URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
07 Februarie 2012, 11:25

Universitatea, înainte de alegerea noului rector: Ionescu crede că se vor fura voturi

Toate cadrele didactice şi cercetătorii titulari, precum şi reprezentanţii studenţilor orădeni, în total 1.143 de persoane din Universitatea Oradea, sunt chemate miercuri să-şi aleagă noul rector. De asemenea, universitarii îşi vor vota şi noul Senat, la aceste alegeri neavând drept de vot studenţii.

Antal: Manifestaţi-vă puterea!

După cum se ştie, pentru funcţia de rector şi-au depus candidatura două persoane: actualul deţinător Cornel Antal şi liderul sindical Gheorghe Ionescu, care poartă un război de ani de zile. În timp ce Ionescu l-a reclamat pe Antal la Ministerul Educaţiei şi la Poliţie că şi-a plagiat teza de doctorat, acesta a sesizat procurorii că Universitatea nu a primit banii aferenţi unor contracte de cercetare încheiate de Ionescu.

"Acum e momentul ca fiecare să-şi decidă viitorul şi să aleagă soluţia pe care o crede cea mai bună pentru Universitate şi pentru el personal", a declarat Antal, marţi, pentru BIHOREANUL. Actualul rector a subliniat că e important ca universitarii să vină la vot, deoarece "acum îşi pot manifesta puterea".

Ionescu e convins că va fi furat

La rându-i, un mesaj similar pentru electoratul Universităţii are şi celălalt candidat, Gheorghe Ionescu. "Să vină la vot, indiferent cu cine votează. Indiferent cine va ieşi rector, trebuie să aibă legitimitatea votului cadrelor didactice şi a studenţilor", a spus Ionescu. "Fiecare să voteze cum consideră. Dacă a fost mulţumit în toţi aceşti ani şi vrea în continuare tot asta, aşa să voteze. Dacă vrea o Universitate cu alte perspective, cu alte şanse pentru viitor, atunci aşa să voteze", a adăugat el.

Contracandidatul lui Antal crede însă că votul nu va exprima în totalitate dorinţa electoratului, sugerând că rezultatul va fi deturnat în favoarea actulului rector. "Eu nu cred că în România există vreo votare unde nu se fură. Mai ales când eu îmi organizez alegerea mea...", a spus Ionescu. În opinia sa, corect pentru ambii candidaţi ar fi fost ca prima oară să aibă loc alegerile pentru Senat, iar senatorii să-şi voteze preşedintele, iar acesta - odată ales - să suspende rectorul şi să organizeze alegerile cu imparţialitate.

Atenţie la buletine

Alegerile vor avea loc miercuri, între orele 8 şi 18, la sala de jocuri sportive a Universităţii, pe malul Peţei, spre Piaţa Obor, la urne fiind aşteptate 1.143 de persoane. Ca urmare, cvorumul necesar pentru validarea alegerilor pentru rector este de 572 de persoane.

Pentru alegerea Senatului, vor avea drept de vot au doar cadrele didactice şi cercetătorii, întrucât studenţii şi-au votat deja reprezentanţii în Senat, cvorumul necesar pentru aceasta fiind ca 536 de persoane să se prezinte la urne. În caz contrar, alegerile vor fi reluate pe 11 februarie, în acelaşi interval orar şi în acelaşi loc.

Fiecare elector va primi două buletine de vot: unul pentru alegerea rectorului şi altul pentru alegerea Senatului. Pentru această structură de conducere unde, în premieră, nu mai pot accede universitarii cu funcţii executive, şi-au depus candidatura 90 de persoane, pentru un total de 57 de locuri. Pentru ca buletinul de vot să fie valid, fiecare elector trebuie să voteze la fiecare facultate în parte atâţia candidaţi câte locuri are facultatea în Senat. De pildă, dacă Facultatea de Arte are patru locuri în Senat şi sunt cinci candidaţi, trebuie votaţi patru dintre aceştia, în caz contrar buletinul de vot urmând să fie anulat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
furt?
Hotzul striga "Hotzii" ! Daca iese el (valabil pt oricare): "Am castigat in ciuda furturilor/opozitiei ...". Daca iese celalalt: "S-a furat! Reclam totul la Rer, Primarie, minister, Cedo si ...la sefu' ". Atunci sa vezi reclamatii, plangeri si contestatii... Tipic unor oameni care nu stiu sa piarda! Din fericire astia nici nu castiga, dar fac mult rau celor pe care vor sa ii conduca ... Mi-ar place sa aud si in Romania in orice competitie (inclusiv cele electorale) si sa fie spus sincer si constructiv: "Ai invins continua! Ai pierdut continua !" Din pacate ai nostri continua cu balacareli, reclamatii, plangeri si contestatii ...
Postat 08 Februarie 2012, 08:52 de dinte
efemera erectie
Dupa cum era previzibil, ionesculatu catindat se va blegi la loc imediat dupa....votare. Asta e viata, cu varsta erectiile sunt mai rare dar rapide.
Postat 07 Februarie 2012, 18:57 de polutia academica
sigur?
SIGUR???? <Pentru ca buletinul de vot să fie valid, fiecare elector trebuie să voteze la fiecare facultate în parte atâţia candidaţi câte locuri are facultatea în Senat. De pildă, dacă Facultatea de Arte are patru locuri în Senat şi sunt cinci candidaţi, trebuie votaţi patru dintre aceştia, în caz contrar buletinul de vot urmând să fie anulat.> DIN CATE STIU BULETINUL D EVOT SE ANULEAZA NUMAI DACA SUNT MAI MULTE STAMPILE. DACA AI 4 LOCURI DAR TU PUI O SINGURA STAMPILA, VOTUL ESTE OK.
Postat 07 Februarie 2012, 12:36 de sorbonel
OK
OK, orice greseala poate fi corectata!
Postat 07 Februarie 2012, 11:58 de dante
mea culpa
Greseala mea, e vorba de sala de jocuri sportive de pe malul Petei. Multumesc de atentionare. Adriana Tic
Postat 07 Februarie 2012, 11:50 de @dante
?
care naiba e sala de jocuri sportive a universitatii de pe malul Crisului Repede?
Postat 07 Februarie 2012, 11:38 de dante
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON