URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
27 Martie 2012, 08:10

Cseke la Primărie: UDMR îl pune pe fostul ministru să-i ia Primăria lui Bolojan

Cseke la Primărie: UDMR îl pune pe fostul ministru să-i ia Primăria lui Bolojan FINALIŞTI DIN START. Dacă PDL şi UDMR nu ar fi schimbat sistemul de alegere a primarilor, Ilie Bolojan şi Cseke Attila s-ar fi înfruntat la Oradea abia în al doilea tur de scrutin. Cum, însă, viitorul edil va fi ales "din prima", cei doi foşti miniştri vor fi adversari din prima până în ultima zi a campaniei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ilie Bolojan are toate motivele să-şi facă griji în încercarea de a câştiga al doilea mandat în fruntea orădenilor. Creditat anul trecut cu două treimi din intenţiile de vot ale orădenilor şi lipsit de emoţii din partea neîmpăcaţilor adversari PDL-işti, cu care îşi dispută electoratul român, primarului i s-a pregătit o lovitură spectaculoasă: UDMR îl trimite la bătaie pe tânărul senator Cseke Attila.

Fost subaltern al lui Bolojan pe vremea când acesta conducea, cu rang de ministru, Secretariatul General al Guvernului, el însuşi fost ministru până anul trecut, al Sănătăţii, Cseke e socotit de unii capabil să-l învingă pe actualul primar.

Panicaţi de sondaje

Anul trecut, toate partidele mari şi-au făcut sondaje în baza cărora să-şi desemneze cei mai buni candidaţi la funcţiile administrative de primă mână. Pentru Primăria Oradiei, întâia cercetare sociologică a fost comandată de PNL, iar rezultatele consemnate de subsidiara Gallup-Westside, confirmate ulterior de sondajul CSCI efectuat în numele USL, a relevat tendinţe aproape incredibile: Ilie Bolojan - care în 2008 câştiga din primul tur, cu 50,40% din voturi - era creditat cu 65,1% din preferinţe, urmat de UDMR-ista Rozalia Biro cu doar 8,9% (mult sub ponderea maghiarilor în totalul populaţiei oraşului) şi, la mare depărtare, de posibilii candidaţi ai PDL (partid pentru care a fost luat în calcul atât curtatul şef al Finanţelor Publice, Ioan Mihaiu, creditat cu 5% din voturi, cât şi a liderul organizaţiei municipale, Dorin Corcheş, care acumula 1%).

Culmea e că până şi sondajul comandat de PDL atesta poziţia uluitoare a liberalului Bolojan, cotat în cercetarea Expoll Political Research cu 67% din simpatiile orădenilor, deci chiar şi peste rezultatele constatate de PNL şi PSD.

Cum, însă, orice sondaj e doar o "fotografie" de moment, era evident că rezultatele din 2011 nu mai pot fi valabile în 2012. În iarna trecută, când Guvernul a comasat alegerile locale cu cele parlamentare pe toamnă, toate formaţiunile au amânat comandarea unor sondaje proaspete pentru această vară. Iar apoi, când Curtea Constituţională a "desfiinţat" comasarea, toţi au fost bulversaţi, aşa încât nicio formaţiune nu mai are nici timp şi nici bani să mai facă alte sondaje şi să le aştepte rezultatele.

Bilanţ pe plus

Cel mai avantajat, în aceste condiţii, e primarul în funcţie, Ilie Bolojan. Nu doar pentru că deja depozitează procente generoase, ci şi fiindcă adversarii nu au instrumente în baza cărora să-şi croiască strategii pentru a-i destrăma zestrea.

În ce-l priveşte, Bolojan pare să fi adoptat o strategie simplă: să se prezinte în faţa orădenilor arătând ce a făcut în cei 4 ani şi să le propună un nou contract pentru următorii 4. Bilanţul, oricât de aspri ar fi cei care-l judecă, îi este bogat: sub conducerea sa, Oradea are o mulţime de străzi noi, alte câteva zeci complet reabilitate, un parc industrial în care investitorii au creat locuri de muncă, mai multe spaţii verzi şi poduri (ceea ce este o premieră după 1990), spitale modernizate, un nou campus şcolar, iluminat public extins, salubrizare mai eficientă, perspectiva unei termocentrale şi a unui aquapark noi, parcări în cartiere deja făcute şi în centru pe cale de a se face, funcţionari mai politicoşi, Poliţie Locală şi pe teren, nu doar în scripte, şamd. Toate făcute în plină criză şi cu fonduri europene, în ciuda ignorării şi uneori chiar a sabotării oraşului de către PDL-işti.

De partea celalaltă, Bolojan duce în spinare pietre de moară între care se numără atât proiectul modernizării CET-ului (adversarii reuşind să-i prezinte reuşita ca pe o pacoste), cât şi mărunţişuri ca "hingherirea" maşinilor ori demolarea unor garaje de tablă tolerate atâta amar de vreme prin cartiere.

03 Rozalia Biro.jpg"Prospătura" UDMR

Deşi din 2008 au avut o relaţie productivă cu Bolojan, consolidarea acestuia i-a îngrijorat pe liderii UDMR. Un motiv e că încă la precedentele alegeri locale Rozalia Biro (foto), după două mandate alături de Petru Filip, obţinea doar 20,1% din voturile orădenilor, ceea ce înseamnă că nu adunase sufragii pe măsura celor 24% etnici maghiari din totalul populaţiei oraşului, o parte preferându-l pe Bolojan.

Cum e limpede că la scrutinul viitor nu îl poate ameninţa în mod real pe actualul primar şi - în plus - dosarele întocmite de ANI şi DNA pentru fapte din perioada 2006-2007 au vulnerabilizat-o şi mai mult, conducerea UDMR a gândit o ofertă nouă şi spectaculoasă: Cseke Attila. Calculele sunt cât se poate de raţionale. Pe de o parte, Biro era "uzată", iar pe de alta un candidat proaspăt, care nu mai e nevoit să se supună unui al doilea tur de scrutin în care orădenii s-ar mobiliza şi ar vota în cheie etnică, ar putea aduce UDMR chiar şi voturi româneşti. În plus, Cseke poate lua voturi de la orădeni şi pentru viitorul candidat la şefia CJ...

Singurul apt să realizeze surpriza e senatorul Cseke, plin de atuuri: tânăr, bun vorbitor al limbii române, fără obsesii naţionaliste, pragmatic şi aureolat de faptul că în mandatul de ministru al Sănătăţii, deşi a închis o mulţime de spitale în ţară, pe cele din Oradea le-a răsfăţat cu fonduri uriaşe în scopul modernizării şi dotării cu echipamente. Deocamdată, UDMR nu l-a anunţat oficial drept candidat, dar e o chestiune de zile până o va face.

"Om de omenie", dar fără chef de luptă

03 Mihai Groza.jpgCu Bolojan şi Cseke în prim-plan, PDL va conta mai puţin decât oricând. Slăbirea organizaţiei, cauzată în parte de dictatura fostului lider Petru Filip iar în parte de desemnarea, tot de către el, a unui candidat lipsit de anvergură, în persoana lui Mihai Groza (foto), a făcut ca în 2008 acesta să ia abia 20,5% din voturile orădenilor. Între timp, partidul a căzut şi mai tare, din cauza guvernării, dar şi a faptului că mulţi orădeni nu uită piedicile puse constant actualei conduceri a oraşului, exemplele cele mai relevante fiind sabotarea parcului industrial şi, mai nou, gherila dusă de fostul secretar general al filialei, Mircea Matei, ajuns preşedinte ANRSC, contra planului de modernizare a CET-ului.

Degringolada PDL e trădată până şi prin disperarea cu care îşi caută un candidat de sacrificiu, care să piardă onorabil războiul pentru Primărie, dar să adune suficiente voturi pentru păstrarea celor 7 consilieri. Conducerea organizaţiei a luat în calcule trei variante: şeful Gărzii de Mediu, Călin Mocan, şeful Direcţiei de Cultură, Lucian Silaghi, şi - surpriză - Mihai Groza. Problema e că primul are doar imaginea unui dandy, cel de-al doilea nu e destul de cunoscut, iar Groza, pe care liderii îl vor în lipsă de altceva mai bun, nu vrea să candideze. Motivul? "Omul de omenie" din vechiul slogan electoral e conştient că ar fi trimis la pierzanie. În plus, a absentat total în aceşti 4 ani, renunţând chiar şi la postura de consilier local pentru a se bucura de imensul salariu conferit de liniştita funcţie de şef la Hidroelectrica. Şi atunci de ce să se mai expună încă o dată?...

Final deschis

Cu trei candidaţi importanţi, din care doar doi au cu ce să convingă şi numai unul poate să câştige, lupta pentru Primărie se anunţă, aşadar, mai strânsă decât s-ar fi crezut anul trecut, când edilul în funcţie părea fără niciun adversar de talia sa. E adevărat, probabilitatea ca Bolojan să piardă e mică, dar nicio variantă nu poate fi exclusă, măcar din motive de aritmetică.

În fond, de vreme ce viitorul primar al Oradiei va fi decis într-un singur tur de scrutin, iar românii nu numai că se mobilizează greu la urne, dar mai şi votează "împrăştiat", varianta unei surprize care să-l dea câştigător pe Cseke în seara de 10 iunie nu poate fi ignorată. Iar UDMR nici nu-şi va rata şansa ca, pentru prima oară, să-şi impună un primar propriu, fiindcă nu se va mai întâlni cu ea, poate, niciodată...


OUTSIDERII
Mici, dar zgomotoşi

Tabloul pretendenţilor la Primărie e întregit de reprezentanţii partidelor mici şi de independenţi, culoar pe care se întrezăresc, deocamdată, patru candidaţi. Cel mai gălăgios e tânărul şef al Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni, Horea Vuşcan (foto), fost membru PSD, suspectat că joacă rolul interpretat în 2008 de "independentul" Călin Raita, cel care a avut sarcina dată de PDL să rupă din voturile lui Bolojan. Lipsit de inhibiţii, Vuşcan şi-a început campania de anul trecut, speculând mai ales problema CET-ului, căreia i-a intuit potenţialul electoral, precum şi avantajul că, fiind o chestiune tehnică, va fi mai greu de explicat. Aşa că, mizând pe populisme, Vuşcan ar putea fi concurat doar de omul PPDD, încă nedesemnat.

Pe Primărie a mai pus ochii şi UNPR, care însă, în persoana doctorului Ovidiu Pleşa, fost şef al Comisiei de pensionări pe caz de boală, şi-a stabilit un candidat vulnerabil şi sărac în idei. Un alt candidat din categoria "muscă" ar putea fi şeful PC Bihor, Traian Bodea, supărat că nu a primit un loc pe lista viitorilor consilieri locali ai USL, care ameninţă că se va bate ca independent, chit că în 2008 a smuls doar 0,9% din preferinţele orădenilor. În fine, în replică la UDMR, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania condus din umbră de Laszlo Tokes îşi poate încerca şansa cu tânărul Csomortanyi Istvan, dar şi eşecul acestuia e previzibil, pe modelul Partidului Civic Maghiar la localele din 2008.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
77 Comentarii
nu vota bolojan
NU VOTATI BOLOJAN<NI MERITA NUMAI PENTRU PRIETENI LUI
Postat 12 Aprilie 2012, 17:02 de victoria
VOTATI BOLOJAN SI USL
(cateva)realizari BOLOJAN:1. Asfaltarea unui mare numar de strazi 2. Str. Ceyrat(P-ta 22 Decembrie-Universitatii) 3. Podurile peste Peta 4. parcarea de langa Real 5. Pistele de biciclisti 6. Parcarea de langa Primarie 7. Piramida(si estetica, si functionala) 8. Servicii mult imbunatatite(salubrizare) 9. Podul Sovata 10. Iluminat malul Petei 11. Turbogiratia(care iarasi, orice s-ar spune a normalizat circulatia in zona) 12. Chioscurile de ziare-BOLOJAN 13. Igienizarea si reamenajarea zonei Parcului 1 Decembrie(centrul civic)- 14. Iluminat centrul civic 15. Reamenajare P-ta Bucuresti 16. Pasaj subteran gara-BOLOJAN 17. Asfaltarea strazii Islazului(la prima vedere mai putin importanta, totusi va asigura o legatura directa cu Real-ul) Personal nu agreez proiectul Piata Unirii si nici CET pe gaz dar astea sunt ideile gestionarului din Marisel(nu trebuia sa si le insuseasca dar asta e).
Postat 12 Aprilie 2012, 10:41 de TDS
NU VOTA BOLOJAN
Bolojan a făcut la nivel de Oradea cam ce afăcut PDL-ul la nivel de ţară, preţul Gcal, apei şi utiităţilor cel mai mare din ţară, taxe şi amenzi parcare , salariile cele mai mici din ţară, cel mai scăzut nivel de trai din ţară, s-a aliat şi a pactizat cu UDMR-ul pentru a-şi atinge scopurile personale(avizarea îi Consiliul Local a investiţiilor inutile şi riscante de unde suge comisionul). Toate au dus la scăderea nivelului de trai al orădeanului care trăieşte mai prost decît în urmă cu 4 ani. Atunci de ce să-l mai votăm?Ca să continuăm pe acelaşi trend? Parcuri industriale pentru coreeni care exploatează forţa de muncă a orădenilor în propriul oraş.Nu votaţi BOLOJAN, spargeţi gaşca : Bolojan,Selina, RER. Groza chiar dacă este PDL-ist este mai OK. Cseke este mai OK.
Postat 12 Aprilie 2012, 10:33 de NU VOTA BOLOJAN
NU VOTA BOLOJAN
ealizările lui Bolojan : Bolojan a făcut la nivel de oraş cam ce a făcut PDL la nivel de ţarî 1.Preţul Gcal, apei şi utiităţilor cel mai mare din ţară, taxe şi amenzi parcare rezultînd bani pentru investiţii inutile şi umflate şi bani nejustificaţi pe care îi împart cu constructorii.Bolojan din categoria celor care fac politică doar de dragul comisionului. Dacă banii primăriei ar fi administraţi de un manager de profesie (city manager) niciunul nu ar mai ace politică. 2. Salariile cele mai mici din ţară rezultă cel mai scăzut nivel de trai din ţară, orădenii mai săraci decît cînd şi-a început mandatul Bolojan în urmă cu 4 ani. 3.Aliat şi total aservit UDMR-ului , dacă va cîştiga funcţia de primarva merge în guvern după ce USL va cîştiga alegerile parlamentare şi va ceda funcţia de primar tot UDMR-ului. 4. Investiţiile cu care se laudă, inutile şi riscane , care nu crează locuri de muncă şi nu duc la prosperitatea orădeanului nu duc la creşterea nivelului de trai a orădeanului ci la creşterea prosperităţii lor personale. 5. Preţul Gcal va creşte şi mai mult prin adoptarea unei strategii de termoficare greşită prin trecerea CET pe gaz. Investiţie riscantă pe spatele orădeanului
Postat 12 Aprilie 2012, 10:28 de NU VOTA BOLOJAN
VOTAM PE BOLOJAN, DA?
Cseke primar? Niciodata! Sa ne fereasca Dumnezeu de un primar ungur. Ajungem ca si Harghita si Covasna. Dragi romani oradeni, sper ca nu sunteti chiar asa de orbi incat sa nu vedeti cat de multe a facut Bolojan pt Oradea de 4-5 ani incoace, chiar si de cand era prefect... E un DOMN! Care a facut sa arate orasul Oradea un oras cu care ma pot mandri. Avem o gara amenajata, podul Iosia, a schimbat toate bancile din parc, o gramada de sensuri giratorii pentru a usura traficul, malul crisului...mai mare frumusetea... Banii au fost folositi cu cap!!! Sa nu zica cineva ca el isi baga banii locali in buzunar!!! O fi si scurgeri din buget, dar SE VEDE...se vede ca avem primar de nota 10!!! Votati SCHIMBAREA in rau??? Sau vrem sa ne continuam binele? Voi stiti!
Postat 03 Aprilie 2012, 16:32 de Adri
NU VOTEZ BOLOJAN
Bolojan nu merita sa fie votat ;daca ati fi apropiat de el ati vedea ce urit se comporta cu ceilalti,.este cel mai nesuferit si mincinos afacerist primar vedeti ce face cu CET-ul ca sa avem ce suferi .VOTEZ UNGURUL CU TOATA FAMILIA SI APROPIATI !
Postat 03 Aprilie 2012, 10:44 de victoria
VOTATI BOLOJAN
CUTUS este pervers,dar cred ca si sufera putin cu capul.Are niste texte,ma mir ca Haragos l-a dat pe post.Nu-i normal .A uitat citi infractori a scapat de puscarie dind mita la judecatorii lui.Este un personaj potrivit pentru piesele lui I L Caragiale,cind vorbeste scoate limba ca Birlic...
Postat 29 Martie 2012, 21:50 de diaconescu
VOTATI BOLOJAN
Desi Vuscan ne-a predicat verzi si uscate despre Bolojan ,noi cei din Iosia il vom vota pentru ca merita.Singurul primar necorupt,cinstit,omenos este domnul ILIE BOLOJAN.
Postat 29 Martie 2012, 21:44 de unul din iosia
Bolojan
Marele avocat Cutus pe care il cunosc din anii 70 pe cind era sef de hotel la Dacia si amicul securistilor, a fost invitat la o emisiune tvS sa-si dea cu parerea despre concurentii la primarie.Dle Haragos dl Cutus este un imbarligator, acum a primit ceva bani de la Becali si viseaza un partid ....face pe desteptul dar este o nulitate si de o perversiune rara
Postat 29 Martie 2012, 21:39 de vali
IL VOTEZ PE BOLOJAN
Singurul Primar pentru Oradea este si va fi ILIE BOLOJAN.Am ajuns la aceasta concluzie
Postat 29 Martie 2012, 21:31 de cutus
@avram iancu
RUSINE sa-ti fie ca te semnezi avram iancu sau nu stii sa traduci pe ungureste numele eroului nostru national...fiindca esti un ungur veritabil din urmatoarele motive: ai semnat cu litere mici , niciodata un roman nu va vota cu un ungur, banii sunt ai statului roman si nu i-a adus cseke din Ungaria
Postat 29 Martie 2012, 08:17 de un plictisit
Il votez pe ungur !
Ungurul a bagat o gramada maaareee de banbi in sistemul de sanatate bihorean si merita ales ! Gibonul ce a facut ? A umplut de bani pe selina, a umplut de ,,giratii'' orasul si a luat parandaratul ! Gata, ajunge cu experimentele, sa le continue bolovanul la ma-sa pe mosie ! Macar ungurul e de-al nostru, oradean....
Postat 28 Martie 2012, 21:09 de avram iancu
bozgorii
cand a zbura vaca prin oradea o sa aiba ungurii ardealul , a-ti uitat ca a--ti venit ca tiganii cu satra pe pamantul asta sovinii dracului ce santeti >>>>>>
Postat 28 Martie 2012, 17:17 de gigi
rau distrusi sunt unii care cred ca lupul se face oaie :))
ei dus cu capul dar BIROO unde a investit banii publici:carnavalul florilor tu esti terminat daca ai incredere in bolojan , esti un dixxxxxxx:)) lupul isi schimba parul dar naravul BA!
Postat 28 Martie 2012, 13:25 de prejudicii
a venit momentul adevarului, la urne!
Bolo vezi shi tu pe cine ai incalzit la san ! degeaba le-ai facut atatea concesii la minoritarii care au devenit majoritari in pretentii! NOI ROMANII te vom alege desi multi nu te iubim, cu conditia sa te debarasezi de udemeristii SI VA FI AUZITA SI VOCEA MAJORITATII TACUTE SI CU BUN SIMT...daca ne fraieresti si de data asta o sa te pasca blestemele stramosilor care sper ca erau totusi romani
Postat 28 Martie 2012, 10:50 de un alegator
tocana
TOCANĂ CU CIOLAN !!! Ingrediente : Un popor mare, necopt, fara miez; Mult ciolan; Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori; O blonda de Plescoi; Un varf de boc; O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine; O curte constitutionala moale si bine fragezita; Cateva cozi de procurori; Doua trei sindicate stafidite; Condimente : Apa de ploaie; Praf in ochi; Gargara macinata; zeama de baliverne; Tupeu varsat; Mod de preparare: Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putine apa de ploaie. Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura,si se lasa la dospit. Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza. Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata. Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se ung bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat. Se serveste rece, pe stomacul gol de preferinta in piata sau la tv...
Postat 28 Martie 2012, 10:36 de tocana
NU VOTEZ bolojan !
deci scuza ti mi algerea dar eu IUBESTE oradea :)))))) nu iubeste HOTII si sectantii gojdisti :)) nu iubeste discriminarea , jos nepotismul practicat de BOLOJAN:)))) in cel mai fericit caz votam Primar pe LASCAU :))
Postat 28 Martie 2012, 10:29 de anka
udemerreu
:)))) AI VAZUT BOLOVANE ? UMBLA SA TE PUNA PE CHITUCI PARTENERRII TAI. AI VAZUT CE OBRAZ AU ? DAR FIECARE CUM ISI ASTERNE ASA DOARME. ITI MERITI SOARTA.
Postat 28 Martie 2012, 09:56 de vox
pt ANKA udmeristu'
bai dementule, "halatu'.... cat costa halatu''. hehehehhehehehehehe ESTI UN LOSER !
Postat 28 Martie 2012, 09:47 de hehehehhehehehe
Lepre udemeriste
udmr este cea mai mare rusine.
Postat 28 Martie 2012, 09:42 de wall
bolovan coada de ciocan
bolojaneeee, ungurii tai incearca sa-ti dea lovitura de gratie !
Postat 28 Martie 2012, 09:39 de hahahaaaaahahahaha
HOTII !!!!!!!!!!!!!
HOTII !!!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Martie 2012, 09:28 de ROUJII CU GASCA
gozi-bozi
bah, ESCROACA,nu ti-e rusine ? exista hoti mai mari ca si udemeristii ? huu.....
Postat 28 Martie 2012, 09:25 de @ANKA
ole,ole,ole
hai sa recunoastem ROATA se invarte ce are daca ia UDMR Primaria ? ce are ? ce aveti limbrici in fund :)))))) vreti ceva mai bun pentru Oradea atunci schimabaaaaaati ce a facut alti prost.CE a facut GHILEA pentru BIHOR a bagat in casa , sa l vedem si pe BOLO sau il lasam de acum inainte :))))))) TENTATIA !
Postat 28 Martie 2012, 08:19 de ANKA
VOTEAZĂ CSEKE
Ungurul , Gibonul Bolojan a făcut investiţiile (oricum umflate ca şi preţ )care le-a făcut nu pentru că orădeanul avea nevoie imperioasă de ele ci de dragul parteneriatului cu SELINA şi a parandărătului. Nu a făcut nimic în ceea ce priveşte strategia de termoficare a oraşului, oradea avînd unul din cele mai ridicate preţuri ale Gigacaloriei din ţară. Trecera CET pe gaz este o investiţie foarte mare şi riscantă (depinde de gazul rusesc şi în Rusia a cîştigat Putin)pentru Oradea care va duce la creşterea şi mai mult a preţului Gigacaloriei.Pe Bolojan nu îl interesează numai să îşi tragă cota parte din această investiţie de 78 mil. Euro. Nu votaţi Bolojan ci votaţi CSEKE , pentru că oricum Bolojan după ce va cîştiga USL alegerile parlamentare va pleca în guvern şi va abandona primăria care v+a reveni tot ungurilor.
Postat 28 Martie 2012, 08:01 de NU VOTA BOLOJAN
VOTEAZĂ CSEKE
Ungurul , Gibonul Bolojan a făcut investiţiile (oricum umflate ca şi preţ )care le-a făcut nu pentru că orădeanul avea nevoie imperioasă de ele ci de dragul parteneriatului cu SELINA şi a parandărătului. Nu a făcut nimic în ceea ce priveşte strategia de termoficare a oraşului, oradea avînd unul din cele mai ridicate preţuri ale Gigacaloriei din ţară. Trecera CET pe gaz este o investiţie foarte mare şi riscantă (depinde de gazul rusesc şi în Rusia a cîştigat Putin)pentru Oradea care va duce la creşterea şi mai mult a preţului Gigacaloriei.Pe Bolojan nu îl interesează numai să îşi tragă cota parte din această investiţie de 78 mil. Euro. Nu votaţi Bolojan ci votaţi CSEKE , pentru că oricum Bolojan după ce va cîştiga USL alegerile parlamentare va pleca în guvern şi va abandona primăria care v+a reveni tot ungurilor.
Postat 28 Martie 2012, 08:01 de NU VOTA BOLOJAN
bolovan, coada de ciocan
bolojane, ungurii tai incearca sa-ti de lovitura de gratie !
Postat 28 Martie 2012, 07:19 de oradean
vhvshvsvsvsdghghv
udmrr = O RUSINE
Postat 28 Martie 2012, 06:59 de ungurime
parere
mai schimbati-va ID-ul ca tot aia postati la toate articolele!
Postat 27 Martie 2012, 23:53 de side by
ALEGERI
un udmerist ca primar ,nici ca gluma de 1 aprilie nu e bun
Postat 27 Martie 2012, 20:45 de UN MAGHIAR
rusineeee.
cine a comandat articolul? BODEA presedinte la PC si aliat al PNL este la categoria MUSCA , doar pentru ca poate va candida independent ? vai cita spaima ca vor candida m-ai multi independenti si ca UDMR VA CISTIGA. Bolojan este la categoria BONDAR?
Postat 27 Martie 2012, 20:26 de anonim
Gibonul psihotic
Si iar vor lucra impreuna. Si iar se scoate UDMR. Si iar pe seama USL nu mai ramane nici praful de retrocedat. Si se duce PDL cu disolutia lui interna cu tot ... pe seama UNPR. Pacat ca nu se face concurs pentru primar.
Postat 27 Martie 2012, 19:39 de Carp III
Decat gibonul, mai bine ungurul !
Ungurul a facut ceva pt. oras si judet, nu va doresc sa aflati (adica sa va imbolnaviti), dar a facut ! Gibonul a facut si el, si-a platit din banii oradenilor sponsorii si pe cei cu para-ndaratul !
Postat 27 Martie 2012, 19:38 de aiurel
precis
@SAFE: aparent electoratul roman nu stie, nu se pricepe,e lenes! dar vei vedea ce mobilizare va fi, ca pe vremuri(din aceleasi motive)la turul II! Asa ca, o spun inca o data, BOLOJAN va castiga "en fanfare"!
Postat 27 Martie 2012, 18:31 de TDS
In alte orase nu s-au scumpit
In Beius nu s-a scumpit termia. In Cluj si Timisoara nu s-a scumpit transportul in comun. In Oradea e cea mai scumpa apa-canal poate din toata Romania. Parcarile puteau ramane gratuite. De pe urma proiectelor de lux au castigat mai mult constructorii decat oradenii
Postat 27 Martie 2012, 17:39 de oradean
Romani, la vot!
Sub 50% prezenta la vot, Cseke ajunge primul primar maghiar ales al Oradiei. Romani, trebuie sa faceti un singur efort, sa mergeti la vot si sa votati un candidat roman. Va asigur ca efortul vostru va fi justificat!
Postat 27 Martie 2012, 17:07 de SAFE
@oradean
SUNT DE ACORD CU TINE.NU SUNT DE ACORD CA IN ORADEA SA SE REALIZEZE OBIECTIVE DE LUX (SCHIMBARE DE BORDURI,STRAZI NOI CAND AVEM O GRAMADA DE STRAZI NEASFALTATE DOAR CA PE ELE NU CIRCULA DES VREUN CONSILIER,FANTANI CU PERDEA DE APA,SENSURI GIRATORII CARE INCURCA CIRCULATIA, GAZON INTRE SENSURILE DE MERS CARE SE UDA CU APA PE CARE NOI O PLATIM, PARCARI IN CENTRU SCUMPE, PARCARI IN FATA BLOCULUI PE BANI)SI NOI SA NU AVEM BANI SA NE C***M IN PROPRIA HAZNA. PANA LA URMA PENTRU CE AVEM PRIMAR SA-SI BATA JOC DE BANII NOSTRI?SAU SA-I GOSPODAREASCA IN SPRIJINUL CETATEANULUI?CE A REALIZAT ACEST PRIMAR PENTRU COPII NECAJITI, PENTRU OAMENII NECAJITI SI BOLNAVI? DA A FACUT, LE-A TAIAT AJUTORUL DE INTRETINATOR, ALTI PRIMARI STAU ORE INTREGI SI VORBESC CU CETATENII,LE REZOLVA PROBLEMELE,IN TIMPUL DISCUTIEI CHEAMA SUBALTERNI PE CARE II INSARCINEAZA CU DUCEREA LA INDEPLINIRE A DOLEANTELOR CETATENILOR,DL.BOLOJAN NU REZOLVA DECAT PROBLEMELE PERSOANELOR JURIDICE,LE REZOLVI SI PE ALE LOR,DAR OCUPATE SI DE NECAJITI DOMULE BOLOJAN, SI INCA CEVA,PUNE-TI IN POSTURILE DE CONDUCERE OAMENI COMPETENTI,DESCURCARETI NU PRAMATII INCOMPETENTE.
Postat 27 Martie 2012, 16:26 de @oradean
fara religie suntem liberi nu fraieri in lanturi de tocilari goojdisty
JOOS TOCILARI gooojdisti , JOS DISCRIMINARILE FACUTE DE BOLOVAN !
Postat 27 Martie 2012, 16:23 de FARA DISVRIMINARI
:)
Subscriu la comentariul anterior
Postat 27 Martie 2012, 15:38 de Eduard
VOTATI!!!!
@TOTI ORADENII: INDIFERENT CE VOTATI LA ALEGERILE LOCALE, SA VOTATI IN ACEEASI DIERCTIE SI LA CELE NATIONALE. NU ne mai putem permite sa fim in contratimp cu Bucurestiul, ca numai de pierdit avem. MACAR ODATA SA FIM UNITI SI CONSECVENTI. Nu ma intereseaza cu cine votati la alegerile locale, dar votati la fel si la cele nationale!
Postat 27 Martie 2012, 15:33 de Eduard
Gica CONTRA
@TOTI ORADENII: INDIFERENT CE VOTATI LA ALEGERILE LOCALE, SA VOTATI IN ACEEASI DIERCTIE SI LA CELE NATIONALE. NU ne mai putem permite sa fim in contratimp cu Bucurestiul, ca numai de pierdit avem. MACAR ODATA SA FIM UNITI SI CONSECVENTI. Nu ma intereseaza cu cine votati la alegerile locale, dar votati la fel si la cele nationale!
Postat 27 Martie 2012, 15:33 de Sorin
Gica CONTRA
@oradean: ai dreptate..mai bine nu se facea nimic ca sa nu se scumpeasca ablsolut nimic (de parca nu s-ar fi scumpit oricum). Daca nai bani de combustibil ins ca nai bani de masina deci nu ti trebuie nici parcare. M-am saturat de Gica Contra dinastia..dar asai romanul ce sa-i faci...
Postat 27 Martie 2012, 15:30 de Sorin
Dar costul apei, termiei, OTL si parcari
printre realizarile actualei administratii se pot mentiona scumpirea abonamentului OTL, a apei reci, canalizarii, gigacaloriei, parcarii de domiciliu - care era gratis. putem multumi pt. strazi si poduri daca nu mai prea avem bani de combustibil. iar plusul de spatii verzi e discutabil
Postat 27 Martie 2012, 15:19 de oradean
@gojdu
Unde dai si unde crapa ! Desi comentariile pe teme politice aduc in discutie varsta, locul nasterii, gradul de cultura etc. ale candidatilor, n-am auzit pana acum de "sectanti de gojdu " ! Cu siguranta, persoana care posteaza sub pseudonimul "gojdu" are mari frustari ! Scoala romaneasca a lasat stacheta destul de jos, dar, de unde a fost putin, a ramas nimic, de unde a fost mult a mai ramas ceva... Asa ca absolventii de Gojdu sunt, chiar si generatiile de acum, mult peste celelalte scoli ... Asa ca , daca ai intentionat sa-l denigrezi pe Bolo ca fiind absolvent de Gojdu, aici ai pierdut si i-ai pierdut pe multi intelectuali ai orsului.....
Postat 27 Martie 2012, 15:05 de maria
jos pedeii!
Oho ce-or sa mai vomeze postacii pedisti asupra lui cseke. Deocamdata trebuie lovit bolojan, asa-i ordinul de partid. Infect partid!
Postat 27 Martie 2012, 14:47 de mariana
alegeriile
nu uitati ca Primarii si Presedintii de consilii se aleg acum din primul tur! deci sa nu-mi spuna mie cineva ca bolojan nu va lua cel putin 35-40%! restul nici nu mai conteaza! PA!
Postat 27 Martie 2012, 14:46 de TDS
ce sa ia? ca au primit tat !
Nu trebuie sa ia Cseke nimic ! Politrucii rromani au dat tat patrimoniul orasului si ardealului prin donatii directe fundatiilor din Ungaria , fundatii patronate din umbra de UDMR+Kiss !! Nu mai are de luat nimic eventual are de dat, de dat afara rromanii de pe proprietatile lor !! GREATA !!!! Cei mai mari TALHARI de 22 de ani in RRomaniaca sunt UDMR-istii !!
Postat 27 Martie 2012, 14:29 de scortosul
a dat pe lume multi ...... mai punem si biserica si gata
ooooooo ce imi place doi se bat si impart voturile si al treilea castiga PDL ul :)) corect era ca Bolojan sa nu mai candideze dar fie cu sectanti de gojdu nu te pui sunt cei mai fraieri din cate vad si auzi gggooojdu tocilari fac lumea sa se imparta in doua tabere :)) fac drum liber PDL ului , felicitari ! se negociaza Biro si cei ce vor urma :))
Postat 27 Martie 2012, 14:22 de gojdu
Bolo primar
Va lua Bolo primaria si va avea si Cseke destul de multe voturi. La noi UDMR-ul nu e atat de extremist din fericire. Nah, vedem. Duceti-va la vot!
Postat 27 Martie 2012, 14:14 de Observer
ce scop nobil are bihoreanul.
voi il ridicati in slavi pe Bolo si subevaluati pe ceilalti contracandidati ca sa creada cititorii vostri ca este adevarat, numai dupa 10 iunie m-ai vorbim noi unde sint cei 65 la suta, Pdl- 26, vuscan minim 4%, UNPR 4 % , PRM 6 %, UDMR 29 %, PP 5-7 %, Bolo, tu nici nu stii ,cit de mic incepi sa fii.
Postat 27 Martie 2012, 12:59 de unul.
joke
(B)LA ANUL SI LA MUTI ANI
Postat 27 Martie 2012, 12:35 de TDS
oficios?
Interesant articol, a fost cumva trimis pe mail de la primarie? Vad ca include si viitoarele realizari ale lui Moustache!?
Postat 27 Martie 2012, 12:35 de AB
bla
Si va lua Cseke Primaria!!!
Postat 27 Martie 2012, 12:27 de bla
degeaba
si din PDL il vor sustine pe CSEKE si nu pe bolo :)) s a dus nepotismul practicat de pnl , s au dus sectanti care isi impun principile si ne fura dreptul la viata in democratie, nu bate d-zeu pe nimeni degeaba!
Postat 27 Martie 2012, 10:36 de aurica
primarie
Doar pentru ca a dirijat niste bani spre orasul natal nu este un motiv sa-l votez,Bolojan a facut mult mai mult pentru Oradea Succes BOLOJAN
Postat 27 Martie 2012, 10:04 de Trifa
@com
daca sistemul sanitar este deficitar ce trebuia sa faca?
Postat 27 Martie 2012, 09:37 de oradeann
HOTII !!!!!!
HOTII !!!!!!!
Postat 27 Martie 2012, 09:36 de ROUJII CU GASCA
Hai Bolojan!!!
Haide Bolo! Toti romanii responsabili ar trebui sa vina la vot sa-l realeaga. Dupa inca un mandat, ne-am scos cu orasul asta. In sfarsit Oradea poate redeveni ce a fost odinioara, un oras adevarat! In plus, acum cu drumuri civilizate, canalizare, poduri, spatii verzi si mai ales CURATENIE!
Postat 27 Martie 2012, 09:34 de sing
Lepre udemeriste
cretini separatisti, izolationisti !
Postat 27 Martie 2012, 09:34 de crisz baci
@ANKA (Oradea,etc)
bai udemerist tampit esti intro ureche. daca e asa cinstit de ce nu s-a inscris intr-un alt partid, nu unul infiintat pe criteriu etnic ? de ce tine isonul unor indivizi ca si biro si kiss ? nu ti-e rusine mah kaboou cretin ?
Postat 27 Martie 2012, 09:31 de boss
sectatii conduc Romania
care este calitatea romanului:sa umileasca persoanele cu handicap, sa ia banii pensionarului, sai ia copiilor dreptul la viata trebuie sa fiu sectat ca sa ma bucur de o viata decenta in rest traiti precum boschetarii :)) sunteti bolnavi si sincer rebuturi sociale, Romania are fetite nu barbati indobitoci de sectanti.
Postat 27 Martie 2012, 09:30 de ANKA
pe surse
@oradeann: motivul plecarii lui cseke de la minister este cu totul altul si este legat de niscaiva privatizari! aici nu s-a inteles, chiar cu ai lui!
Postat 27 Martie 2012, 09:27 de TDS
ceke
asta a desfiintat spitalele, a lasat lumea fara asistenta medicala dupa care a dat bir cu fugitii.
Postat 27 Martie 2012, 09:24 de com
cseke
-a facut treaba la minister? Da -a investit mai multi bani in judet decat ceilalti de la sanatate? Da -a fost suficient de corect sa plece de la minister cand vroiau sa-l fenteze cu bugetul? Da -este singurul udemerist care nu a avut afirmatii stupide la tv? Este Eu zic ca si Bolojan e OK dar e loc de mai bine...
Postat 27 Martie 2012, 09:24 de oradeann
si TURCUL va intrece in rafinament si GUST spre calitate :)) si arabii
si TURCUL e mai de calitate decat ROMANUL :)) are un cap SANATOS si se poate bucura de calitatea pe care viata si natura o permite :))
Postat 27 Martie 2012, 09:23 de ANKA
ce criterii de selectie bolnava aveti !!
Personalitatea narcisista Caracteristica acestei tulburari de personalitate este un pattern de grandoare, nevoia de a fi admirat si lipsa empatiei. Subiectii acorda mai multa importanta propriei persoane si îsi supraestimeaza capacitatile si realizarile, fiind intrigati daca nu sunt rasplatiti dupa cum se asteapta. Aceasta atitudine fata de propria persoana este însotita de o devalorizare a actiunilor celorlalti. Mintea lor este preocupata cu fantezii referitoare la mari succese, putere, apreciere în societate, frumusete admirata de toata lumea si iubiri ideale. Se considera a fi persoane speciale, superioare, care pot fi întelese numai de alte persoane considerate a fi potrivite pentru o relatie, de regula apartinând unor categorii sociale privilegiate. Relatia cu astfel de persoane reprezinta un fel de oglinda pentru meritele si necesitatile speciale ale subiectilor cu personalitate narcisista. Aceste persoane insista ca în anumite situatii sa beneficieze de cei mai buni profesori, avocati, medici, stilisti, etc. Supraestimarea propriei persoane este însa foarte fragila. Nevoia de atentie si admiratie devine aproape continua. Expectanta pentru tot ce este mai bun considerând ca li se cuvine, este în opozitie cu totala desconsiderare a necesitatilor celorlalti. Nu sunt capabili sa aprecieze alte merite sau sa manifeste empatie pentru problemele sau sentimentele celorlalti. Acest aspect se poate observa dintr-o simpla conversatie, persoanele narcisiste neavând rabdare si nici interes fata de problemele interlocutorului. Se poate remarca si o atitudine de invidie fata de realizarile acestora desi declara în acelasi timp ca altii sunt invidiosi pe el. Au un comportament arogant, superior si snob.
Postat 27 Martie 2012, 09:20 de ANKA
ce criterii de selectie bolnava aveti !!
CALITATEA se bazeaza pe promovarea culturii romanesti care din pacate nu se simte , vreti sa urcati in TURN platiti :)) BANUL , ochii lui BOLOJAN :)) romanul are inclinati de parvenit nicidecum de un om cult si inteligent si sufera de narcisism :)) profund .
Postat 27 Martie 2012, 09:18 de ANKA
HOTII !!!!!!
HOTII !!!!!!!!!!!
Postat 27 Martie 2012, 09:16 de ROUJII CU GASCA
Lepre udemeriste
cretini separatisti, izolationisti !
Postat 27 Martie 2012, 09:14 de crisz baci
@ANKA (Oradea,etc)
bai udemerist tampit esti intro ureche. daca e asa cinstit de ce nu s-a inscris intr-un alt partid, nu unul infiintat pe criteriu etnic ? de ce tine isonul unor indivizi ca si biro si kiss ? nu ti-e rusine mah kaboou cretin ?
Postat 27 Martie 2012, 09:10 de boss
ce criterii de selectie bolnava aveti !!
daca romanul promveaza nulitatii cel putin unguri au gusturi rafinate :)) romanul daca nu are tente native si de alte etnii nu cunoaste rafinamentul decat snobismul vezi roman care promoveaza cultura italiana, confirma ca ii e rusine de cea romanesca :)) deci scuza ma la roman totul se rzuma la un singur viciu :banul iti tradezi natia pentru ban si mai vorbesti de valori sociale si traieste din banul public, tradatorii de tara sunt sustinuti cu taxele romanilor .
Postat 27 Martie 2012, 09:09 de ANKA
.......??
Din ecuatia Bolojan * Cseke, doar primul are de pierdut, Cseke dp infrangerea la locale, va castiga lejer un loc la parlamentare si beneficiile de Bucharest... Dar desemnarea acestuia pt Primarie, mareste miza negocierilor, in care \"ydemereul\" pare tot mai greu de multumit. E greu de imaginat care e urmatorul \".\" din lista de doleante dp placutele bilingve..., problema inventata in precampanie pt ai da de \"gandit\" lui Bolojan...
Postat 27 Martie 2012, 09:08 de xyz
ambalaj
BOLOJAN va castiga \"en fanfare\" Primaria! O fi Cseke mai OK decat alti UDMR-isti doar ca are tinicheaua desfiintarii a zeci de spitale(chiar daca in tara! si chiar daca pentru Oradea s-a pompat la greu...). BOLOJAN va castiga nici nu atat pentru realizari(cara fara nici o discutie sunt/si au fost amintite in material)ci pentru faptul ca in jurul lui nu au existat scandaluri, suspiciuni de coruptie, amantlacuri! BOLOJAN e tipul sobru care isi cunoaste responabilitatile, respecta si impune respect. Si lumea este (prea)satula de hahaieli continue, bajbaieli si permanente acuzatii. P.S. pana si contestata piramida in opinia mea este o realizare, atat din punct de vedere estetic cat mai ales functional!
Postat 27 Martie 2012, 09:07 de TDS
Oradea
@ANKA: sI IA ADUTI AMINTE..NUMA cate "tunuri" au tras si ei in Harghita si Covansna cu padurile, ca sa nu mai vb de alte smecherii tipice. Asa ca mai lasa-ne... . E exact aceasi viziune de doi lei la urma urmei!!!
Postat 27 Martie 2012, 09:04 de Oradea
Oradea
@ANKA: Gresesti total...romanii de etnie maghiara (caci de fapt asta sunt, si o spun cu tot respectul, ei nefiind unguri, ca altfel ar trai in Ungaria!!) s-au "molipsit" in mare lor parte de aceleasi balcanisme de doi lei, doar ca la ei intr-adevar nu e asa pregnanta treaba (fiind mai putini nici nu ies asa tare in fata). Daca nu ma crezi, uitat-te la tinerii romani de etnie maghiara, au aceleasi apucaturi ca si junii romani: aceleasi betii, aceleasi etnobotanice, aceasi mentalitate, acelasi stil superficial si pe alocuri obscen de a pune problema (si nu imi spune ca e normal pt varsta aceea ca te inseli). Asa ca nu tine faza ca UDMR e alternativa cu adevarat curata. ASA CEVA NU EXISTA IN Romania. BAGA LA CAP!!!!
Postat 27 Martie 2012, 08:56 de Oradea
Oradea
Defapt, acestea sunt intr-adevar singurele optiuni valabile pt orice om cat de cat realist si obiectiv. Ca doar nu ar fi PDL, PPD si alte artificii de doi lei. Dintre mai multe rele, trebuie sa il alegem pe cel mai mic...care vrand nevrand e Bolojan. SFAT: Ce votati la locale aia voati si la alegerile nationale..ca daca iar ajungem sa fim in CONTRATIMP cu Bucurestiul, NU E DELOC BINE!!
Postat 27 Martie 2012, 08:51 de Oradea
asta da VESTE minunata
este cea mai buna alegere, cu UDMR Oradea se va schimba radical cu ROMANII gen BOLOJAN si GHILE putei avea medalie de merit privind dezvoltarea coruptiei, vezi vizite consilier BOC fara care nu a avut NICIODATA experienta in privat conform CV dar :cumparati cartea " ca sa relaizati ce calaitate promoveaza romanul:NULITATI fara experienta , felicitari voi veni la vot.Romanii au promovat semianalfabeti chiar daca existau multi cu capacitate si experienta: spalarea banului public in turme de nonvalori.N u se compara ungurul ca calitate de viata cu taranul parvenit :)) si corupt :))
Postat 27 Martie 2012, 08:50 de ANKA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON