URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2012, 14:41

Una caldă, alta rece: Senatul nu-l mai păstrează ca profesor pe Vasile Bara, dar nici nu-l mai anchetează pentru fraudă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lovitură grea pentru fostul decan al Facultăţii de Protecţia Mediului, Vasile Bara, care recent a împlinit vârsta de pensionare. Legea educaţiei îi interzice să mai ocupe funcţii de conducere după ce a ajuns la pensie, astfel că de la începutul lunii martie a şi fost "debarcat" de la conducerea facultăţii.

Aceeaşi lege îi permite, însă, să rămână profesor asociat al facultăţii, cu condiţia ca Senatul Universităţii să-i dea, anual, acest drept. Bara a depus o astfel de cerere către Senat, numai că senatorii au respins-o.

"Cererea dânsului nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată", a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă Aurel Căuş, cancelarul general al Senatului. Deşi nu a putut preciza la câte voturi şi-a pierdut Bara dreptul de a mai preda, Căuş a spus că mulţi dintre senatori au preferat să se abţină de la vot.

În acelaşi timp, aceiaşi senatori le-au dat dreptul de a preda în continuare altor profesori universitari ajunşi la pensie: Mihai Herman şi Vasile Secară (ambii de la Facultatea de Protecţia Mediului) şi Ioan Sabău (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane).

Totodată, senatorii au aprobat o solicitare venită din partea comisiei care-l ancheta pe acelaşi Vasile Bara din octombrie anul trecut, pentru că ar fi semnat ilegal arendarea unor terenuri ale facultăţii şi, în plus, n-a dat Universităţii aceşti bani. "Comisia a înaintat o cerere de dizolvare, pentru că nu mai are obiectul cercetării. Domnul Bara nu mai are contract cu Universitatea, deci nu mai poate fi anchetat de această comisie", a precizat Căuş.

Comisia, de altfel, nici n-a putut să-l cerceteze vreodată pe Bara pentru că acesta, de când a aflat că a intrat în vizorul ei, a intrat în concediu medical, iar regulamentul prevede că nu poate fi anchetat fără să fie audiat.

"Orice altă activitate de cercetare asupra domnului Bara o va face alte organe, abilitate", a mai spus Căuş, făcând referire la ancheta penală demarată după ce conducerea Universităţii a sesizat problema Poliţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica penru omu
Cine putea sa se puna cu nebunul? Ca tuna si fulgera de se imprastiau toti ca potarnichile.
Postat 29 Martie 2012, 13:41 de cadru didactic
replica pentru 'cadru didactic'
Și, culmea, când făcea Bara mizeriile respective, nu avea nimeni gură să le spună. Complicitatea e la fel de gravă ca și actul în sine. Aproape 1000 de oameni de la Facultatea de Protecția Mediului știau ce mizerii face Bara și nimeni nu a zis ceva / nu a făcut ceva în toți acești ani. Păcat că va sfârși ca Al Capone, încurcat de o ”amarâtă” de chitanță (în acest caz, contract). Iar restul mizeriilor vor deveni legendă
Postat 29 Martie 2012, 11:56 de omu
Infractorul
Bara lua un articol de pe internet, il dadea sa-l traduca din engleza in romana la una din fetele de la engleza, apoi traducerea o dadea la alta fata s-o traduca din romana in engleza. Pe ceea ce rezulta isi punea numele si il trimitea la conferinte internationale in strainatate. Asa a reusit el sa adune lucrari in strainatate (4 ISI). Caci singura limba straina pe care o stie e limba rusa.
Postat 29 Martie 2012, 08:43 de cadru didactic
Infractorul
Sunt unul din majoritatea zdrobitoare a senatorilor care au votat ca Bara sa stea departe de universitate, deoarece i-a facut destul rau. Bara este un infractor de drept comun, cercetat penal de organele de ancheta ale politiei, plagiator de articole, de teze de doctorat, de proiecte de cercetare, de carti, de grade didactice, de titluri stiintifice. Asta trebuie maturat si scos cu farasul din curtea universitatii.
Postat 28 Martie 2012, 20:02 de lector
motiv
hai sa-ti spun de ce senatorii de 2 bani au votat impotriva (ma rog, mai multi s-au abtinut, dar unii au votat impotriva) lui Bara. daca stimatul domn profesor a avut nevoie de 3 luni de concediu medical, nu-i mai bine sa avem grija de sanatatea lui? sa nu cumva sa pateasca ceva in timpul orelor si sa-l avem pe constiinta
Postat 28 Martie 2012, 17:58 de xxx
în sfârșit. era și timpul
ia să mai stea dumnealui acasă, pe balansoarul din spatele casei cu 2 etaje din Ioșia sau pe marginea lacului, lângă casa pe care i-a ”făcut-o” fiicei, sau... În fine, era și timpul să se retragă sau să îl retragă :) Omul bătrân și bolnav (în concediu medical de vreo 5 luni). Sunt curios dacă studenții îi vor simți lipsa. Poate ei nu, dar buzunarele lor, cu siguranță, vor respira ușurate :)
Postat 28 Martie 2012, 17:16 de omu
sorboneala
Indiferent cat de bou ar fi Bara senatorii astia de 2 bani nu erau in masura sa-l evalueze. In baza caror criterii au votat impotriva sau si mai curv-este s-au abtinut? Daca facultatea lui i-a dat acordul aceasta stie cel mai bine daca are sau nu nevoie de el. In ce baza fac senatorii astfel de discriminari?
Postat 28 Martie 2012, 16:35 de senatorul melcilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON