URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Octombrie 2012, 09:36

Universitatea caută "gazdă" pentru cantina studenţească

Universitatea din Oradea scoate la licitaţie închirierea cantinei din campusul universitar, rămasă liberă din vară, când firma Costdul Students Place, care administra localul, a fost evacuată pentru neplata chiriei.

Potrivit caietului de sarcini, publicat de Universitate pe site-ul propriu, următorul chiriaş al cantinei va trebui să plătească o chirie lunară de minim 3.000 de euro. De asemenea, va trebui să îndeplinească nişte condiţii stricte privind hrana studenţilor şi a angajaţilor Universităţii.

De pildă, masa de mic-dejun nu va putea costa mai mult de 4 lei şi va trebui să conţină minim 200 de grame de mâncare, pâine şi o cană de ceai sau de lapte. Masa de prânz va trebui să fie compusă din felul 1 (350-400 de grame), felul 2 (100-150 grame), garnitură (200-300 grame), salată şi pâine şi nu va putea costa mai mult de 8 lei. Preţul mesei de cină va trebui să fie pentru studenţi sau angajaţi ai Universităţii de maxim 6 lei.

Totodată, în fiecare zi din săptămână meniul zilei servit trebuie să fie diferit, iar pe lângă mâncarea de la meniul zilei mai trebuie asigurate minim trei feluri de supe sau ciorbe, trei feluri 2 şi trei salate.

Nici nunţile ori mesele de pomană nu-şi vor mai găsi locul în cantina studenţească. Singura modalitate prin care chiriaşul cantinei va putea organiza mese festive va fi dacă investeşte în mansardarea clădirii şi le ţine acolo. Săptămânal, însă, chiriaşul cantinei va organiza, împreună cu studenţii, minim o seară dedicată exclusiv acestora, fie că e vorba de discotecă ori seară de film. Accesul studenţilor la aceste petreceri va fi gratuit, însă "străinii" vor plăti o taxă stabilită de chiriaşul cantinei.

Afaceriştii pot să-şi depună ofertele pentru licitaţie până cel târziu la data de 15 octombrie, urmând ca pe 16 octombrie, la ora 12, în sala de Consiliu a Universităţii să aibă loc deschiderea ofertelor. Contractul cu câştigătorul se va încheia pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii.

Firma Costdul Students Place, patronată de afaceristul Ştefan Dulău, avea în administrare cantina Universităţii din anul 2006, contra sumei de 3.210 euro pe lună. Din 2010, însă, Dulău nu şi-a mai plătit nici chiria, nici utilităţile, drept urmare conducerea Universităţii l-a acţionat în instanţă. Câştigând procesul, Universitatea l-a somat pe Dulău să evacueze cantina, care a părăsit localul în luna august a acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
conditii
sigur conditiile le-a pus afaceristul Barney, ca doar se pricepe ca si el a condus un strand in Felix. Stie cum se fac portiile, se vinde berea si iese profitul de se cumpara intrarea in Sorbonica. Dupa aia ascensiunea e asigurata.
Postat 05 Octombrie 2012, 22:59 de DIDI
supliment
@o studenta: da, dar pe langa "cantina" mai era ba o nunta, ba o pomana! si de Sarbatori, si in vacanta!
Postat 05 Octombrie 2012, 17:51 de TDS
aspecte la care nu se gandeste lumea, doar critica
pe langa cei 3210 euro lunar, adauga si cheltuielile de intretinere, cotate la preturi maximale pe oras, de catre Universitate. Lejer se ajunge la 5000 euro pe luna, tinand cont ca 3 luni pe an e vacanta, profit 0, sa nu mai socotim perioadele sarbatorilor cand batea vantul pe acolo. Astea nu le zice nimeni, doar crititca. De unde sa mai faca omu profit cu asemenea cerinte. Sincer, nu stiu ce investitori se vor lega la cap la licitatia din 15 octombrie. Bine ar fi sa avem si noi o cantina cum au alte centre universitare cu preturi mici si accesibile. Bine ar fi sa avem si noi un campus in adevaratul sens al cuvantului, unde nu se inchid portile la ora 11, de parca am fi la inchisoare. Rusine administratiei, care ne obliga la varsta de peste 20 de ani, sa sarim garduri, daca am intarziat catusi de putin dupa ora 11. Sa nu mai pomenim de conditiile din camin, pe care nu cred ca are rost sa le insir aici, ca se sperie lumea!
Postat 05 Octombrie 2012, 16:00 de o studenta
Si plicul? CAT DE GROS?
Da plicul pt. conducere?, obligatii in whisky pt. Bucuresti? in mese pt cine trebuie? Si cine castiga? Doamna de pe Armatei Romane? A la CHEF? iS CURIOS CE VA CONTINE PLICU? dA FRUCTE NU DAU LA MASA, Nu de alta dar poate fi obligat cel ce va prelua cantina sa le cumpere de la tir-urile care ies noaptea din Statiunea POMICOLA.
Postat 04 Octombrie 2012, 14:33 de CANGURUL SCHIOP
am fost pomanagiu pentru ca sunt lacom
Din Caietul de Sarcini lipsesc paginile in care se prevede cum "sare la cap" chiriasul Cantinei Universitatii si cum primeste pe usa din spate banii inapoi de la "Protectorul din Conducere". Ca sa fie bine pentru toti si sa iasa si de o pomana electorala continua.
Postat 04 Octombrie 2012, 11:07 de Cornel Unchiul Mic
pomana si cantina
dulău a părăsit cantina în august pentru a reveni în septembrie cu scopul de a rezolva pomana unchiului! Concluzia: totul a fost la negru(inclusiv muncă la negru) sub ochii vigilenți ai organelor prezente la înmormântare! dacă toate astea se petreceau în cazul unui om obișnuit se aplicau amenzi de tot felul! așa...
Postat 04 Octombrie 2012, 10:17 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON