URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
03 Ianuarie 2014, 10:37

Anul şantierelor: Ce lucrări mari se fac în 2014 în Oradea

Anul şantierelor: Ce lucrări mari se fac în 2014 în Oradea ATENŢIE, LUCRĂRI! Anul viitor circulaţia în Oradea va fi dată peste cap. "În mod cert se va circula mai greu, dar trebuie să fim conştienţi că lucrări de o astfel de anvergură nu pot fi făcute fără deranj", spune viceprimarul Mircea Mălan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La anu' vom redescoperi mersul pe jos. Începând din primăvară, oraşul se va umple de şanţuri şi şantiere, iar traficul auto se va face bară la bară.

"În 2013 ne-am ocupat de latura birocratică a investiţiilor, am refăcut proiecte şi am pregătit licitaţii. Lucrările efective vor începe anul viitor", anunţă primarul Ilie Bolojan.

Se reface!

Mai ţineţi minte haosul provocat în centrul oraşului de reabilitarea străzii Primăriei? La anul va fi şi mai rău! "2014 va fi un an al şantierelor. Se va lucra în tot oraşul pentru că majoritatea proiectelor trebuie finalizate până în 2015", avertizează Bolojan.

Anul 2013 a fost unul pierdut din punct de vedere al lucrărilor finanţate din fonduri europene. Făcute pe genunchi, proiectele tuturor lucrărilor importante au trebuit refăcute. A fost revizuit proiectul centralei pe gaz, a cărei capacitate a fost majorată la 40 MWh pentru a produce şi energie electrică, a fost refăcută proiectarea aquapark-ului pentru a reduce costurile de întreţinere, a fost modificată proiectarea Pieţei Unirii pentru ca oraşul să nu se aleagă cu un centru sumbru ş.a.m.d. Cap la cap, investiţii de peste 100 milioane euro au fost amânate pe 2014!

Drumuri în lucru

Anul viitor, toate cartierele vor dudui a picamere. Iar cei care speră că ocolind pe şoseaua de centură vor circula mai lejer se înşală. Pe inelul ocolitor se vor construi 5 pasaje supraterane (din care unul este deja în lucru: cel peste linia ferată din zona Metro). Alte patru poduri vor traversa giraţiile din strada Nufărului şi Calea Aradului şi vor lega de oraş cartierul Grigorescu în dreptul străzilor Ciheiului şi Apateului. Estimate la 25 milioane euro, pasajele vor fi licitate în primăvară şi vor trebui finalizate în doi ani.

Dacă pe centură se va circula cu restricţii, în oraş se va rula la pas. Construcţii Bihor şi Energomontaj va începe în martie înlocuirea a nu mai puţin de 17,5 km din magistralele I şi III. Săpăturile vor brăzda jumătate din Oradea, pornind din Şoseaua Borşului. Lucrările de 13 milioane euro au fost blocate până luna trecută de contestaţiile perdanţilor licitaţiei. "Pentru a se recupera întârzierea, în lunile următoare se vor monta vanele pe conducte, astfel încât ulterior ansamblarea să meargă cât mai rapid", spune Mălan.

Se sparge Piaţa Unirii!

Cea mai mare provocare o constituie însă lucrările din buricul târgului, unde oricum se circulă greu. Municipalitatea va relua în februarie, la un an de la anularea primei licitaţii, procedura de selecţie a unui constructor care să reabiliteze Piaţa Unirii. Lucrările vor începe cât mai curând, pentru a putea fi terminate înainte de termenul limită stabilit pentru pentru sfârşitul anului. "Vom lucra pe tronsoane şi sub trafic", zice viceprimarul.

Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă cu reabilitarea Pasajului Vulturul Negru. Lucrarea a fost dată la refăcut în iunie, după ce Marconst a încercat să o predea cu mozaicul crăpat, peticit şi de nuanţe diferite. Şantierul va închide pentru 4 luni accesul pietonal şi toate localurile din pasaj. Constructorul şi-a găsit deja un mozaicar din străinătate şi aşteaptă încălzirea vremii, în speranţa că va evita penalităţile cu care e ameninţat de municipalitate.

Februarie "fierbinte"

Cea mai mare investiţie amânată rămâne însă construcţia noului CET pe gaz, estimată la 53 milioane euro, care trebuia finalizată în decembrie 2013. Decalată cu luni de zile pentru refacerea proiectării şi blocată în instanţă de ofertanţi care au cerut modificarea caietului de sarcini, construcţia noului CET pe gaz va începe în vară. "Contestaţiile au fost soluţionate, aşa că în februarie vom trece la deschiderea ofertelor", spune Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Tot atunci va fi anunţată licitaţia pentru construirea viitorului aquapark. Lucrarea în valoare de 15 milioane euro a fost amânată deja un an pentru refacerea proiectului care mustea de greşeli elementare: reţelele de apă treceau pe sub bazine, care în cazul unei avarii ar fi trebuit sparte, toaletele erau puse în capătul ştrandului, iar accesele şi garderobele erau mult subdimensionate.

Pod "lent" pentru drum rapid...

Finalizarea podului Dragoş Vodă este o altă lucrare amânată din 2013. Şantierul va fi redeschis în primăvară, Primăria trebuind să decidă până atunci dacă lucrează tot cu Construcţii Bihor, pentru a nu pierde garanţia, sau licitează lucrarea.

Municipalitatea nu s-a grăbit cu finalizarea podului fiindcă proiectul drumului rapid Ecaterina Teodoriu urmează să fie finalizat abia pe 15 ianuarie, după care se va trece la organizarea licitaţiei. Pentru a asigura accesul locuitorilor de pe dealuri atât spre Episcopia cât şi spre podul Dragoş Vodă, artera va avea două sensuri giratorii, în dreptul străzilor Adevărului şi Louis Pasteur. Lucrările vor dura un an, aşa că din 2015 aglomeraţia din "turbogiraţie" şi traficul pe Magheru ar trebui să se reducă. Asta dacă nu cumva lucrările se vor "reporta". Ca toate marile investiţii programate pentru 2013...


ŞANTIERUL ORADEA
Noi cu drag muncim!

Şi regiile oraşului anunţă noi investiţii. Compania de Apă pregăteşte modernizarea şi extinderea a nu mai puţin de 86 km din reţeaua de apă şi canalizare. Lucrările vor afecta inclusiv zona parcurilor Libertăţii şi Traian, fapt pentru care circulaţia în centru va fi dată peste peste cap.

Administraţia Domeniului Public va termina construcţia parcării supraetajate din spatele Palatului de Justiţie şi va începe construcţia centrului de afaceri de pe amplasamentul Pieţei Rogerius, iar AIO va demara săpăturile la parcarea subterană din Piaţa Independenţei, iar OTL va încerca să termine amenajarea autogării din Nufărul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
2014 - an cu controale din partea Curtii de Conturi !
Un nou control al Curtii de Conturi la Primaria Oradea cred ca il va mai tempera pe DISTRUGATORUL Bolojan, in elanul sau de " reconstructie "a orasului ,fara a mai avea adeziunea majoritatii oradenilor.Fara viziunea unui arhitect acceptat de oradeni ( Primaria Oradea inca nu are arhitect sef - Lipoveanu este un constructor securist ejectat de Insp.Teritoriala in Constr.Bihor ) Oradea este la cheremul unor IMPOSTORI,care nu stiu ce taxe si impozite sa mai inventeze pentru binele lor personal.Vor fi verificari la toate institutiile satelit ale primariei,institutii cu ajutorul carora se " sifoneaza " banii contribuabilului oradea in detrimentul calitatii lucrarilor prestate si neverificate
Postat 05 Ianuarie 2014, 20:02 de xyz-q
Don't Give Up
@Oradean: nu era nevoie sa-mi spui ca ma cunosti, stiu asta! deci sa o luam pe rand: vanitos, da!(dar in sensul de orgolios) rautacios, da(dar nu eu primul), barfitor, posibil(daca ceea ce "barfesc" stiu sigur ca e adevarat), razbunator, DA(fata de cei care mi-au facut rau), nepoliticos, EU ZIC CA NU! Poate iarasi, daca cineva a fost primul nepoliticos cu mine! Cu IMPACT-ul propriu-zis eu zic ca nu am pierdut in fapt! Sau daca am pierdut, N-AM PIERDUT PE MANA MEA! Asta ma deranjeaza cel mai tare! Am pierdut pe mana lui Filip, Bolos, pe mana unor judecatori cred eu corupti si ce ma doare cel mai tare, totul a fost desavarsit de BOLOJAN! Lupta mea va continua! Cu toate ca am probe solide, sunt 99% convins ca nici acestea nu vor conta dar din "rautate", spirit "razbunator", "vanitate" s.a. sau poate pentru ca iubesc DREPTATEA, NU RENUNT! PS Daca imi arati reclame scrise de mine(ca stii care sunt scrise de mine)in versuri, LE MANANC! Nu confunda PLUGUSOARE-le cu textele de reclama!
Postat 05 Ianuarie 2014, 13:29 de TDS
Primarul CHIX e consecvent !?!
După ce a dus Electrocentrale SA în zona ineficienţei şi apoi insolvenţei, a scos Oradea de pe harta Europei şi a defiinţat o serie de aşa zise investiţii izvorâte din puţul gândirii lui, vine acum în faţa mass mediei cu o nouă teorie, cea a reluării şi finalizării unor lucrări concepute de propriul său amatorism dar care au avut nişte deficienţe de concepţie şi redactare, pentru că trebuiau şlefuite fiind ale mandatelor anterioare. Dacă nu a reuşit în primul mandat decât să reinventeze lumea orădenilor după chipul şi asemănarea sa, în mod cert că în al doilea mandat o să-şi arate adevărata valoare. Va fi declarat oficial cel mai mare chix al oraşului Oradea, urbe cunoscută cândva cu numele de Mica Vienă iar de acum încolo ca Marele Birtin de Vadu Crişului !?!
Postat 05 Ianuarie 2014, 13:26 de Carp III
raspuns
@Bean: eu m-am referit strict la lucrurile bune facute in primul mandat! Restul, nu stiu ce sa zic?! O fi asa, n-o fi asa...
Postat 05 Ianuarie 2014, 13:18 de TDS
Re: TDS
Zici ca i-a luat mintile din iunie 2012 ??? Cand unul dintre forumisti a dezvaluit ca omul e bolnav si are dosar medical pe sindromul ADHD inca de cand era prefect, au sarit ceilalti in apararea primarului. Nu e vorba de iunie 2012 ci de septembrie 2004, cu mult timp inainte. Dupa lege, daca dosarul va apare oficial, toate actele semnate de catre Bolo ca prefect, ca secretar general de guvern si ca primar, trebuie anulate urmare lipsei de discernamant specifice celor suferinzi de ADHD.
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:26 de Bean
Promisiuni pentru mandatul 2016 sau cel din 2020?
A inceput campania electorala anticipata? Parca ne-a mai promis Ordine in Primarie si Curatenie in Oras si uite ca nu avem decat o mare mizerie, frig si ceata in exterior si interior deopotriva.
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:21 de Tree
Bolojan nici nu pute pe linga Filip
Eventual o sa puta mai incolo.
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:16 de Zero
Re: Bolojveneni ! Primarul nu este Oradean si acest lucru se vede !
Mai mult decat atat, nu este urban nici ca atitudine si nici ca adaptabilitate, fiind in mod evident un taran paranoic, las, fara viziune si fara bun simt !
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:13 de Oradean
Bine ca intelege tu tot
@Vasi: Cu parerea ne dam toti, nu doar eu; tu si alti Gica Contra ca tine, cu atat mai vartos cu cat nu aveti argumente cu care sa "combateti". Sigur nu pentru ca i-ai facut militieni te-au amendat comunitarii, asa ca raman la convingerea (nu parerea) ca ai gresit, incalcand niste reguli. Din pacate, la cata nesimtire si lipsa de civilizatie se manifesta in orasul asta, trebuie sa-ti dau dreptate ca aia sunt platiti cam degeaba, nefacandu-si cum trebuie datoria. @TDS: Dane, te cunosc mai bine decat poti crede si stiu ca nu esti facut din cea mai buna plamada: vanitos, rautacios, barfitor, nepoliticos, razbunator ... si-as mai putea insira multe alte "calitati". Accepta ca ai pierdut cu Impactul si nu improsca cu venin in stanga si-n dreapta degeaba. Limiteaza-te la poezioarele de doi bani din reclamele la ziar. O sa mori de inima rea si tot n-o sa poti schimba sistemul de (in)justitie din tara asta. De-ai putea, te-as ajuta si eu.
Postat 05 Ianuarie 2014, 12:11 de Oradean
unii nu "intelege"
@oradean: inainte de a-ti da cu parerea, ar fi bine sa cugeti un pic: din cele cateva lucruri enumerate si care ne dor, tu ai retinut doar faza cu hingherii si comunitarii care vaneaza amenzi. Cat despre "jmecheri" si cine cat si cum plateste impozite, inainte sa-ti dai cu parerea, ar fi bine sa te uiti tot la firmele de casa ale primariei, care inghit banul public adica banii munciti de oradeni ca mine si poate ca tine.. si atentie la termenul "militian", poti fi dat in judecata pentru calomnie, chiar daca tu te stii curat ca lacrima :)
Postat 05 Ianuarie 2014, 09:15 de vasi
@oradean
Buna intrebare :,,de ce sa ma amendeze militistul intracomunitar?" Cand el nu are acest drept ?! Cand el traieste pe banii nostri, ai celor pe care ii vaneaza zilnic ! Cum au ajuns toti neispravitii, toti lenesii, toate scursurile militisti comunitari ? 90% nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mana. Acest ali baba si cei 27 de hoti au dat niste hcl care incalca LEGI !!! Unde era/e celalalt tembel, perfectul ? Sau treaba lui e doar sa ,,IMPLEMENTEZE" exploatarea gazelor de sist si sa blocheze referendumul sanmartinenilor? D-le Ghilea, va rog sa-mi primiti scuzele ! D-voastra ati atacat in instanta mai multe ,,acte" emisee de bolovan si gasca lui de hoti, pompos numite ,,hcl" si nu stiu cum, dar TOATE au fost desfiintate de instante. Daca si perfectul actual si-ar face treaba, am duce-o mai bine, adica am scapa de puzderia de ilegalitati comise de cea mai penala ad-tie pe care a avut-o Oradea !
Postat 05 Ianuarie 2014, 06:37 de vasi
etc. etc.
@Oradean: s-au facut lucruri bune in primul mandat; din iunie 2012 parca cineva i-a luat mintile! mai ales in 2013 cand nici o atentionare, nici o minima decenta nu a mai avut IMPACT asupra propriei constiinte! PS1 stiu ca e vorba din batrani dar totusi " sa fii sanatos" contine vreun mesaj? PS2 nu stie nimeni daca DJ BOBO sfinteste luni la Oradea? DJ BOBO fiind conf. dr. economist inginer auditor diacon celib director in (prea)multe directiuni etc. etc.
Postat 05 Ianuarie 2014, 00:35 de TDS
@vasi
Pai mai "jmechere", de ce sa te amendeze militianul intracomunitar daca iti vezi de treaba si esti cinstit? Daca asa pui problema, pot face pariu ca in viata ta n-ai castigat un ban cinstit, impozitat, asa ca ai macar bunul simt si nu mai oracai pe aci despre "banii tai", ca sigur n-ai platit in viata ta un ban ca impozit. Pentru salariile astea poti sa-i multumesti lui fillip si gastii lui, pentru ca au tinut orasul blocat in perioada cand alte orase prosperau.
Postat 04 Ianuarie 2014, 23:29 de Oradean
niste parcari pe banii nostrii
HA HA HA.. "de cand e Bolojan primar s-au facut multe..": parcari cu taxa intre blocuri, hingheri si politisti comunitari care abia asteapta sa te amendeze, s-au mai peticit pe ici pe colo niste strazi, cativa pomi in parcuri, sosea de centura cu doua benzi, care se termina pe un pod cu o singura banda exact unde e mai aglomerat.. aaa.. era sa uit: nu mai stam la coada la buletine si pasapoarte. OK, astea s-au facut toate pe banii nostrii, ai oradenilor. Halal realizari.. Cu toate astea avem cele mai mici salarii din tara.. stiu, nu Bolojan ofera locuri de munca.. el doar imparte lucrari.
Postat 04 Ianuarie 2014, 21:44 de vasi
S-au facut
"De cand e Bolojan primar s-au facut multe lucruri bune si sper..." OK, s-au facut multe lucruri si toata lumea recunostea meritele lui Bolojan cand aceste lucruri se facea si eu "sper" in continuare si toti speram, dar zi ceva ce s-a facut in ultimul an: 2013, culmea de cand e USL-ul la putere. Muci.
Postat 04 Ianuarie 2014, 19:42 de Gica Contra
@@Dorin
Pentru cel cu Scuteste-ma. Cred ca esti bine intentionat in sinea ta, de aceea iti dau un raspuns. Gradina zoologica din Oradea, jumatate la suprafata ca ce din Cluj? NU cred. Cine a fost in cele doua cred ca il apuca rasul. "Gradina Zoo Oradea (7 ha) are cele mai multe specii de animale din tara dupa Bucuresti" hai lasa-ma, la Targu-Mures si Sibiu ai fost? ". Si Oradea e frumoasa, poate cea mai frumoasa", pentru mine da (am stat 20 ani in Timisora si m-am intors fara sa clipesc), dar sunt multe alte orase frumoase in Romania (ex Sibiu), sau in Europa.
Postat 04 Ianuarie 2014, 19:32 de Dorin
Hotii striga "hotul"!
Parca articolul este despre ce se face, nu despre ce NU se face! Stai si te miri de "criticile" de mai jos si te intrebi daca nu cumva orasul e populat doar de Gica contra de profesie si de chibiti cu mintea ratacita pe coclauri. De cand e Bolojan primar s-au facut multe lucruri bune si sper c-o sa se mai faca inca multe. Bravo Bolo si sa fii sanatos sa poti finaliza tot ce-ti propui. Si sa nu uiti de asfaltul pe strada Nojoridului!
Postat 04 Ianuarie 2014, 15:32 de Oradean
Alt primar vrem!
Oricare primar dupa 1990 care a intors orasul pe dos, cu santierele lui cu tot, a lasat loc altuia care a promis si mai multe lucrari, apoi altul cu si mai multe ... pana am ajuns de unde am plecat, adica ne facem casa de 24 de ani si nu am reusit nici sa-i punem tigla pana acum!
Postat 04 Ianuarie 2014, 11:27 de Boss
Pariul cu Oradea insemna gestionarea productiei energetice
Cu alte cuvinte Electrocentrale SA sau CET cum se zice de pe vremuri. Nici o investitie nu e mai importanta decat productia de energie si, rezidual, distributia de agent termic. Daca e vorba de un pariu, pentru realizarea celor mai mari investitii in Oradea, e clar ca acesta a fost pierdut prin gestionarea defectuoasa a sistemului energetic local, cel care mentine viata orasului alaturi de sistemul pentru apa si canalizare.
Postat 04 Ianuarie 2014, 11:17 de Burn
vai s-amar
Du-te bai bolovan pana nu nenorocesti de tot orasu asta...lasa-ne tarane.....o SA-L SAPI TOT CA SA PLATESTI NISTE LUCRARI PE CARE NU O SA LE FACI.....PARANDARATU.....ca nu se stie ce urmeaza
Postat 04 Ianuarie 2014, 10:05 de 2/15
@vlad
care regiune? deocamdata nu vorbim de regiuni, si sper sa nu facem niciodata parte din aceeasi regiune cu clujul. mai bine cu timisoara decat cu cluj
Postat 04 Ianuarie 2014, 10:03 de David
Scuteste-ma
In primul rand Gradina Botanica din Cluj e una slaba, o padure de 13 ha, cu cateva sere, daca vrei sa vezi gradina botanica adevarata du-te la Jibou (Sj) are 24 de ha, si este cu mult peste cea din Cluj, ca sa nu zic de Iasi (100 ha). Pretul e 5 lei, e doar pe jumatate mai ieftin, dar e suficient sa vezi un parc cu cateva sere si plante. Gradina Zoo Oradea (7 ha) are cele mai multe specii de animale din tara dupa Bucuresti! Cetatea e in renovare, ca sa o poti tu vedea anul viitor! Daca nu se facea iar avea-i de comentat. Cladirile de pe Corso sunt private, da vina si pe comunisti, ca nu au renovat cladirile, totusi se renoveaza si ele incet, iar Baile Felix, totusi atrag turisti, ca avem cu ce. Probabil am fi avut si noi mai multe investitii daca primarul nostru era premier. Si Oradea e frumoasa, poate cea mai frumoasa.
Postat 04 Ianuarie 2014, 09:47 de @Dorin
Gradina botanica...
Apropo de gradina botanica de care amintea cineva. Am fost la gradina botanica din Cluj, pretul biletului e 30% din cel de la Gradina Zoologica din Oradea. Cine a fost acolo stie ca toate gradinile si parcurile din Oradea nu vor fi vreodata, toate impreuna cat Gradina Botanica din Cluj. Gradina zoologica din Oradea a fost creata oebtru un post caldut pentru UDMR pentru unul dintre criminalii de la strandul Iosia. O porcarie, un fiasco, animalele nu se vad, se ascund, dorm, naiba stie, dar daca te duci, le vezi doar in poza, sunt undeva in spate sau nu se vad deloc. Cetatea e inchisa, muzeul inchis, ce sa viziteze turistii? Corso e imbracat in plase ca iti cade tencuiala in cap. Baile Felix unde te vaneaza hingherii de parcari, te invarti 5 minute sa faci rost de fise, ca daca nu esti din zona habar n-ai ca trebuie sa sa vii cu pumnul de fise si cand vii inapoi ai amenda lipita in geam.
Postat 04 Ianuarie 2014, 09:07 de Dorin
ioi si tulai
alo da nu mai inteleg nimic..nenea beni rus nimic nimic..cum pana mea, el nu beneficiaza de nici o lucrare????
Postat 04 Ianuarie 2014, 08:54 de ildiko
Somn usor...
Am abservat si noi ca anul trecut nu s-a facut nimic. Am crezut ca primarul doarme sau s-a mutat in alt oras. Acum aflam ca de vina este nu stiu cine care a facut "proiectele pe genunchi". Acesti imbecili mai lucreaza in Primarie? Incompetentii care nu au cerut garantia pentru podul de pe Dragos-Voda, mai lucreaza in primarie? Vina noastra a fost ca odata la patru ani votam cu ochii inchisi un primar care pana la urma se dovedeste hot si incompetent. Pe cine angajaza el in primarie (cine se aseamana se aduna) e responsabilitatea lui.
Postat 04 Ianuarie 2014, 07:50 de dorin
he, he, he
Vin doua campanii... europarlamentarele si mai ales cele prezidentiale ! Trebuie aruncate ceva oase prostimii. Ii zice prostime (si) pt. ca nu-si da seama ca-i mituita din banii ei. Baiu-i nu-i ca-s prosti, prosti au si altii. baiu-i ca-s tare multi !
Postat 04 Ianuarie 2014, 07:06 de DlGoe
turism? Unde "e" iluziile mele...
@john: inca mai crede cineva ca Oradea este un oras turistic? SA VEZI CE in Oradea? Ca turistii din Baile Felix mai dau o raita, nu zic nu! Dar acei turisti au venit in Felix, nu sa vada 3 cladiri din Piata Unirii+Ferdinand(Vulturul Negru, Episcopia Greco catolica si Teatrul). Biserica cu Luna nu are nimic spectaculos ca arhitectura, Biserica catolica din fata Primariei nu are nici macar mecanismul cu luna, iar la Palatul Vulturul Negru sa vada pe latura din str. Independentei 3 capiteluri mustar si unul portocaliu? Sau sa vada proprietatile lui Filip? Sau ideile nastrusnice ale lui Bolos cu privire la refacerea Pietei?(ha, ma intreb unde va BOBO-te(a)za anul asta! La Oradea, la Cluj sau la Huedin?)( Cred ca nu-l va parasi pe Sofro...zic...)
Postat 04 Ianuarie 2014, 02:06 de TDS
ha, ha, ha
ORADEA, ORAS CU 4 TRAMVAIE :)))) SE VREA .... MARE ....
Postat 03 Ianuarie 2014, 20:41 de ADINA
Spaga (comisionul ) pe proiecte este ASIGURATA
Dar cu viitorii expropriati de pa strazile :Adevarului,Louis Pasteur si Ecaterina Teodoroiu v-ati pus de acord ?Toata lumea este de acord cu sumele avansate de Primarie ? Ma tem ca porcul ( porcii is ) ii in " cucuruz " si tac(e).Daca pana acum nu ati avut probleme,va asigur ca de acum inainte veti avea..............cat despre termenele de executie........... din atatea proiecte (facute si refacute ), SPAGA ( comisionul ) este deja indestulatoare. Va asteptam,asadar.......
Postat 03 Ianuarie 2014, 19:42 de xyz-q
ORASUL INVESTITIILOR AMANATE
E dea dreptul hilar, cum aproape toate investitile municipalitatii oradene sunt doar povesti de adormit copii, Piata Unirii care mi se pare esentiala pentru turismul oradean, e doar motiv de cearta si manevre,Aqua Parkul la fel, podul Macio idem, gradina botanica de pe dealul ciuperca si cate si mai cate, Bolo are spor doar la vopsirea asfaltului si la montat parcometre ... vai si amar
Postat 03 Ianuarie 2014, 15:41 de john
Ar fi bine!
Foarte bine. Era si timpul sa se miste ceva prin oras. Dupa 20+ de ani in care a cam batut vantul, Oradea incepe in ultima vreme sa isi revina. Suntem al doilea oras ca importanta in regiune asa ca... privirea inainte! SPERAM pt 2014 AEROPORT + Parcuri industriale cu investitori OK. Doamne ajuta!
Postat 03 Ianuarie 2014, 15:17 de Vlad
Bravo!!!
Bravo.Din relatarile presei suna bine.Sper sa se poata face cat mai mult din ce s-a propus.Abia astept.
Postat 03 Ianuarie 2014, 15:08 de otto
superbolo
is tare curios cite din proiectele astea se vor si realiza....
Postat 03 Ianuarie 2014, 15:07 de hai sictir
Grafic de executie facut pe genunchi
Toate lucarile insirate in articol vor fi terminate pana in 2018, nici pe departe pana la finele lui 2015.
Postat 03 Ianuarie 2014, 15:00 de Talk
Normal era să le facă bine de la început ca să nu le refacă la cererea finanţatorilor scrupuloşi !?!
"În 2013 ne-am ocupat de latura birocratică a investiţiilor, am refăcut proiecte şi am pregătit licitaţii. Lucrările efective vor începe anul viitor", anunţă primarul Ilie Bolojan.
Postat 03 Ianuarie 2014, 14:57 de Carp III
santier
lucrari de proasta calitate ex. nici un capac de canal nu este la nivel cu asfaltul strazii,capacele de la canalizare sint schimbate pe capace care sint pt. trafic pietonal si nu pt. trafic greu de autovechicule si care crapa repede pericol de acidente, bugetarii spagarii trebuie sa primeasca spaga pt. receptia lucrarilor de proasta calitate
Postat 03 Ianuarie 2014, 14:48 de brow
Viva per pedes
Like!
Postat 03 Ianuarie 2014, 10:57 de Bono
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON