turcia ar putea deveni un partener economic cheie pentru UE, dacă își îmbunătățește statul de drept
- Oficiali americani de rang înalt se unesc ca să o susțină pe Kamala Harris în cursa prezidențială
Ştiri de la CAO
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:50, 05 Dec 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:30, 25 Noi 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:47, 22 Noi 2024
- Anunț Compania de Apă Oradea 08:21, 20 Noi 2024
Diva Hair
- A cântat cu zâmbetul pe buze, deși a ascuns în suflet dureri copleșitoare. Gabi Luncă și-a pierdut unul dintre copii chiar în ziua botezului
- Au crezut că au adoptat o orfană de 6 ani. De fapt, aveau de-a face cu o femeie adultă cu nanism care a încercat să-i escrocheze
- Patru copii sunt nevoiți să facă sacrificii uriașe pentru a-și putea ajuta părinții nevoiași. „Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea"
Ultimele Comentarii
- Sandu2100 ... rămâne cum ți-am spus și altă dată. Ești un idiot în stare profundă și ireversibilă. Postat 12 Dec 2024, 17:17 de KP
- Hai, la muncă! Repede că sunt ultimii ani de prăduială... Postat 12 Dec 2024, 17:15 de KP
- Dar pe mă-sa și pe tac-su de ce îi lasă procurorii liberi? Armele și faptele au plecat din casa lor,... Postat 12 Dec 2024, 17:09 de KP
- Și nici nu ne-a costat mult Doar democrația și statul de drept. Postat 12 Dec 2024, 16:34 de CivisUlpianum
- praf in ochii alegatorilor dupa nou formata alianta pro europeana:psd,pnl,usr,udmr,se... Postat 12 Dec 2024, 16:00 de florea
Bihoreanul tipărit
- Cartier sub tensiune: Un bihorean a murit electrocutat sub firele de curent care îi traversează curtea 11:35, 12 Dec 2024
- Golden Boys: Cum au fost dovediți hoții care au golit magazinul de bijuterii de la ERA Park Oradea (FOTO) 08:01, 11 Dec 2024
- Profesorul bătăuș: Un fost director de școală i-a spart capul unui elev, dar este apărat de colegi și de părinții celorlalți copii! 07:59, 10 Dec 2024
- Priviți și nu uitați! Expoziție la Oradea despre ororile „fenomenului Pitești”. Au fost și 11 victime din Bihor (FOTO) 19:47, 09 Dec 2024
ACTUAL
- Este oficial: Din 1 ianuarie 2025, România intră în Schengen terestru! 12:00, 12 Dec 2024
- Casa Verde Fotovoltaice: A fost publicată lista instalatorilor, cei care au prins finanțare au 90 de zile la dispoziție să aleagă o firmă 14:08, 11 Dec 2024
- Oamenii de afaceri, apel către partide: „Românii vor reformarea clasei politice și oameni competenți”. Țara trebuie păstrată în UE și în NATO 12:21, 11 Dec 2024
- Reacție extremă a unor români din diaspora care îl votau pe Georgescu președinte: de furie că alegerile s-au anulat, își taie buletinele (VIDEO) 10:40, 11 Dec 2024
Stiri SPORTIVE
- Handbal: Orădenii s-au răzbunat pe reşiţeni şi vor încheia sezonul regulat al Diviziei A pe locul 2 09:17, 12 Dec 2024
- Meci dificil pentru CSM CSU Oradea, în Grecia, cu PAOK Salonic 07:21, 12 Dec 2024
- Meciuri de top pentru poloiştii de la CSM Oradea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Europeni 18:50, 11 Dec 2024
- Răzvan Nicoară a fost desemnat cel mai bun atlet al anului în judeţul Bihor (FOTO) 18:22, 11 Dec 2024
BIHOREANUL TV
- Reacție extremă a unor români din diaspora care îl votau pe Georgescu președinte: de furie că alegerile s-au anulat, își taie buletinele (VIDEO)
- Anchetă penală după ce Victor Micula ar fi plătit influenceri de pe TikTok să promoveze partidul AUR (VIDEO)
- Tolea Ciumac, primele declarații după scandalul de la Oradea: „Fata s-a băgat între noi, s-a lovit și ea de o palmă” (VIDEO)
Oradea Noastră
- Plătești doar pentru cât arunci! Anul 2025 va veni cu reguli noi în Sânmartin: nu ai pubelă cu cip, nu va fi golită! 15:28, 08 Dec 2024
- Oradea ieri, Oradea azi: Sediul Poliției Municipiului s-a ridicat cu greu, în anii ’90 09:35, 08 Dec 2024
- Recomandări de pregătire a pubelelor pentru sezonul rece 16:01, 07 Dec 2024
- „Creșa” verde: Copacii plantați pe străzile din Oradea cresc într-un sat din Bihor, într-una dintre puținele pepiniere din țară (FOTO) 11:30, 06 Dec 2024
Bihor
- Evitaţi să staţi la coadă! După zile în șir de aglomerație, Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să îşi plătească parcarea de domiciliu online 17:44, 12 Dec 2024
- Concurență mare! Consiliul Județean Bihor a primit 24 de oferte pentru cele 4 noi pasaje rutiere care vor fi realizate în Oradea (FOTO) 17:00, 12 Dec 2024
- Tânăr din Oradea, încarcerat pentru trafic şi deţinere de droguri. Judecătorii l-au condamnat la 4 ani şi 8 luni de detenţie 16:30, 12 Dec 2024
- Încă un incendiu violent izbucnit din cauza unei afumători improvizate a avut loc în Bihor. Un animal a murit (VIDEO) 15:59, 12 Dec 2024
Stiri Oradea
- Evitaţi să staţi la coadă! După zile în șir de aglomerație, Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să îşi plătească parcarea de domiciliu online 17:44, 12 Dec 2024
- Urmează un concert Proconsul la Noo’vo Resto Lounge, în Oradea: „O experiență muzicală extraordinară” (VIDEO) 09:41, 12 Dec 2024
- Peste 1.000 de orădeni se înghesuie zilnic la ghișeele de plată să-și prelungească parcarea de domiciliu pentru anul 2025 20:00, 11 Dec 2024
- Prima ediție a Galei Vinurilor Bihorene, la Sinagoga Sion din Oradea 17:55, 11 Dec 2024
Timp Liber
- Pârtia Piatra Grăitoare din Bihor se deschide vineri, „deși condițiile nu sunt încă ideale” (VIDEO) 13:49, 12 Dec 2024
- „Îmbucură-te om bun”: Concert de colinde tradiționale, cu intrare liberă, la Filarmonica de Stat din Oradea 11:05, 12 Dec 2024
- Urmează un concert Proconsul la Noo’vo Resto Lounge, în Oradea: „O experiență muzicală extraordinară” (VIDEO) 09:41, 12 Dec 2024
- Trupa Arcadia din Oradea a pregătit o nouă premieră pentru copii, plus ateliere decorative și de povești 20:28, 11 Dec 2024
Oradea Heritage
- Invitație la Caravana cu Jocuri - Festival de joacă, carte și arte. Ediția de iarnă, în Oradea 17:35, 29 Noi 2024
- Oradea Heritage: Noaptea Sinagogilor Deschise la Oradea 18:14, 14 Oct 2024
- Expoziție de bijuterie contemporană sustenabilă la Casa Darvas-La Roche din Oradea 19:38, 09 Oct 2024
- Ziua Europeană a Patrimoniului la Oradea 12:01, 17 Sep 2024
Revista Familia
- Dialogurile Familia: Mircea Pricăjan în dialog cu Raluca Nagy 10:49, 27 Noi 2024
- „Dintotdeauna am imortalizat fotografic călătoriile mele”. Interviu cu Liviu Stănescu 14:39, 07 Noi 2024
- „Întâlnirile Familia”: Liviu Stănescu - „Am fost la capătul lumii” 11:51, 07 Noi 2024
- Pragul Vaida #14: seria de lecturi indoor continuă cu poeții Teodora Coman și Alexandru Potcoavă 13:31, 29 Oct 2024
Informații de la Termoficare
- Termoficare: Se întrerupe apa caldă și încălzirea pe mai multe străzi din Oradea. Vezi dacă te afectează! 15:47, 20 Noi 2024
- Termoficare Oradea: Se întrerupe furnizarea apei calde și căldurii pentru două module termice 17:10, 12 Noi 2024
- Termoficare Oradea: Se reia furnizarea energiei termice la cele 6 puncte afectate de o avarie 19:10, 09 Noi 2024
- Termoficare Oradea: O avarie lasă mai mulți orădeni fără căldură și apă caldă 12:30, 09 Noi 2024
CURS VALUTAR
- 1 USD = 4.7216 RON
- 1 EUR = 4.9709 RON
- 1 HUF = 0.0121 RON