URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
26 Iulie 2012, 08:15

ReferenDUM-DUM! Ce directive a primit USL pentru a convinge bihorenii să voteze DA

ReferenDUM-DUM! Ce directive a primit USL pentru a convinge bihorenii să voteze DA TOT BOLOJAN... La o lună după alegerile locale, Ilie Bolojan e din nou pe post de "locomotivă". "Voi aminti orădenilor cum a fost sabotat oraşul în timp ce s-au risipit bani pe blocuri ANL şi săli de sport la ţară pe care nu le foloseşte nimeni", zice primarul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu ori va avea un câştigător clar, ori va avea numai perdanţi pe linie. De acest lucru sunt conştienţi toţi beligeranţii, de la PDL şi "sateliţii" săi până la USL-ul dornic să scape de preşedintele jucător.

Deşi de la votul pentru suspendarea preşedintelui până acum părea că războiul se duce doar la nivel naţional, iar în teritoriu nu se va întâmpla mai nimic, BIHOREANUL vă dezvăluie modul minuţios în care USL a pregătit campania ce va porni săptămâna aceasta cu toate motoarele turate, dar şi efortul PDL de a ţine alegătorii departe de urne.

NU votaţi!

Înaintea referendumului din 29 iulie PDL are cea mai ingrată misiune: să-l ajute pe Traian Băsescu chiar dacă acesta a dictat partidului măsuri de o duritate fără precedent, şi chiar dacă se molipsesc cu impopularitatea preşedintelui. Democrat-liberalii erau săptămâna trecută în grea cumpănă: dacă merg la vot să spună NU contribuie la validarea referendumului, prin atingerea pragului de 50% plus unu din totalul alegătorilor de pe liste, iar dacă nu merg îi vor "asigura" favoritului lor un scor minuscul, care nu i-ar legitima revenirea la Cotroceni.

03 Ionel Avrigeanu.jpgCă partidul e nehotărât o arată şi poziţia conducerii filialei Bihor, al cărei preşedinte, Ionel Avrigeanu (foto), face două recomandări contradictorii: "Pe cei care merg la referendum îi sfătuiesc să voteze NU, împotriva demiterii. Pe ceilalţi nu-i îndemn la nimic, pentru că ar legitima lovitura de stat prin simpla lor prezenţă". În aceste condiţii, PDL-iştii vor fi foarte discreţi. "Noi nu avem bani ca USL, aşa că singura acţiune va fi distribuirea ziarului Curentul, pe care l-am primit de la Bucureşti", spune Avrigeanu, referindu-se la o publicaţie centrală favorabilă lui Băsescu. Care sunt mesajele pe care activiştii partidului le vor transmite în acest fel, indirect? USL egal "restauraţie", "comunism", "plagiat", "hoţie", "subordonarea justiţiei", "ieşirea din Europa", "izolare", "sărăcie", "criză".

Întrebat clar dacă sfătuieşte bihorenii să meargă sau nu la referendum, Avrigeanu spunea încă de săptămâna trecută că PDL va acţiona astfel încât să nu se asigure prezenţa la urne a majorităţii alegătorilor. "Decizia publică pe care partidul a exprimat-o oficial este să mergem la vot. Dar opinia colegilor este să nu mergem!", zicea el.

ABC de campanie

Strategia USL e diametral opusă. Chiar dacă după suspendare activiştii PSD şi PNL păreau intraţi în vacanţă, BIHOREANUL a aflat că, de fapt, pregătesc o campanie aprigă. Motivul? Principala sarcină este mobilizarea la vot a unui număr de alegători cu cel puţin 10% mai mare decât cel de la alegerile locale!

Reporterul a văzut un set de instrucţiuni emise la Bucureşti de către Departamentul de Analiză şi Comunicare al PNL şi de Secretariatul General al PSD, care arată că săptămâna aceasta, ultima înainte de referendum, USL îşi va mobiliza toate energiile. "Este foarte important ca în campanie să activeze toţi aleşii locali, primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Aceştia vor fi implicaţi mai ales în activităţile care presupun interacţiunea cu electoratul şi mobilizarea în vederea prezenţei masive la vot", arată "Biblia" ce trebuie urmată inclusiv în ziua referendumului. Căci la punctul 5, intitulat "Ziua votului", documentul prevede că "fiecare judeţ va raporta prezenţa la vot din oră în oră şi va lua toate măsurile de mobilizare şi coordonare pentru această zi decisivă".

Te-a tăiat? Taie-l!

Un capitol aparte din instrucţiunile USL este "Ghidul de mesaje generale", în care militanţii sunt învăţaţi ce să transmită alegătorilor. Principalul concept este "România în luptă cu Băsescu: Ţii cu România? DA! Atunci dă-l afară pe Băsescu!", iar "mesajele principale" sunt "Vrei o Românie normală? DA! Atunci hai la referendum!", "29 iulie - Ziua Judecăţii, ziua când românii îşi iau ţara înapoi!".

Instrucţiunile le indică activiştilor şi cum să motiveze suspendarea şi demiterea. Astfel, în subcapitolul "Motivele demiterii" se arată că "Băsescu este trecutul. Băsescu trebuie să plece, iar România trebuie să meargă înainte", pe motiv că "a încălcat grav Constituţia", "şi-a construit un sistem mafiot cu care a furat (Udrea, Blejnar, Anastase, Falcă, Flutur, Berceanu şi Videanu - toţi au furat miliarde în timp ce românilor le-au tăiat salariile şi pensiile)", "i-a umilit pe toţi românii, i-a jignit pe jurnalişti, pe profesori, pe medici, pe poliţişti, pe militari, pe magistraţi, pe pensionari, pe funcţionari, pe Regele Mihai, deci n-a fost preşedintele tuturor românilor, ci doar al PDL!" şi "a condus România după principiul "Aşa vreau eu!"".

Învăţături pentru contraatac

Întins pe 26 de pagini, documentul are şi o secţiune în care activiştii USL sunt învăţaţi cum să răspundă atacurilor PDL pe temele majore: "Campania de dezinformare a cancelariilor occidentale", "Puşcăriabilii" ("Nici Ponta şi nici Antonescu nu au dosare penale, dar Băsescu are trei dosare"), "Demisia în schimbul modificării Constituţiei", "Abuzurile", "Mineriadele" (Ponta avea 16 ani, Antonescu era membru PNL, partid al cărui sediu a fost devastat de mineri, în timp ce Băsescu era secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi a facilitat aducerea minerilor la Bucureşti), "Deprecierea cursului leu-euro" ("are drept cauză scandalul internaţional în care a fost aruncată România de Băsescu şi liderii PDL, care au creat o imagine falsă") şi, în fine, spinoasa "Temă a plagiatului" (activiştii USL fiindu-le recomandat să arate că atacurile contra lui Ponta "fac parte din strategia de supravieţuire a fostei puteri" şi că "PDL a populat cu oamenii săi toate instituţiile, iar acum practică un război de gherilă prin mobilizarea acestora contra liderilor Guvernului").

Ghid de bune maniere

Scrupulozitatea cu care USL a pregătit campania merge până la fixarea unui set de reguli de bună purtare pentru reprezentanţii PNL şi PSD care vor intra în "interacţiune cu alegătorii". Acestora li se cere ca "în pofida temperaturilor ridicate să păstreze o ţinută decentă" şi "un limbaj civilizat, fără jigniri". "Nu vă grăbiţi, vorbiţi clar, fiţi siguri că sunteţi auziţi bine şi înţeleşi!", "Nu intraţi în polemici mai ales cu susţinătorii fanatici ai lui Băsescu, căci riscaţi să intraţi în conflicte şi şansa de a le schimba opţiunea este minimă!", ba chiar şi "Nu fumaţi în faţa alegătorilor!" şi "Nu mestecaţi gumă!".

În fine, ultima secţiune ("Elemente tehnice pentru vizitele din uşă-n uşă") îi învaţă pe oamenii USL că pot face vizite la pensionari între orele 10-12, iar restul categoriilor pot fi abordate după ora 17. "Dacă nu vi se răspunde după cel mult trei bătăi în uşă, nu insistaţi. Evitaţi să intraţi în case! Dacă întâlniţi persoane recalcitrante, sub influenţa alcoolului sau susţinători fanatici ai lui Băsescu, vă cereţi scuze politicos şi mergeţi mai departe!".

Diviziunea muncii

03 ioan mang.jpgReprezentanţii USL nu au vrut să comenteze documentul, dar au confirmat că adevărata campanie va avea loc săptămâna aceasta. "În Bihor, campania e condusă de copreşedinţii organizaţiilor judeţene, iar sarcinile au fost împărţite pentru fiecare", a explicat liderul PSD Ioan Mang (foto). "Noi vom distribui peste 50.000 de materiale tipărite în Oradea, iar liberalii se ocupă de ieşirile în presă. În plus, toţi vom merge din uşă-n uşă, pentru a vorbi cu oamenii. În mediul rural, acolo unde USL are primari vom amplasa în fiecare comună cel puţin două bannere cu imaginea primarului care va spune că votează DA, iar unde nu avem primari va fi pusă imaginea preşedintelui CJ", explică Mang.

O campanie aparte va fi în Oradea, unde primarul are sarcina să asigure mobilizarea la vot. Săptămâna aceasta, vor fi văzute în oraş multe materiale prin care Bolojan îi va îndemna pe orădeni să participe la referendum. "Voi încerca să explic că trebuie să voteze raţional, în avantajul oraşului. Nu pentru că eu m-aş răfui cu Udrea sau pentru că l-aş apăra pe Ponta, căci nu despre asta este vorba. Voi aminti că pe noi ne-a dezavantajat guvernarea sub Băsescu şi că avem nevoie de o guvernare care să nu ne obstrucţioneze", spune Bolojan, precizând că "nu vreau să fie un vot "isteric", pentru sau contra plagiatului, pentru sau contra flacăra democraţiei, ci unul raţional, care va decide dacă vom avea pace sau, în continuare, tot circ".

Duminică, 29 iulie, rămâne de văzut cine va fi mai convingător: va reuşi USL să-i trimită pe oameni la urne ca să voteze DA sau PDL să-i ţină în case pentru ca, în acest fel, să spună NU?


ZIUA DECISIVĂ
Cum votăm duminică

La referendumul din 29 iulie, programat între orele 7-23, alegătorul va avea de răspuns prin aplicarea ştampilei pe chenarul DA sau pe chenarul NU la o singură întrebare: "Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu?".

Cetăţenii români îşi vor putea exprima opţiunea la orice secţie de pe cuprinsul ţării, iar cei din străinătate la secţiile amenajate în ambasade şi consulate, în baza unuia din documentele de identitate (carte/buletin de identitate, inclusiv provizoriu, paşaport de serviciu ori diplomatic, sau carnet de serviciu militar în cazul elevilor din şcolile militare).

Sunt aşteptate la urne 18.308.612 de persoane cu drept de vot. Pentru validarea referendumului trebuie să se prezinte la vot 9.154.307 cetăţeni, iar pentru demitere sunt necesare 4.557.154 de voturi DA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
basescu imputitu
si ii doresc toate bolile posibile sa il loveasca pe Adrian Cris cel mai mare mancatot de cacat de la BIHOREANU
Postat 07 August 2012, 16:17 de oradea de azi
basescu imputitu
sa ma pish pe Basescu si pe toti oamenii lui si pe cei care tin cu el
Postat 07 August 2012, 16:15 de oradea de azi
replica la articolul senatorului Mang cu afirmatii despre Traian Basescu
USL cinstit e ce voteaza?NU!Spune-i DA la referendum !NU!:))=))Senatorule PSD Ioan Mang PLAGIATORUL tot ceea ce afirmati in presa si in conferinte de presa locale valoreaza un * cu apa rece ,pentru ca v-ati compromis cu faptele dumneavoastra de plagiat in fata electoratului bihorean ,nici ai dumneavoastra din PSD Bihor nu va mai voteaza ,da apoi restul electoratului !:))=))PLAGIATORULE senator PSD Ioan Mang vorba multa saracie si nimeni nu te baga in nici o seama ,DU-TE!DU-TE pe pustii ca ne-ai facut de rusine organizatia PSD Bihor cu faptele tale de plagiat ,sa nici nu-ti auzim de nume ,mai bine tacea-i ca filozof ramaneai!:))=))Senatorule PSD Ioan Mang PLAGIATORUL da-ti demisia din toate functiile poilitice si publice ca nu le meriti dupa toate faptele tale de plagiat pe care le-ai facut,dovedeste adevar, dreptate ,onoare ,asta daca le mai ai ,pentru ca se observa ca nu le mai ai ,ci ai un tupeu nerusinat ca savii in fata electoratului bihorean cu afirmatii de astea.Decit un PLAGIATOR senator PSD Ioan Mang care da sfaturi proaste USLamiste ,mai bine un presedinte marinar pe uscat betivan si curvar Traian Basescu care-i din popor!:))=)Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Iulie 2012, 06:38 de Romanul Simplu
@.
vrei sa ne cunoastem. te invit in "catunul" meu oricand. zi tu. mie spre deosebire de tine nu imi este rusine ca sunt oradean si ca am un primar pe care il doresc. faptul ca traim intr-o tara libera imi da si mie dreptul la o parere chiar daca tu nu o impartasesti. sau ti-au taiat din portie daca nu postezi mesaje anti oricine si orice credibile? asta e democratia. fiecare cu parerile sale.
Postat 27 Iulie 2012, 15:15 de chris
@trifa
Asa si...? Sa fii sanatos....Nu iti bate tu capul ca au cerscut ratele la banci..ca cresterea euro influenteaza absolut tot , de la alimente la combustibil ..Ca daca tot am strans cureaua , macar era un semn ca poate vom creste si noi ,iar deodata ne-am intors in timp 50 de ani . As putea continua cu multe aspecte insa dumneata dute cu toti ai tai si voteaza cam cat te duce mintea. Iti doresc un vot linistit.
Postat 27 Iulie 2012, 13:23 de 0radean
referendum
Incep cu JOS BASESCU deoarece a incalcat constitutia,a umilit profesorii,a taiat pensiile si salariile profesorilor, a taiat nindemnizatia p;t cresterea copilului, a imbogatit pe UDREA,VIDEANU,BLAGA etc, a vindut flota si a mintit celor din U.E despre tara lui,a infiintat securitatea care sa-l apere,a mintit poporul roman, la adus la saracie.In timp ce majoritatea cetatenilor nu au ce pune pe masa el se lafaie in 2 vile,a incalcat in mod repetat drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor prev de Constitutie,a instigat nerespectarea deciziilor Curtii constitutionale,nu a fost un mediator intre partide ci le-a atitat a inchis spitale iar medicii au ramas pe drumuri, a jignit ziaristii, a risipit banii publici ,a instituit "statul mafiot" pentru aceste motive voi vota impreuna cu toti ai mei DA, adica JOS BASESCU
Postat 27 Iulie 2012, 13:00 de trifa
@boom
primarul stie ce face,asa cum cei doi lideri USL mint cu nerusinare si bolovanul a intrat in hora cu mincini "plagiate"de la dottore si antenescu,oricum daca merge cu astia in continuare,adio bani europeni,a mai spus in urma cu ceva timp ca vor ramine cu plata doar pacarile din centru si piata rogerius si eu tot astept sa dispara parcometrul din fata blocului sau sa ma anunte de la asocatia de locatari ca pot si eu sa-mi rezerv un loc cu 100 ron pe an,dar la uslasi minciuna-i cronica,a adunat bolvanul si la miting 3000 de bihoreni din SM,MM,CJ,Salaj,etc
Postat 27 Iulie 2012, 10:02 de luky
@AAA
Se vede treaba că nu prea le ai cu munca în ture. De la schimbul doi ieşi la ora 23, oriunde ai fi pe la 24 poţi să faci nani. Dacă 6-7 ore de somn nu sunt de ajuns să poţi începe o nouă zi înseamnă că nu ai lucrat în viaţa ta ci ai trăit cu bani de la \"bătrâni\" sau furaţi de la stat şi ţi-ai permis să dormi 12 ore, şase să stai pe terasă, şi restu zilei să te plângi că viaţa e complicată. Ar mai fi varianta schimbului trei, e drept puţin întâlnit, dar pentru că am lucrat şi schimbul trei îţi spun că e de la 23 la 7 dimineaţa deci la 7.15 puteam ieşi la căutat de cărţi. In fine, nu înţeleg de ce mă chinui să-ţi explic chestiile astea. Vroiam să-ţi spun doar că nu ai priceput nimic. Faza era că oameni băselului nu vor ca omul de rând să afle care e adevărata faţă a lui Traian Băsescu.
Postat 27 Iulie 2012, 08:50 de românul complex
???
Domnule roman complex ,o intrebare am si eu....Dumneata cu ce te ocupi cand de la ora 7 la aprox 10 ai tot timpul din lume(schimbul unu nu lucrezi sigur,iar in schimbul doi nu prea ca nu esti obosit,...poate in ture si azi e ziua aia libera intre cele 5 pe care le ai) sa cumperi o carte editata de Jurnal national care dpdv al meu clar nu va fi in interesul lui Basescu,dar stii sa zici de chioscurile de la concurenta,interesant,te dai singur de gol.....dar ce faci tu pe langa sefii tai e o nimica toata asa ca..........poate chiar nu conteaza era o intrebare retorica
Postat 27 Iulie 2012, 06:59 de AAA
?!
E un neica-nimeni care se semneaza ,,chris'', stie careva de prin ce catun s-a oplosit si asta aici, printre noi ?! Nu-l baga nimeni in seama, se baga el singur in vorba !
Postat 27 Iulie 2012, 06:58 de .
Cool
Bine ca ati publicat acest material ca sa-si dea seama oamenii ce dictatuura salbatica se prefigureaza la orizont.Va fi un absenteism masiv datorita fapului ca multi sunt plecati in concedii sau pur si simplu sunt scarbiti de ceea ce se petrece.Primarul sa-si vada de treaba lui nu sa se erijeze in agent electoral ca nu de aceea l-am ales.Si sa nu ne trateze ca pe o turma de oi, pentru ca suntem oameni cu opinii,care stiu ce fac.
Postat 27 Iulie 2012, 06:49 de Boom
@ALEXANDRU
Stimate domn, simtul civic inseamna a-ti permite sa ii faci gunoaie pe oamenii care nu gandesc ca si tine? Intreb doar....cine este cel care ma impinge la vot...? Sa iti fie rusine
Postat 26 Iulie 2012, 23:13 de 0radean
JALNICI
Sunteţi JALNICI cei care vă feriţi să mergeţi la vot. Dacă şi în viaţa de zi cu zi luaţi astfel de decizii comparabile cu decizia de a vă exercita un drept democratic cred că sunteţi doar nişte GUNOAIE SOCIALE care la fel de bine ar putea trăi şi în peşteri. Din păcate, ca şi prostia, lipsa civismului nu doare. Păcat că prea mulţi au murit cu speranţa că, poate într-o zi, v-om fi LIBERI să ne exprimăm clar opţiunile.
Postat 26 Iulie 2012, 22:20 de ALEXANDRU
Băsescu se pregăteşte să conducă Rahova Shiping Underground Ltd.
Ca fiţuică controlată de gibonul din fruntea primăriei şi, în acelaşi timp, vârf de 'execuţie' la USL, ce va mai scrie Bihoreanul după ce dispare şi Băsescu, iar PDL intră într-un bine şi meritat sevraj ? Mă mănâncă 'undeva' de curioztate, dacă fiţuica schimbă 'placa', ca să câştige bani 'independent', sau rămâne gazetă de perete a partidului 'primatelor' !?!
Postat 26 Iulie 2012, 20:38 de Carp III
Bihoreni, la vot!
Duminica, 29 iulie 2012, Romania va scapa de o pocitanie unica prin aspect si comportament, expresia urateniei si rautatii umane. Bihoreni, la vot!
Postat 26 Iulie 2012, 18:03 de Apolitic.
@.
masoara-ti vorbele. oricum ti-ai aratat nivelul de inteligenta pe care il ai <0. imi pare rau ca avem in acest oras personaje(nu oameni) de genul tau. nu intru in jocul tau deoarece nu ma cobor la acest nivel. o sa ramai un frustrat asa cum ai fost dintotdeauna.
Postat 26 Iulie 2012, 17:35 de chris
@chris
Tac-tu si ma-ta sa mearga acolo de unde au venit ! Am stra-strabunicii inmormantati aici, le stiu locul de veci, n-am venit in acest oras adus de comunisti sau de foamea din Moldova ca sluga ! Sa mearga gibonul si altii ca el, care au venit precum lacustele, numai sa distruga ! Tu, natangule cu creierul spalat de ciutacu si de alti derbedei de teapa lui, poti incerca (nu cred ca vei reusi, n-ai suficienti neuroni , dar se mai intampla minuni ) sa vezi viitorul acestei tari daca vor conduce-o hotii si talharii, ,,puscariabilii'' ? Despre viitorul tau si al celor ca tine nu-mi fac griji si nu-ti fa nici tu, esti din neam de sluga si altii te-au condus si te vor conduce !
Postat 26 Iulie 2012, 17:26 de .
Jos USSL
Regulile democratice s-au inventat tocmai pentru a nu se ajunge la anarhie. Indivizii ca tine, nea Abrudane, sunt gata să schimbe regulile fără să clipească. Democraţia e siluită în fiecare zi de USSL, din păcate şi cu aportul lui Ilie Bolojan. Nu se poate să fii de aceiaşi parte a baricadei cu penalii şi plagiatorii şi să aştepţi lucruri bune de la viaţă. Nu există democraţie perversă sau democraţie virtuoasă, e democraţie sau mafie. De 22 de ani, mafia lui ilici nu vrea să plece înapoi în stepa sovietică şi inventează mineriade. Acuma s-au urcat pe valul de nemulţumire generat de criză şi propagă murdării prin intermediul vuvuzelelor. Jos Iliescu, Jos mafia sovietică..........şi normal că referendumul va fi invalidat, doar n-o să facem ce vrea felix şi cetepeii
Postat 26 Iulie 2012, 15:48 de pistike
@.
inca nu ai plecat din oras dupa alegerile locale? credeam ca te-ai simtit si ti-ai gasit locul pe la cluj, pe langa boc. vad ca iti place sa critici, insa ceva constructiv nu poti sa spui. asta deoarece atat te duce caputul. mai bine taci ca esti varza cu .-ul tau de vedere cu tot. te-ai intrebat cum va fi daca ramane basescu? cat de bine ne va merge?
Postat 26 Iulie 2012, 14:58 de chris
spune DA la REFERENDUM, trimite l pe Basescu sa i tina de urat FICATLUI:)))
Constat ca Traian Basescu si sustinatorii sai s-au intors fara pic de jena la sloganurile cu care si-au inceput campania electorala - "o lovitura de stat" si boicotul ca forma de manifestare a spiritului civic drept! Pai oare care sa fie o atitudine mai democratica, din start - incurajarea exprimarii votului, conditia elementara a oricarei democratii, ori inhibarea acestui drept si transformarea lui intr-o fuga de responsabilitate?
Postat 26 Iulie 2012, 13:23 de salvati DEMOCRATIA!
ezit
Sa ma razgandesc sau sa nu ma razgandesc? Mai bine ezit in a ma razgandi sa ma razgandesc... Bolo s-a facut rau de cacao cu posterele gigant in care ne spune ce sa facem. Pana acuma, parca, primarul trebuia sa faca treaba in oras, sau nu? Ia ziceti, de aia l-ati votat, sa va spuna ce sa ziceti la referendum, sau sa se ocupe de oras? Ca eu nu l-am votat, nu ma las impresionat de mustaciosi corupti.
Postat 26 Iulie 2012, 13:12 de Sorin
,,campanie'' ?! De copiat, de degustat ?
Eu nu inteleg (si nici nu am ce !) cum o sa-mi mearga mie si la 99% dintre oradeni mai bine daca pica basescu ! Aaaa, ca gibonul si cei 1% dintre ,,alesii'' locali/judeteni, in frunte cu mang-litorul, popa ciordel, luciana tatoiu, pardon, varga, kiss ,,bancherul'' ( ce banc ar merita si asta sa-i spuna parchetul....), o vor duce mai bine, da, asa e ! Vor pune justitia, cata a mai ramas, cu botul pe labe si vor plagia/fura intr-o veselie ! Deja si-au primit osul, e vorba de cet II...taiat, topit, demolat si terenul facut ,,parc industrial'' !!!! Adica vezi Doamne, alea de le avem, parcurile, sunt arhipline de investitori si nu vorbesc de galbejiti de orezari care dau 500 de lei in mana si te rup cu 10-12 ore pe zi, vorbesc de firme-firme, occidentale ! Asta e, a ajuns tara asyta pe mana derbedeilor si nu de ieri, de azi, de 20 de ai ! Dar astia de acum....mai rai decat lacustele.... astia-s parjol !
Postat 26 Iulie 2012, 12:50 de .
Ce rămășagul meu?
Important este că domnu' Crin este un om de cuvânt. Iar oamenii de cuvânt nu au nevoie de foi de hârtie. :))
Postat 26 Iulie 2012, 11:46 de Ce rămășagul meu?
experienţă matinală
Pentru că la apariţiile precedente am uitat fiind prins cu alte treburi, astăzi la 7:15 m-am pus în mişcare doar doar voi prinde şi eu un exemplar din \"Adevărata faţă a lui Traian Băsescu\" carte ce a apărut cu Jurnalul Naţional. Nu că nu aş şti eu ce poate jupânu\' da am spus că nu e rău de ţinut în bibliotecă o asemenea scriere şi poate după ziua de duminică va fi un fel de legitimaţie ce-ţi va conferi drepturi suplimentare (asta e o glumă, specific pentru că pedeleii ar fi sărit urlând: Uite ce vor să facă comuniştii...). Cum spuneam la doar 15 minute după ce se împliniseră cele şapte ceasuri ale zilei, ajung în muncipiu şi trag la primul chioşc. Greşală, Murray Press, îmi dau seama doar la al treilea chioşc al aceleiaşi firme când vânzătoare îmi spune: Nu primim Jurnalul Naţional; că lipsa publicaţiei e cauzată de culoare politică a patronatului. Merg mai departe la celălalt tip de chioşcuri însă după ce în şapte locuri mi se spune că s-a epuizat stocul, stau să mă gândesc dacă mai are rost să alerg. Îmi dau seama că la Real şi Carrefour magazinele ce vând presă se deschid ceva mai târziu. Sar în maşină şi ajung la Real. 8:30, întreb una dintre fetele de la casă dacă ştiu când deschide magazinul de ziare. Şi pentru că: “Fata trebuie să apară, la 9 deschide”, am aşteptat prin zonă. O zăresc, vine fata, îşi ia cutiile cu ziare, o întreb: “Jurnalul Naţional primiţi?” , “Nu ştiu, trebuie să văd în cutii”, “Aştept” insist eu, “Dar durează, poate chiar o oră.” Îmi spune pe un ton descurajant. “Am tot timpul din lume”, îi spun eu agasat. După trei minute, văzând că nu vreau să plec îmi spune: “Sunt cumpărate toate, sunt plătite de ITM”. În cele din urmă am reuşit să cumpăr două exemplare de la Carrefour, mai aveau câteva dar s-au dat pe sub mână. Mi s-a părut interesantă experienţa mea matinală şi am acum o nelămurire: Care sunt chioşcurile de ziare arondate celorlalte instituţii deconcentrate. Hai să nu-i mai lăsăm să ne cumpere ziarele. Hai să mergem la referendum şi să spunem DA demiterii.
Postat 26 Iulie 2012, 11:38 de românul complex
Mang=antireclama USL
Dupa parerea mea, cea mai inepta decizie a USL-ului, in aceasta campanie pentru referendum, este aceea de a-l "baga in fata" pe exponentul hotilor de inteligenta, precum acest mang! Nu isi imagineaza cei din USL (in primul rand cei din Bihor), ce mare prostie fac atunci cand il lasa pe mang sa apara public ! Acest individ oneros este o cangrena a societatii ! Sa furi inteligenta cuiva inseamna sa recunosti ca esti impotent intelectual ! Atunci, daca nu esti capabil sa performezi, stai in spate, pe randul 3-4000, unde poti fi unul dintre miile de "profesori universitari-hoti" ! Daca, dintre cei care vor sa voteze "DA", nu vor participa la referendum, vor face acest lucru, numai si numai, din cauza unora ca mang ! Eu voi vota pentru demitere, dar cu netarmurita scarba, cu gandul ca voi fi catalogat "din tabara lui mang" ! Va fi ca atunci cand am avut de ales intre Iliescu si Vadim Tudor, sau intre Geoana si Basescu. Insa, n-o sa-mi iert niciodata votul din 2004, cand am fost obligat sa aleg intre Nastase si Basescu !
Postat 26 Iulie 2012, 11:25 de carasco
USL=TOTALITARISM
USL nu se lupta cu basescu ci cu romanii iar armele sint mincuna si dezinformarea,nici un guvern fara PSD nu a avut liniste pacat ca memoria romanilor e asa scurta si uita de guvernarile lui ILICI si NASTASE,Ponta si Antonescu nu au respectat nimic din ce au promis la CE,ei cred ca si in europa tin figurile regizate de FELIX dar greselle lor le vom plati noi si copiii nostri deci nu vad de ce as legaliza minciuna prin prezenta la vot,voi merge in jurul orei 22 sa vad daca nu cumva cineva a semnat in locul meu
Postat 26 Iulie 2012, 11:02 de luky
stai unde vrei
Trololol, stai acasa si fa laba daca esti barbat iar daca esti femeie, gaseste-ti un barbat! Asta o sa-ti umple timpul cat ceilalti voteaza.
Postat 26 Iulie 2012, 10:50 de trolo
---
cea mai proasta rasa este rasa usl-istului. acesti comunisti nu vor sa inteleaga ca daca ii urasti din tot sufletul pentru gunoiul care il reprezinta, nu inseamna ca esti, si citez: "basist". au creierul prea subdezvoldat ca sa inteleaga asta.
Postat 26 Iulie 2012, 09:45 de ---
Pupincurist
De pe luna se vede si,cu ochiul liber,ca cest jurnalist de 2 bani,este pupincurist basist.
Postat 26 Iulie 2012, 09:23 de moromete
de ce?
Eu nu stau acasa pe 29, am auzit ca e vreme buna si merg cu familia la strand.
Postat 26 Iulie 2012, 09:14 de Sorin
Trololol
Pe 29 stăm acasă.
Postat 26 Iulie 2012, 08:39 de Trololol
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON