URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Noiembrie 2011, 10:28

Viitorii şoferi, avertizaţi de pe băncile şcolii de pericolele neatenţiei şi consumului de alcool la volan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Victimelor Accidentelor Rutiere, cu sediul în Bucureşti, a lansat o campanie naţională de prevenire a accidentelor rutiere, desfăşurată în şcoli. În judeţul Bihor, conferinţa de lansare a avut loc vineri la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, în prezenţa a peste 100 de elevi, din 10 licee orădene.

Bogdan Petre, preşedintele AsVAR, ofiţerul de poliţie rutieră Claudiu Ciupea şi comisarul de poliţie Ioana Indrieş le-au vorbit celor prezenţi despre importanţa atenţiei la volan. "Campania se adresează atât copiilor de vârste mici, cât şi mai ales liceenilor de clasele a IX-a şi a XII-a, care în curând vor deveni şoferi", a explicat preşedintele AsVAR.

În timpul conferinţei, elevii au urmărit o serie de spoturi preventive ale Poliţiei Rutiere, care ilustrau tragediile care pot surveni în urma neatenţiei pietonilor, şofatului în stare de ebrietate, neatenţiei, dar şi neacordării de prioritate.

"Voi vorbi mai mult despre efectele accidentelor, decât despre cauză. Trauma în urma acestora se răsfrânge şi asupra persoanelor dragi ale victimei, părinţi, copii, fraţi. Acum nu ştiţi ce înseamnă sentimentul patern sau matern, dar este o tragedie când copilul a plecat de acasă, liniştindu-şi părinţii că va fi în siguranţă şi apoi primesc acel telefon...", le-a spus Bogdan Petre copiilor.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţiei au insistat în schimb pe importanţa prevenirii accidentelor, subliniind că tinerii nu ar trebui să se urce în maşină cu un şofer care a consumat alcool, să nu traverseze prin locuri nepermise, iar după ce vor deveni şoferi să fie mereu atenţi în trafic.

La conferinţă au mai participat şi subprefectul Adelina Coste, Florina Făgădar, inspector şcolar, dar şi Cristian Şfefan Vasile, membru onorific al AsVAR.

În judeţul Bihor, campania va continua, din ianuarie 2012, în licee, unde la anumite ore de dirigenţie ale claselor terminale, vor fi invitaţi să le vorbească elevilor psihologi, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei Victimelor Accidentelor Rutiere.

La nivel judeţean, campania e organizată de AsVAR în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Prefectura Bihor şi Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
scoala de soferi
super
Postat 06 Decembrie 2011, 16:01 de olimpia
avem foarte multi paraziti sociali care trebuie hraniti=birocratie!
da judecatoarea beata la volan cati banii a luat de la STAT?
Postat 19 Noiembrie 2011, 11:15 de da are fraieri
mai abuzeaza si de inocenta celor care nu conduc
cel mai mare pericol il prezinta GROPILE lasate intentionat:))) nu soferi sunt adevaratii VINOVATI ci cei care baga banii in buzunar cu acordul politiei RUTIERE :))) care isis iau salarul in functie de abuzurile care le fac in trafic, asta trebuie spus ELEVILOR, se duc sa le explice de parca ei nu stiu prin ce trec parintii lor, nu stiu de ce nu au haine si ce le trebuie ca le manaca RAR taxe si taxe rovigneta, drum vai si amar!
Postat 19 Noiembrie 2011, 11:05 de vai si amar
dar de abuzurile facute
de angajatii lui RAR nu i au INFORMAT, romanul trebuie sa cunoasca ce abuzuri pot intalni in cursul VIETII, tergiversarea, luarea permisului fara nici o baza legala, astea trebuie facut cunoscut PUBLICCC.ABURELI, VRAJELI oricine are dreptul sa se urce beat la volan, HOTUL neprins negustor cinstit ramane, oricine poate depasi viteza fara radar nu este dovada de depasire , de ce se dau puncte si amenzi ??? ca sa faci , logicc.
Postat 19 Noiembrie 2011, 11:00 de ha, ha, ha, ha
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON