URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
23 Iunie 2013, 16:04

Nu mişca! Şeful fundaţiei penticostale care administrează Centrul de Plasament nr. 2 le interzice copiilor să facă sport

Nu mişca! Şeful fundaţiei penticostale care administrează Centrul de Plasament nr. 2 le interzice copiilor să facă sport LA MUNCĂ, NU LA SPORT! Deşi se laudă că nu a transformat Centrul de Plasament nr. 2 într-o închisoare pentru orfani, aceştia fiind liberi să iasă în oraş, Samuil Mitra (foto) recunoaşte că "nu-i convine" ca vreun copil să facă sport. "Ei au nevoie de îndeletniciri care să-i ajute în viaţă. Mai bine să lucreze undeva 4 ore pe zi"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără să aibă de la cine primi un sfat părintesc şi o îndrumare în viaţă, copiii crescuţi în orfelinate se pot rătăci uşor pe drumul pierzaniei. Nu de puţine ori ajung delincvenţi sau narcomani, pentru că refigiul în droguri pare cea mai simplă cale de evadare din realitate.

Când un copil dintr-un orfelinat are totuşi şansa unei vieţi normale, firesc ar fi ca persoanele din jur să-l susţină. Fix asta nu se întâmplă la Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea, unde "locatarilor" li se interzice să facă sport pe motiv că... nu îi ajută la nimic.

Pe banii altora

În urma unei licitaţii din ianuarie 2012, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor a încredinţat administrarea Centrului de Plasament nr. 2 din Oradea Fundaţiei Copiii Făgăduinţei, înfiinţate în 1998 de orădeanul Samuil Mitra. Vreme de trei ani, ONG-ul, care are relaţii cu mai multe organizaţii penticostale din străinătate, are grijă de cei 78 de copii din orfelinat, contra unei sume totale de 4,9 milioane lei.

Anul trecut, Mitra a adus în orfelinat un antrenor de judo, pentru a-i face pe copii să-şi cheltuie energia. Rapid, însă, a constatat, chipurile, că sportul îi face să-şi piardă concentrarea la şcoală, aşa că i-a interzis antrenorului să mai ţină cursuri în cadrul instituţiei.

Baiul e că, datorită lecţiilor deja luate, trei dintre copii, Racsi Adalbert (16 ani), Constantin Ciubotaru (8 ani) şi Alin Haniş (18 ani), au prins drag de judo. Ca urmare, anul acesta au început, de capul lor, să se antreneze la clubul Gym.

Văzându-i pasionaţi, dar şi buni, antrenorul Nagy Cristian nu le-a cerut niciun ban. Cei trei au fost rapid remarcaţi şi de părinţii celorlalţi copii din grupă. Bucuroşi să-i vadă că şi-au găsit o pasiune sănătoasă, le-au cumpărat chiar şi echipamentele necesare, iar rezultatele s-au văzut rapid: după 3 luni, cei trei au participat la o competiţie în Arad, unde cel mai mic, Constantin, a şi câştigat o medalie de aur, una de argint şi una de bronz, Adalbert a obţinut o medalie de argint, iar Alin una de aur.

Interdicţie

La deplasarea la Arad, plătită integral de părinţii celorlalţi copii de la Gym, Adalbert a suferit o entorsă la gleznă, accidentare minoră şi frecventă. Situaţia l-a înfuriat însă pe Mitra, care a decretat că sportul nu le poate aduce copiilor din "subordinea" sa nimic bun. Drept urmare, le-a interzis să mai meargă la antrenamente, decizie care i-a supărat atât pe copii, cât şi pe colegii lor de la Gym şi pe părinţii-sponsori.

"În loc să vagabondeze pe străzi, aceşti copii făceau un sport care îi disciplinează. Toată lumea ştie că sportul te ţine sănătos. E absurd să nu lase copiii la judo, mai ales că nu îi costă nimic nici pe ei, nici fundaţia, nici centrul de plasament", spune Teodora Chitulea, una din mămicile care îi susţine financiar pe cei trei copii orfani.

În ciuda interdicţiei, Adalbert, care e elev la Liceul Sportiv (secţia atletism), a continuat să meargă la antrenamente, profitând că porţile orfelinatului sunt mereu deschise şi nimeni nu-l opreşte să iasă. Cel mai mare dintre sportivi, Alin, şi-a întrerupt antrenamentele, pentru că susţine examenul de Bac, însă cel mai mic şi mai promiţător, Constantin, nu e lăsat de pedagogi să iasă. "Stă şi plânge în cămin că nu poate veni la judo", povesteşte Adalbert.

Mai bine o meserie

Întrebat de BIHOREANUL de ce nu-i lasă pe copii la sport, Mitra susţine că, de fapt, interdicţia a fost instituită de profesorii acestora. "De la Liceul Sportiv, unde învaţă Adalbert, am primit o adresă că nu are voie să se legitimeze la alt club". De asemenea, zice el, învăţătoarea lui Constantin de la Liceul Betel nu-i recomandă să facă un sport, pentru că nu are note bune şi trebuie să înveţe carte mai bine.

În plus, Mitra recunoaşte: nici el nu crede că sportul are vreun rost pentru copii: "Ei au nevoie de îndeletniciri care să îi ajute în viaţă, nu de sport". Ar prefera ca Adalbert, în loc să meargă la antrenamente, "să lucreze part-time" undeva, iar Constantin doar să înveţe. Fără să se gândească la faptul că judo-ul ar putea fi o activitate complementară, care să le insufle copiilor spirit de echipă, disciplină, fair play şi simţ de organizare.

În finalul discuţiei cu BIHOREANUL, Mitra a promis totuşi că pe viitor îi va lăsa pe copii să facă sport, însă doar la Liceul Sportiv, unde e dispus să-l mute şi pe Constantin, dacă micuţul va persista cu dorinţa de a face judo.

Şeful DGASPC Bihor, Călin Puia, care are datoria să verifice cum administrează ONG-urile orfelinatele şi dacă acestea nu încalcă drepturile copiilor, declară că va media conflictul în interesul acestora. "Fundaţia face lucruri bune, nu merită împroşcată cu noroi", zice Puia, recunoscând, totuşi, că sportul nu dăunează sănătăţii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
53 Comentarii
fara LUMINA lui D-zeu te mananca LUPIIII :)))))
fara LUMINA lui D-zeu te mananca LUPIIII :))))) daca el nu te apara esti doar un MORT nimic mai mult. EU nu gasesc in sport nimic din D-zeu :)))) este mintea OMULUI de a atinge ce nu are rost: faima, bogatie materiala, desfrau , un chip de plans , etc .
Postat 25 Iunie 2013, 11:58 de fara LUMINA lui D-ze
nu e o bariera daca il cunoste pe D-zeu
in viata pe primul loc este SPIRITUL (sanatatea ) pe urma LUMEA, copii trebuie sa l cunoasca pe D-zeu NU JUDO sau alte OBICEIURI prostesti LUMESTI, are un unic si amatert atatot parinte pe D-zeu.DUPA poti spune ca e capabil sa faca fata TENTATILOR si CRIMELOR . COPII sunt victime in prezent traim intr o lume plina de MINCIUNI si minciuni, D-zeu este singura motivatie in VIATA restuyl nu.
Postat 25 Iunie 2013, 11:56 de pacat de ei , victim
nu puneti bariere
Nu puneti bariere , unui om caruia i se traseaza limita devine, frustrat, razbunator ....., Asa ca ganditiva bine, poate acesti copii au talent la sport (judo ca la acest sport au avut acces),mai ales ca deja au si rezultate. Felicitari celor care isi dau interesul pentru acesti copii, dar nu uitati scopul cand ati preluat Centrul , acesti copii nu sunt proprietatea dvs., I-ati preluat ca sa ii indrumati si sa ii sprijiniti. Deci nu va lasati prada stilului "Proprietate'.
Postat 25 Iunie 2013, 11:27 de oradeanca
ORICUM , ori ce facem MUNCA este VIITORUL, nu CRIMA !
CINE protejeaza INFRACTORII cand vorbim de DROGURI si trafic carnal ? SUNTETI mandrii: sportivi pregatiti in VIOLENTA :)) CINE conduce cazinouri ? CRIMINALI :)))) atunci de ce obligati si copii sa practice in viiitor CRIMA, ii pregatiti sa o simta si sa o practice :)) ?
Postat 25 Iunie 2013, 09:12 de MUNCA este SANATATE
ORICUM , ori ce facem MUNCA este VIITORUL, nu CRIMA !
ganditi si ganditi astia daca nu sunt violenti FIZIC nu au din ce trai ? CUM asa , au muschi si nu stiu face MESERII ?:)))) ce facem in FINAL MONOPOL in CRIMA ORGANIZATA , nu suntem in RAZBOI ca sa avem nevoie de MILITARI pregatiti :))) MERCENARI, recuperatori in camatarie ILEGALA :)))) hai sa fim seriosi !! ORICUM , ori ce facem MUNCA este VIITORUL, nu CRIMA !
Postat 25 Iunie 2013, 09:08 de MUNCA este SANATATE
LASATI copii in pace sunt FLORILE nostre nu batranii NOSTRI< S.O.S. ROMANIA !!!!!!!!
LASATI copii in pace sunt FLORILE nostre nu batranii NOSTRI< S.O.S. ROMANIA !!!!!!!!
Postat 25 Iunie 2013, 08:53 de LASATI copii in pace
nu va lasati copii la JUDO !! dupa 18 ani sa decida si atunci e DEVREME :))
vad sportiv de judo la 37 ani si arata ca BUNICUL :))) tot RIDAT la chip, ochii nu se deschid BINE :)) , gura inclestata :)), imbatranit de URA :))) dar ei se vad BUNI :)), de ce , au figura demna de PLANS !!!! LASATI copii in pace sunt FLORILE nostre nu batranii NOSTRI< S.O.S. ROMANIA !!!!!!!!
Postat 25 Iunie 2013, 08:52 de nu va lasati copii l
nu va lasati copii la JUDO !! dupa 18 ani sa decida si atunci e DEVREME :))
copii dupa judo sunt foarte VIOLENTI deci e foarte riscant din 100 daca 3 isi pot controla furia si violenta restul sunt foarte VIOLENTI la o varsta foarte IMATURA , se considera superiori, ei trebuie pregatiti spiritula ca pe urma sa ajunga sa cunosca puteri GREU DE CONTROLAT, imi pare rau ca sunteti NEBUNI si pentru bani si faima ii DISTRUGETI, ii imbatraniti PREMATUR, se distrug si celule STEM importante :)))) VIATA !!!!! JUDO e crima nu sport :)))))
Postat 25 Iunie 2013, 08:49 de JUDO nu e sport :))
raspuns la cenzura
ABSOLUT TOT CEEA CE A FOST SCRIS IN MESAJUL CENZURAT DE ZIARUL DVS. ESTE ADEVARAT. SA VA FIE RUSINE, VA COMPORTATI CA SI NISTE CENZORI COMUNISTI. RUSINE SA VA FIE!
Postat 24 Iunie 2013, 18:06 de popescu cristian
"interdictia"
Samuel Mitra: Pe langa "problemele scolare", 'Necazul e ca la Arad minorul R.A. a suferit o entorsa şi a fost abandonat de domnul antrenor (care a declarat ulterior că a trebuit să participe la o nuntă aşa că a lăsat minorul) să se descurce cum poate în Arad…" Asta nu e bine de loc. Denota lipsa de profesionalism din partea antrenorului.
Postat 24 Iunie 2013, 16:10 de nail
Sportul
Sportul, prin însuși natura sa, încurajează diversitatea într-o lume culturală. Conceptul sportiv poate deveni un "indicator de schimbare" a societății globale, de anticipare, evoluții și schimbări prin deschiderea simbolică a relațiilor interstatale. Sportul devine și trebuie considerat, astfel, ca o oglindă a culturii și a societății, căci el reprezintă speranțele și perspectivele viitorului.
Postat 24 Iunie 2013, 15:08 de Jocurile Olimpice
@judo este crima si violenta
Esti un ratat. Vai de capul tau. In viata tu nu ai facut un efort de autodepasire. Esti o leguma. La tine totul se rezuma la mancat, baut si cacat. Tu habar nu ai ce inseamna sa ai un scop in viata, RATATULE !
Postat 24 Iunie 2013, 15:03 de @RATATUL DE MAI JOS
JUDO nu este arta este CRIMA si VIOLENTA !!
voi numai la bani va ganditi, de ce majoriotate sportivilor TRAIESC putin, nici la pensie nu ajung ? mergeti naibii nu lacaomia vostra de imbecili, JUDO nu este arta este CRIMA si VIOLENTA !! FARA JUDO IN ROMANIA si banii de intretinut parazitii olimpici cu renta VIAGERA pe viata !! POOFFTTTIIMMM unde sunt taxele si impozitele noastre la drogati in JUDO !! NU sustin si intretin VIOLENTA dar parazitismul !! VEDETI cum se fura o TARA !!
Postat 24 Iunie 2013, 14:55 de JUDO nu este arta
Un CRETIN
Pai ei la slujba cand se dau cu curu de pamant si spume la flit nu fac miscare ????? Daca ei fac sa-i lase si pe cei mici sa faca judo. E un sport elegant. Si ei, la slujba lor, sa urle ca boii cat vor. Cu sau fara spume la gura. Pace voua cretinilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Iunie 2013, 14:28 de pentycostalu
Efort rasplatit.
Pt a va face o idee, renta viagera lunara (legea 69/2000), pt sportivii de performanta dintr-o disciplina olimpica, incepe de la 2060 de lei si ajunge pana la suma de 6475 de lei lunar. Sportivii medaliati la competitiile majore primesc acesti bani lunar pe parcursul intregii vieti. Pe langa renta viagera, sportivii primesc sume mari de bani si pt medaliile castigate. Asadar, e un efort rasplatit si o cariera deloc de neglijat pt cei care pot sa faca performanta ! Domnule Mitra, sunt sigur ca nu aveati aceste informatii. Poate acum o sa intelegeti ca acesti copiii au o sansa buna de a reusi in viata.
Postat 24 Iunie 2013, 14:21 de Sport olimpic
Judo este un sport olimpic
Retarzilor, reformaţi, catolici, \"pocaiţi\" sau ortodoxi, etc (habotnici religioşi), lăsaţi gîlceava religioasă. Aici discutăm despre altceva. În România, sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul jocurilor olimpice sau o medalie de aur la campionatele mondiale şi europene de seniori - probe olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră. (bani primiţi pe tot parcursul vieţii, dupa retragerea din competiţii). Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevăzute în legea 69/2000, se alocă de la bugetul de Stat şi se plătesc de Ministerul Tineretului şi Sportului. Asta pe lînga premiile consistente în bani primiţi de sportiv pt obţinerea medaliilor respective. Plus că mulţi foşti sportivi de performanţă lucrează dupa retragerea din sport, în cadrul Poliţiei sau Armatei. Desigur, sportivii respectivi pot să-şi aleagă deasemenea orice altă meserie. Aşadar, practicarea unui sport care este disciplină olimpică, reprezintă o perspectivă foarte bună pt oricine. Poate reuşeşte cineva să-i explice aceste lucruri şi domnului care se ocupă de ei.
Postat 24 Iunie 2013, 13:57 de Jocurile Olimpice
alternative
@Asa-i: copiii care au parinti, au si alternative! Cei din centrele de plasament trebuie sa respecte ceea ce li se impune! In cazul de fata, a zis "stapanul" neo portestant: NU, NU ramane!
Postat 24 Iunie 2013, 13:50 de TDS
fariseii
Pe cei care ridica in slavi „performantele” la bac ale elevilor de la BETEL si EMANUEL ii invit sa urmareasca strategia profund pamanteasca si romaneasca de a elimina din liceu si de la bac pe acei elevi penticostali/baptisti care nu raspund exigentelor. De acolo procentul de 100%. Coreligionarii lor copii cad la bac in alte licee , la acelea la care sunt determinati sa se transfere. Credinta , omenie...Povesti! Faceti un studio sa vedeti cati ajung la bac. Fariseim acolo! Propun ca acelui Mitra sa I se rezilieze contractual daca se dovedesc reale cele scrise. O ancheta si asupra tendintelor de prozelitism la care se dedau aceste culte .
Postat 24 Iunie 2013, 13:41 de titel
Judo este un sport olimpic
Retarzilor, reformaţi, catolici, \"pocaiţi\" sau ortodoxi, etc (habotnici religioşi), în România, sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul jocurilor olimpice sau o medalie de aur la campionatele mondiale şi europene de seniori - probe olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră. (bani primiţi pe tot parcursul vieţii, dupa retragerea din competiţii). Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevăzute în legea 69/2000, se alocă de la bugetul de Stat şi se plătesc de Ministerul Tineretului şi Sportului. Asta pe lînga premiile consistente in bani primiţi de sportiv pt obţinerea medaliilor respective. Plus că multi foşti sportivi de performantă lucrează dupa retragerea din sport, in cadrul Poliţiei sau Armatei. Desigur, sportivii respectivi pot sa-şi aleaga deasemenea orice altă meserie. Aşadar, practicarea unui sport care este disciplină olimpică, reprezintă o perspectivă foarte buna pt oricine. Poate reuşeşte cineva să-i explice aceste lucruri şi domnului care se ocupa de ei.
Postat 24 Iunie 2013, 13:36 de Jocurile Olimpice
...
TDS, daca tu crezi faptul ca un copil care invata nu are alternativa (indiferent de confesiune, indiferent de scoala), scuza-ma, prefer sa ma retrag din discutie.
Postat 24 Iunie 2013, 13:16 de Asa-i
bac_lava
@scortosul: Inainte de a face recomandari medicale nu crezi ca ar fi mai bine sa faci ceva pentru a stapani cat de cat gramatica? Reciteste ceea ce ai scris(si cum ai scris), poate te prinzi singur! Daca nu, solicita ajutorul cuiva! Poate unui absolvent de la "Emanuel" care sigur a luat peste 9,00 la proba de "romana"!
Postat 24 Iunie 2013, 13:02 de TDS
bob
pasi.ro
Postat 24 Iunie 2013, 12:58 de bob
@TDS
@TDS trebuie musai sa revin asupra parerii mele despre tine si sa resubliniez, elegant , ca i ceva cu capu, sau mai bine zis la cap!! Se pare ca medicamentele si tratamentul actual nu este suficient !!! Incearca sa te documentezi asupra boli tale mintale pe "goagal" si incepe un tratament rapid si intens contra prostiei !!!
Postat 24 Iunie 2013, 12:54 de scortosul
cordeluta
@Asa-i: cu promovabilitatea sunt de acord! bietii copii nici nu au alta varianta(spre exemplu sa se distreze cat de cat), deci doar invata; pe de alta parte decat sa se apuce de prostii mai bine DOAR sa invete! Ca sunt si profesori de alte confesiuni(atentie, religia este de fapt aceeasi!)iar te cred! Doar nu neaparat un neo este profesor de fizica sau de chimie! Nu stiu cum e la COMAU dar stiu cum e pe la " hotele" ! Sigur ai inteles ce spun!
Postat 24 Iunie 2013, 12:54 de TDS
...
TDS, iti garantez ca sunt multi copii care nu sunt penticostali/baptisti la cele doua licee. Vrei argumente? Hai sa incerc sa enumar cateva: la liceul Emanuel (asta e baptist daca are asa mare importanta) promovabilitatea la bac a fost de 100% atat in 2011 cat si in 2012; anul trecut au avut mai multi olimpici (per total) decat Gojdu; etc. Pe langa asta sunt profesori si de alte religii (gen ortodocsi de ex) la ambele licee. Asa ca, daca suntem realisti ... P.S. Va plafonati prea tare cand vine vorba de pocaiti in general. Culmea, cand va ofera locuri de munca nu va deranjeaza (vezi Comau si multe alte firme) si nu se simte nimeni indoctrinat sau cu creerul spalat. ;)
Postat 24 Iunie 2013, 12:34 de Asa-i
hotele de succesuri
@Asa-i: si, mai mult ca sigur sa-i indoctrineze! sa le spuna ca neoprotestantismul este adevarata cale si bla, bla, bla! Copiii pastoriti de maicutele greco catolice din Odorheiu secuiesc frecventeaza scoli obisnuite! de ce nu se poate si aici la fel? as vrea sa cunosc un parinte ortodox, greco catolic sau reformat care si-a trimis copilul la Betel sau Emanuel! Eu unul mai bine mi-as taia ambele maini! Poate daca vizeaza ca odrasla sa-i fie angajata in viitor la vreun hotel, conditie esentiala sa fii neo!
Postat 24 Iunie 2013, 11:51 de TDS
...
TDS culmea ca la liceul/gradinita Betel (si Emanuel) sunt o gramada de copii ortodocsi/catolici. E foarte simplu sa arunci cu noroi in cineva (pe cine nu cunosti) dar nu va vad pe niciunul dand o mana de ajutor (chiar si contracost). Oare cine e de condamnat in final? Mitra Sami ca nu a lasat 3 copii la judo? Sau noi care stam si comentam aici pe marginea unui articol de 2 bani care nu facem nimic? Omul de 15 ani se ocupa de copiii rromilor sa faca teme cu ei, sa se joace cu ei, sa le dea sa manance (zilnic) si acum de copiii din respectivul centru de plasament ... noi ce-am facut in acest timp incat sa ne permitem sa aruncam cu noroi? Culmea, nu are nici Q7, Touareg si alte masini care va incomodeaza ochiul critic.
Postat 24 Iunie 2013, 11:36 de Asa-i
asa sa fie?
Incerc sa fac un rezumat: tot sustineti ca sportul inseamna disciplina si multe asemenea ... (sunt practicant de sport de contact de 15 ani) ... dar bataia administrata de Daniel Brata si Valentin Radu unui Oradean inseamna autocontrol sau disciplina? Scandalurile baietilor lui Negus cu alti dubiosi din oras (majoritatea facand sport la LPS sau Liberty) inseamna acea disciplina de care tot povestiti? Despre penticostali/baptisti nu stiu ce sa spun ... prima chestie de care nu incape lumea e legata de masinile lor, de fiecare data. Daca privim putin si partea plina a paharului vedem ca Liceul Emanuel (baptist) are de cativa ani mult mai bune (si mai multe) rezultate la olimpiade decat Gojdu si alte licee, sunt firme in Oradea cu patroni penticostali/baptisti care au peste 300-400 angajati (indiferent ce religie au), etc. Cat despre cei 3 copii nu zic ca nu ar trebui lasati la judo sau alte sporturi dar nu poti pune un om la zid doar pentru abureala asta.
Postat 24 Iunie 2013, 11:18 de Oare
betel=penticostal
@TDS: pai "BETEL" e liceu penticostal! de ce sa fie inscrisi copiii dintr-un centru de plasament intr-o scoala confesionala? cunosc slagarul neo protestantilor cum ca ei nu obliga pe nimeni la nimic(inclusiv botezul intamplandu-se la o varsta cand persoana are un minim discernamant). Da, dar ei isi indoctrineaza copiii de mici astfel ca alta optiune nu exista! nici casatoriile "mixte" nu sunt permise, cel mult din cine stie ce eroare!
Postat 24 Iunie 2013, 10:16 de TDS
pocaiti....
CENZURAT
Postat 24 Iunie 2013, 09:51 de marian
O tara de retardati!
Sunt oripilat! Nu îmi vine sa cred ce comentarii se scriu ! Chiar nimeni nu a prins esenta acestui articol?Se scriu tot felul de tampenii,nimeni nu vede ca acestor copii,oricum vitregiti de soarta,le este interzisă practicarea unui sport? De ce se scrie in articol despre religia acestui director!!! Poate pt ca adeptii acestei religii,mai mult decât ceilalți,predica despre bunatate,umanitate,ajutorare. Se pare ca domn' director doar predica. Vai,câtă grija le poarta copiilor! Pe BANI, fratilor! Nu gratis! Este retribuit pt asta,nu o face benevol,dar se crede stapanul lor! Ar fi fost interesant sa fie intrebati profesorii de la Liceul sportiv dacă într- adevăr se opun ca un elev,in afara orelor de școala,sa mai facă si alt sport. Eu,personal,nu cred așa ceva! Rusine acestui director si rusine tuturor care nu iau măsuri. Nemaivorbind de cei care comentează aiurea,tot felul de prostii,negandiddu-se la acei copii. Doar cine nu a făcut sport in viața lui poate comenta negativ. Dragilor,sportul înseamnă disciplina,sportul poate însemna o meserie,sportul poate aduce inclusiv faima! Citeam un comentariu ca ii învață sa se bată. Habar nu ai ce vorbesti!Judo este sport olimpic, este arta!
Postat 24 Iunie 2013, 08:44 de Dorin
corcituri de pocaiti
CENZURAT
Postat 24 Iunie 2013, 07:53 de AAAA
ai de capul vost
va dati jmecheri cu averi, bmw-uri, Q7,mertzan-uri, samd, sau avere ca si fostu episcop reformat, coiosu vasile ? ai de voi. sinteti departe de adevaratul bizniss. vedeti ce mizericorlioni sau averi suntpe la vatican. BANCA ma, biznis pe cai mari, nu asa povesti de adormit copiii.
Postat 24 Iunie 2013, 03:04 de sfanta friptura
HALOOOO
ba ce pixu meu o tot dati ca asa si pe dincolo. pocaitzi, ortodoxi sau reformati. nici unii nu stiti cu adevarat Sfanta Scriptura. MUCLES!
Postat 24 Iunie 2013, 02:34 de Catolic inrait
@reformatu'
bah laba trista, la cat esti de escroc... si de inapoiat, nu ma mir ca esti atata de prostoc. esti o **** care imprastie numai ura si kakat in jurul lui.
Postat 24 Iunie 2013, 02:24 de stii tu bine ce spun
angajat
REPLICA
Postat 24 Iunie 2013, 01:08 de Mitra David
@TDS
TDS, Betel suna neoprotestant doar unui lenes la minte. Te du si cauta pe google...ca in alta parte e plictisitor.
Postat 24 Iunie 2013, 01:07 de @TDS
@Bihoreanul
Draga Bihoreanule, sunt induiosat de grija pe care o porti acestor copii. Totusi, nu am inteles care e concluzia? Ca pocaitii sunt rai? Ai scris un articol doar pentru ca nu sunt lasati la judo? Gramada de lucruri bune facute de aceasta fundatie, nu conteaza...pentru ca voi stiti ca tema "pocaitii" face rating? E vorba de 78 de copii, da? Ceilalti 75 sunt bine? Sau nu conteaza, o astfel de stire (fara curve de Dorobanti, accidente cu BMW-uri, politicieni corupti etc) nu ar avea rating. Apropo, nu am vazut nci un reportaj despre copii cand au luat medaliile...
Postat 24 Iunie 2013, 01:04 de @Bihoreanul
???????????
Liceul betel? suna cam neo protestant! De ce? De ce sa-l trimita pe copil acolo? Sa-i impuie capul cu toate mizeriile neoprotestante! ar dreptate popescu cristian!
Postat 24 Iunie 2013, 00:42 de TDS
interdictie
RELIGIE MAI DEGRABA SECTA
Postat 24 Iunie 2013, 00:24 de doru
hahaha
Si toti astia care comenteaza, sunt de fapt urmasii unor australopiteci din Africa :)
Postat 23 Iunie 2013, 23:44 de XXI
Popescu cretinul
@ Popescu, Dute-n ** de cretin ce esti. ce ai ma porcule cu pocaitii? Tu esti spalat pe creieri de curvarii de preoti ortodocsi la care le pupui mana. Inapoiatul dracului. Tot ce stii sa faci este sa te tarasti pe genunchi sa pupi niste moaste. Pupaua-i pe mata-n c.u.r.
Postat 23 Iunie 2013, 23:33 de Ortodox
Saracii Pocaiti ?
Mergeti in zilele de slujba (sau de rugaciune ) si vedeti cu ce masinii vin asa zisi credinciosi (baptisti, penticostali, tetracostali, ) Audi Q7, BMV, VW Touareg , nu vorbesc de ultimile modele de Ford, opel etc. Totusi putina decenta si din partea lor.
Postat 23 Iunie 2013, 22:38 de soreli
pocaiti imputiti
CENZURAT
Postat 23 Iunie 2013, 22:27 de popescu cristian
bravo lor pentru ce fac
se pare ca la bihoreanul , lipsa profesionalismului iese din nou in evidenta, prin acest articol denigrator la adresa unei religii si a unei organizatii, care in afara de faprul ca nu lasa copiii sa faca sport, din motive bune sau mai putin, nu vedem ce fac bun acestia? au grija de o gramada de copii de care statul ortodox nu are deci nu avem dreptul sa dam in ei, atata tp cat noi nu facem nimic ptr ei. cei care vor sa ii ajute sa faca sport, sa mearga sa vorbeasca cu organizatia nu sa se laude la ziare ca sponsorizeaza copiii.
Postat 23 Iunie 2013, 22:00 de ade
Din Oradea
Aproape toate comentariile sunt de la niste retardati! Eu nu am facut nici un sport in copilarie, si acuma regret amarnic. Copilaria e copilarie, sportul te pregateste pentru viata, pentru meserie! Te socializeaza!
Postat 23 Iunie 2013, 21:46 de Cineva
Gresit
Bai /reformatu'/-hai ca esti mult prea slab si previzibil :) si statul ajuta la cresterea altor copii orfani.... in articol se spune cine e cel care conduce institutia respectiva si care a luat hotararea de a nu-i lasa sa faca sport. Omul nu gandeste rau. "Meseria e bratara de aur" dar si sportul olimpic de performanta, ar fi o foarte buna sansa de a reusi in viata pt acesti copiii defavorizati. Exista posibilitatea unei cariere de succes, din toate punctele de vedere (material, social, etc). Succes!
Postat 23 Iunie 2013, 21:37 de Olimpiada
Cenzura
Ce sa mai zic! Asa de mult va pasa de sport... Sunt sigur ca sunt alte nevoi mult mai mari si importante pe care acest OM le asigura acelor copiii. Majoritatea dintre acestia sunt rromi. Cati ati putea face ce face Mitra? Chiar pentru bani... Jos palaria pentru oameni care fac ceva bun pentru comunitate si doar scri articole de doi bani...
Postat 23 Iunie 2013, 21:27 de Ciprian
Acum nu e discriminare?
ASTA NU E DISCRIMINARE? Are oare importanta ca e penticostala? De-asta merg multe prost in tara asta, stirea corecta era ca UN PENTICOSTAL are grija de o gramada de orfani de care statul ORTODOX nu are grija si nu-i baga in seama si ajung pe drumuri!
Postat 23 Iunie 2013, 21:24 de Ciprian
Gresit
Ar trebui lasati sa faca sport. Sportul ii disciplineaza si ii pregateste bine pt viata. Mai tarziu, isi vor face si o meseria, daca nu vor face cariera sportiva.
Postat 23 Iunie 2013, 21:21 de olympic
MUCLES , respectati legea
vorba lunga saracia PROSTULUI :))) sunt orfani sau ADOPTATI de ANTRENOR, atunci MUCLES ? sa i adopte sa i poata OMORA, amin ! DISTRUGETI copii pentru BANI< BANI< BANI , asta sa culegeti atunci, moartea voastra , amin ! Orice ucenic isi intrece maestrul :))))
Postat 23 Iunie 2013, 17:26 de sa i adopte :)))
OMUL asta lupta cu adevarat cu toate JEGURILE
de ce sa faca SPORT cand sunt atatea activitati PRACTICE, mestesugaresti ? SPORTUL de performanta inseamna VIOLENTA :)))) un INTELEPT, nu orice JEG social, muritor de foame :))). IL sustin . De ce nu indreptati copiii spre DANSURI traditionale, ce atat violenta , buna de omorat in viitor ? Nici macar nu avem sistem SANATATE care sa le asigure in caz de orice accident VIATA, un om cu capul pe umeri, ganditi inainte sa LATRATI !! Un parinte normal la cap vrea pentru copilul lui FLEXIBILITATE nu BANI !!! JUDO strica flexibilitate te SCREMI si urli ca un NEBUN :)))) contrar NORMALULUI. COPII sufere nu din cauza lui ce a altora care l au TENTAT, ei sunt cei care PROVOACA aceste CRIZE DE NERVI , nu e suferinta .Il face sa simta URA pentru un OM care le doreste BINELE, asta e TENTATIA. UN COPIL IMATUR va crede INVERS ceea ce nu este adevarat, este FALS, a fost manipulat, corupt. CE rost au toate aceste provocari, si de unde au ORFANI BANI DE DROGURI? faceti va si voi grija de copiii consumatiori de droguri si BUGETARI, sunt o garamad de ei, de ce stau in LIBERTATE, cine mamam vostra de HALxERE IMPUxTITE va da voie sa vindeti ENERGIZANTE, tigari MINORILOR ?Mergeti in cluburi ac e plin de droguri , nu au ORFANI bani de ele, asa sunt CORUPTI de altii sa le aduca BANI :)))).
Postat 23 Iunie 2013, 17:19 de marsssssss
bate vantul
ce va mai bate pe voi grija saracilor copii, care chipurile, se vor pierde in viata pt ca nu fac sport. daca nu aparea si "penticostal" in titlu, era un articol banal. asa, e numai bun de "caz scoala" - cum se face un articol tendentios. ce ne miram pana la urma, este bunul obicei trasat de bihoreanul de ceva vreme. pas alergator!
Postat 23 Iunie 2013, 16:32 de cozonac
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON