URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2010, 16:47

ARACIS are încredere în Medicina din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Oradea, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior a publicat raportul privind evaluarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, evaluare ce a avut loc la începutul lunii iulie.

Astfel, toate cele şapte specializări evaluate, adică Medicină, Farmacie, Medicină dentară, Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară şi Radiologie şi imagistică, au primit încredere de la ARACIS şi îşi păstrează acreditarea sau autorizaţia. Singura care întâmpină probleme este Medicina dentară, care a primit încredere limitată şi rămâne sub monitorizarea Agenţiei.

Această problemă a fost prevăzută de rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, care a recunoscut că Medicina dentară are deficit de profesori universitari, întrucât pe vremea fostului decan Mircea Ifrim nu s-au promovat avansarea cadrelor didactice tinere.

Citeşte pe această temă şi "Specializarea Medicină Dentară, rămasă cu "sechele" după epoca Ifrim"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ANTAL
Antal are cel putin doua fete in acest caz: acum da vina pe Ifrim ca MD trage ponoasele din cauza lui, dar de ce a tinut mortis sa-l tina la facultate cand a fost schimbat? Scria unul din ziaristi la vremea respectiva ca a existat si hotarare judecatoreasca de a nu mai preda la Oradea , dar el ( Antal ) a facut presiuni mari sa poata veni Ifrim sa ne tina cursuri. DE CE? Ne poti raspunde domnule rector? D
Postat 27 Iulie 2010, 20:41 de toto
Felicitari!
SINCERE FELICITARI!
Postat 23 Iulie 2010, 23:49 de Birdy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON