URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
02 August 2013, 07:30

Pădurea interzisă: Un controversat afacerist din Lunca a blocat toate drumurile forestiere spre pădurile din zonă, susţinând că-i aparţin

Pădurea interzisă: Un controversat afacerist din Lunca a blocat toate drumurile forestiere spre pădurile din zonă, susţinând că-i aparţin PE AICI NU SE TRECE! Ca oamenii din localitate să-şi poată tăia lemne pentru iarnă, primarul comunei Lunca, Ioan Popa, s-a adresat judecătorilor din Beiuş, chemaţi săptămâna aceasta să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să dispună îndepărtarea barierelor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie inedită în comuna Lunca. Un controversat afacerist local a blocat de mai bine de o lună drumurile forestiere spre pădurile din zonă, sub pretextul că trec peste un teren care i-ar aparţine din 2004.

Iar asta nu e tot, căci individul, pe numele său Marcel Moş, le-a cerut muncitorilor forestieri să-i dea parte din lemnele tăiate dacă vor să treacă de barieră, motiv pentru care a şi fost reclamat deja pentru şantaj, iar primarul comunei a cerut ajutorul judecătorilor. Nu de alta, dar omul nu e la prima "afacere"...

Taxă la barieră

Scandalul a izbucnit în dimineaţa de 3 iunie, când - aşa cum făceau zilnic, de o lună de zile - muncitorii unei firme de exploatare lemnoasă din Ştei au vrut să intre în pădurea comunei Lunca. Aveau contract cu primăria locală, prin Ocolul Silvic, să taie lemne în zona denumită Prislop. Atâta doar că drumul era blocat! "Erau lemne puse peste drum şi o camionetă proptită de-a curmezişul, din care a coborât Marcel Moş. Susţinea că drumul e pe proprietatea lui, iar dacă vrem să trecem să-i plătim 3 maşini cu lemne", a povestit BIHOREANULUI unul dintre muncitori.

Moş e un personaj cunoscut în zonă, şi nu numai. Poreclit Bivolu' printre consăteni, individul este patron peste o firmă de exploatare lemnoasă şi un scandalagiu notoriu. În 2006, s-a procopsit cu o condamnare de 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru că a bătut un pădurar care n-a vrut să-i vândă lemne "la negru", iar în urmă cu 2 ani a fost scos de sub urmărire penală după ce a blocat un drum de acces în zona industrială din oraşul Ştei, tocmai când firma Leonardo Design, care avea o hală acolo, făcea lucrări pentru racordarea la reţeaua electrică.

Nu-s ale lui

Şi atunci, şi acum, afaceristul a adus ca dovadă a dreptului său de proprietate contracte de vânzare-cumpărare de mână, însă care n-au fost înregistrate până azi în cărţile funciare. În 2011, reprezentanţii Leonardo au evitat negocierile cu Moş, rezolvându-şi racordul prin altă parte. Acum, însă, afaceristul a făcut tot posibilul pentru ca noile sale victime să nu-l mai poată "ocoli". Şi, pentru că au refuzat să-i plătească "taxa de trecere", Bivolu' a blocat toate cele 6 căi de acces spre pădure, cu bariere şi buşteni.

Urmarea? Ca să poată intra în pădure, acum muncitorii şi localnicii care vor să-şi taie lemne trebuie să înconjoare întreaga zonă şi să folosească drumurile forestiere dinspre Moneasa, din judeţul Arad. Sătui, oamenii l-au reclamat pentru şantaj şi s-au plâns primarului comunei, Ioan Popa, care, pentru a lămuri situaţia, a dispus efectuarea unei expertize topografice. Să stabilească specialiştii dacă terenul pe care afaceristul se declară stăpân e cel pe care se află şi drumurile de acces spre pădurea comunei.

Ca urmare, pe 2 iulie, împreună cu topograful, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi poliţişti, edilul ieşit în teren, iar din măsurătorile făcute a reieşit că drumurile de exploatare trec peste alte suprafeţe decât cele pentru care afaceristul avea acte. Chemat să asiste la măsurători,  Moş a promis că vine, dar n-a mai apărut nici după 3 ore. "L-am tot sunat. O vreme a răspuns, apoi nu", spune primarul.

La judecată

Subcomisarul Sabin Mocioran, ofiţerul de la Poliţia Rurală Ştei care face ancheta în caz, are şi o explicaţie pentru absenţa afaceristului. "A devenit o practică pentru el. Ocheşte zona unde poate încurca, scoate din mânecă un «papiroş» din 1900 toamna, după care îşi cere partea. Noi am început cercetările în acest caz. Există o plângere penală pe numele lui, ancheta e în curs".

Între timp, însă, drumul continua să rămână blocat, iar Moş nu dădea vreun semn că ar accepta să scoată barierele de bunăvoie. Ca urmare, primarul a cerut ajutorul judecătorilor. Să dispună prin ordonanţă preşedinţială îndepărtarea barierelor şi obligarea scandalagiului la plata unor despăgubiri de 500 lei pentru fiecare zi în care comuna "suferă pierderi materiale prin stagnarea activităţii" din pădure. Procesul va începe în această săptămână. "Deşi se declară proprietar din 2004, dl Moş nu şi-a întăbulat dreptul de proprietate, nu plăteşte impozit. Ca urmare, nu există nicio justificare ca să blocheze activitatea altora", explică motivele primarul Popa.

"E părerea lui", spune, însă, "stăpânul" barierelor. Moş se declară sigur că terenul pe care l-a cumpărat e cel pe care a şi ridicat barierele şi, ca urmare, fiind  "pe proprietate privată", ele vor rămâne în picioare. Afaceristul nu vrea să explice de ce şi-a adus aminte de proprietatea sa abia după un deceniu de la cumpărare, căci "este treaba mea", şi se declară "calomniat" de cei care pretind că a vrut să "vămuiască" maşinile de lemne. Din contră, zice el, muncitorii ar fi încercat să-l "ungă", iar el a refuzat să se lase cumpărat. "Vă povestesc eu tot, când ne întâlnim", a promis Bivolu'. Pentru ca, după bunul său obicei, să nu mai apară...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
casa din poiana
Casa construita la poalele muntelui in Poiana are autorizatie de constructie? Cred ca tot in Bihoreanul am ,, admirat-o``in urma cu ceva ani. Sau este doar un monument ridicat in cinstea padurilor decimate in zona de acest Bibolu`?
Postat 26 August 2013, 21:13 de poienar
OMUL ARE CONDAMNARE CU SUSPENDARE LA ACTIV, NU?
Bivolu asta are condamnare cu suspendare la activ tocmai pentru ca a batut un organ de verificare al statului. Un padurar care il cerveta ca fura lamn. Nu? Cum puteti spune ca acest om nu este pericol public???
Postat 04 August 2013, 10:50 de Gabi
PROPRIETARUL este un om INTELIGENT nu orice nulitate sociala :)).
nu este invingator cel care JUDECA precum cel care este acuzat, nu se dezvolta un profesor fara iscusinta ELEVULUI :)))) un maestru fara ucenic :)) PROPRIETARUL este un om INTELIGENT nu orice nulitate sociala :)).
Postat 03 August 2013, 10:37 de vai de capul vostru
asa ca PLANGERE penala ca aparare :))))
orice cercetare penala se rezolva din partea celui acuzat cu alta cercetare penal, marrrs si cititi, in rest sunteti NULITATI in ROMANIA :)))) legea bate viata in ROMANIA ! NU rezista oricine la STRES :)))) cati mai raman OAMENI intregi la minte cand trec prin sistemul JURIDIC :)))))
Postat 03 August 2013, 10:35 de :)))))
are in cazier fapata penala scrisa
presupus infractor, mai analfabeti betivi, luati si cititi LEGEA, nu esti absolvit de necunoasterea legii :))) are in cazier fapta penala scrisa !! PLINI de BETIVI, CURVARI si analfabeti are ROMANIA, de ce ? PLini de invidiosi , habar au sa citeasca dar de RESPECT nici nu poate fi vorba, indobitociti de BISERICA sa slugaresca in ROMANIA :))), Cercetarea penala nu inseamna si INFRACTOR !! ORICARE putem fi cercetati penal oricand :)) si asta nu inseamna ca esti 100 INFRACTOR :))) duceti va si bagati va capul in raxxxx sa aveti noroc la MINTE :)))! pacat ca procedurile in justiti tin de ordinul anilor ca numai CODUL CIVIL va rezolva educrea romanilor in spiritul legii, daune si daune inclusiv pentru INVIDIE :))) PROPIETARUL este NEVINOVAT pana la SENTINTA DEFINITIVA, PUNCT. JUSTITIA de ce permite instigarea la infractiuni penale, nu PRIMARIA face LEGEA in ROMANIA !NU Primaria aplica LEGEA :)))) dar interpreatrea LEGII :)))) analfabetilor !
Postat 03 August 2013, 10:25 de :)))))
Popa si Ionut au perfecta dreptate!
In orice tara civilizata un condamnat care se afla in perioada de proba si este cercetat pentru fapte penale este arestat imediat! Numai noi protejam infractorii ca si cum ar fi niste catelusi nevinovati! Politia si justitia din Romania sa le dea tuturor acestor infractori anii grei pe care ii merita!
Postat 02 August 2013, 15:08 de Lunca
Autorizatie de constructie pentru gard?
Sa ii dea primaria o amenda zdravana pt constructie fara autorizatie si sa ii verifice si casa! Sa ii darame si casa! :)))) sa se invete minte ce inseamna sa consideri autoritatile statului \"asta e parerea lor\" cand vine vorba se lege si autorizatii! :)))
Postat 02 August 2013, 14:08 de Deiu
Autorizatie de constructie pentru gard?
Daca in Oradea construiesti pana si un gard fara aurorizatie de constructie esti amendat de iti sar capacele! La Briheni trebuie sa te rogi frumos de proprietar sa dea gardul jos de pe drumul public?
Postat 02 August 2013, 14:00 de Deiu
ACEST OM A FOST ODATA CONDAMNAT TOT PENTRU BATAIE SI SANTAJ!
ACEST OM A FOST ODATA CONDAMNAT TOT PENTRU BATAIE SI SANTAJ!! DE CE SE PERMITE REPETAREA ACESTOR ACTIVITATI??? SA II DEA VREO 15 DE ANI DE PUSCARIE!!! SA VEZI CUM NU VA MAI LUA TAXA DE PROTECTIE IN VIATA LUI DE LA NIMENI!!!
Postat 02 August 2013, 12:57 de Ianos
LA INCHISOARE TOTI MAFIOTII CARE CER TAXA DE PROTECTIE!!!
LA INCHISOARE TOTI MAFIOTII CARE CER TAXA DE PROTECTIE!!!
Postat 02 August 2013, 12:53 de Ianos
CE vina are el ca a platit si a fost inselat daca instanta asa decide,
numai prosti cred ca pot face ce vor ei, actul, actul vorbeste in rest BYE, BYE, BYE :)))) el cu actul cere daune morale mai departe , nu e el vinoavta ca cineva nu este PROFESIONIST, ce aveti cu el ? CE vina are el ca a platit si a fost inselat daca instanta asa decide, pana atunci el este PROPRIETAR in DREPT si nu e compolice la HOTIE pe proprietatea lui, ce e greu de inteles!!
Postat 02 August 2013, 12:52 de vsm !!
NU poti anula un act fara sentinta DEFINITIVA, in rest CIRC si CIRC !!
actele vorbesc pana nu ai o sentinta definitiva si in acte apare ca el e proprietarul , asteptati sentinta definitiva nu care mai poate fi atacata prin recurs, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, cum sa nu rad de atata prostie in tara !! NU poti anula un act fara sentinta DEFINITIVA, in rest CIRC si CIRC !! CE expertiza lui PESTE care este ZERO :))) bani aruncti la altii fra un alt act valabil !!
Postat 02 August 2013, 12:49 de :)))))
SA PLATEASCA!!!
SI DESPAGUBIRILE CUM LE VA PLATI?? II IA CASA?? CA MASINA SE VORBESTE PRIN SAT CA II DIN ANGLIA CU ACTE FALSE!!! :))))) DOMNIA SI PROSTIA SE PLATESTE!!! :)))))
Postat 02 August 2013, 12:35 de Sustean
PROPRIETAR PE ACEL TEREN ESTE PRIMARIA LUNCA! NU CEL CARE A BLOCAT DRUMUL!
TOCMAI! CA IN URMA EXPERTIZEI TOPOGRAFICE A REIESIT CA TERENUL NU ESTE PROPRIETATEA LUI MOS MARCEL! CI A PRIMARIEI LUNCA! TERENUL LUI MOS MARCEL ESTE LA UN KILOMETRU MAI JOS! ACESTA BLOCHEAZA DRUMUL NUMAI PENTRU A CERE TAXA DE PROTECTIE TUTUROR CARE INTRA IN PADURE!!
Postat 02 August 2013, 12:23 de Primaria Lunca
numai hotii se agita cand nu mai sunt lasati sa FURE:))) il inteleg perfect pe PRIMAR dar legea e l
numai hotii se agita cand nu mai sunt lasati sa FURE:))) il inteleg perfect pe PRIMAR dar legea e lege nu tocmeala :))) nu te obliga nici o lege sa fi COMPLICE !!! aveti grija la GRUP ORGANIZAT pedepsele sunt foarte mari :)))).
Postat 02 August 2013, 12:21 de numai hotii se agita
PROPIETARUL e destept FOC :)))
Pedepse penale, LEGEA e baza , lasati in pace PROPRIETARUL sau il vreti complice la FURT :)))!!! PLINI de hoti de ce sa treaca prin proprietatea lui ?
Postat 02 August 2013, 12:18 de :)))))
:))) ia nu va mai plimbati voi cand vreti :))
Pedepse penale pentru furtul de lemn, iar micii proprietari sunt obligaţi să se asocieze O modificare importantă vizează că orice furt de masă lemnoasă, indiferent de cantitate, să fie pedepsit penal. În ceea ce priveşte gestionarea durabilă a micilor proprietăţi, modificările aduse Codului Silvic i-ar putea obliga pe micii proprietari să prezinte un contract de pază pentru pădurea pe care o deţin, în lipsa acestuia să plătească un impozit, iar dacă nu fac acest lucru să se aplice executarea silită. Potrivit estimărilor, în prezent o suprafaţă de 500.000 de hectare de pădure deţinute de mici proprietari este nepăzită. Totodată, micii proprietari nu pot comercializa lemnul în lipsa amenajamentului silvic, iar acesta nu se poate face pe o suprafaţă mai mică de 100 de hectare de pădure. Astfel, o soluţie pentru ei ar fi să se asocieze cu vecinii proprietari pentru a forma o suprafaţă de pădure de peste 100 de hectare. Dacă acest lucru nu este posibil, ei ar putea să încheie un contract de administrare cu Romsilva şi să primească în schimb o anumită cantitate de masă lemnoasă. Un prim epilog La finalul prezentării, o mare parte din primarii care au în administrare păduri, dar şi şefii de ocoale au criticat dur intenţia Guvernului Ponta de-a modifica Codul Silvic, cea mai atacată modificare fiind cea care prevede ca doar administratorul pădurii va scoate la licitaţie serviciul de exploatare a masei lemnoase, lemnul urmând să fie scos la drumul forestier, "va fi sortat, va fi marcat cu plăcuţe cu număr de înregistrare şi cu serie şi va fi comercializat de către administrator. Tot administratorul va întocmi avizul de însoţire a mărfii", a mai spus ministrul delegat.
Postat 02 August 2013, 12:16 de :)))))
:))) ia nu va mai plimbati voi cand vreti :))
Codul Silvic va fi modificat substanţial. Noua lege va scoate comerciantul din pădure iar vânzarea nu se va mai face pe picior Noul Cod Silvic scoate comerciantul din pădure, iar vânzarea lemnului nu se va mai face pe picior. Cea mai importantă modificare adusă noului Cod Silvic se referă la interzicerea exploatărilor forestiere pe picior. Modificarea devine aplicabilă începând cu data de 1 ianuarie 2014. Transportul lemnului noaptea, interzis prin lege A doua modificare importantă a Codului Silvic, cea referitoare la infracţiuni, prevede aplicarea Codului Penal şi pentru furtul de masă lemnoasă. „Vom aplica Codul Penal pentru furtul de masă lemnoasă, aşa cum se aplică pentru orice furt. Vom interzice transportul lemnului pe drumurile publice pe timp de noapte, iar a treia măsură, tot pentru a întări aceste sancţiuni, va viza introducerea autorizaţiei de practică pentru lucrătorii din domeniul silviculturii”, a subliniat ea.
Postat 02 August 2013, 12:14 de :)))))
FELICITARI BIHOREANULUI CA ARE CURAJUL SA IA ATITUDINE IMPOTRIVA MAFIOTILOR!
Inca un caz de actiune mafiota denuntata de Bihoreanul! Felictari ca nu va lasati santajati si nu cedati amenintarilor! Mafia din Judet si toate taxele si stoarcerile de bani pe care aceasta le incearca trebuie stopate! Felicitari si Politiei Bihorene pentru ca spre deosebire de alte judete, totusi, in Bihor astfel de cazuri apar doar de cateva ori pe an. dar speram sa le tineti in continuare in frau si sa le dati o lectie dura acestor batausi care vor sa ceara taxe de protectie prin judet!
Postat 02 August 2013, 12:06 de Oradeanul
@Bihorean
eu cred ca daca s-ar face cateva arestari si s-ar da cateva condamnari examplare de 15-20 de ani de inchisoare, astfel de cazuri nu ar mai fi intalnite dupa. sa vedem cum se finalizeaza acest caz. sa vedem daca intr-adevar politia va lua atitudine impotriva taxei de protectie, sau se va face ca ploua si vom transforma Romania intr-o tara in care mafiotii fac legea...
Postat 02 August 2013, 11:59 de @Bihorean
DE ACOLO VIN OARE HOTII !?
Se fura peste tot ,dar se pare ca ,,de acolo vin hotii''. Acolo ,,toti'' is neamuri si totodata ,,toti si-o fac'' intre ei. Virusul este periculos si nu pare ce a aparut deja si in Oradea . Numai avem lege ci numai ,neamuri ,relatii ,spagi cu care se acopera tot. Cei de facut , lege pentru a respecta drepturile oamenilor indifirent care ar fi acestia ,EU,TU ,EI !. O ,,autonomie locala'' a ,,bunului plac'' trebuie sever taxata ca ea poate deveni precedent si poate sa se raspindeasca ,daca nu s-a si raspindit ceva.POLITIE NOUA IN ZONA ,PROCURORI NOI ,TOT CE REPREZINTA AUTORITATE DE STAT NOU SI PREFERABIL LA VIRF DIN CEI FARA BULETIN DE BIHOR !!
Postat 02 August 2013, 11:53 de Bihorean
RUSINE !!!!
RUSINE !!! SA II VEDEM IN PUSCARIE PE TOTI ACESTI MAFIOTI !!!!
Postat 02 August 2013, 11:23 de Alex BOM
ASTA E TAXA DE PROTECTIE!
ASTA ESTE EXACT TAXA DE PROTECTIE PE SISTEM MAFIOT! ESTI PE "TERITORIUL" CONTROLAT DE MINE? IMI PLATESTI TAXA DE PROTECTIE SA TE LAS SA ITI DESFASORI ACTIVITATEA! Ce este mai grav este ca dupa cum reiese din articol se pare ca in Lunca pana si angajatii statului trebuie sa ii plateasca taxa de protectie acestui mafiot, altfel il snopeste in bataie cum a patit padurarul!
Postat 02 August 2013, 11:22 de Clau
cati mai sunt ca el?
numai in romania din toata uniunea europeana avem inca clanuri care isi permit in continuare sa ceara bani ca sa te lase sa iti desfasori afacerile. si acest lucru se intampla in multe locuri din romania
Postat 02 August 2013, 11:19 de Gaby
SA II ARESTEZE!!!
@ Popa: AI DRPTATE POPA! DE CE NU E ARESTAT?? ACESTI BATAUSI SANTAJISTI SUNT MAI PERICULOSI DECAT CLANURILE DE TIGANI!! SA II VEDEM CONDAMNATI !!
Postat 02 August 2013, 11:14 de Ionut
Tot Bibolu e cercetat ca a taiat sute de metri din padurea de la Stei
La ITRSV Oradea este un Dosar de disparitie a unei suprafete de peste 3 Hectare de padure. Iar acest Marcel Mos este principalul suspect! Numai in Romania astfel de infractori cu ZECI de dosare penale umbla liberi pe strada! SA IA CINEVA ATITUDINE !!!!
Postat 02 August 2013, 11:09 de ITRSV
DE CE NU IL ARESTEAZA????
Intr-o tara civilizata daca faci asa ceva te aresteaza imediat! La noi Politia de ce nu face nimic? Becali a fost arestat cand a santajat chiar omul care l-a furat! Pe Acest om de ce nu il aresteaza nimeni? Daca merge si le da in cap oamenilor din padure?? Toata zona il cunoaste cat este de periculos si cum bate si santajeaza pe cine poate! Omul este recidivist, a santajat si a batut oameni! E clar un pericol public!!! De ce nu este arestat???
Postat 02 August 2013, 11:03 de Popa
CAZUL DE LA STEI CAND A BLOCAT DRUMUL CUM S-A FINALIZAT?
AR TREBUI SA FIE ODATA INCHIS PENTRU TOATE SMEKERIILE PE CARE LE FACE!!! FACE DE RUSINE ZONA NOASTRA!!!
Postat 02 August 2013, 11:00 de Andrei
A MAI FACUT DEASTEA!
A BLOCAT UN DRUM CARE APARE IN ACTELE TOPOGRAFICE CA FIIND DRUM PUBLIC! TERENURILE PE CARE ACEST SANTAJIST ARE ACTE SUNT IN CU TOTUL ALTE LOCATII. ASA AU STABILIT EXPERTII TOPOGRAFI. SI DACA CINEVA DIN SAT INDRAZNESTE SA ZICA CEVA NE IA LA BATAIE! CUM A FACUT SI CU PADURARU!
Postat 02 August 2013, 10:58 de VASCAU
NU ESTE PRIMA DATA CAND ACEST EXCROC BLOCHEAZA DUMURILE PUBLICE!
"Ca urmare, pe 2 iulie, împreună cu topograful, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi poliţişti, edilul ieşit în teren, iar din măsurătorile făcute a reieşit că drumurile de exploatare trec peste alte suprafeţe decât cele pentru care afaceristul avea acte."
Postat 02 August 2013, 10:54 de HOREA
trebuie starini sa vada ce fac UNII analfabeti in ROMANIA , TREBUIE !
ii sugerez controversatului OM de afaceri sa si vanda scadalul si conconmitent imaginea PUBLICA canalelor TV din STRAINATATE ( inclusiv Olanda ), milionar va ajunge :))) la cate abuzuri de comunism suporta in ROMANIA :))) trebuie starini sa vada ce fac UNII analfabeti in ROMANIA , TREBUIE !
Postat 02 August 2013, 10:40 de ha,ha, ha, ha, ha
vanat pe proprietatea lui si umilit in Romania , bun titlu pentru STRAINI de la NEWS .
voi credeti ca cu strainii faceti ce faceti cu ROMANUl, voi pe toti ii luati de fraieri , sunteti PROSTI GRAMADA atunci, ce cetateani EUROPENI, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, cere STATUL daune ca mai cumpara 100 de paduri si blokeaza DRUMURILE pe propietatea PRIVATA, vanat pe proprietatea lui si umilit in Romania , bun titlu pentru STRAINI de la NEWS . FRANCEZI se sparg de ras de ce media ingrozitoare avem :))) asta este capitalismul in democratie , gata cu TURISTI pe propietatea PRIVATA !
Postat 02 August 2013, 10:37 de ha,ha, ha, ha, ha
care lege te obliga sa ti faci succesiunea , ai act de MOSTENITOR , ala e NUL ?
de cand un Primar devine un PERICOL social prin FUNCTIA sa ? Organele penale de ce nu se autosesizeaza ? La CEDO urgent ca in ROMANIA e dezastru !!
Postat 02 August 2013, 10:23 de NUP
care lege te obliga sa ti faci succesiunea , ai act de MOSTENITOR , ala e NUL ?
care lege te obliga sa ti faci succesiunea , ai act de MOSTENITOR , ala e NUL ? te duci cu actele bunicilor / parintilor si certificatul de nastere cu numele parintilor :))) te obliga sa hranesti jaful si jaful, asta nu e stat de DREPT daca iti incalca propietatea privata si instiga la ura ca alti oameni sa te UCIDA :)))!!
Postat 02 August 2013, 10:22 de NUP
NU e drum national pe propietatea ta PRIVATA !!
are dreptate e prorietate Privata, Primarul doare si incaseaza si nu cere la administratia drumurilor sa le ofere alte cai ? In capitalism Propietatea PRIVATA e baza de lege ca nu suntem in COMUNISM !! El are dreptu sa si apere propietatea privata , nu intra cine vrea !! NU e drum national pe propietatea ta PRIVATA !! MERGETI in orice tara si nu va da voie sa faceti drum acolo, dar de cand STATUL face ce vrea cu PROPIETATEA PRIVAT, o sa primesca NUP in rest la CEDO .Primarul trage de timp din vrasmasie , ura fata de propietar, instiga oamenii sa l OMOARE ? Sa i faca plangere penala primarului pentru abuz si instigare la crima pe propietatea privata., aplicati LEGEA unde TREBUIE .TU pe propietatea ta privata nu mai ai LINISTE, vine unul cu securea sa te ameninte :)))) ?
Postat 02 August 2013, 10:18 de NUP
Nu este singurul caz
Nu este singurul caz, mai nou toti isi insusesc treptat metru cu metru cate putin teren peste care ulterior devin proprietari. Recent in comuna bulz am intalnit un caz, unde un izvor si o buna parte de teren au fost izolate de un satean. Acel a fost frecventat des de excursionistii din zona fiind una din putinele surse de apa potabila in apropiere. Este vb de izvorul de langa fosta scoala la intrarea in Bulz dinspre Piatra Craiului, acolo in curba.
Postat 02 August 2013, 09:19 de Dia
concurs director general Solceta Stei
intrati pe pagina Solceta www.solceta.com
Postat 02 August 2013, 08:58 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON