URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 12 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Timp de 15 ani, liberalul Ilie Bolojan s-a împotrivit ca administrația publică să se implice în fotbalul bihorean. Nu-i mai puțin adevărat că, pe vremea aceea, cel mai scurt drum spre pușcărie s-a dovedit a fi implicarea în fotbal. Au fost rare cazurile de oameni de afaceri sau primari care să nu fi fost implicați penal pentru suportul acordat echipelor. Căci fotbalul îți poate aduce notorietate, dar și niște cătușe de toată frumusețea.
Zic şi eu
Adrian Cris
Știți unde era și ce făcea Ilie Bolojan lunea trecută, când Marcel Ciolacu, premier, președinte PSD și candidat la Președinție, îl „propunea” prim-ministru taman din Ambasada României la Paris, zicând că bihoreanul „a realizat foarte multe” și nu are „nici cea mai mică problemă” de a lucra cu el? La Căminul Cultural din Bulz. Unde ce credeți că le spunea celor câtorva zeci de localnici adunați să-l asculte? Nu promisiuni că va curge lapte și miere, ci dimpotrivă!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2014, 13:07

Să câştigăm împreună! O mare bancă dezvoltă la Oradea un centru de business destinat întreprinderilor mici şi mijlocii (FOTO)

Să câştigăm împreună! O mare bancă dezvoltă la Oradea un centru de business destinat întreprinderilor mici şi mijlocii (FOTO) PE UN MUNTE DE BANI. Specialiştii Volksbank sfătuiesc companiile bihorene să profite de creditarea ieftină pentru a investi în proiecte capabile să genereze profit. "Bancherii stau în acest moment pe un munte de bani pe care, dacă nu îi plasează în economie, îi pierd", a ecplicat directorul Ziarului Financiar, jurnalistul Cristian Hostiuc
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea în care antreprenorii fugeau după bănci pentru a primi credite a trecut. Acum bancherii caută proiecte credibile pe care să le finanţeze. Volksbank îşi deschide la Oradea un centru de business pentru a se apropia de mediul de afaceri.

"Este momentul să sprijinim întreprinderile mici şi mijlocii, care sunt motorul dezvoltării", spune Bogdan Neacşu, vicepreşedintele Volksbank România, cel care a anunţat deschiderea centrului.

"România pe profit"

150 milioane euro rezervate pentru creditarea firmelor anul acesta, 940 milioane euro bugetate în acelaşi scop până în 2018! Volksbank România pregăteşte relansarea creditării corporate, adică pentru firme, prin înfiinţarea a 10 centre de business care să apropie sistemul bancar de mediul de afaceri în oraşele cu potenţial de dezvoltare. Între acestea e şi Oradea, unde facilitatea Volksbank va fi lansată în noiembrie, pentru a intermedia relaţia dintre oamenii de afaceri şi conducerea băncii în vederea adoptării celor mai bune soluţii şi în cel mai scurt timp.

Lansarea centrelor corporate Volksbank este precedată de conferinţe regionale cu tema "România pe profit", în cadrul cărora bancheri şi oameni de afaceri caută împreună soluţii de sprijire a companiilor româneşti. La conferinţa desfăşurată săptămâna trecută la centrul Millesime au luat parte vicepreşedintele Volksbank, Bogdan Neacşu, directorul Diviziei Corporate, Răzvan Bădălicescu, şi cel al Diviziei Finanţări Structurate, Romulus Andrei. Moderată de Cristian Hostiuc, directorul publicaţiei Ziarul Financiar, întâlnirea a reunit reprezentanţii a 65 de mari companii bihorene din toate domeniile, de la RDS&RCS, Optimedia şi Pankarpathia la Emerson, Faist Mekatronic şi Benvenuti.

"Există lichidităţi!"

08_Bogdan_Neacsu_bihoreanul.jpgBancherii sunt cât se poate de limpezi: bani sunt, afaceri să fie! "Anul 2014 are premisele să fie anul relansării creditării, având în vedere scăderea succesivă a dobânzilor până la minime istorice. Există lichidităţi, costul creditelor scade, avem nevoie doar de proiecte credibile pe care să le putem finanţa", a arătat vicepreşedintele Bogdan Neacşu (foto).

Potrivit specialiştilor, băncile româneşti stau pe un surplus de bani pe termen scurt, de până la şase luni, cât este durata de maturizare a unui depozit mediu. Din acest motiv dezvoltarea unor investiţii pe termen lung necesită surse suplimentare de finanţare. "Dacă aveţi proiecte care se întind pe ani de zile uitaţi-vă şi la alte surse de finanţare, cum ar fi posibilitatea emiterii de obligaţiuni, fondurile de garantare, fondurile europene sau altele", a spus Răzvan Bădălicescu.

Deşi atractive, fondurile UE nu sunt însă o garanţie a succesului. "Înainte să depuneţi proiectele europene, veniţi să discutăm cât sunt de bancabile, să nu ne trezim că odată aprobate nu pot fi finanţate fiindcă nu sunt viabile", a atenţionat, la rându-i, Romulus Andrei. În acest sens, Volksbank nu doar că va credita companiile, dar le va şi acorda consultanţă pe marginea unor proiecte.

Reconstruirea încrederii...

Prima condiţie pentru iniţierea de parteneriate o constituie însă reclădirea încrederii între mediul de afaceri şi cel bancar. "În timpul crizei a existat o perioadă dificilă, în care băncile s-au îndepărtat de clienţi pentru a se proteja, iar clienţii au simţit asta. Este momentul să reconstruim împreună această încredere", a spus şeful Diviziei Finanţări Structurale.

08_Ovidiu_Codoban_bihoreanul.jpgCele 10 centre de business Volksbank au misiunea de a veni în întâmpinarea aşteptărilor mediului de afaceri. "Vrem să promovăm parteneriate în care ambele părţi să obţină plusvaloare. Vom fi inclusiv consultanţii companiilor partenere şi vom oferi soluţii complete, adecvate businessului pe care îl dezvoltă", promite Ovidiu Codoban (foto), managerul Centrului de afaceri Oradea. Pentru că până la urmă, la fel ca într-o prietenie, într-un parteneriat e nevoie întotdeauna de doi. Fiecare dispus să câştige doar alături de celălalt...


10 PENTRU ROMÂNIA
În centrul afacerilor

Fondată în anul 2000, Volksbank România este una dintre cele mai importante 10 bănci din ţară, cu peste 190.000 clienţi şi active de 3,1 miliarde euro. Banca oferă produse şi servicii pentru toate categoriile de clienţi, de la persoane fizice la corporaţii, prin intermediul a 135 de sucursale.

Pentru perioada următoare, banca vizează consolidarea sectorului corporate prin înfiinţarea a 10 centre de business, din care două în Bucureşti şi câte unul în Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Timişoara, Cluj şi Oradea.

Volksbank şi-a crescut anul trecut numărul de clienţi corporate cu 12% faţă de 2012 şi vrea să dezvolte în continuare acest trend. La sfârşitul lui 2013 banca gestiona credite de aproximativ 507 milioane euro, reprezentând 20% din portofoliu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
o banca tzepara...condusa de tzepari...
volksbank o banca alunecoasa, care a incercat tot felul de tertipuri pentru a-si acoperi ilegalitatile din trecut. mult mai periculoasa decat camatari, care cel putin sunt transparenti spre deosebire de volksbank.
Postat 25 Septembrie 2014, 14:45 de oradean
Alin
Volksbank " o mare banca" ce bine am ras:-) ...daca si aia ii banca atunci ce sa mai zic
Postat 25 Septembrie 2014, 14:33 de Alin
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6601 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON