URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
24 Iulie 2012, 09:12

Judecată pentru "freză": O coafeză a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că şi-a "pocit" clientul

Judecată pentru "freză": O coafeză a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că şi-a "pocit" clientul TUNS ÎN STIL... RAS. "Frizeriţa a vrut să-şi repare greşeala şi mi-a zis că mă face "zero" peste tot, să nu se vadă diferenţa. Asta putea face oricine cu un aparat electric cumpărat dintr-un magazin!", se plânge primul orădean care duce în faţa justiţiei o urmaşă a lui Figaro. Pentru că "freza" cu care s-a ales la salonul Estetic din strada Moldovei i-a ieşit taman pe dos: inestetică...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu câteva zile înainte să participe la o nuntă s-a gândit, ca tot omul, să se ferchezuiască. Şi-a luat costum, cămaşă şi pantofi noi, şi - ca să fie complet "la patru ace" - s-a hotărât să se şi tundă.

A fost însă de ajuns o clipă de neatenţie ca să se întâmple pocinogul: în timp ce discuta cu o colegă, frizeriţa şi-a "ras" clientul până la piele pe o porţiune din creştet, deasupra frunţii. "Mutilat", fie şi temporar, tânărul cere ca femeia să-şi plătească greşeala! "Ori suntem meseriaşi, ori ne lăsăm de treabă...", argumentează omul, care a reclamat-o la OPC îi şi deschide un proces pentru a obţine despăgubiri.

"M-a ciumurlit!"

Tânărul e supărat foc. Nu ştie, zice el, cum să-şi ascundă "defectul" până o să-i crească părul la loc acolo unde i-a fost "ciumurlit" de frizeriţă. "Sâmbătă (n.r. - sâmbăta trecută) am nuntă. Aveam treabă marţi prin Rogerius şi am intrat la salonul Estetica de pe strada Moldovei. N-am mai fost acolo niciodată, dar m-am gândit să câştig timp", spune el. Fiindcă "toţi râd de mine", vrea să nu-i fie divulgat numele real, aşa că o îl numim, simplu, Costică.

"Am nimerit în scaun la o doamnă Monica. I-am cerut să-mi lase părul pe creştet mai lung decât în lateral, unde să-l scurteze mai mult", zice el. "În timp ce lucra, frizeriţa discuta cu o colegă şi la un moment dat am simţit vârful metalic al maşinii pe piele, deasupra frunţii. M-am uitat în oglindă şi am văzut că eram tuns zero pe porţiunea aia", povesteşte Costică.

Ofertă de "reparaţii"

Tânărul zice că femeia şi-a recunoscut pe loc greşeala. "Nu a fixat bine capătul de plastic al maşinii, care reglează lungimea tunsorii, şi s-a desprins. A zis că-şi cere scuze, dar nu-i vina ei, că asta e, că se mai întâmplă, şi că dacă vreau mă poate "repara", adică să mă tundă peste tot la fel, la zero! Da' cum să merg la nuntă ca ieşit din arest?", se căinează Costică.

Afectat, i-a cerut frizeriţei să nu mai facă nimic şi i-a spus că ori îl despăgubeşte, ori o reclamă la OPC. "Am plătit tunsoarea, cu chitanţă, şi i-am spus că ar fi corect să-mi dea o despăgubire, pentru că fiecare trebuie să-şi plătească greşelile. Mă gândisem la o sumă rotundă, 100 de euro. Că şi eu, unde lucrez, la o spălătorie auto, dacă lustruiesc maşina unui client şi i-o dau cu zgârieturi, omul nu se mulţumeşte cu scuzele. Frizeriţa n-a fost de acord, şi mi-a oferit câteva tunsori gratis. Să-şi mai bată joc şi altădată de mine?..."

18 Bejan.jpgCalitate necorespunzătoare"

În aceeaşi zi, Costică a sesizat Protecţia Consumatorilor, iar la salon a descins, după încă o zi, o echipă de control în frunte cu comisarul-şef Traian Bejan (foto). "Doamna Monica" nu era de serviciu, dar casiera, Cristina Farcaş, a dat lămuririle cerute. "Colega a greşit, se putea întâmpla oricui", a spus casiera, recunoscând că frizeriţa n-a văzut când i-a căzut de pe maşina de tuns "înălţătorul" de plastic pe care nu-l montase bine.

După încă o zi, când la OPC s-au prezentat atât "doamna Monica", cât şi administratoarea salonului însoţită de un avocat, unitatea a fost amendată pentru "prestarea unui serviciu în parametri de calitate necorespunzători", cu o sumă usturătoare: 10.000 de lei. "Pe lângă greşeala frizeriţei, am constatat şi alte nereguli, între care lipsa unei condici de reclamaţii, unde clienţii să poată arăta ce i-a nemulţumit", a declarat şeful OPC Bihor.

Costică şi-a angajat însă şi el un avocat care să deschidă frizeriţei şi salonului un proces pentru despăgubiri. "Poate altora le pare aiurea că fac atâta caz dintr-o greşeală, dar pe mine mă afectează ce am păţit înainte de un eveniment aşa important cum e o nuntă. Ce o să fac, o să stau cu şapcă pe cap, să nu se uite ceilalţi la mine ca la un ciudat?...", spune tânărul, încă nehotărât asupra sumei pe care o va pretinde.

"Un profitor"

De cealaltă parte, administratoarea salonului Estetic, Mariana Olaru, e revoltată de "tupeul" reclamagiului. "Ne-a cerut bani pentru nuntă? Aşa trebuia să-mi spună, şi poate-i dădeam. Da' nu să tragă banii de pe noi ca un profitor!", zice femeia, adăugând că tânărul a fost "isteric" şi ameninţător. "A zis că o să vedem noi ce păţim, că ne sparge geamurile şi ne dă foc la salon. Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva, o să fie primul suspect!", acuză patroana. Cât despre usturătoarea amendă, administratoarea e decisă s-o conteste şi crede că va câştiga atât procesul cu OPC, cât şi pe cel intentat de client. "Ce-a păţit el nu-i prejudiciu. Este un prejudiciu temporar. O să-i crească părul la loc!", zice femeia.

Ceea ce o fi adevărat, cum la fel este, pe de altă parte, că în orice accident vinovatul plăteşte. Cât şi când, greu de spus. Căci, la viteza cu care se mişcă justiţia, clientul nemulţumit poate va trebui să aştepte până o să-i crească plete. Sau să şi încărunţească...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Seresios
Monica e divortata stiu de la o prietena M. ca si-o tragea cu fratele ei si acuma in loc sa fie atenta e barfitoarea orasului,iar concubinul e bun la toate
Postat 31 Iulie 2012, 14:15 de Violeta
....
ANDA SI ANNA cred ca lucrati in salonul acela sau scrie coafeza si patroana:)) va doare inima ca trebuie sa platiti!!! proastia se plateste!!!!! da in alte tari nu se intampla asa ceva,si chiar daca mai sunt greseli ai de scos din buzunar mii de euro!!!!! Bravo giovy si unul
Postat 27 Iulie 2012, 14:25 de Cipri
anna tembela
Te tunde cumva gratis???? dar daca ti se intampla tie oare ce spuneai???? nu mai fi asa buna de gura,taci drecu
Postat 27 Iulie 2012, 14:22 de una
sa imi bag cv in mata ca tea facut asa proasta anna
Auzi mai taranca proasta pe mata o faci duduie!!!(anna) nu tembelo nu se poate intampla asa ceva pentru ca aici nu stau de vorba cu colegele cand se lucreaza!!! iar as vrea sa stiu d unde mortii tai esti ca esti asa desteapta????se vede ca esti o cretina inculta
Postat 27 Iulie 2012, 14:19 de giovy
@anna
anna, am ras la comentariul tau, foarte pertinent! :)
Postat 25 Iulie 2012, 09:45 de Marius
stilist
auzi...duduie care "iti faci parul" doar la "stilisti italieni si culoare shatush"... da tie draga nici nu avea cum sa ti se intample una ca asta...sau tu ai "parul lung si ingrijit", atat de lung incat te tunzi la stilisti cu masina de tuns..???
Postat 25 Iulie 2012, 00:45 de anna
VA F,,,,M IN GURA DIRECT
Mai tembelo de anda da daca era o femeie care avea parul lung si ingrijit si cheltuit mii de euro cu stilisti italieni( eu una imi fac parul doar la stilisti, si culoarea shatush daca ai auzit de asa ceva nu locuiesc in romania, doar in concediu sunt in oradea) eu pe coafeza aia o ucideam sigur!!!! iar aia a cui e salonul ar trebui sa aiba gura mai mica!!! eu va ceream 10000 de euro!!!!! Sa va fie rusine imbecilelor mari coafeze santeti!!! Foarte bine a facut ca a cerut despagubiri,neatentia se plateste dragelor coafeze de 2 lei
Postat 24 Iulie 2012, 20:19 de giovy
@anda
Si pe tine cu ce suma te-a retusat patroana ? La cat te repeti, te pomeni ca vorbea cu tine, ca te vad asa mai guraliva
Postat 24 Iulie 2012, 15:30 de unul
anda
ERAM IN SALON LA MOMENTUL INCIDENTULUI LUCRURILE STAU IN FELUL URMATOR,FRIZERITA PUTEA SA RETUSEZE CU UN NR MAI MIC ACESTA NU A VRUT NUMAI BANII,POZA FACUTA PT ZIAR NU E CONFORMA CU REALITATEA,PACAT CA FETELE NU L AU POZAT LA MOMENTUL RESPECTIV.
Postat 24 Iulie 2012, 15:00 de trip
ha ha ha
acuma sunteti si voi culmea.traim in romania , la ce va asteptati? nu mai avem nici un meserias in orasu asta de la frizeri,mecanici(duci masina si o scoti mai stricata decat ai dus-o) ,medici(malpraxisul este la ordinea zilei) si lista poate continua.Ce pot spune, femeia o avut ghinion ca i s-a intamplat chestia asta,stati linistiti ca s-a intamplat si la case mai mari.
Postat 24 Iulie 2012, 13:55 de emilut din germania
@veres
:))) as vrea sa te vad pe strada primind pumni in mecla de la niste tatuati steroidizati iar cand mergi la politie si sa spui uitati ei sunt ! si sa ti se spuna... pai a-ti avut ghinion erati atunci pe strada, dar stati linistiti dupa o luna sunteti ca nou, e ceva TEMPORAR, doar nu vreti sa depuneti plangere nu ? va ganditi numai la bani si la beneficii nu cred ca pot fi inlocuite cu bunul simt si o coloana vertebrala dreapta
Postat 24 Iulie 2012, 13:46 de Marius
SARACA
la orice frizerita i se putea intampla chestia asta. si ghinionul a fost a respectivei. daca plasticul nu facea figuri era ok. dar sa zicem ca ea a avut ghinion. acuma daca se lasa tuns zero ce era? orium ii crestea la loc. parul nu este avere. altceva consider eu ca are omul ca avere. si pacat ca gandim intr-un anume fel. ceea ce am spus eu mai inainte a fost o mica morala, penru cine a avu urechi sa auda cine se gandeste numai la bani si la beneficii nu cred ca le pot fi inoculate bunul simt si o coloana vertebrala dreapta
Postat 24 Iulie 2012, 13:37 de VERES
@figaro
Respect ! ps: veres: tu ori esti sotu lu aia, ori esti chiar aia, ori au bagat astia internet la spitalu 6 :)
Postat 24 Iulie 2012, 13:21 de Marius
@veres
Stimata doamna sau domn....Veres! Gandesti \"ciudat\"! Ca sa nu spun altfel! Pai frizerita aia, daca nu stie sa tunda sa stea acasa! Sa mearga sa faca altceva! Adica te duci la profesionist ca sa ...ce ?????????? Asta se numeste malpraxis si nu are decat sa raspunda! Acum e plin de saloane peste tot! Cine ii autorizeaza pe astia pe toti sa tunda??? Si daca are client pe scaun, ea barfeste cu colega??? Adica omul ala, care s-a dat pe mana ei e egal cu zero ???Ce naiba avea ea de privit in alta parte cand lucra?????? Bine ca nu l-a nenorocit pe om! Si mai ii tii partea frizeritei!!!!!!!!!!!! Daca nu e in stare sa se concentreze la munca ei...sa mearga sa sape...sa spele pe jos....Oricum sunt niste guralive si barfitoare majoritatea frizeritelor...sau Hair Stiliste...sau cum naiba mai isi spun acum...incat se pare ca ativitatea lor principala este de a afla si a da informatii....mai putin de a munci!
Postat 24 Iulie 2012, 13:16 de Figaro
saraca femeie
si daca te tundea de tot ce era? si daca stau bine sa ma gandesc sunt atat de multi tineri bolnavi care nu au un pic de par pe cap si nu comenteaza. vezi tu: te vedeau altii cum aratai?! si daca iti cadea ceva in cap sau ma rog aveai vreau accident la fotbal si te loveai in mecla cum te duceai oare la nunta? cum te prezentai prietenilor? vai si amar de coloana vertebrala pe care o ai! sa nu te astepti sa primesti vreo multumire in viata de apoi. inseamna ca daca tii la ceea ce spune lumea in interior esti negru ca funinginea. pacat.
Postat 24 Iulie 2012, 12:54 de veres
saraca femeie
la oricine se putea intampla ceea ce i s-a intamplat tanarului. asta nu inseamna ca trebuie sa fim fara bun simt si sa ne batem joc de oameni. cum ar fi acea femeie si aici ma refer la frizerita. si acum baiatul ranit in orgoliu lui ala masculin si vezi doamne feroce de bani gata s-a gandit el ca gata ia taurul de coarne si o terfeleste pe doamna aia. da oare tu tanarule de cate ori ai gresit fata de semenii tai? te-ai uitat in oglinda sa te intrebi? te-ai gandit ca cineva ramane fara servici pentru ca tu ai un orgoliu imbecil? daca iti taia din greseala urechea sau nasu mai ziceam dar asa nu vad esenta razboiului care este de un tip cu muuuuuuulte figuri pe cap.
Postat 24 Iulie 2012, 12:49 de veres
costi
Pai si daca iti sparge unu moaca pe strada e tot temporar ca te repara medicii la loc si asta se poate intampla oricui merge pe strada in locuri rau famate :)
Postat 24 Iulie 2012, 12:06 de costi
pejudiciu
pe gandirea patroanei, si ei daca ii da unu doi pumni in mecla ii prejudiciu temporar, ca trec vanataile, nu?
Postat 24 Iulie 2012, 12:04 de unu
cat tupeu are patroana
cica nu ii prejudiciu, ii prejudiciu temporar. mult tupeu jegos. da in romania merge.
Postat 24 Iulie 2012, 12:01 de unu
Ahahahhahah
AHHAHAHAHAHAH TEA BATJOCORIT LA MAXIM, ACUM IA TU MASINA DE TUNS SI TUNDEO SI TU =))))
Postat 24 Iulie 2012, 11:29 de Razvan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON