URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2011, 08:17

Să degeraţi bine! Anularea de către Guvern a subvenţiilor scumpeşte căldura orădenilor cu 30%

Să degeraţi bine! Anularea de către Guvern a subvenţiilor scumpeşte căldura orădenilor cu 30% ROBII CET-ULUI. Proprietarii celor peste 57.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare din Oradea nu au nicio şansă să scape de majorarea facturilor. Conform regulamentului de termoficare, orădenii care doresc să se debranşeze de la reţea trebuie să prezinte documente că îşi vor încălzi apartamentele cu o sursă alternativă de energie termică. Lucru imposibil!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au reuşit să îşi stingă, cu greu, restanţele după facturile record din iarna trecută se pot pregăti de altele noi. Şi mai mari!

Guvernul a eliminat săptămâna trecută subvenţia pe căldura furnizată populaţiei, fapt care anunţă automat scumpiri de peste 30% faţă de facturile din lunile iernii precedente. Aşa că cei care s-au plâns de arşiţa verii nici nu ştiu cât o vor regreta peste câteva luni...

Mai scump cu o treime!

Facturile de încălzire ale orădenilor în viitorul sezon rece vor fi cu circa o treime mai mari faţă de cele de iarna trecută. La doar patru luni de la majorarea de către Consiliul Local a preţului gigacaloriei de la 179 lei la 193 lei, ca urmare a scumpirii tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice, Guvernul a produs o nouă surpriză. Începând din toamnă, subvenţia pe gigacalorie acordată de la bugetul de stat va fi eliminată complet. Asta înseamnă că orădenii vor plăti pe încălzire cu 22,02% mai mult decât astă-primăvară, şi cu 30% mai mult decât în iarna precedentă, preţul gigacaloriei urmând să fie majorat la 235,52 lei.

Conform estimărilor municipalităţii, pentru încălzirea unei garsoniere care consumă circa 0,91 gigacalorii pe lună, orădenii vor plăti 214 lei cu TVA inclus, preţul crescând la 320 lei în cazul unui apartament cu două camere, respectiv 414 lei în cel al unui apartament cu trei camere. Încălzirea unei locuinţe cu patru camere ar urma să coste nu mai puţin de 577 lei! Iar la asta se vor adăuga cheltuielile cu apa caldă, apa rece, curentul electric, internetul, telefonia, TVS-ul, iar pentru ghinionişti, şi chiria locuinţei!

"Cum mă pot debranşa?"

După cum era de aşteptat, retragerea subvenţiei anunţată de Guvern fost primită cu ostilitate. "Prostie mai mare n-am văzut! Dacă anul trecut pentru un apartament cu patru camere am plătit cam 700 lei la asociaţie, anul ăsta cât o să plătesc, 1.000 de lei? Sunt oameni care muncesc pe brânci o lună întreagă şi nu primesc atâţia bani!", spune orădeanul Cristian Bogdan. Revoltat, bărbatul e hotărât să renunţe la serviciile Electrocentrale. "Decât să dau atâţia bani pe căldură, mai bine renunţ la CET, îmi pun boiler şi mă încălzesc pe curent. Ies mai ieftin şi nici nu mă mai şantajează nimeni că-mi taie căldura pentru că nu şi-au plătit vecinii facturile", socoteşte el.

De aceeaşi părere sunt tot mai mulţi orădeni. Gheorghe Şereş, preşedintele Asociaţiei de Proprietari "Onisifor Ghibu", care nu a avut niciodată probleme cu plata facturilor, spune că locatarii se tem să intre în iarnă ca abonaţi ai CET-ului. "Tot mai mulţi vin să întrebe cum se pot debranşa. Se tem că nu vor putea plăti!".

Şereş se aşteaptă ca primele victime ale scumpirii să fie vârstnicii. "Până acum, bătrânii erau primii la plata facturilor, dar la pensiile pe care le au, de circa 700 de lei, mi-e teamă că nu vor mai putea plăti ca până acum", spune preşedintele. Ca o măsură de protecţie împotriva şocului, el a adunat de la membrii asociaţiei peste vară, în avans, fondul de rulment echivalent unei luni de iarnă. Dar nu e sigur că banii vor ajunge...

Legaţi de CET

04 Daniel Tigan.jpgÎn ciuda numărului mare de orădeni care vor să renunţe la serviciile CET, anul acesta centrala a preluat doar 80 de cereri de debranşare, din care 10 pentru debranşare totală. Conform regulamentului de termoficare adoptat în decembrie 2010 de Consiliul Local, debranşarea totală a unui apartament de la sistemul centralizat se poate face doar cu aprobarea asociaţiei, şi numai dacă locuinţa are asigurată o sursă alternativă de producere a energiei termice. Or, alternativă nu prea există! "Din cele 10 cereri de debranşare totală nu a fost aprobată nici una, pentru că nici o locuinţă nu avea asigurată căldura din altă sursă, aşa cum cere regulamentul", explică Daniel Ţigan (foto), directorul de termoficare al Electrocentrale.

Inginerul pune numărul mic al cererilor de debranşare faţă de cel al revoltaţilor pe seama costurilor ridicate pe care le implică modificarea instalaţiilor. "Pentru a se putea debranşa, proprietarul locuinţei are nevoie de acordul vecinilor şi de aprobarea asociaţiei de proprietari, care se dau destul de greu, şi, în cazul unei centrale electrice, de avizul societăţii Electrica la baza căruia trebuie să stea un proiect tehnic, care este destul de scump", zice Ţigan. Chiar şi aşa, directorul e convins că încălzirea oferită de CET e mai avantajoasă decât cea pe curent. "Sistemul centralizat de termoficare este cea mai ieftină soluţie, iar lucrul acesta se va vedea în circa doi ani, după ce Primăria va finaliza investiţiile în noua centrală a oraşului, pe gaz, şi în reabilitarea reţelelor", spune Daniel Ţigan.

"Să fie ultima scumpire!"

04 Marcel Bolos_3.jpgMarcel Boloş (foto), şeful Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, spune că investiţiile totale pentru construcţia noului CET, reabilitarea reţelelor şi valorificarea apei geotermale depăşesc 124 milioane de euro. "Ţinta noastră este ca aceasta să fie ultima scumpire a gigacaloriei, iar în final să furnizăm orădenilor încălzirea tot la 235 lei, chiar dacă se va retrage inclusiv subvenţia de 26 lei pe gigacalorie acordată acum de bugetul local", spune Boloş.

Anul acesta, Primăria a alocat deja 11 milioane de lei pentru subvenţionarea gigacaloriei consumate de orădeni. Dacă ar fi să acopere şi ajutorul anulat acum de Guvern, aşa cum şi-ar dori majoritatea orădenilor, suma ar trebui majorată cu încă 20 milioane de lei. Primarul Ilie Bolojan spune, însă, că municipalitatea nu îşi poate asuma o asemenea povară. "E o cheltuială prea mare, ar însemna să renunţăm la orice investiţie. Din banii aceştia s-ar putea construi două poduri peste Crişul Repede, ori s-ar putea moderniza cam 35 de străzi", spune Bolojan.

Ajutor cu "nedreptate"

Chiar dacă Primăria ar fi dispusă să renunţe la orice alte investiţii pentru a menţine nivelul subvenţiei din iarna trecută, primarul spune că s-ar face o nedreptate. "Ar fi incorect să acordăm orădenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare un ajutor foarte mare la plata încălzirii, în condiţiile în care cei care stau la case nu pot beneficia de nicio facilitate", argumentează Bolojan.

Conform evidenţelor municipalităţii, pe lângă cei 140.000 de orădeni care locuiesc la bloc şi se încălzesc prin CET, în oraş mai trăiesc alte 60.000 de persoane care locuiesc la case şi se încălzesc pe cont propriu. Aceştia îşi cumpără lemne cu "banii jos" încă din vară, fără să beneficieze de nicio subvenţie, în condiţiile în care pentru ei disconfortul e mult mai mare decât pentru cei care nu trebuie să crape lemne şi să încarce sobele. Şi ar fi nedrept ca din impozitele lor, în loc să facă străzi în cartierele de case, Primăria să plătească încălzirea celor care locuiesc la bloc. În condiţii, totuşi, ca la oraş...


MAI SCUMP!
42,5
lei vor plăti orădenii în plus pentru fiecare gigacalorie consumată de la CET


DOAR PENTRU SĂRĂNTOCI
Adio, subvenţie!
Conform Ordonanţei de Urgenţă privind măsurile de protecţie socială pe timpul sezonului rece, adoptată săptămâna trecută de Guvern, familiile cu venituri de cel mult 155 lei pe membru de familie vor achita doar 10% din facturi, iar cele cu venituri de până la 210 lei pe membru vor plăti 20%. Pragul ultim la care se va mai acorda subvenţia de la bugetul de stat este de 5% pentru familiile cu venituri între 615,1 lei şi 786 lei pe membru de familie.

La încadrarea în plafoane se vor lua în calcul toate veniturile familiei şi chiar bunurile din proprietate. Nu vor mai primi subvenţii românii care deţin camere video sau amplificatoare audio, obiectele de artă sau bijuterii care pot fi vândute, mijloace de transport cu o vechime sub 10 ani, utilaje agricole, depozite bancare de peste 3.000 lei, terenuri intravilane sau extravilane, ori animale de casă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
despre drepturile locatarului
multumesc pt ajutor,asa o sa fac,sa vedem cum vor decurge lucrurile in continuare.Oamenii se lasa foarte usor speriati,din 60 de apartamente cate suntem la asociatie,50 deja au semnat sa mai plateasca odata suma laCET.Nu stiu cum vor plati la iarna toate cheltuielile,atunci vor aparea din nou restantieri si atunci chiar va veni Cet-ul si ne va debransa.
Postat 13 Septembrie 2011, 15:51 de andy
solutie
@andy: daca nu-ti incaseaza banii pentru facturile curente(desi mie mi se pare un abuz), expediaza-i cu mandat postal sau si mai bine, afla contul asociatiei si ii virezi direct!
Postat 12 Septembrie 2011, 00:08 de dante
despre drepturile locatarului
deci daca nu semnez angajamentul de plata ,ce pot sa-mi faca?pot ajunge la restante din cauza ca nu-mi incaseaza facturile ce urmeaza sau sunt obligati sa-mi ia banii daca eu achit?va rog sa-mi spuneti,nu stiu ce sa fac,ma debransez sau semnez?am aflat ca nici vecinii nu-mi semneaza cererea pt debransare
Postat 11 Septembrie 2011, 16:52 de andy
cenzori
@andy: din pacate cenzorii de la asociatiile de proprietari nu prea isi fac treaba. probabil ca daca ei faceau verificarile actelor contabile, macar periodic, nu se ajungea la o astfel de situatie. din pacate contractele cu furnizorii sunt intre acestia si asociatia de proprietari, deci ei se indreapta pentru incasarea sumelor catre Asociatie. ceea ce vi se cere nu este neaparat plata inca a unei sume pentru ca in mod firesc fiecare membru al asociatiei isi va putea ulterior recupera banii de la faptuitor(asta in situatia fericita ca faptuitorul este solvabil). pana la urma ideea este ca din cand in cand membrii asociatiilor sa ii intrebe de sanatate pe cenzori si n-ar fi rau ca tot periodic sa verifice situatia platilor la furnizorii de utilitati. mai bine un mic efort pentru a preintampina o mare paguba
Postat 09 Septembrie 2011, 11:40 de dante
despre drepturile locatarului
buna,as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.Asociatia de proprietari vrea sa platim inca o data o suma de bani pe care fosta conducere a asociatiei a furat-o.Noi in prezent sunte in proces penal cu fosta conducere si nu inteleg de ce nu se asteapta finalizarea procesului dar noi suntem obligati sa semnam angajamentul de plata.Altfel nu ne incaseaza facturile curente si ajungem cu penalitati si restante .E posibil asa ceva?sa nu-mi incaseze chiar daca eu nu am in prezent restante la facturi?va rog sa-mi spuneti care stiti care-i legea.
Postat 09 Septembrie 2011, 11:05 de andy
obtinerea formalitatilor pentru debransare necesita acordul asociatiei de proprietari prin hotararea
SECŢIUNEA a 5-a Protecţia utilizatorului de energie termica ART. 30 (1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative: a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale; b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debransare. (2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative: a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala; b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire; c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte. (3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte. (4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire. (5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse. (6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant. Citeste mai mult: |displayTopicPage/topicID_233048/Debransare-urgenta.html#ixzz1XM2cDkOE
Postat 08 Septembrie 2011, 13:13 de andreea
Manipulati bine caci aveti pe cine
Vai saracii de Bolojan, Tigan, Bolos et co., cum se mai zbat ei pentru biata tarisoara, pentru bietii oradeni oropsiti de guvernarea pdl-ista, vai... Din pacate NU SUNTETI MAI BREJI, sunteti din aceeasi plamada de MINCINOSI si HOTI. De poduri ne arde noua, idiotule?
Postat 06 Septembrie 2011, 18:57 de Blue
Schimb ap. cu casa
Da mare ipocrit mai este bolojan, adica din cauza ca ar nedreptati pe cei care locuiesc la case nu da subventii la Gkal celor de la bloc?? Sper sa citeasca comentariile daca nu se poate interesa pe teren: este mai ieftin sa te incalzesti individual decat la comun, adica la CET. Desi pare absur deste adevarat. Deci nu-i cazul sa-i cainezi pei cei din case, casoaie si vile. Oricand facem schimbul de la apartamente la case. Oferte?
Postat 06 Septembrie 2011, 18:50 de ?!?
Profit CET
Trebuie sa isi mareasca si CET profitul... Nu se multumesc cu cat castiga, vor mai mult... Ei cheltuiesc 40/50 RON pt o Gcal. si o vand cu 235,52 RON. Nu le ajunge sa castige dublu vor de cinci ori mai mult.
Postat 06 Septembrie 2011, 16:42 de Soani
Lamuriri
Incalzesc cu lemne si ard 3-4-5 m pe luna, in functie de temperaturile exterioare. Media e 5, un camion de 10 m se vindea cu 1200 lei. Banii pt. vila (150 mp) i-am avut din vanzarea unor terenuri mostenite de la bunicul patern. Bunicul a cumparat terenurile in anii 1930-32. Sunt oradean la a cincea generatie si pot dovedi asta cu mormintele inaintasilor. Voi astia, ,,comentatorii'', stiti pe unde zac oasele mosilor si stramosilor vostri ? Nu prea cred ! Altceva ?
Postat 06 Septembrie 2011, 14:35 de fane
si nu suntem obligati nici sa furam,
cum sa ti educi copii in spiritul dreptatii si al legalitatii daca eu trebuie sa mi dau tot ce castig pe conditile de trai, cum sa mi educ copii civilizat daca fugim de munca si activitate natural adminstrativa a unei locuinte, intelegeti acum de ce exista contrabanda de ce exista preferinte de trai la nivel inalt trebuie sa le intretii unde mai este calitatea vietii la cet vai si amar de voi la medici ca nu faceti miscare .
Postat 06 Septembrie 2011, 12:56 de stela
hai sa fim seriosi eu ma incalzesc toata iarna
cu o masina de lemne : deseuri mai mult de 350 lei nu am cheltuit in nici un an,suntem 5 persoane , am investit in termopane pentru hotii, zgomot si caldura nu e mare lucru.
Postat 06 Septembrie 2011, 12:09 de stela
ei, da?
@fane: in primul rand nu cred ca platesti numai 500 lei la vila! poate daca incalzesti doar living-ul. apoi, nu ar trebui ca guvernul sa se preocupe pentru imbunatatirea continua a nivelului de trai(crearea de noi locuri de munca in primul rand)astfel incat toti sa-si poata plati intretinerea? la stat sunt multi trantori dar nu TOTI. si ca sa te linsitesc: nu sunt bugetar!
Postat 06 Septembrie 2011, 11:58 de dante
nu este adevarat
Nu este adevarat ca cei de la casa nu primesc ajutor sunteti prost informati cei de la ASCO le da la toti bani de lemne cum au tiganii dreptul la ajutor asa umblati si voi dupa dosar ,s-au va este rusine ca primiti ajutor de incalzire si domnul din vila sa fim seriosi ai bani de vila si nu ia de incalzire nu te cred .
Postat 06 Septembrie 2011, 11:57 de anonim
la vila facuta de fii tai?
hai ma lasi ai facturi de inclzire sau furi si tu cum fura totii caldura :))) intretii evaziunea nu esty singurul:)) daca finantele permite ce sa faci asta e viata
Postat 06 Septembrie 2011, 11:55 de @fane
la vila facuta de fii tai?
hai ma lasi ai facturi de inclzire sau furi si tu cum fura totii caldura :))) intretii evaziunea nu esty singurul:)) daca finantele permite ce sa faci asta e viata
Postat 06 Septembrie 2011, 11:55 de @fane
Traiul la bloc nu-i pt. pomanagii !
Sunt mii de case la tara goale si la preturi de nimic ! Cine nu-si poate plati factura la bloc, inapoi de unde a venit ! Stau la vila, ma costa incalzirea cca 500 de lei lunar si acum sa mai platesc si pt. aia care stau in bloc cu un venit de 600-700 lei ?! Pt. ca tiganii sa fu..a si sa se inmulteasca, platesc ! Pt. trantorii de la Stat platesc ! Cred ca lista-i foarte lunga !
Postat 06 Septembrie 2011, 11:46 de fane
FALIMENTUL sa l mance
la banii care ii dati CETULUI va invatati sa va adapatati la alte surse , dati in GURA PDL istylor , dati le de lucru de ce sunteti asa moi? sunt banii vostri voi decideti cui ii dati NU PREFECTUL, voi conduceti aveti banii conduceti ce faceti ii lasati pe altii sa va conduca pe banii vostri, munca voastra, v ati invatata lenesii si sa va uitatai la TV, iesiti si cautatai sforii sa i legati de picioare si maini si sa va bucurati de LIBERTATE platita cu sange in 89.UITATI si RENELUL, fi ti abili si perseverati azi amine muriti si nu v ati jucat cat ati vrut:)))
Postat 06 Septembrie 2011, 11:32 de a cui e CETUL
eu cred...
@.: eu sunt convins ca toate ideile nastrusnice sunt ale personajului "3 in 1" dar nu pot pricepe de ce bolojan le accepta?
Postat 06 Septembrie 2011, 11:29 de dante
Bolos/bolovan= zero previziune !
CL in frunte cu primarul ori e alcatuit din tampiti (posibil !) ori e alcatuit din tampiti corupti (foarte posibil !). Avem in judet zacaminte de carbune pe care daca le foloseam cream locuri de munca, venituri la buget si mai presus de orice stiam pretul materiei prime. Dar bolovan/bolos+,,alesii'' s-au indreptat spre gaz, nu cumva sa nu fim la cheremul rusilor ! Desi merita impuscati pt. inalta tradare, o gramada de idioti (prosti, da' multi !) il vor reales pe veneticul bolovan ! O decizie gresita de aceasta importanta poate duce in cativa ani la falimentul populatiei dar si al bugetului local ! Cine va plati datoria daca locatarii se vor debransa pe capete ?! Vor mari taxele si impozitele pana orasul va ajunge pustiu ?!
Postat 06 Septembrie 2011, 11:25 de .
trebuia renuntat demult la cet
care aveti contracte cu ei reziliati le si sa vedeti cu ce preturi vor veni de gartis va vor da caldura :)) nu aveti curaj sa faceti pasi importantii in viata, ori voi ori ei unul trebuie sa cedeze.Nu se imbunatati un sistem daca il intretineti asa rau cum este , greu la deal cu BOI!
Postat 06 Septembrie 2011, 11:16 de DRAGU
geotermala?
de ce nu s-a trecut pe incalzirea geotermala? in iosia ar fi posibi asa ceva si am plati mult mai putin. de ce se vrea sa se plateasca cat mai mult cand se poate alege o alternativa mai ieftina?
Postat 06 Septembrie 2011, 11:03 de xxx
ce conteaza ca incalzesty o casa pentru 5-12
sau incalzesty pentru unul sau 2 :)) deci nu le plangeti de mila PRSTIMI , in viata exista un echilibru nu traisty sa manaci si sa te fufufu , traiesty sa ti accepti semeni, dar se pare ca noi am uitat cuvantul seamana si l am inlocuit cu ce ne a invatata SOCIETATEA "intimitate" ha, ha, ha, atunci platiti si taceti.
Postat 06 Septembrie 2011, 10:42 de anka
sa moara toti pedeii de frig!
o tara de cacat in ue! auzi, trebuie sa-ti vinzi verigheta ca altfel esti considerat bogat, cum spune nemernicu ala de lazaroiu. vai de capu nostru. sa crape toti pedeii si urmasii lor! nu se mai pot opri din furat, gunoaiele!
Postat 06 Septembrie 2011, 10:30 de dumitrescu
ma bucur sincer
unde s multi e si caldura unde i unul nu i putere :))) rau e sa fi prost si sa te nasty degeaba:)))
Postat 06 Septembrie 2011, 10:23 de anka
ma bucur sincer
eu cred ca e vreamea sa ne reintoarecm in comunism ca sa intelegeti ce va urma sa traiti si nu totii vor digera cativa vai de capul lor familia e importanta nu societatea, cine are familie nu disgera restul sa duca in mormant ce au:)____:))) o viata de rahhhhhaaa- capusele societatii:))
Postat 06 Septembrie 2011, 10:22 de anka
aberatii
"3 in 1"aberează din nou(în buna tradiţie!). cum se va putea menţine preţul gigacaloriei în condiţiile în care noul CET va funcţiona pe gaz iar preţul gazului este extrem de sensibil, crescând practic an de an? başca "surprizele" ce pot veni oricând de la Gazprom!
Postat 06 Septembrie 2011, 09:02 de dante
?
nu inteleg dece trebuie sa primeasca unii ajutoare de la stat eu stau la casa si daca nu am bani mor de frig !!
Postat 06 Septembrie 2011, 08:52 de andi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON