URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
22 August 2013, 08:06

Hoţii strigă hoţii: Angajaţii Inspectoratului Silvic, suspectaţi că "ţin spatele" hoţilor de lemne

Hoţii strigă hoţii: Angajaţii Inspectoratului Silvic, suspectaţi că "ţin spatele" hoţilor de lemne SĂ RĂSPUNDĂ! Consilierul ITRSV Flavius Toma (foto) pretinde că a rupt legătura cu fratele său, Ionel, şi nu mai ştie nimic de afacerile acestuia. Recunoaşte, însă, că acesta l-a sunat imediat după ce i s-a confiscat preţiosul transport, pentru a-i cere ajutorul. Dar l-a refuzat. "Fiecare răspunde pentru ce face", spune funcţionarul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De câteva săptămâni, poliţiştii şi inspectorii Direcţiei Silvice Bihor au ieşit la vânătoare de hoţi de lemne. Acţiunea face parte din planul de bătaie comun al Poliţiei şi Romsilva pentru prevenirea şi combaterea defrişărilor ilegale.

Dacă până acum echipajele erau uşor de evitat pentru că patrulau cu maşinile de serviciu, filajul se desfăşoară mai nou "sub acoperire", adică în autoturisme fără însemne, girofaruri şi plăcuţe de înmatriculare MAI. Rezultatul? Doar în ultimele două săptămâni, poliţiştii au confiscat peste 120 metri cubi de material lemnos transportat fără acte şi au întocmit 10 dosare penale pentru delicte silvice. BIHOREANUL a aflat că printre "clienţi" se numără şi fratele unui angajat al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Bihor, adică taman instituţia pusă să controleze şi să oprească jaful din păduri.

La pont

"Numai pe Băsescu nu l-a pomenit că-l cunoaşte. În rest, pe toată lumea!", spun poliţiştii şi inspectorii silvici care l-au prins lunea trecută pe Ionel Toma, fratele consilierului Flavius Toma de la ITRSV Bihor în Padiş, într-un camion cu remorcă umplut până la refuz cu buşteni de molid pentru cherestea.

Poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Ştei primiseră dis-de-dimineaţă informaţii despre buştenii care fuseseră tăiaţi fără autorizaţie la sfârşit de săptămână şi urmau să fie coborâţi din pădure. Când au ajuns pe platou, maşina condusă de un tânăr de 22 ani din Finiş, angajat la firma Iontom SRL, tocmai venea din zona "La moţi".

Cumpărat

Oprit şi întrebat de acte, proprietarul buştenilor, Ionel Toma, care stătea în dreapta şoferului, dădea din colţ în colţ. Nu avea. De unde erau lemnele? Bărbatul se jura că le cumpărase cu 4.500 lei de la un moţ din localitatea Gârda, judeţul Alba, căruia, însă, nu-i ştia numele şi care, ca să vezi ghinion, nici nu-i mai răspundea la telefon.

Şoferul a fost amendat pe loc, cu 2.000 lei, în baza Legii 171/2010, privind contravenţiile la regimul silvic, iar maşina a fost dirijată spre Centrul de colectare a fructelor din Beiuş, aparţinând Direcţiei Silvice Bihor, unde buştenii au fost descărcaţi pentru a fi confiscaţi.

Rude cu pile

În total, poliţiştii au calculat că în camionul "capturat" au fost 41 metri cubi de buşteni. În acte, valoarea materialului este de 9.800 lei, însă pe piaţă depăşeşte 20.000 lei. Nu e de mirare, deci, că proprietarul a încercat să-şi salveze marfa cu orice chip, scoţându-şi la interval toate "pilele", doar-doar îi va convinge pe poliţişti să rupă procesul-verbal şi să dea drumul transportului.

Aşa au aflat oamenii legii că Toma este fratele unui consilier de la ITRSV Bihor, Flavius Toma, iar soţia acestuia, zicea tot el, "e cineva mare" la Curtea de Apel, chit că de fapt femeia, după cum a aflat BIHOREANUL, este simplu grefier la Judecătoria Oradea.

Simplu muncitor...

Cazul a declanşat o anchetă la ITRSV Bihor. Nu de alta, dar Flavius Toma este al doilea angajat asupra căruia plana bănuiala că ar patrona tăieri ilegale de lemne. În urmă cu câteva luni, un alt inspector a fost surprins de o echipă mobilă a Direcţiei Silvice mergând în faţa unui TIR cu material lemnos transportat fără acte.

Deocamdată, însă, la fel ca în cel precedent, nici în cazul lui Toma nu s-a putut dovedi implicarea funcţionarului. "Încă se fac verificări", spune şeful instituţiei, Daniel Coraş. Cum era de aşteptat, Flavius Toma se declară nevinovat. "Nu am nicio implicare în afacerile fratelui meu. M-a sunat, într-adevăr, să mă roage să îl ajut, dar i-am spus că n-am ce-i face", a declarat Toma pentru BIHOREANUL. Pe de altă parte, însă, consilierul îi ia apărarea. "Au fost opriţi imediat după ce au încărcat, iar fratele meu a fost obligat să ia totul asupra lui. El e simplu muncitor. N-are nicio afacere", a mai spus Toma, refuzând să intre în detalii.

Povestea e departe de a se fi încheiat căci, pe lângă amenda dată şoferului, poliţiştii au deschis acum şi un dosar penal, încercând să afle cine, de unde şi la comanda cui a tăiat buştenii. Iar din cumpărător de bună credinţă, fratele consilierului ITRSV ar putea deveni chiar principalul suspect...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
MAI VOTAM U.S.L?
bai fratilor vedeti ce-am votat in decembrie 2012 ,am votat cu U.S.L., DAR ASTIAS MAI MARI HOTI SI BANDITI DECAT basescu si ai lui ,la astia se vede absenta profesionistilor ,au numit numai amatori si mascarici pe la deconcentrate ,mai rau niste hoti dupa ce vad comentariile .NE MERITAM SOARTA ...SA VOTATI BINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 05 Septembrie 2013, 18:14 de OPINIE PERSONALA
HOTUL DE PE CRISUL PIETR.
MINCINOSI DAR mincinosi ,dar necazul nostru este ca sunt si hoti in special jegul asta de PETI ,UN HOT NOTORIU CARE A FURAT pana si POMPA DE APA DE LA POD DE LA POIENI DE SUS ,Atunci cand s-a construit podul peste CRISUL PIETROS ,A FURAT POMPA DE LA SELINA ,a gasit-o politia la el acasa ,ar trebui sa-i fie rusine hot si bandit ce este el si neamul lui ,pe langa faptul ca FURA BALASTRU DIN CRIS .sa-ti fie rusine TRAIASCA PRIMARUL SORIN DEGAU ,UN OM DE MARE OMENIE !!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Septembrie 2013, 23:54 de POINAR DE SUS
TRAFIC DE INFLUENTA!
C,nici bine nu a ajuns pe functie CORAS pana a trecut la incasat spaga de la baieti .UN EXEMPLU ,a luat BANI (9500 EURO)de la SABAU TAVI (LENTA) sa-l angajeze sef de district la OCOLUL SILVIC CODRII BEIUSULUISI ACUM SARACUL OM A RAMAS SI FARA BANI SI fara servici SA-I DAI BANII CA OMU A MUNCIT DUPA BANII ACEIA .DUPA SPUSELE pagubitului GARANT AL TRANZACTIEI ,IN SENSUL CA SABAU TAVI PRIMESTE FUNCTIA DE SEF DE DISTRICT IN SCHIMBUL SUMEI RESPECTIVE A FOST UN ALT *OM DE CUVANT* cu ghilimelele de rigoare ALIN PETI UNU DINTRE CEI MAI MARI EXCROCI DI DEPRESIUNEA BEIUSULUI ,UN ALT EXEMPLU AR FI SUMA DE 10000RON DATA DE PADURARUL GROZA CORNEL(DITA) DIN PIETROASA IN CAMPANIA ELECTORALA DIN DECEMBRIE 2012 ,BANI INCASATI DE CORAS DANIEL IN NUMELE P.N.L. bani care sigur n-au ajuns in visteria partidului,ATENTIE ,ACESTI BANI AU FOST CERUTI DE INDIVIZII DE MAI SUS AMINTITI IN NUMELE D-LUI CORNEL POPA ,SUB FORMA DE CONTRIBUTIE LA CAMPANIE.D-LE POPA TE ROG S-A MERGI SI SA-I INTREBI PE OAMENII RESPECTIVI DACA LE-AU DAT BANII S-AU NU SI O S-A VA CONVINGETI CE FEL DE OAMENI AVETI IN JURUL D-VOASTRA !!!!!!!!!
Postat 02 Septembrie 2013, 22:15 de ALO BIHOREANUL
MINCINOSII DE LA U.S.L.
POPA CORNEL si HOTII LUI ..DOMOCOS ,CORAS,PETI COSTIN BODEA e.t.c TOTI SUNT PROMOVATI SI SUSTINUTI DE POPA CORNEL,NUMAI BANDITI SI HOTI A CRESCUT IN JURUL SAU ,VORBA ROMANULUI,SPUNE CU CINE MERGI PE DRUM ,SA-TI SPUN CINE ESTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ADIO VOTURI D-LE POPA CORNEL ,PREFER SA VOTEZ LA URMATOARELE ALEGERI CU P.D.L.SUNT UN PIC MAI ECHILIBRATI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE CA SI U.S.L.-isti,ERA MAI BINE PE VREMEA LUI BOC DECAT ACUM ,N-AM CREZUT VREODATA CA VOI REGRETA GUVERNUL BOC DAR AM AJUNS CU VOI LA CONDUCERE S-A O TRAIESC SI PE ASTA ,DIN PACATE.REGRET AMARNIC VOTUL PE CARE VI L-AM DAT PE 10 IUNIE 2013 SI PE 9 DECEMBRIE,NE-ATI MINTIT FARA RUSINE ,TOTI U.SL.-ISTI SUNTETI NISTE MINCINOSI ORDINARI SI HOTI ,O S-A VEDETI LA URMATOARELE ALEGERI CUM O SA VA MAI VOTEZE POPORUL.
Postat 30 August 2013, 21:48 de UN FOST VOTANT U.S.L
ALO D.N.A.-ul
HOTII DE LEMNE SUNT INSUSI ANGAJATII ITRSV ORADEA IN FRUNTE CU SEFUL LOR DANIEL CORAS ,ARESTAT PENTRU FURT DE LEMNE DUPA CUM REZULTA DIN COMENTARII ,ASTA ESTE SI MARE SPAGAR ,AM AUZIT CA S-A MARIT TAXA DE PROTECTI A ITRSV PENTRU AGENTII ECONOMICI SPECIALIZATI PE EXPLOATAREA LEMNULUI SI FLAVIUS TOMA ARE SARCINA SA COLECTEZE BANII DE LA AGENTII ECONOMICI SI SA O PREDEA SEFULUI ,CREDETI CA POATE LUA MASURI DISCIPLINARE IMPOTRIVA LUI DIN MOMENT CE ACESTA AI COLECTEAZA SPAGA SI IL ARE LA MANA ....POVESTI! SPAGARII LUI POPA CORNEL !!!!!!!!!
Postat 29 August 2013, 23:43 de AGENT ECONOMIC
?!
unii au stat inchisi pt cativa metri de lemne de foc.cei care fura padurea cu totu' cum platesc? halal judecatori are tara asta! si aveti dreptate cei care spuneti:cine conduc anchetele?.........hotii hotilor!doamne, dar chiar nu se gasesc oameni care sa ajunga la conducere pt meritele lor ?! trebuie neaparat sa faci politica ca sa poti profesa?pana cand vom sta sa privim nepasatori ? iar dv dna gal, daca tot va ocupati de subiectele de gen, ati reusit sa schimbati ceva sau o faceti doar asa din lipsa de alte subiecte? ati facut vreo sesizare atunci cand ati vazut o nedreptate?
Postat 24 August 2013, 12:55 de ali
RUȘINE PT.ZIARUL BIHOREANU
BIHOREANU! NU VĂ STĂ BINE OBRAZULUI SĂ DIVULGAȚI CELOR INTERESAȚI IDENTITATEA CELOR CARE AU COMENTARII! SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 August 2013, 18:45 de bihoreanu
ASA SE RAMBURSEAZA ,,SPRIJINUL'' POLITIC !
Sprijinul ,,politic'' din campanie are un cost ,ca doar nu o face cineva campanie ca ii place alceva decat banii. Ca orice ,,investie'' cei drept cu un risc mai mic sau mai mare ,conform legilor economiei de piata ,,trebuie'' amortizata. Si profit se face bineinteles. Cum se ramburseaza ,vedem si noi : cu functii aducatoare de spagi la greu ,cu protectie la furt si evaziune si nu in ultimul rand cu protectie la chiul si consumuri nejustificate sau din burta platite din bani publici
Postat 23 August 2013, 14:01 de VAZATOR
HOTII LU POPA
POPA SI HOTII LUI ,HOTUL SEF DE LA I.T.R.S.V arestat in 2011 pentru furt de lemne dela TARCAITA ,CU ACESTI OAMENI (DANIEL CORAS ) se va putea stopa acest fenomen ,credeti ca institutia de control ,condusa de un hot ,poate face reguli in domeniul respecti ,povesti ..... tTOTI ACESTI HOTI SUNT SUSTINUTI SI ACOPERITI DE POPA CORNEL HOTUL NR. 1 AL BIHORULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 August 2013, 23:28 de BH 77 SSS
TEPARUL PETI IOSIF ALIN
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! SEF LA ARR-BIHOR , TATA SPAGARILOR !!!OMUL LUI POPA CORNEL ! Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 22 August 2013, 19:43 de TEPUITII
POPA CORNEL PROTECTOR DE PENALI
Pe PETI IOSIF ALIN cine la pus la ARR-Bihor !? unde acesta protejeaza un grup de 5 inculpati .Raspunsul este POPA CORNEL .La ITRSV -Bihor pe CORAS DANIEL cine la pus sef sa protejeze ,,anumite lucruri'' .Raspunsul este POPA CORNEL ! Concluzia este simpla POPA CORNEL trebuie sa scape de ei daca nu este in cirdasie cu ei .Oare asa sa fie !?
Postat 22 August 2013, 19:38 de Romanul simplu
POPA CIORDEL SI HOTII ....
POPA CIORDEL ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !? Dar minciuni sa spui stii .Popa Cornel si hotii lui de paduri sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 22 August 2013, 19:21 de cetatean
padure apuseni
Pai fratilor sa se bucure politia ca nu l au sunat pe Popa Cornel Senatorul din sudrigiu. Ca doar Corasi si Alip Peti sunt copii lui de suflet, si sunt si rude. dealuri intragi de pe Valea Aleului si valea Sibisel care sunt proprietate a Primariei Pietroasa dispar de la o zii la alta, taman primarul este de la USL si este sustinut si de Cornel Popa ca doar si el isi primeste portia din avutie. Acuma ca s au schimbat regimul politic altii trebuie sa mance si alti sunt pusi sus la putere. Dar de casele consilierului de la ITRSV din Padis facute pe pasunea comunei Buntesti nu aminititi deloc, care fara autorizatie de constructie
Postat 22 August 2013, 18:46 de bombalau
SA PUNA CAMERE DE SUPRAVEGHERE!
DACA AR PUNE CAMERE DE SUPRAVEGHERE LA INTRARE IN FIECARE COMUNA S-AR VEDEA SI CINE FURA LEMNE FARA AUTORIZATIE SI CARE E TRASEUL ACESTORA AR FI EXTREM DE SIMPLU SI RAPORTAT LA NIVELUL FURTURILOR, NU AR COSTA NICI 10% DIN VALOAREA PIERDERILOR. POLITIA JUDETEANA IMPREUNA CU CONSILIUL JUDETEAN AR TREBUI SA FACA UN PROIECT, DAR SA IL SI FINALIZEZE, NU NUMAI SA IL FACA PE HARTIE SI ACOLO SA RAMANA
Postat 22 August 2013, 16:58 de tisu
@Climpos, referitor la Briheni
In Briheni, se stie cine fura lemnele. A fost si articol despre smecheriile pe care le face, chiar acum vreo 2-3 saptamani tot aici in Bihoreanul. Dupa ce si-a bagat firma in faliment sa evazioneze statul cu SUTE DE MILIOANE DE LEI, acuma lucreaza bine mersi fara acte. Ca doar de aia e toata ziua in padure, evident la lucru, nu?? Politistii de la Serviciul Investigarea Fraudelor ar putea foarte bine sa faca o verificare cum s-a sustras de la plata acelor Sute de Milioane catre stat!
Postat 22 August 2013, 16:52 de @Climpos
sa se confiste camionul
De ce nu confiscati si camionul ? NU este legislatie ?
Postat 22 August 2013, 13:12 de catalina
catre dna procuror de serviciu
speram ca de aceasta data dna procuror de serviciu (stie ea care)sa inceapa o mini ancheta .
Postat 22 August 2013, 12:04 de heghedus lia
Vascau
Ce se taie acolo e nimica toata fata de zona Camp - Colesti -Camp Moti, de unde se coboara, pe mai multe trasee, mult mai multe lemne decat se taie in zona Padis. Fac pariu ca autoritatile se vor sesiza cand va fi prea tarziu. Primarul din Vascau si alcolicii (nu acolitii) lui au pe constiinta hectare de padure taiata.
Postat 22 August 2013, 11:23 de Climpos
IMPERIUL PRIMARILOR
Din vremea Imperiului austro-ungar fiecare sat are 0 suprafață de pășune în Padiș(aprox.200 ha este un ex.real).În timpul verii,mai ales când era secetă,sătenii duceau animalele în munte la pășunat.Parte din suprafețe sunt acum înpădurite.Furtul se face de mulți ani cu COMPLICITATEA PRIMARILOR CARE AU DEVENIT STĂPÂNII SATELOR. Maximum 2 mandate pt. un primar ar rezolva multe necazuri și ar rupe sistemul mafiot adânc și puternic înrădăcinat.OARE DE CE NU SE PUNE ÎN APLICARE...???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 August 2013, 10:07 de bihoreanu
a
soţia acestuia, zicea tot el, "e cineva mare" la Curtea de Apel, chit că de fapt femeia, după cum a aflat BIHOREANUL, este simplu magistrat-asistent, adică grefieră, la Judecătoria Oradea. de cand sunt magistratii asistenti grefieri? pune mana pe carte laura gal. esti un dezastru.
Postat 22 August 2013, 09:45 de a
un mare fas
In toti muntii Bihorului, in cele mai multe cazuri exista doar o varianta de drum care duce din padure spre un oarecare drum national sau judetean. Nu-i deloc complicat sa controlezi furtul de material lemnons. Lipsa de personal a celor de la directiile silvice nu constituie o scuza. Sa angajeze oameni care stau non stop intr-o toneta si verifica tot ce urca gol si tot ce coboara plin de pe munte. Daca se face asa, coroborat cu amenzi de sute de milioane si inchisoare cu executare de minim 2 ani la prima abtere, nu se ma duce nimeni la furat. Dar sa nu uitam ca politia este pe felie cu padurarul, cu taietorul de lemne, cu cativa de la directia silvica si cu multi care au fime de prelucrare a lemnului, mari bastani si pe plan local si pe la bucuresti. Asa ca fratilor, bucurosi sa fiti pana mai canta pasarea in codru, ca in scurt timp nu o sa mai fie nici farama de codru. Verificati numai cum se taie pe valea aleului, pe galbena si alte locuri de langa pietroasa, un rai din care dispar cu ajutorul fostilor si noilor conducatori locali si consilieri, plus a padurarului, tot ceea ce poate taia...
Postat 22 August 2013, 09:06 de baba cloanta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON