URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2013, 08:07

Universitatea îşi reorganizează editura: angajează specialişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţată încă din 1995, Editura Universităţii din Oradea este de câţiva ani buni în declin, pentru că prea puţine cărţi mai apar cu egida ei. Motivul principal: lipsa unor specialişti care să facă o muncă de calitate la un preţ rezonabil. În prezent, la editură lucrează opt persoane, dar niciun specialist adevărat în domenii precum corectura ori redactarea textelor.

Drept urmare, conducerea Universităţii din Oradea a decis să reorganizeze editura şi să înlocuiască angajaţii care nu au competenţe în domenii editoriale cu specialişti aleşi din rândul cadrelor didactice universitare.

"Trebuie să găsim oameni de calitate de nivelul lectorilor, conferenţiarilor, care să lucreze ca şi corectori, redactori, traducători şi alte activităţi specifice unei edituri", a explicat pentru BIHOREANUL Sorin Şipoş, prorectorul responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale. Cel mai probabil, aceştia vor lucra în regim de 4 ore şi vor fi plătiţi ca atare.

Totodată, editura va lucra în strictă legătură cu tipografia Universităţii, astfel încât orice universitar orădean să-şi poată scoate cărţile aici, nu la alte edituri din ţară, cum fac majoritatea în prezent. "Recunosc că şi eu mi-am tipărit cărţile la editura din Cluj. Dar trebuie ca orice coleg să poată veni la Editura Universităţii din Oradea cu manuscrisul, să i se facă corectura, chiar şi traducerea dacă e nevoie. Să-şi poată publica cărţile aici, având parte de calitate şi de un preţ bun", a precizat Şipoş.

Prima măsură de reorganizare va fi numirea unui şef din rândul universitarilor orădeni. Şipoş a precizat că a făcut deja o selecţie a cadrelor didactice dispuse şi capabile să fie numite în fruntea editurii, urmând ca rectorul să decidă în final cine va fi persoana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Precizare
Cand am vorbit despre cartile editate la Cluj, aveam in vedere Editura Centrului de Studii Transilvane.
Postat 29 Martie 2013, 07:50 de Domitian
Asta-i buna
E bine ca Universitatea din Oradea isi reorganizeaza editura, insa mie mi-a placut comparatia cu Clujul. Care editura din Cluj? Presa universitara clujeana? Pai, daca Presa universitara clujeana are specialisti, eu sunt klingonian. Mult succes Editurii Universitatii din Oradea! Asteptam si o pagina de internet pe masura.
Postat 28 Martie 2013, 12:39 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON