URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2011, 16:35

Universitatea Agora şi Universitatea Oradea, "legate" prin voluntariat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amfiteatrul Albastru al Universităţii Agora din Oradea a găzduit, vineri, festivitatea de încheiere a cursurilor Şcolii Academice de Sociologie pe tema "Valenţele voluntariatului", organizate de Institutul de Sociologie al Academiei Române, împreună cu Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii Oradea şi Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere din cadrul Universităţii Agora din Oradea.

"Şcoala Academică de Sociologie s-a bucurat de participarea celor doi rectori ai universităţilor organizatoare: dl. prof. univ. dr. ing. Cornel Antal şi dl. prof. univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, si a dl. prof. Univ. dr. Emilian Dobrescu, secretar ştiinţific al secţiei de ştiinţe economice, juridice şi sociologie a Academiei Române", se arată într-un comunicat transmis de Universitatea Agora.

Potrivit acestuia, ediţia a V-a a Şcolii Academice de Sociologie a reunit cadre didactice universitare din ţară cu preocupări şi în domeniul voluntariatului care au ţinut prelegeri cursanţilor interesaţi să afle mai multe despre modurile în care se pot implica în acţiunile de voluntariat, despre cum pot iniţia şi dezvolta proiecte de voluntariat în comunitate şi cum pot contribui la educarea şi schimbarea mentalităţii semenilor lor.

"În programul şcolii au fost prezentate şi proiecte concrete de voluntariat care au permis o analiză şi o evaluare a etapelor acestora, încheiate cu succes, chiar dacă au întâmpinat probleme pe perioada de implementare. Totodată, s-a subliniat importanţa actului de donaţie, baza unor acţiuni de voluntariat", se mai arată în informare.

Au conferenţiat personalităţi ştiinţifice dar şi practicieni renumiţi sau reprezentanţi ai administraţiei de stat, între care prof. univ. dr. Floare Chipea, decana Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane, prof. univ. dr. Adriana Manolescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora, Dacian Palladi, consultat în afaceri, sau general de brigadă dr. Ioan Baş, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

"În închiderea cursurilor şcolii, au fost înmânate diplome cursanţilor şi adresate felicitări lectorilor şi organizatorilor pentru reuşita ediţiei a V-a a Şcolii Academice de Sociologie", mai arată comunicatul. De asemenea, a fost lansată ediţia 2012 a Şcolii Academice de Sociologie, pe tema comunicării între generaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
s-cascat
Produc s-ca-s-cat mestecat de sec u...
Postat 13 Septembrie 2011, 22:23 de militzoiul
ce sunt astea!
ce produc pentru societate, stie cineva sa raspunda :)) ?
Postat 12 Septembrie 2011, 15:27 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON