URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Decembrie 2012, 07:24

Vânzătorii de diplome: Fabrica clanului Maghiar

Vânzătorii de diplome: Fabrica clanului Maghiar DOI FRAŢI PĂTAŢI. Dacă tatăl lor, Teodor Maghiar, a scăpat de închisoare decedând astă-toamnă înainte să fie condamnat definitiv pentru falsificarea cifrei de şcolarizare a Universităţii, cei doi fii, Doru şi Adrian, vor da socoteală pentru fals intelectual într-un proces care va începe pe 31 ianuarie la Judecătoria Oradea. Dacă nu i-au convins de nevinovăţia lor pe procurorii bucureşteni, rămâne de văzut cât de inocenţi îi vor crede magistraţii orădeni
Vânzătorii de diplome: Fabrica clanului Maghiar MOŞTENIRE DE "FAMIGLIE". După ce în 2004 Doru Maghiar (dreapta) a primit funcţia de rector de la tatăl său, defunctul Teodor Maghiar (mijloc), iar în 2006 fratele său Adrian (stânga) a fost uns decan al Facultăţii de Medicină, cei doi îşi află acum şi partea nedorită a moştenirii: acuzaţii de fals intelectual pentru care riscă între 6 luni şi 5 ani de închisoare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru familia "ctitorului" Universităţii, Teodor Maghiar, 2012 a fost un an negru. Condamnat deja de instanţele inferioare, bătrânul Maghiar îşi aştepta astă-toamnă verdictul final în procesul intentat de DNA pentru falsificarea numărului de studenţi al instituţiei, prin care păgubise statul cu peste 900 miliarde de lei vechi. "Unchiul" a murit însă în septembrie, cu doar o zi înainte ca judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe o sentinţă definitivă.

Iată însă că şi după moartea sa, ilegalităţile făcute împreună cu cei doi fii, Teodor (Doru) Traian şi Adrian Maghiar, continuă să iasă la iveală. Dacă unii se mai îndoiau că Maghiarii au transformat Universitatea într-o veritabilă fabrică de diplome, rechizitoriul pe care procurorii Parchetului ÎCCJ l-au trimis Judecătoriei Oradea, unde va avea loc procesul celor doi, arată că vreme de 13 ani membrii clanului au vândut acte de studii de toate nivelurile. BIHOREANUL vă prezintă detaliile dosarului ce demonstrează că zeci de italieni "diplomaţi" la Oradea nu doar că n-au studiat aici, dar nici măcar n-au fost vreodată prin România. Doar au "cotizat"...

Răzbunarea lui Ifrim

08 Mircea Ifrim.jpgÎn urmă cu trei săptămâni, Parchetul celei mai înalte instanţe i-a trimis în judecată pe fraţii Doru şi Adrian Maghiar, acuzându-i că în calitate de rector, respectiv de decan la Facultatea de Medicină şi Farmacie, au falsificat 39 de diplome de studii, asta în timp ce bătrânul lor tată se ocupase de 76, singur ori împreună cu unul sau cu ambii fii. Era finalul cercetărilor în scandalul declanşat în 2006 de fostul decan al FMF Mircea Ifrim (foto) care, supărat că fusese pensionat pentru ca postul să-i revină lui Adrian Maghiar, începuse să dezvăluie cum împărţea diplome false clanul aflat la şefia Universităţii.

Ifrim a servit DNA acte conform cărora, sub semnăturile celor doi rectori, 26 de cetăţeni italieni au primit diplome de "studii aprofundate" în Osteopatie, Chiropraxie şi Naturopatie, specializări inexistente în Nomenclatorul Specialităţilor Medicale din România, nerecunoscute de Ministerul Sănătăţii, neavizate de Ministerul Educaţiei şi pentru care, evident, FMF Oradea nu avea cadre. Diplomele erau justificate printr-un aşa-zis parteneriat între Universitatea orădeană şi European Institute of Technology (EIT) din San Marino, instituţie privată nerecunoscută internaţional, la fel cum nici asocierea nu fusese avizată în România de Ministerul Educaţiei.

Anchetă în familie

În baza informaţiilor primite de la Ifrim, procurorii DNA au descins în 2007 la Universitate, pentru a investiga cum funcţiona fabrica de diplome. Aşa au ajuns Teodor şi Doru Maghiar cercetaţi pentru fals intelectual, ancheta fiind preluată în 2009 de Parchetul ÎCCJ.

Anul acesta, în noiembrie, la o lună după moartea bătrânului Teodor Maghiar, procurorii au anunţat trimiterea în judecată a ambilor săi fii, inclusiv a lui Adrian Maghiar, a cărui implicare în scandalul diplomelor nici nu era cunoscută până acum, la fel cum nici proporţia falsurilor nu era anticipată. Rechizitoriul arată cum cei trei stâlpi ai clanului Maghiar au semnat ilegal 90 de diplome false, în beneficiul unor cetăţeni italieni, dar şi al unei românce, şi nu doar la Medicină, cum se ştia până acum, ci la o mulţime de facultăţi şi pentru numeroase specializări şi titluri. Toate false şi pe bani grei...

La Universitate, procurorii nu au găsit niciun act care să demonstreze că titularii diplomelor au studiat la Oradea, ba mai mult, au putut dovedi, confruntând date oficiale - căci în acei ani erau înregistraţi la frontieră - că unii n-au trecut nici măcar o dată prin România. Mulţi şi-au obţinut diplomele prin intermediul fantomaticului EIT unde, potrivit declaraţiilor lor date procurorilor italieni, ar fi studiat şi unde şi-ar fi dat şi examenele finale, cu universitari orădeni. Magistraţii au descoperit, însă, că din aşa-numitele comisii de examinare au făcut parte doar Teodor Maghiar şi fiul său Doru, niciun alt universitar orădean nedeplasându-se vreodată la San Marino, astfel că se ridica întrebarea cum puteau cei doi - primul inginer, iar celălalt medic - să examineze pe cineva în Arhitectură, Informatică ori Electrotehnică?

"Ingegnere" şi "dottore"

Primele diplome false, semnate doar de membrii clanului Maghiar, nu şi de secretare sau decani de facultăţi, datează din 1994, când italianul Aldo Seti era licenţiat la Facultatea de Mecanică în Ingineria şi managementul sistemelor de producţie. În acel an, însă, facultatea organizase examene de diplomă doar pentru subingineri, deci nu şi examene de licenţă, şi doar la specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. Mai mult, Seti nu a figurat ca student în registrul matricol al Facultăţii, iar presupusa lui lucrare de licenţă nu există nicăieri în arhivele acesteia. Totuşi, italianul a primit şi o diplomă de doctor în Management, chit că Universitatea nu are nici măcar acum acest domeniu de doctorat, iar teza lui Seti e, fireşte, de negăsit.

Procurorii au mai depistat alte 49 de diplome de licenţă false, din care 20 în specializări medicale, unele chiar în Medicină generală. Printre cei care au primit asemenea patalamale se numără Giussepe Pignatelli, licenţiat în 1995, deşi FMF a organizat examene de licenţă pentru această specializare abia din 2000. Un alt italian, Sergio Cippolini, a primit diplomă de stomatolog în 1996, în baza unor examene date chipurile la EIT, unde ar fi plătit taxele de şcolarizare. În România, însă, italianul a fost o singură dată, în 1997.

Diplome de Stomatologie au mai fost eliberate în 2004 şi 2005, când Adrian Maghiar era prodecan la FMF, pentru 7 italieni care în faţa procurorilor din ţara lor au susţinut că au urmat cursuri la Oradea, făcând chiar şi practică în spitalele de aici. Dar, deşi au fost într-adevăr înscrişi la FMF, cei 7 n-au participat la cursuri, în perioada studenţiei aflându-se în România doar pentru perioade foarte scurte. Printre falşii licenţiaţi în Medicină se mai numără şi o româncă stabilită în Italia la începutul anilor '90, Mihaela Ivanov, care în '96 a primit o diplomă de medic fiziokinetoterapeut.

O banalitate

Procurorii au mai găsit 12 diplome de licenţă ilegale în Ştiinţe Economice, 8 în Ştiinţe Politice, 5 în Drept, 3 în Ştiinţe Socio-Umane şi câte una în Energetică şi Electrotehnică-Informatică. Stupefiant, unii titulari, luaţi la întrebări, au ajuns să declare că nu mai au diplomele, deoarece le-au... aruncat, ştiind că nu valorează nimic! Aşa a procedat Luigi Contato, licenţiat în Management în 1997, care a susţinut că a urmat cursurile la EIT "cu seriozitate şi sârguinţă", adăugând că "la final mi-am dat seama că a fost prea uşor să obţin această diplomă".

Reprezentativ pentru uşurinţa cu care se obţineau diplomele la Oradea e şi cazul lui Anselmo Semeraro, licenţiat în Politologie în 1995. După cum a declarat acesta, la acea vreme călătorea des în România, având aici afaceri, şi mai dădea pe la facultate când apuca. Asta chit că procurorii nu i-au găsit numele nicăieri, nici în registrul matricol, nici în cataloage. Culmea, după câţiva ani, italianul a primit şi o diplomă de doctor în "Ştiinţe industriale", pe care zice că ar fi căpătat-o "printr-o scurtă ceremonie informală" desfăşurată la Universitate.

Bani pentru "Professore"

Între 2001-2003, alţi 5 italieni au fost declaraţi absolvenţi de... Drept. Fausto Aquino, de pildă, şi-a echivalat studii juridice făcute în SUA (despre care procurorii nu au verificat dacă erau reale sau fictive), primind licenţa la Oradea contra unei sume pe care italianul nu şi-o mai aminteşte, dar o estimează "între 2.000 şi 4.000 euro". Actul de plată l-ar fi dat, spune el, unui român cunoscut la EIT ca "Professore", pe care nu l-a numit, dar despre care a spus că se bucura acolo de multă stimă.

Alte 3 diplome de licenţă în Psihologie au fost eliberate ilegal la sfârşitul anilor '90 pe numele unor persoane care nu figurează în arhivele Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, structură care avea să organizeze examene de licenţă pentru această specializare abia din 2003. Pe de altă parte, s-a descoperit că niciunul din italienii "diplomaţi" la Oradea n-a avut vreodată viză de studiu pentru România, deşi aceasta era obligatorie înainte de 2007, anul intrării în UE.

Pe lângă cele 50 de diplome de licenţă false, anchetatorii au mai găsit 11 certificate de studii postuniversitare de perfecţionare, eliberate între 1999-2002 în Osteopatie şi Naturopatie. Universitatea orădeană nu a organizat însă niciodată astfel de studii, iar dintre cei 11 titulari, doar unul fusese în România în acea perioadă, însă numai pentru câteva zile.

Turnaţi de secretară

Clanul Maghiar a împărţit fraudulos şi diplome de studii aprofundate: 22 în Ştiinţe Medicale, 3 în Arhitectură şi una în Electrotehnică şi Informatică, toate între 2000-2003. Audiaţi de procurori italieni, titularii au recunoscut că nu au fost niciodată la Oradea, fiind doar studenţi ai EIT, unde plăteau pentru diplomele primite de la "Sorbonica" între 2.500 şi 5.000 euro.

Culmea e că, pentru aceeaşi specializare, unii au plătit mai mult, alţii mai puţin, indiciu că banii erau "la negru" şi nu ajungeau în conturile Universităţii. Toţi titularii au susţinut că au dat examene finale în faţa unor comisii din care au făcut parte Teodor Maghiar şi fiul său, Doru, indiferent de specializări, ca şi cum cei doi ar fi fost "multilateral dezvoltaţi" sau ar fi cunoscut măcar limba italiană.

Ultimele diplome false au fost eliberate în ianuarie 2007 pe numele unui italian şi al unui german, unşi doctori în Osteopatie, evident fără ca în arhivele Universităţii să existe măcar o pagină din tezele lor de doctorat, aşa cum cere legea.

08 Cornel Antal_2.jpgDin totalul celor 90 de diplome, 82 au fost anulate în 2009, când Universitatea era condusă de Cornel Antal (foto). "Nu s-au găsit dovezi ale parcursului şcolar al titularilor", argumenta acesta la vremea respectivă, fără însă să iniţieze vreo anchetă internă pentru a depista cine şi cum a semnat diplomele.

Contactaţi de BIHOREANUL, fraţii Maghiar, ale căror declaraţii de învinuiţi nu sunt prezentate în rechizitoriu, se consideră nevinovaţi. "Am fost întotdeauna un om corect şi o să se lămurească întreaga situaţie", susţine Doru Maghiar, refuzând în schimb să dea orice detaliu.

Contracte dubioase

Pe lângă descifrarea modului de funcţionare a fabricii de diplome pe care a patronat-o clanul Maghiar, procurorii descriu şi mecanismul în care firmele "famigliei" storceau bani de la Universitate în mandatul de rector al lui Doru Maghiar, confirmând astfel numeroasele dezvăluiri făcute de-a lungul anilor de BIHOREANUL.

În 2004, de pildă, restaurantul familiei Maghiar, "Vogue", a încheiat un contract cu Universitatea pentru organizarea meselor de protocol, iar instituţia i-a plătit servicii de 644 milioane de lei vechi, fără bază legală, iar asta în condiţiile în care restaurantul era aprovizionat ilegal cu marfă cumpărată tot de Universitate, prin cantina studenţească!

De asemenea, firma de transport a fraţilor Maghiar, Otto Trading, a încasat 14.200 euro şi 124 milioane lei vechi de la Universitate, fără a exista vreun contract ori acte care să ateste efectuarea vreunui transport cu TIR-urile celor doi în beneficiul instituţiei.

În fine, procurorii au scos la iveală şi plăţi dubioase făcute de rectorii Maghiar altor firme "de casă". Anonimizat, adică cu nume ţinute la secret, rechizitoriul pus la dispoziţia BIHOREANULUI nu le identifică, dar e lesne de bănuit că e vorba de firma prodecanului de la Mediu Ioan Mintaş, CIAC, plătită cu peste 75.000 lei noi pentru lucrări fictive, precum şi de DecIT, compania fostului prorector Ioan Mang, care a furnizat Universităţii aparatură şi softuri de peste 700.000 lei noi fără nicio licitaţie.

Toate descoperirile despre aceste contracte vor rămâne, însă, fără efecte juridice, faptele fiind prescrise, aşa că doar completează tabloul ilegalităţilor clanului Maghiar în lunga sa domnie asupra Universităţii. O stăpânire care, iată, lasă instituţia cu o reputaţie de "Sorbonică", a cărei diplomă poate costa mii de euro, dar fără să valoreze nimic...


FĂRĂ DECANI
Diplome semnate în familie

Rechizitoriul Parchetului ÎCCJ nu pomeneşte nimic despre decanii celor 9 facultăţi în numele cărora au fost eliberate ilegal diplome, chiar dacă ele trebuiau semnate şi de aceştia. Abordaţi de BIHOREANUL, foştii decani spun însă că habar nu au avut de afacere.

"Dacă am fi avut aceşti studenţi străini în anii '90-2000, i-aş fi ţinut minte, că străinii erau cam rari atunci", spune Barbu Ştefănescu, fost decan la Socio-Umane. La fel, Gheorghe Olah afirmă că italienii cu diplome în economie n-au avut nicio legătură cu facultatea pe care a condus-o: "Niciunul nu apare în registre, deci diplomele au ocolit facultatea. Dacă totuşi au semnături la rubrica Decan, sigur nu e semnătura mea".

Pe de altă parte, fostul decan al FMF Mircea Ifrim susţine că diplomele erau semnate invariabil de Teodor Maghiar la rubrica "Rector", de Doru Maghiar la rubrica "Decan", iar la rubrica "Secretar-şef" de soţia acestuia, Niculina Maghiar, care era şefa Biroului Diplome. Totodată, Ifrim susţine că numărul diplomelor eliberate ilegal la Oradea trece de 300.

Citiţi pe această temă şi articolul "La penitenciar, dar cu banii-n buzunar: Fiscul recuperează abia 1% din prejudiciile produse de corupţii bihoreni"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Diplomat de Oradea pe 100 Euro
Bihoru pute de cum te apropii din orice directie, inlcusiv de la vama cu ungurii! Asa pute intreaga Romanie vazuta dinspre Europa! Desfiintati domle Universitatea din Oradea, e o adunatura de semidocti si * care se impauneaza cu titluri universitare. Distrug generatii de studenti ca sa isi umple ei buzunarele.
Postat 19 Februarie 2013, 23:47 de Bihorel Sorbonel
Daca diplomele nu mai sunt OK primim banii inapo?
Afacere cinstitta este cund primesti banii inapoi daca o parte nu se tine de intelegere. Nu diplome inseamna ca intelegerea a cazut. Deci banii se dau inapoi. Facem plingere la politie si pornim proces civil sa fie dati banii inapoi la noi.
Postat 04 Februarie 2013, 15:59 de Fratelo
Si facultatea de economie abia de a fost pomenita
Si inainte de 2000 era mare vinzare la faculatea de economie, imi aduc aminte ca se vorbea de 2000 - 3000 DM pentru o diploma de absovent. Atunci era un profesor D. care se ocupa de cei dornici de asemenea si asistena dumnealui cu numele Adriana. Mai tin minta cum se vorbea pe atunci de italieni, nemti si austrieci printre clientela obisnuita. Profesorul acela a murit prin 99 pe la sfirsitul trimestrului,ca alfel se puteau afla astazi mai multe detalii de la facultatea respectiva.
Postat 04 Februarie 2013, 14:16 de Jean
Stiti cine striga , primul HOTUL?...NU VA CHINUITI... DE IFRIM ATI AUZIT?
Sincer in caul acesta principalul VINOVAT este IFRIM si nicidecum \"clanul Maghiar\"; iar restul este doar un articol facut la comanda.Intrebarea mea este: LA COMANDA CUI?
Postat 24 Ianuarie 2013, 21:10 de Luca
Stiti cine striga , primul HOTUL?...NU VA CHINUITI... DE IFRIM ATI AUZIT?
Sincer in caul acesta principalul VINOVAT este IFRIM si nicidecum "clanul Maghiar"; iar restul este doar un articol facut la comanda.Intrebarea mea este: LA COMANDA CUI?
Postat 24 Ianuarie 2013, 21:06 de Luca
Despre ”doctorate” si ”doctori” inca nimic?
Că la ”SORBONICA” căcatu-i poleit se știa de mult. Nasol este că BĂGEȚII ni l-au servit pe post de prăjitură! Totul pe bani publici, adică ai fiecăruia dintre noi. Cred că ar fi nimerit să se facă lumină și în privința doctoratelor dubioase, care au permis unor neica-nimeni, unor nulități abjecte, plagiatori și sferto-docți să se împopoțoneze cu acest titlul. Vă propun să începeți ancheta din cantina Universității, că acolo s-au susținut și acordat cele mai multe doctorate. Păcat că un centru universitar cu peste 200 de ani de tradiție a încăput pe mâna unor gunoaie!
Postat 21 Decembrie 2012, 17:17 de Gogu Pedagogu
clanul maghiar
prostanacul decoste ,un hot la drumul mare din oradea a turnat colegiilasefi casa-i fie lui bine.Dupa ce aiesit la pensie vorbea cu toata lumea demonstrind ca estesociabil dar cind era activ era de o aroganta paralela cu prostia din capul lui.Acum are hotel restaurant pe str. ciheiului .MARE PORC --VINE CRACIUNUL--ce sa facem cu acest specimen?
Postat 21 Decembrie 2012, 11:37 de alexandru
Inexistent
Cat m-am bucurat cand o crapat batranu\' :) Hai sa-ti traiasca mata Maghiar. Bine mah.
Postat 20 Decembrie 2012, 23:29 de clanul ungur :)
Breaking News 2
Baronul Ponthausen a castrat-o pe luciana varga ! Adica i-a dat peste bot, adica i-a luat cascavalul !
Postat 20 Decembrie 2012, 19:12 de Oradean
Dottore
Oare dottore Costea, zis militzica Mirel, intelectualu poliției Bihor, actual penzionar, ar putea sa ne arate diploma susținută in limba....elvetiana?
Postat 20 Decembrie 2012, 19:06 de Diplomatzul
rezolvare
puneti frate camere video de supravegeat si o sa aveti atunci exacy situatia cu cine si cat mere la faculta. altfel vb discutii.
Postat 20 Decembrie 2012, 17:31 de jojo
nea ifrim nu trebuia sa se pensioneze ?
asta nu avea varsta pt pensionare sau tinea cu ghiarele si dintii de ciolan ? cati ani are ? pare batran. trecut bine de varsta de pensionare.
Postat 20 Decembrie 2012, 16:54 de Ioana
senil
iar mosul asta nesatul, nu se mai putea despartii de ciolan. pai la pensie, ce dreaq, pt ca destui nesimtiti ocupa locul unor tineri. nu-i mai satura Dumnezeu. epavele asteai s-ar vrea eterni, tineri, frumosi si super virili cand in fond e vsm de ei.
Postat 20 Decembrie 2012, 16:46 de dalia
maghiarii
cei doi fii maghiar ar trebui sa putrezesca in puscarie si sa le fie confiscata averea, macar pt zecile de milioane de euro pe care i au sifonat de la universitate si le au investit in spitalul Pelican si alte afacerile personale
Postat 20 Decembrie 2012, 13:19 de mafia
vinovatii
S-au gasit vinovatii !?! ( Familia Maghiar + Ifrim) Cum ramane cu restul ? Zeci de "profesori" si cadre au fost si sunt implicate in afacerea "Universitatea Oradea"; cu ei cum ramane ? Sunt persoane care au obtinut diploma de medic (MG) fara a da pe la universitate , urmata de certificat de specialist cotizand la seful de catedra , si acum predau la studenti . ( ex AB ). Viitorul suna bine ! ;)
Postat 20 Decembrie 2012, 11:03 de teddy
complici
pina acum nu i-a dat nimeni in gat pt ca filiera e mult prea mare; daca s-au descoperit cazurile diplomelor din strainatate, nu s-a specificat nimic de cele de la nivel national; complici sunt si ziaristii(pe vremea aia nu era unul sa aiba curaj sa deschida gura, daramite sa fie permis un asemenea articol in ziar), politicienii (din vremea respectiva, ia specificati cine trebuia sa controleze facultatea atunci...posibil ii vedeti si azi in politica sau functii de conducere) iar multi cu diplome cumparate de pe vremea aceea profeseaza azi binemersi ,unii in sistemul privat si altii pt stat;
Postat 20 Decembrie 2012, 10:38 de rc
terminati cu aceasta denigrare!
M-am saturat sa vad pe prima pagina a ziarelor "stiri" despre "clanul" Maghiar ! Se scrie de parca Oradea ar fi singurul centru universitar care a avut abateri. Nu am vazut, insa, sa se scrie cum dintr-o simpla facultate de subingineri, "clanul" a facut o UNIVERSITATE cu multiple specializari ! Nu am vazut sa se scrie despre cum, domnul RECTOR (da, pana acum, batranul Maghiar a fost singurul care poate fi numit rector), a dezvoltat orasul nostru. Prin tot ceea ce a facut, a asigurat locuri de munca (si nu putine), a infiintat specializari, carora le-a asigurat si spatiile necesare, multumita dansului multi oradeni nu au mai fost nevoiti sa urmeze cursuri universitare in alte orase. Ifrim? Nu l-a auzit nimeni sa "dezvaluie" nimic cat timp a ocupat o functie. Era orb pe atunci? Nu stia? A descoperit el brusc acele nereguli, dupa ce a fost schimbat si nu mai avea acces la date? Nimeni nu stia nimic, nimeni nu a facut nimic, doar "clanul" ! Ridicol!!! Sa te apuci acum sa-i hartuiesti si sa-i tarasti prin noroi pe fiii dlui.rector, pe care pana nu demult inca ii pupai, mi se pare penibil !!!
Postat 20 Decembrie 2012, 09:19 de teddy negru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON